EXCLUSIV: Negrea pune la pământ terasele care umbresc vecinii Consult Imobil de pe Calea Moldovei! “Cine a greșit trebuie să-mi plătească paguba!”

EXCLUSIV: Negrea pune la pământ terasele care umbresc vecinii Consult Imobil de pe Calea Moldovei! “Cine a greșit trebuie să-mi plătească paguba!”

Consult Imobil a început astăzi demolarea teraselor din proiectul Lucian Blaga Residence, pentru care s-a aflat în litigiu cu vecinii dintr-o clădire alăturată, care acuzau constructorul că le umbrește casele. VEZI ce declară dezvoltatorul imobiliar Marius Negrea despre toată situația, care i-a produs o pagubă de 200.000 Euro deși a respectat toate autorizațiile emise de Primăria Bistrița:

Lucian Blaga Residence este numele ansamblului rezidențial ridicat de dezvoltatorul imobiliar Consult Imobil la intersecția străzilor Calea Moldovei cu Lucian Blaga din municipiul Bistrița. După începerea lucrărilor, deși avea toate autorizațiile emise de Primăria Municipiului Bistrița, iar construcția se ridica conform planurilor aprobate de municipalitate, Consult Imobil s-a trezit dată în judecată de o familie din blocul alăturat, care acuza că noul imobil îi umbrește locuința. A urmat un proces, iar, la final, sentința dată de Tribunalul Bistrița-Năsăud, prin care se admitea anularea autorizației de construcție, a fost casată de Curtea de Apel Cluj și trimisă spre rejudecare la Bistrița. Hotărât să nu mai piardă timpul prin tribunal și să-și finalizeze construcția, Marius Negrea a decis să demoleze cele două terase care fac obiectul litigiului în instanță.

Astăzi, la Bistrița a ajuns o firmă specalizată în demolări și a început dezafectarea teraselor, lucrarea urmând a fi finalizată până la sfârșitul săptămânii viitoare. Negrea este însă decis să-și recupereze ulterior, în instanță, toată paguba, estimată în jurul a 200.000 Euro, iar asta pentru că nu se consideră vinovat cu nimic, construcția sa respectând toate autorizațiile emise de autorități și, important, amplasarea din teren.

Iată cum a comentat Marius Negrea, managerul Consult Imobil, toată situația pentru Bistrițeanul.ro:

„Vreau să vă spun, în primul rând, că autorizația de construire a fost emisă conform Legii nr. 50/1991 și o respectăm întru totul, la fel cum și execuția lucrărilor respectă toate normativele legale, inclusiv cele legate de retrageri și distanțe. Mărul discordiei în acest caz sunt două terase care «umbresc» blocul vecin, nicidecum întreg blocul – să fim bine înțeleși. Iar vizavi de problema așa-zisei umbriri am o singură întrebare: dacă ambele imobile ar fi respectat limitele legale de proprietate, s-ar fi umbrit? Evident, nu! – vă spun eu. Iar dacă noi respectăm legea ad literam, înseamnă că problema în acest caz nu este la noi!

Vreau să vă spun că blocul «umbrit» este amplasat pe o latură inclusiv pe terenul nostru, deci, nicidecum să fie retras de la limita de proprietate de minim trei metri, conform legii. Este un adevăr pe care nu l-a relatat nici presa, nici reclamanții și, cu atât mai puțin autoritățile care cunosc situația și au garantat prin semnătură un fals: că blocul umbrit ar respecta normativele legale, inclusiv de amplasament.

A-i găsi vinovați pe locatarii afectați că blocul lor nu respectă legile în materie de construcții nu este un fapt de care să ne prevalăm. Demolăm pentru că oamenii afectați nu au absolut nicio vină pentru ilegalitățile la care au fost complici constructorii și anumiți funcționari – cei care răspund de legalitatea certificatelor de urbanism, a autorizațiilor, a proceselor verbale de recepție (eliberate blocului vecin) și care ne cer nouă acum să ne restrângem clădirea pentru a corecta ilegalitățile lor din trecut.”

„De ce demolăm?! Facem o concesie, nu un compromis. Este un bine pe care dacă poți să-l faci, fă-l! Și nu o facem dintr-un exercițiu de imagine, ci doar pentru că așa considerăm că este corect moral, nu legal, legal a fost acest proiect dintotdeauna. Deși decizia de a demola a fost luată cu foarte mult timp în urmă, o punem în aplicare abia acum, tocmai pentru a arăta că nu cedăm șantajelor, nu capitulăm în fața unei prese părtinitoare, care a desfășurat o adevărată campanie de denigrare a noastră pe parcursul unor săptămâni întregi și, cu atât mai puțin, nu ne-a fost frică să tranșăm această problemă în instanță. Și, într-un final, instanța ne-a dat dreptate: Noi suntem în legalitate!” – a mai declarat Marius Negrea pentru Bistrițeanul.ro.

Pentru că paguba companiei din tot acest litigiu este una considerabilă, peste 200.000 Euro, Marius Negrea este hotărât să o recupereze în instanță, urmând a se constitui parte civilă într-o acțiune pe această temă, îndreptată împotriva tuturor celor care au greșit, fie ei și funcționari ai Primăriei Bistrița.

acum 14 minuteFOTO: JYSK a transformat sediul Micilor Prinți într-o căsuță de poveste! - Au muncit într-o bucătărie, apoi s-au mutat într-un depozit de reactivi medicali, unde, în două săli cu pământ pe jos, au amenajat prima tentativă de centru de autism iar acum, grație pritenilor de la JYSK, au parte de o căsuță de poveste: „Nu mi-aș fi imaginat niciodată că într-o bună zi Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ Bistriţa va arăta ca scos din catalog...!”
acum 2 oreTe-ai căsătorit? Vezi că te caută ANAF-ul! - Tinerii căsătoriți vor primi în curând o scrisoare! Nu de dragoste! Ci tocmai de la ANAF! Răspunsul este obligatoriu, altfel Fiscul le va lua din cadoul de nuntă al proaspeților însurăței aproape 5.000 de lei.
acum 18 oreFOTO/VIDEO – Descoperire macabră la Vermeș. O femeie a avut parte de o moarte groaznică - Descoperire macabră în această zi la Vermeș. O femeie a fost găsită decedată, după o anexă gospodărească. Aceasta a murit în urmă cu câteva zile și potrivit martorilor a avut parte de o moarte groaznică.
acum 18 oreTestări GRATUITE, la Primăria din Căianu Mic, în acest sfârșit de săptămână! - Campania „Nu am făcut destul”, ajunsă la ediția cu numărul V, sosește sâmbătă și duminică la Căianu Mic! Sute de femei din localitate dar și din satele din jur sunt invitate să-și învingă frica sau rușinea și să treacă pe la Primărie, între orele 10.00 și 18.00. Este pentru binele și sănătatea lor!
acum 19 oreToamnă vibrantă, în colecția brandului Sense! -      Toamnă vibrantă, în colecția brandului Sense, cu atât mai mult cu cât designerul Andreea Tincu a desenat pentru brandul românesc Sense o colecție dinamică, plină de nuanțe artistice și imprimeuri botanice stilizate sau motive artsy. Modelele versatile inspirate de tonurile naturii se încadrează atât pentru zona elegantă, cât și cea casual-șic –  aducând o notă efervescentă garderobei de toamnă.
acum 19 oreBeclean: Neatenția costă! Fetiță lovită de mașină, după ce a fugit în stradă - În Beclean, pe drumul ce duce spre Braniștea, a avut loc un accident rutier. O fetiță de doar șapte anișori a fost lovită de o mașină.Micuța a fugit în stradă, fără să se asigure. 
acum 20 de oreSuper-porumbul cultivat de un liceu din județ. Câteva hectare aduc profituri de zeci de mii de lei - Cercetătorii din întreaga lume lucrează deja de ani buni la cereale și legume rezistente, care să nu fie afectate de secetă sau diferiți dăunători. Un astfel de porumb este cultivat de un liceu din județ și aduce profituri frumușele unității de învățământ.
acum 21 de oreOgâgău vrea să reînvie linia ferată de la Ilva la Rodna. În scopuri turistice! - În vara anului trecut, după o ”absență” de patru ani de zile, s-a redeschis linia ferată Ilva Mică - Rodna Veche. După doar șase luni de funcționare, s-a închis, din nou! primarul Sîngeorzului vrea să o reînvie. În scopuri turistice! Ce are în plan:
acum 23 de oreRezervă-ți seara care ți se potrivește la Taverna Dogarilor: Retro 30+ sau Piano Wine Live! - Evenimentele se țin lanț la Taverna Dogarilor de pe Strada Alexandru Odobescu din Bistrița. Joi, 18 octombrie se anunță o super Seară Retro cu distracție garantată, muzică, dans și concursuri surpriză iar vineri, 19 octombrie, ambianța devine relaxantă cu o seară de Piano Wine Live. Așadar, rezervă din timp, pentru tine și prietenii tăi, seara care crezi că ți se potrivește.
acum 24 de oreVIDEO: Primul și singurul român care a zburat în Cosmos a făcut, la Bistrița, mărturisiri tulburătoare despre experiențele prin care a trecut - Dumitru Prunariu, primul și singurul român care a zburat în Cosmos a fost ieri omul zilei, la Bistrița, fiind invitat de Rotary Club, Lions Club, Rotaract și Interact la Colegiul „Liviu Rebreanu” și la Sinagogă, să povestească despre fantastica experiență prin care a trecut în spațiu: „Am ajuns în Cosmos printr-o întâmplare... Da, mi-a fost frică...”
acum O ziRostul de dimineață: Se îngălbenește la față, de îndată ce ne apropiem de el…! Ce drac de secret ascunde…?!? - Ce-o fi în mintea lui?! Ce drac de secret vrea să ascundă de ochii tuturor bistrițenilor curioși care se apropie cu băgare de seamă și care se trezesc în fața unei surprize atât de simple, atât de limpezi: individul se îngălbenește treptat la față – ca și cum ar ascunde (cu maximă îndârjire!) un îngrozitor secret...
acum O ziBăiețelul de 5 ani care a căzut de pe scară a fost operat. Care este starea sa - Băiețelul de 5 ani din Mureșenii Bârgăului care a căzut ieri de pe o scară, în gospodăria familiei, a fost operat în cursul nopții și se află internat la Anestezie, Terapie Intensivă. Ce spun medicii despre starea sa:
acum 2 zileFOTO/VIDEO – Incendiu puternic la Nepos! Pompieri voluntari au fost chemați de acasă pentru a potoli focul - Un incendiu puternic a cuprins în această seară o casă și o anexă gospodărească din localitatea Nepos. Flăcările violente au necesitat intervenția rapidă a pompierilor și chiar chemarea unora de acasă.
acum 2 zileFOTO/VIDEO – Un băiețel de 5 ani este în stare gravă, după ce s-a prăbușit de pe o scară - Un băiețel de 5 ani este în stare gravă, după ce s-a prăbușit de pe o scară care ducea spre podul unei locuințe din Mureșenii Bârgăului. Acesta a fost transportat de urgență la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.
acum 2 zileEfectele braconajului: Doar o capră neagră în plus în munți, într-un an de zile! - Munții Rodnei pot fi casă pentru aproximativ 600 de capre negre. Efectivul este însă de patru ori mai mic. Iar din cauza braconajului și a animalelor carnivore, numărul caprelor negre a crescut doar cu un singur exemplar. Într-un an de zile!