EDITORIAL – Azi am plâns: Ce ipocriți suntem când intonăm imnul!

EDITORIAL – Azi am plâns: Ce ipocriți suntem când intonăm imnul!

De când mă știu am iubit România! Mi-am iubit țara și m-am bătut în piept că sunt român! Când vedeam steagul sau auzeam Imnul României, mă cuprindea un fior, îmi înălțam capul și mă gândeam :„România, te iubesc!”. Dar azi, de Ziua Națională a Imnului României, mi-am plecat capul, am plâns și am zis: „Ce ipocriți suntem când intonăm imnul!”

De câteva zile încoace, sufletul meu se află într-o furtună teribilă! Cazul de la Caracal m-a răscolit profund și am realizat că nu știam pe cine iubesc!

De mică mi-am iubit țara. Cu bune, cu rele, am iubit-o, am apărat-o, mi-am zis cu mândrie „Sunt român!” și mi-am înălțat capul. Vederea tricolorului sau auzul intonării imnului îmi dădeau un sentiment de mândrie, de drag, o emoție aparte. Mi-am educat copiii să-și iubească țara și, deși sunt mici, cele mai des intonate piese la noi în casă, de ei, sunt „Deșteaptă-te, române!” și „Treceți batalioane române Carpații!”.

Azi se sărbătorește Ziua Națională a Imnului României. A fost prima dată când am vrut să fug DE eveniment, nu LA el, cum o făceam cu alte ocazii. Mi-am târât picioare, sufletul și inima frântă până în Piața Centrală.

Am aruncat o privire peste militari și m-am gândit: „Numai voi nu ne-ați dezamăgit. ÎNCĂ!

S-a vorbit frumos de imn, de momente din istoria noastră, și fiecare cuvânt rostit mă lovea ca o săgeată. Apoi, a venit momentul cel mai sublim pentru o astfel de festivitate: intonarea imnului! Dar a fost cel mai dureros moment pe care l-am trăit.

Ochii mi s-au umplut de lacrimi și încercam să intonez imnul. Dar nu puteam să mă concentrez pe versuri, din cauză că gândurile îmi urlau în cap: „Cât de ipocriți putem să fim când intonăm imnul! Ce cuvinte MARI pentru un popor care face niște lucruri așa de mici. Sau nimic. Înainte ca parlamentarii sau aleșii locali să aprobe una sau alta, se intonează imnul. Apoi, iau decizii în defavoarea poporului. Când îmbracă uniformele ce reprezintă : «Vom avea grijă de români!», intonează imnul, și apoi acționează împotriva poporului român. CÂT putem să fim de ipocriți?? Și nu doar cei din funcții sus puse. Și noi, oamenii de rând. Intonăm imnul, dar nu întindem o mână să ajutăm. Nu ne preocupă binele omului de lângă noi. NU mergem să votăm. NU mergem să protestăm. Stăm pe Facebook și ne dăm cu părerea, dar nimeni nu acționează! Cât de ipocriți putem să fim când intonăm imnul??!??”.

Astăzi, am plâns! Mi-am dat seama că am iubit, dar n-am știut pe cine!

Astăzi am realizat că nu suntem vrednici de așa cuvinte mari pe care Andrei Mureșanu le-a scris, într-o vreme în care, în cele 11 strofe, nu a putut cuprinde ceea ce era România atunci!

Azi, imnul nu ne mai reprezintă!

 

 

GROAZNIC: Bunic mort într-un incendiu în Budac noiembrie 17, 2019 - Pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu, în Budacu de Sus. Din nefericire, după ce locuința a ars în întregime, înăuntru a fost găsit cadavrul unui bărbat.
VIDEO – Klaus Iohannis: PNL BN, ați câștigat bronzul! Vreau să câștigați atâtea primării încât sediul să vă fie neîncăpător! noiembrie 16, 2019 - În cadrul întâlnirii de la Sala Polivalentă, mai mulți reprezentanți ai PNL au luat cuvântul. Cu toții au felicitat filiala PNL BN și bistrițenii. ”Ați câștigat medalia de bronz. Sunteți în pole position pentru Primăria Bistrița. Vă doresc să câștigați atâtea primării la alegerile locale în așa fel încât sediul să fie neîncăpător când se întâlnesc toți primarii liberali” a declarat președintele Klaus Iohannis.
FOTO/VIDEO – Klaus Iohannis: Nu vreau dezbatere cu doamna Dăncilă! Sunt în război cu PSD! noiembrie 16, 2019 - Președintele României în exercițiu, Klaus Iohannis a fost prezent astăzi la Bistrița. A vorbit cu oamenii, a făcut declarații de presă și și-a provocat electoratul. ”Nu vreau o dezbatere cu doamna Dăncilă! Cu PSD nu sunt în competiție, sunt în război!” a declarat acesta.
FOTO: Tulburătoare poveşti despre eroi şi tragedii aviatice petrecute la câţiva paşi de Bistriţa noiembrie 16, 2019 - Poveşti extraordinare despre eroii care au pilotat avioane de vânătoare, pe aceste meleaguri, acum 75 de ani – vă stau la dispoziţie în aceste zile, la Muzeul Judeţean din Bistriţa. Aici a fost inaugurată o expoziţie cu totul specială, din care nu lipsesc tulburătoare fragmente de istorie.
Pepiniera de handbaliste junioare a județului se prezintă într-o super-competiție noiembrie 16, 2019 - La finalul acestei luni, bistrițenii vor avea ocazia să le cunoască pe cele aproape 300 de handbaliste care se pregătesc pentru ca peste câțiva ani să li se alăture sportivelor de la CS Bistrița. Totul va lua forma unei super-competiții!
VIDEO: Președintele Klaus Iohannis, așteptat de sute de bistrițeni pe Pietonal noiembrie 16, 2019 - Sute de bistrițeni au așteptat întâlnirea de astăzi cu președintele României, Klaus Iohannis. În scurt timp acesta va ajunge în fața Sălii Polivalente de unde le va vorbi bistrițenilor.
Dr. Radu Elisei: Suntem o echipă extraordinară de chirurgi, la Spital! noiembrie 16, 2019 - În luna august 2018 la Spitalul Județean Bistrița a început să lucreze dr Radu Elisei, medic specialist în chirurgia generală. Acesta a fost prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, vorbind despre activitatea sa și operațiile în premieră făcute la Bistrița. ”Suntem o echipă extraordinară de chirurgi, la Spital!” a spus acesta.
VIDEO: Accident cu victimă încarcerată, la Rebrișoara! noiembrie 16, 2019 - Un accident rutier a avut loc în Rebrișoara. Un autoturism cu semn de începător a intrat din plin în remorca unui tractor, încărcată cu pământ. Un tânăr a rămas încarcerat. 
RECORD de Black Friday: Un bistrițean a cumpărat un televizor de 30.000 de lei noiembrie 16, 2019 - Un bistrițean a bifat unul dintre recordurile înregistrate de Black Friday, după ce a cumpărat un televizor de 30.000 de lei. De unde este cumpărătorul cu mână largă
Rostul de dimineaţă: Prăbuşit la pământ, ca o glazură pe deasupra drumului… noiembrie 16, 2019 - Nu e uşor să-l priveşti în ochi. E de-al drumului. Este din zodia celor care păşesc graţios, te izbesc fulgerător cu o privire şi pleacă elegant mai departe... Fără să întoarcă privirea. Fără să te bage în seamă. Fără să-i pese...
Președintele Iohannis se va plimba mâine pe Pietonal! Între 14.00-15.00 noiembrie 15, 2019 - Președintele Klaus Iohannis va fi mâine în Bistrița-Năsăud, așa cum Bistrițeanul.ro vă anunța încă de luni. Susținătorii candidaturii sale la un nou mandat în fruntea țării, nu puțin în Bistrița-Năsăud după rezultatul obținut în primul tur, îl pot întâlni mâine în centrul Bistriței sau la Sala Polivalentă, acolo unde are loc întâlnirea oficială cu susținătorii săi.
Ioan Turc: Împreună putem trimite PSD să se reformeze în liniște! Cer liberalilor mobilizare totală! noiembrie 15, 2019 - Ioan Turc cere bistrițenilor să trimită PSD-ul să se reformeze în liniște. Liderul PNL BN le solicită membrilor de partid mobilizare totală pentru al doilea tur de scrutin.
Central Motors dă startul la Black Friday! noiembrie 15, 2019 - Black Friday a devenit o tradiție pentru Central Motors, aducând în prim-plan oferte de neratat și în acest an.  Central Motors – dealer autorizat al mărcilor Ford și Hyundai pe plan local – a organizat campanii speciale cu ocazia zilei de Black Friday.
SUPER oportunitate pentru studenţii din Bistriţa! noiembrie 15, 2019 - Te-ai gândit vreodată cum ar fi să trăiești pentru câteva luni în America și să experimentezi stilul de viață american? Dintr-o dată New York, Las Vegas sau Hawaii nu mai sunt atât de îndepărtate. Studenţii din Bistriţa au la dispoziţie o extraordinară oportunitate:
EXCEPȚIONAL! Un documentar realizat de un bistrițean, difuzat de una dintre cele mai mari platforme de filme din lume noiembrie 15, 2019 - Netflix, una dintre cele mai mari platforme de filme din lume, difuzează un  documentar realizat de un bistrițean. Este vorba despre „București, unde ești?”, realizat de Vlad Petri.