EMOȚIONANT: Cristi, îngerul păzitor al unei fetițe de trei anișori!

EMOȚIONANT: Cristi, îngerul păzitor al unei fetițe de trei anișori!

O poveste emoționantă a ieșit la iveală după moartea tânărului polițist. Pe când era în cadrul IPJ Bacău, a salvat viața unei fetițe de trei anișori, în miez de noapte. „Îngerul tău nu a fost pe fază” a scris polițista din cadrul IPJ Cluj, prietenă cu Cristi.

Un tânăr polițist și-a pierdut viața, acum două nopți, în urma unui accident rutier. Cei care l-au cunoscut pe Cristi Sabău, au spus despre el că a fost un om bun, dornic să ajute.

O polițistă din cadrul IPJ Cluj, a făcut ieri publică o faptă eroică a celui ce a fost colegul și prietenul ei, Cristi Sabău.

S-ar părea că în luna iunie a acestui an, pe când era în cadrul IPJ Bacău, tânărul ar fi salvat o fetiță de trei anișori. Asta, în miez de noapte, în afara orelor de program.

„Am auzit țipete și urlete de moarte. M-am îmbrăcat rapid și am ieșit afară. La casa de lângă post, locuiește o familie care are o fetiță de 3 ani. Și erau vreo 20 de oameni care urlau că a murit fetița. O dădeau din brațe unul celuilalt. Bunicii strigau că a murit. Mama țipa că e în comă. Tatăl abia mai putea vorbi. Și mă duc acolo să văd despre ce e vorba. Erau urlete disperate. Mă luptam să le smulg fata din brațe, iar în momentul în care tatăl fetei m-a văzut a strigat la soția lui: Dă-i fata lu șefu’!”, i-a scris Cristi pe messenger prietenei sale, Ely.

Odată ce a avut fetița în brațe, a început o luptă contra cronometru.

Fata era încremenită. Nu respira și era în comă de vreo două minute. Cel puțin așa ziceau părinții că au găsit-o, de aproximativ două minute, leșinată, fără să respire. Poate că era de mai mult timp. Și i-am făcut o manevră de resuscitare, manevra Heimlich. Între timp, bunica fetei a sunat la Ambulanță. Dar salvarea sosea doar în 30 de minute”, a continuat Cristi relatarea.

Apoi, i-a venit „o idee” și situația a luat o altă turnură.

În tot acest timp mă chinuiam să o resuscitez. Fetița avea gura încleștată. La un moment dat i-am deschis gura și i-am îndreptat limba. Apoi am continuat resuscitarea. Fata a început să scuipe și să vomite cheaguri de sânge. Acestea îi blocau traheea, neavând aer. Apoi a început să plângă și mi-am dat seama că e un lucru bun, devenind conștientă”, a spus Cristi.

Apoi i-a dat fetița tatălui său și i-a spus să conducă în grabă spre Bacău, și să facă semn primei ambulanțe pe care o vede, salvarea solicitată de ei fiind în drum spre intervenție.

Au ajuns cu ea la Bacău respirând. Apoi au transportat-o la Iași. Și acum e bine. Așa m-am bucurat când am auzit că a supraviețuit. A venit tatăl ei plângând și mi-a mulțumit”, i-a scris polițistei din Cluj.

Povestea eroismului lui Cristi a umplut rapid zona, iar colegii săi din IPJ Bacău au vrut să o facă publică. Dar el nu a vrut.

Dumnezeu mi-a luminat mintea cum să acționez. Eu am făcut asta în fața lui Dumnezeu, nu pentru altcineva. El mi-a dat putere. În timp ce resuscitam fetița, îmi spuneam rugăciunile, să nu îmi moară în brațe. Și tatăl său era lângă mine, căzut în genunchi și țipa de ți se ridica carnea pe tine. După ce ei au plecat cu fetița, m-am așezat pe scările postului de poliție și mă tremura încontinu. Eram plin de sânge pe palme. Dar fetița a supraviețuit. Asta e cel mai important”, a povestit Cristi.

Polițista de la IPJ Cluj care a făcut publică această faptă a avut un regret, privitor la „îngerul lui Cristi”.

Ai fost un om bun, și ți-am zis de multe ori asta, prietene! Îmi pare rău că ai devenit un înger în cer, viața ta nu trebuia să se sfârșească acum! Stiu cât ti-ai dorit să ajuți oamenii, stiu că nu ți-a fost usor, și totuși când ai ajuns «acasă», Dumnezeu te-a luat la el! Se pare că Îngerul tău nu a fost pe fază! Nu o să te uit niciodată, și nici încurajările și sfaturile pe care mi le-ai dat! Drum lin, Cristi Sabău”, a scris Ely la postarea de pe Facebook.

 

Despre accidentul ce i-a curmat viața și alte lucruri legate de subiect puteți reciti AICI:

FOTO/VIDEO: GRAV accident în Josenii Bârgăului! Un polițist a decedat

Vezi ce zic martorii despre accidentul în care și-a pierdut viața un polițist

Cine era polițistul care și-a pierdut viața în accidentul de noaptea trecută

FOTO/VIDEO – Colegii polițistului decedat în accidentul de azi-noapte i-au adus un ultim omagiu la locul tragediei

 

 

 

ISU BN: „Oamenii își fac semnul crucii când văd pompierii echipați complet în alb” martie 29, 2020 - Pompierii militari sunt cei care asigură transportul pacienților suspecți sau confirmați cu coronavirus, în condiții de maximă siguranță. Oamenii își fac semnul crucii când văd pompierii complet echipați în alb. VEZI reacția ofițerului care coordonează echipajele specializate de la ISU BN.
Amploarea dezastrului din Italia, surprins de o asistentă din BN: „Au luat tot ce se poate din clinicile veterinare” martie 29, 2020 - O asistentă medicală din Bistrița-Năsăud, care lucrează din 2008 în Italia surprinde amploarea dezastrului și disperării din zona roșie: medicii au ajuns să ia tot ce se poate folosi din clinicile veterinare.
O parte din familia femeii din Salva, depistată cu COVID 19! martie 29, 2020 - Astăzi ajunge la Spitalul de Boli Infecțioase o parte din familia femeii din Salva. Momentan, deși au fost depistați pozitiv, sunt asimptomatici. AFLĂ detalii:
Cum pot producătorii locali să ajute Spitalul Județean de Urgență: martie 29, 2020 - Pentru a reduce mai multe riscul de infectare, autoritățile județene le recomandă celor care vor să vină în sprijinul cadrelor medicale de la spitalul județean cu mâncare sau alte bunuri să se rezume la produse care pot fi folosite pentru prepararea hranei, cum sunt legumele, fructele sau făina.
LĂUDABIL! Adolescenții pasionați de robotică sar în ajutorul spitalelor și pun la treabă imprimantele 3D martie 29, 2020 - Mai multe echipe de robotică de la Bistrița, Beclean și Năsăud au venit în sprijinul spitalelor din județ și și-au pus la treabă imprimantele 3D. Aceștia produc viziere, care ajută cadrele medicale să se protejeze.
ROMÂNIA: Peste 300 de noi cazuri pozitive, în 24 de ore! martie 29, 2020 - În doar 24 de ore, la nivel național s-au înregistrat peste 300 de noi cazuri de infectare cu COVID 19. Ieri, 11 români au murit din cauza coronavirusului. Ne apropiem încet de 2.000 de cazuri confirmate la nuvelul țării.
Mesajul unui jandarm comandant către detașamentul său și colegi: martie 29, 2020 - Jandarmii sunt și ei la datorie, în prima linie, alături de Poliție, Armată și Poliția Locală. Pentru a se asigura că moralul nu le este la pământ, un comandant de detașament al Jandarmeriei din Bistrița le transmite camarazilor un mesaj emoționant:
Încă 18 rezultate negative! Aproape 3.800 de bistrițeni în carantină sau izolare! martie 29, 2020 - Reprezentanții Prefecturii Bistrița au transmis situația COVID 19 în județ. Avem aproape 3.800 de persoane aflate în izolare sau în carantină. Din fericire, alte 18 rezultate au sosit negative.
Număr dedicat pentru donații la spitalele din județ martie 29, 2020 - Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan a dezvăluit faptul că sunt discuții cu o companie de telefonie mobilă pentru donații direct de pe telefon pentru spitalele din județ.
VIDEO- FII REPORTER: Angajat al unei benzinării îmbrâncit de un polițist martie 28, 2020 - Un incident neobișnuit a avut loc azi în apropierea unei benzinării de la ieșirea din Bistrița spre Unirea. Un polițist l-a îmbrâncit pe un angajat al benzinăriei. Să fi fost exces de zel sau deja i-au lăsat nervii pe polițiști? AFLĂ care ar fi fost motivul gestului:
VEȘTI BUNE: Rezultate NEGATIVE pentru 8 cadre medicale de la Spitalul Județean testate pentru COVID martie 28, 2020 - Încep să vină rezultatele testelor COVID pentru cadrele medicale ale Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Deocamdată, 8 dintre ele sunt negative. Personalul medical a intrat neprotejat în contact cu o sălăuancă cu COVID.
Doris Rai: Bistrițenii NU mai vor evenimente! Dați banii de distracții Spitalului Județean martie 28, 2020 - Doris Rai își dorește ca Primăria Bistrița să se implice mai mult în combaterea coronavirusului. Aceasta spune că bistrițenii nu își mai doresc festivaluri și concerte și propune ca banii alocați pentru distracții să fie donați Spitalului Județean.
Trecem la ora de vară, în această noapte. Tulburări de ritm, dispoziție și alte efecte secundare martie 28, 2020 - Trecem la ora de vară în noaptea de 28 spre 29 martie 2020: ceasurile se dau înainte cu o oră, iar ora 3:00 devine ora 4:00. „Dormim mai puțin”, cum ar veni, iar unii vor resimți din plin și efectele asupra organismului. În acest an, pandemia de coronavirus care a dus la întreruperea multor activități ar putea diminua din efecte.
ISU BN: Noi materiale de protecție pentru personalul medical din prima linie martie 28, 2020 - În județul Bistrița-Năsăud au ajuns ieri noi materiale de protecție pentru personalul din prima linie, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița. Acestea sunt destinate pompierilor, personalului de la Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud, de la Direcția de Sănătate Publică, precum și cadrelor medicale din Spitalul de Urgență Bistrița. Astăzi, pompierii preiau un nou lot de materiale sanitare.
ROMÂNIA: 1.452 persoane infectate, 139 vindecate și 29 decedate martie 28, 2020 - Statistica privind evoluția COVID 19, la nivel național, e în dinamică. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat alte 160 de cazuri pozitive, numărul românilor infectați ajungând la 1.452. De asemenea, 139 de români s-au vindecat, iar 29 au decedat.
Cristian Niculae: Puterea exemplului – Să donăm pentru spital! martie 28, 2020 - Spitalele au nevoie de echipamente și aparatură pentru a lupta cu COVID 19. Tot mai mulți oameni de afaceri, oameni politici sau oameni simplii donează și ajută cum pot. Viceprimarul Cristian Niculae a donat și el 10.000 de lei către spital. „Puterea exemplului! Să donăm...căci doar împreună putem realiza lucruri semnificative!” a scris acesta pe Facebook.
Răscolitor mesaj. Un clujean din Tenerife, șef al unui restaurant închis: „Sunt pe val. Valul care-i mătură pe toţi…” martie 28, 2020 - Răscolitor mesaj, din partea unui clujean stabilit în Tenerife – patronul unui mic restaurant vegetarian – acum închis din cauza pandemiei Covid-19: „Criza asta ne scutură ca pe nişte copii răsfăţaţi ce am fost cu toţii şi ne arată priorităţile. Ne vindecă de snobismul ultimelor decenii. Ne reaminteşte că adevărata credinţa e în spirit, nu în corp, şi cu atât mai puţin în obiecte...”
Aproape 180 de bistrițeni în carantină. Peste 3.000, în izolare martie 28, 2020 - Aproape 500 de bistrițeni au ieșit din izolare după ce lista a fost...reactualizată. În prezent sunt aproape 180 de bistrițeni în carantină și peste 3.000 de bistrițeni în izolare.  
Spitalul, ajutat în lupta contra COVID 19, cu parte din subvenția pentru gunoi martie 28, 2020 - Consilierii locali au decis ieri acordarea a 200.000 de lei pentru achiziționarea de echipamenete medicilor din spital. Banii ar putea veni din suma pusă deoparte pentru subvenționarea taxei de gunoi. CÂND ar putea fi dați banii: 
Ne „luptăm” cu COVID cu o singură izoletă! martie 27, 2020 - Dacă la capitolul echipament de protecție stăm relativ bine, când vine vorba despre transportul celor depistați cu COVID lucrurile nu sunt atât de roz. Mai exact, în Bistrița-Năsăud există o singură izoletă.
E oficial! Bistrițenii plătesc mai puțin la gunoi martie 27, 2020 - După un scandal monstru, bistrițenilor li s-a promis subvenționarea taxei de gunoi. S-au găsit bani pentru acest lucru, iar acum totul e oficial! Astăzi, în ședința de Consiliu Local, s-a votat subvenționarea taxei începând cu luna aprilie.
Toți pacienții care se internează la Clinica Sanovil sunt testați pentru COVID-19! martie 27, 2020 - Clinica Sanovil Bistrița a început testarea pentru COVID-19 a tuturor gravidelor. Sunt testați și pacienții care se prezintă în urgență și necesită internare în cadrul unității medicale.
Oriunde am fi în România, de Ora Pământului suntem împreună! martie 27, 2020 - Sub lozinca „#Connect2Earth – este timpul să ne împăcăm cu natura”, WWF România provoacă toți oamenii să se reconecteze cu natura pentru a proteja legătura strânsă pe care o avem cu aceasta. „Ora Pământului” se mută exclusiv online în acest an. Mai mulți artiști din România se alătură mișcării internaționale. Se anunță mai multe evenimente cu această ocazie, de la concerte în sufragerie, la lecturi pentru cei mici.
Aproape 150 de amenzi, în 24 de ore, date celor ce nu respectă restricțiile de circulație! martie 27, 2020 - Poliția, jandarmii și armata sunt în stradă, verificând motivele deplasărilor celor ce sunt în afara domiciliului. Aproape 150 de sancțiuni s-au aplicat celor ce nu au respectat. Iar un bărbat ce a plecat din izolare a fost...încarantinat.
FOTO/VIDEO – Lecție de solidaritate: Intex îmbracă paturile din toată Europa, dar Coronavirusul i-a determinat să-i protejeze și pe medici martie 27, 2020 - Are 400 de angajați și îmbracă paturile din întreaga Europa. În plină pandemie, Intex nu lasă la greu comunitatea locală și s-a reprofilat, confecționând combinezoane pentru medici. Printre firmele care s-au reprofilat parțial se numără și Marecom sau Wawa Fresh Cosmetics.
ROMÂNIA: 263 de noi infecții, în 24 de ore! 24 de persoane decedate și 115 vindecate! martie 27, 2020 - Aproape 300 de români au fost depistați cu COVID 19, în doar 24 de ore. Numărul persoanelor decedate a ajuns la 24, iar cei vindecați sunt în număr de 115.
Scumpiri nejustificate pe toate fronturile. Speculanții profită de criză – autoritățile au intrat pe fir! martie 27, 2020 - Pandemia de coronavirus îi îmbogățește pe comercianții fără scrupule care își vând marfa și de șase ori mai scumpă. Sticla de spirt și-a dublat prețul, iar drojdia concurează cu prețul aurului. Un bistrițean pune la bătaie un depozit plin cu drojdie și vinde un pliculeț de drojdie uscată cu 30 de lei. Autoritățile au intrat pe fir!
Medicii din Năsăud, speriați la gândul că spitalul va fi pentru pacienții cu COVID 19! ”Vor accepta, că asta e situația!” martie 27, 2020 - Ministerul Sănătății ia în considerare ca spitalul din Năsăud să fie spital COVID 19. Reacția medicilor e una negativistă, mai ales că spitalul nu e dotat cu cele necesare. ”Nu au ce spune. Vor accepta, că asta e situația” a declarat primarul orașului.
Aquabis: Două străzi din Bistrița, fără apă astăzi, pentru câteva ore martie 27, 2020 - Două străzi din Bistrița rămân fără apă astăzi, 27 martie 2020, pentru câteva ore - anunță Aquabis.
VIDEO: Ce străzi vor fi curând asfaltate, la Prundu Bârgăului martie 27, 2020 - Sunt aproximativ 40 de proiecte – aflate în diferite faze – care se derulează, în această perioadă, la Prundu Bârgăului. Câte străzi mai trebuie asfaltate în localitate: