Electrica, venim după tine! Revolta a început din Ghinda!

Electrica, venim după tine! Revolta a început din Ghinda!

Tot mai mulți consumatori de energie electrică se plâng de calitatea proastă a serviciilor oferite de compania de electricitate, de sumele prea mari de plătit, de penele de curent etc.

Dacă până acum aceste nemulțumiri erau exprimate în grupuri mici, la colțul străzii, acum atacul la adresa celor de la Electrica a apărut în mediul online.

Avocatul Ioan Someșan, delegat sătesc pentru Ghinda, în Consiliul Local, a făcut o sesizare publică pe Facebook, prin care acuză Electrica, începând de la management până la serviciile oferite.

BUNĂ DIMINEAȚA, ELECTRICA ! V-ați trezit? Noi, muritorii de rând și bătaia voastră de joc, acum încercăm să mai dormim puțin, ca să ne revenim din coșmarul pe care ni-l creați. Cred că acum nu vă pasă, dar o să vă pese când ne vom adresa (în sfârșit) Justiției. Dintr-o societate (firmă, intreprindere) bine organizată și funcțională s-au creat 3, cu motivația asigurării concurenței în economia de piață, dar, în realitate sunt 3 firme cu activități diferite. Deci, în realitate avem acum 9 directori generali în loc de 3, 9 directori adjuncți în loc de 3, 9 contabili șefi în loc de trei și așa mai departe, adică triplarea numărului de salariați plătiți de noi prin prețul curentului electric. Investiții, modernizări, îngroparea cablurilor electrice în pământ ()la fiecare adiere de vânt simțim șocurile…) ZERO! Noi plătim tot mai mult, dar avem ȘOCURI, ELECTROȘOCURI! Concret, la Ghinda numai în 2018: 08.01. ora 10:50 pană de curent; 25.01. ora 9:10 pană de curent; noaptea de 7/8.02. pană de curent; 14.02. ora 15:25 până la 19:45 pană de curent! În toamna lui 2017 a fost la fel! Tensiunea în instalații: în loc de 220 ajunge la 260 și chiar mai mult! Consecința: aparate electrice arse, pierdut lucrări la calculator, mâncare stricată în frigidere, consum suplimentar de apă plătită la Aquabis (pompele nu mai funcționează, apa fierbe în instalații și se duce la canal, trebuie completată. Ex. eu am ajuns să plătesc peste 60 de lei pe lună, în loc de 25-30 lei cât plăteam în mod obișnuit) și altele. Urmează notificarea scrisă și apoi acțiunea în instanță pentru a fi obligați să remediați urgent situația, plata de daune materiale și morale(stres, nopți nedormite etc.), daune cominatorii și apoi compensatorii! Am ales sesizarea publică pe Facebook pentru ca și alții să procedeze la fel, cât mai urgent posibil! STOP HOȚIEI! STOP CORUPȚIEI! STOP NEMUNCII! (nu mă refer la muncitorii simpli, care nu au ce face, ci la factorii de decizie) STOP BIROCRAȚIEI!”, este postarea acestuia.

Reacțiile nu au ezitat să apară. O mamă se plânge că fiica ei își face temele la lumina lumânării, alții că facturile au venit și cu 1.100 de lei mai mult, ca apoi să li se spună sec „ooo, am cerut prea mult, dar vă scădem din facturile viitoare”.

Nu doar în Ghinda sunt probleme la rețeaua electrică. Pe strada Victor Babeș, Calea Moldovei, zona Subcetate sunt doar câteva alte zone în care curentul „vine și se duce” fără ca să fie anunțate intervenții.

FOTO: Impact frontal, la Cluj! De vină, un bistrițean! ianuarie 18, 2020 - Un accident rutier a avut loc în municipiul Cluj Napoca. Un bistrițean a pătruns cu mașina pe contrasens și a lovit o mașină condusă de un bărbat din județul Alba. Ambii șoferi, dar și încă două femei au ajuns la spital.
Handbal feminin- Cupa EHF: Odense Handbold vs Gloria Bistrița. „Mergem în Danemarca să dăm totul pe teren” ianuarie 18, 2020 - O spune Horațiu Pașca, proaspătul tătic al unui băiețel pe numele lui Sebastian, antrenorul principal al Gloriei 2018 Bistrița-Năsăud. După două remize pe care Gloria 2018 Bistrița-Năsăud le-a obținut în partidele cu polonezele de MKS Lublin și unguroaicele de la Erd HC, bistrițencele merg în Danemerca, acolo unde joacă duminică de la ora 16.00 contra Odense Handbold, în etapa a 3-a a Grupei C din Cupa EHF.
Ionuț Simionca îi trage pe liberali de mânecă: „Aștept să arate că sunt oameni de onoare” ianuarie 18, 2020 - PNL a reușit să își impună Guvernul Orban și cu sprijinul voturilor parlamentarilor PMP, inclusiv cu cel al deputatului Ionuț Simionca. Acesta și-a condiționat votul de susținerea financiară pentru proiectul Autostrada Nordului, proiect pentru care a strâns foarte multe voturi. 
„PNDL a contribuit major la dezvoltarea comunei Căianu Mic” – ce spune primarul Paul Știr despre cel mai blamat program: ianuarie 18, 2020 - Primarul comunei Căianu Mic, vicepreședintele PSD Bistrița-Năsăud  Paul Știr, spune că PNDL a contribuit foarte mult la dezvoltarea comunei pe care o păstorește și că programul, unul dintre cele mai blamate, nu a fost dedicat doar edililor social-democrați.
Bistrițenii care aruncă gunoiul aiurea, surprinși cu camere video. Big Brother pentru pubelele din orașe ianuarie 18, 2020 - Începând din acest an, pubelele vor fi supravegheate cu camere video în toate orașele din județ. Este cerința ADI Deșeuri pentru autoritățile locale, pentru a se asigura că bistrițenii se conformează și nu mai aruncă aiurea gunoiul.
VIDEO. Regizorul Radu Afrim, originar din Beclean: O imensă instalație de răni deschise ianuarie 18, 2020 - „Istoria contemporană a devenit o enormă instalație care expune răni deschise. Lumea întreagă și-ar putea identifica aici originile. Însă puțini oameni reușesc să ofere și remediul. Teatrul contemporan încearcă să facă asta...”
O copiluță de la Centrul din Beclean nu s-a mai întors după vacanță! UNDE a fost găsită: ianuarie 18, 2020 - O fată de 13 ani, de la Centrul din Beclean, a fost învoită pe perioada vacanței să-și viziteze familia. Doar că aceasta nu s-a mai întors la Centru, iar responsabilii au anunțat poliția. UNDE a fost găsită minora:
Buletine noi, cu cip și amprentă, pentru români! ianuarie 18, 2020 - Buletinele românilor intră în era digitală! Noile cărți de identitate se vor alinia la standele europene și vor ține loc și de card de sănătate. În premieră, și bebelușii vor avea buletine.
Aquabis: Se sistează apa potabilă în Piața Mihai Eminescu din Bistrița ianuarie 18, 2020 - Astăzi, 18 ianuarie 2020, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în localitatea Bistrița, Piața Mihai Eminescu și străzile aferente.
FOTO: Două case și o bucătărie de vară au ars la Măgura Ilvei ianuarie 17, 2020 - Cinci echipaje ale ISU BN, dar și SVSU Măgura Ilvei au intervenit la un incendiu. Două case și o bucătărie de vară au fost cuprinse de flăcări. Din fericire, nu au fost victime.
Renumit profesor universitar bistrițean despre munca în ANAF: „spații improprii, multă nemulțumire de sine, relații conflictuale” ianuarie 17, 2020 - Profesorul universitar Cornel Ban, care predă la Copenhagen Business School a prezentat într-o conferință de presă cum a găsit sediile ANAF din Ardeal pe care le-a vizitat. Acesta a catalogat condițiile de muncă ca fiind foarte grele, presărate cu spații improprii, multă nemulțumire de sine și relații conflictuală.
Singura echipă de fotbal feminin din județ, ACS Heniu Prundu Bârgăului, dorită de campioana României, CFR Cluj. Bârgăuancele au spus ”PAS” ianuarie 17, 2020 - Stafful tehnic al singurei echipe de fotbal feminin din județul Bistrița-Năsăud, ACS Heniu Prundu Bârgăului, echipă care evoluează în prima ligă fotbalistică a țării, ocupând locul al șaselea, a susținut astăzi o conferință de presă.
Doris Rai: Primăria Bistrița să SANCȚIONEZE Supercom, nu să-l SUBVENȚIONEZE ianuarie 17, 2020 - Fosta șefă a femeilor liberale face încă un pas în ”atacul” asupra Supercom și a Primăriei Bistrița, implicit. Doris Rai solicită municipalității să SANCȚIONEZE operatorul de salubritate. Și nicidecum să-l SUBVENȚIONEZE. 
FOTO: Bărbat accidentat pe strada Libertății ianuarie 17, 2020 - Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe strada Libertății din municipiu. Un bărbat a fost lovit de mașină.
Cât ne-a costat „spiritul Crăciunului” în 2019? Cam 200.000 de lei pentru doar 7 comune! ianuarie 17, 2020 - Într-un an dificil, în care multe unități administrativ teritoriale s-au plâns că nu le ajung banii, 7 comune din județ au cheltuit 200.000 de lei doar pentru iluminatul festiv...