Elevii din Corvinești și Matei, înnebuniți după Harry Potter și Micul Prinț! Ce cărți au cerut, de la Bibliobuz, pentru vacanță

Elevii din Corvinești și Matei, înnebuniți după Harry Potter și Micul Prinț! Ce cărți au cerut, de la Bibliobuz, pentru vacanță

Bibliobuzul Bibliotecii Județene a ajuns ieri la Corvinești și Matei. Elevii au primit cărți pe care să le citească pe timpul vacanței de vară. Printre cele mai cerute cărți au fost cele din seria Harry Potter sau Micul Prinț. Dar nu doar acestea:

Biblioteca Județeană are în dotare un Bibliobuz. Acesta a „luat la pas” localități din județ, oferind elevilor cărți pe care să le citească, pe timpul vacanței de vară.

Ieri, autobuzul minunat a ajuns la Corvinești și la Matei. Elevii s-au strâns rapid în jurul bibliotecii mobile și au dat buzna, ca să-și aleagă cărțile. Deși totul „e organizat”, nerăbdarea copiilor nu-i deranjează pe bibliotecari.

„În bibliobuz, elevii sunt invitați să intre în grupuri de 6 – 8 persoane, dar pentru că sunt nerăbdători să împrumute cărți, la ușa acestuia se formează o adevărată coadă. Nu se supără nimeni, mai mult chiar, fiecare elev care iese din bibliobuz, după ce și-a ales cartea sau cărțile dorite, este luat în primire de către cei care încă nu au ajuns la rafturi, dornici să vadă alegerea făcută. Între rafturile cu cărți, bibliotecara Isabela Andronesi îi ajută pe copii să-și aleagă cele mai potrivite cărți pentru vârsta lor, în timp ce Gabriela Molnar, cealaltă bibliotecară ce însoțește bibliobuzul, înregistrează cărțile împrumutate. După un timp, în curtea școlii se formează grupuri, grupuri de elevi, care își arată unii altora cărțile luate”, explică reprezentanții Bibliotecii Județene.

Cele mai cerute cărți au fost seria Harry Potter (J. K. Rowling), Jurnalul unui puști (Jeff Kinney), Însemnările unei puștoaice (Rachel Renee Russell), colecția Povești nemuritoare, Micul prinț (Antoine de Saint-Exupery) și volumele din seria Antologii școlare (texte și poezii din bibliografia școlară obligatorie). În cazul unora dintre acestea, practic toate exemplarele disponibile pe rafturile bibliobuzului au fost epuizate.

Mâine, bibliobuzul va poposi la Arcalia, tocmai în Parcul dendrologic.

 

 

VIDEO: Om de afaceri din Bistrița reținut pentru 24 de ore. AFLĂ pentru ce acum O oră - Un om de afaceri din Bistrița a fost reținut în această seară pentru 24 de ore. Acesta a fost dus în cătușe, cu mascații la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud. Ce s-a întâmplat:
FOTO: A luat-o la sănătoasa prin porumb după ce a lovit două fete pe marginea drumului acum 7 ore - Un accident rutier destul de neobișnuit s-a petrecut în Nimigea de Sus. După ce a lovit două fete pe marginea drumului, șoferul a luat-o la sănătoasa prin porumb.
VIDEO: Ce le poate oferi Bistriţa celor din diaspora… ?! Cum îi încurajăm pe bistriţeni să revină acasă acum 7 ore - Cum îi încurajăm pe cei din diaspora să revină acasă? Cei care se aşteaptă la flori şi un covor roşu – să nu se întoarcă...! „Dacă la întoarcere, te aştepţi să găseşti o ţară plină de zâmbet, nu te întoarce! Dacă vrei să te întorci acasă, să pui umărul să faci o ţară mai frumoasă, atunci întoarce-te… Nu este uşor, dar..."
VIDEO: Se întâmplă în Bistriţa! acum 9 ore - Se propie Târgul Mare al Bistriței iar organizatorii au pregătit pentru melomanii din oraş câteva surprize imposibil de refuzat:
Directorul economic de la Aquabis a dat împrumut bani de-o vilă în oraș acum 10 ore - Încasează aproape 10.000 de lei pe lună, iar în ultimii ani a dat împrumut unor persoane fizice în valoare de 70.000 de euro. Este vorba despre un director din cadrul Aquabis, furnizorul de apă și canal, o societate public-privată.
Schimbă-ţi maşina veche cu un model Ford! Preţuri speciale prin Programul Rabla! acum 11 ore - Vino în Showroom-ul Ford Bistriţa, Cartier Viişoara nr 301A (lângă benzinăria Petrom) şi beneficiază de ofertele speciale. O nouă generaţie de maşini te aşteaptă!
FOTO/VIDEO: Noua secție ATI, inaugurată alături de ministrul sănătății Sorina Pintea acum 12 ore - Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și Unitatea de Transfuzii Sanguine au fost inaugurate astăzi. Alături de oficialitățile locale, la eveniment a participat ministrul sănătății Sorina Pintea.
Încă un cetăţean de onoare, în Bistriţa…?! acum 12 ore - Consilierii locali se întrunesc azi într-o şedinţă ordinară, iar primul proiect pe ordinea de zi se referă la un nou cetăţean de onoare în Bistriţa:
Cum a plătit Primăria Bistrița 50.000 de euro pentru cauciuc INEXISTENT pentru spațiile de joacă acum 14 ore - În urmă cu doi ani, Primăria Bistrița a plătit unei firme din Târgoviște peste 50.000 de euro pentru cauciuc menit să protejeze copiii în spațiile de joacă. Problema este că acest cauciuc nu a fost niciodată montat. Pe fir a intrat Curtea de Conturi, iar SRL-ul din Târgoviște a fost nevoit să dea banii înapoi.
Punct termic pus la pământ pentru a face loc primei parcări supraetajate din Bistrița acum 15 ore - Primăria Bistrița pregătește prima parcare supraetajată din oraș. Pentru ca aceasta să se transforme în realitate, va fi pus la pământ un punct termic, situat pe Aleea Heniu.
Preț redus azi la abonamentele de piscină și fitness de la Casa EMA! acum 15 ore - Azi e ziua din lună în care Casa EMA vine în întâmpinarea doritorilor de sport și relaxare: scad preţurile la cele două servicii principale! Profitaţi, aşadar, de Happy Day...!
11,5 milioane de euro pentru Colegiul Național „Liviu Rebreanu”. Toate sălile vor avea dotări audio-video de ultimă generație acum 16 ore - În ședința de ieri de Guvern au fost aprobați indicatorii pentru reabilitarea Colegiului Național „Liviu Rebreanu”. Pentru reabilitarea colegiului sunt necesare 11,5 milioane de euro. Toate sălile de clasă vor avea dotări IT și audio-video de ultimă generație. De asemenea, va fi reabilitat și parcul dendrologic.
Câţi poliţişti cu studii superioare avem la Bistriţa? Un răspuns „interesant şi hazliu” acum O zi - 64% dintre cei care muncesc în Poliţia Locală au studii superioare. Un singur angajat nu a promovat examenul de Bacalaureat. Deşi s-a bârfit pe la colţuri că în Poliţia Locală funcţionează nepotismul, acest lucru nu este adevărat:
Cât de importanți sunt papucii, noțiunile de prim-ajutor sau cele de orientare pe munte?! 1200 de persoane „s-au pregătit” să facă față drumețiilor, într-un proiect inedit acum O zi - Încă o ediție a Școlii de Mers pe Munte s-a încheiat! Peste 200 de oameni au fost inițiați în tainele muntelui. workshop-urile au fost ținute de profesioniști printre care și Tibi Ușeriu!
FII REPORTER: Supermarketuri fără rampe de acces pentru persoanele cu handicap acum O zi - Accesul persoanelor cu dizabilități în magazine și supermarketuri este o adevărată aventură. Totul începe din parcare unde locurile sunt ocupate și se termină cu accesul în magazin și alegerea produselor. Totuși... există o lege care obligă comercianții să aibă la intrare căi de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă.