EXCLUSIV: Negrea pune la pământ terasele care umbresc vecinii Consult Imobil de pe Calea Moldovei! “Cine a greșit trebuie să-mi plătească paguba!”

EXCLUSIV: Negrea pune la pământ terasele care umbresc vecinii Consult Imobil de pe Calea Moldovei! “Cine a greșit trebuie să-mi plătească paguba!”

Consult Imobil a început astăzi demolarea teraselor din proiectul Lucian Blaga Residence, pentru care s-a aflat în litigiu cu vecinii dintr-o clădire alăturată, care acuzau constructorul că le umbrește casele. VEZI ce declară dezvoltatorul imobiliar Marius Negrea despre toată situația, care i-a produs o pagubă de 200.000 Euro deși a respectat toate autorizațiile emise de Primăria Bistrița:

Lucian Blaga Residence este numele ansamblului rezidențial ridicat de dezvoltatorul imobiliar Consult Imobil la intersecția străzilor Calea Moldovei cu Lucian Blaga din municipiul Bistrița. După începerea lucrărilor, deși avea toate autorizațiile emise de Primăria Municipiului Bistrița, iar construcția se ridica conform planurilor aprobate de municipalitate, Consult Imobil s-a trezit dată în judecată de o familie din blocul alăturat, care acuza că noul imobil îi umbrește locuința. A urmat un proces, iar, la final, sentința dată de Tribunalul Bistrița-Năsăud, prin care se admitea anularea autorizației de construcție, a fost casată de Curtea de Apel Cluj și trimisă spre rejudecare la Bistrița. Hotărât să nu mai piardă timpul prin tribunal și să-și finalizeze construcția, Marius Negrea a decis să demoleze cele două terase care fac obiectul litigiului în instanță.

Astăzi, la Bistrița a ajuns o firmă specalizată în demolări și a început dezafectarea teraselor, lucrarea urmând a fi finalizată până la sfârșitul săptămânii viitoare. Negrea este însă decis să-și recupereze ulterior, în instanță, toată paguba, estimată în jurul a 200.000 Euro, iar asta pentru că nu se consideră vinovat cu nimic, construcția sa respectând toate autorizațiile emise de autorități și, important, amplasarea din teren.

Iată cum a comentat Marius Negrea, managerul Consult Imobil, toată situația pentru Bistrițeanul.ro:

„Vreau să vă spun, în primul rând, că autorizația de construire a fost emisă conform Legii nr. 50/1991 și o respectăm întru totul, la fel cum și execuția lucrărilor respectă toate normativele legale, inclusiv cele legate de retrageri și distanțe. Mărul discordiei în acest caz sunt două terase care «umbresc» blocul vecin, nicidecum întreg blocul – să fim bine înțeleși. Iar vizavi de problema așa-zisei umbriri am o singură întrebare: dacă ambele imobile ar fi respectat limitele legale de proprietate, s-ar fi umbrit? Evident, nu! – vă spun eu. Iar dacă noi respectăm legea ad literam, înseamnă că problema în acest caz nu este la noi!

Vreau să vă spun că blocul «umbrit» este amplasat pe o latură inclusiv pe terenul nostru, deci, nicidecum să fie retras de la limita de proprietate de minim trei metri, conform legii. Este un adevăr pe care nu l-a relatat nici presa, nici reclamanții și, cu atât mai puțin autoritățile care cunosc situația și au garantat prin semnătură un fals: că blocul umbrit ar respecta normativele legale, inclusiv de amplasament.

A-i găsi vinovați pe locatarii afectați că blocul lor nu respectă legile în materie de construcții nu este un fapt de care să ne prevalăm. Demolăm pentru că oamenii afectați nu au absolut nicio vină pentru ilegalitățile la care au fost complici constructorii și anumiți funcționari – cei care răspund de legalitatea certificatelor de urbanism, a autorizațiilor, a proceselor verbale de recepție (eliberate blocului vecin) și care ne cer nouă acum să ne restrângem clădirea pentru a corecta ilegalitățile lor din trecut.”

„De ce demolăm?! Facem o concesie, nu un compromis. Este un bine pe care dacă poți să-l faci, fă-l! Și nu o facem dintr-un exercițiu de imagine, ci doar pentru că așa considerăm că este corect moral, nu legal, legal a fost acest proiect dintotdeauna. Deși decizia de a demola a fost luată cu foarte mult timp în urmă, o punem în aplicare abia acum, tocmai pentru a arăta că nu cedăm șantajelor, nu capitulăm în fața unei prese părtinitoare, care a desfășurat o adevărată campanie de denigrare a noastră pe parcursul unor săptămâni întregi și, cu atât mai puțin, nu ne-a fost frică să tranșăm această problemă în instanță. Și, într-un final, instanța ne-a dat dreptate: Noi suntem în legalitate!” – a mai declarat Marius Negrea pentru Bistrițeanul.ro.

Pentru că paguba companiei din tot acest litigiu este una considerabilă, peste 200.000 Euro, Marius Negrea este hotărât să o recupereze în instanță, urmând a se constitui parte civilă într-o acțiune pe această temă, îndreptată împotriva tuturor celor care au greșit, fie ei și funcționari ai Primăriei Bistrița.

acum 40 de minuteVIDEO: Cristian Moldovan, singurul bistriţean la X Factor, vrea în marea finală! Şi noi îl putem ajuta să-şi împlinească visul - „Cu siguranță, e mai important de un milion de ori să mă votați astăzi! Cu ajutorul vostru, pot să ajung în Marea Finala de pe 23 decembrie!”, a transmis bistriţeanul Cristian Moldovan fanilor săi. E singurul bistriţean din concurs, iar noi îl putem ajuta să-şi împlinească visul:
acum 3 oreFOTO: Bistrița – A încercat să evite un șofer grăbit și a intrat într-o casă - Un autoturism a intrat în această seară cu autoturismul într-o casă de pe strada Avram Iancu. Tânărul șofer, care livra pizza, a pierdut controlul volanului după ce ar fi evitat un alt autoturism. Din fericire nimeni nu a fost rănit.
acum 3 oreVIDEO – Lovită de mașină, după ce a trecut aiurea strada. Aventurile unei sucevence, în Beclean - În această seară, o suceveancă de 30 de ani a fost lovită de o mașină, la intrare în Beclean. Aceasta traversase strada aiurea, fără să se asigure. Neatenția a trimis-o la spital.
acum 5 oreDE CRĂCIUN FII MAI BUN: Iza, fetița cu tetrapareză spastică și epilepsie, are acum o căsuță în care să stea, dar nevoi sunt încă multe - Cazul Izabelei, fetița cu tetrapareză spastică și epilepsie vi l-am prezentat prima dată în campania din 2014. Dărnicia voastră a ajutat familia ei să se mute într-o căsuță a lor. Dar nevoi sunt încă multe.
acum 6 oreFOTO: Prima ediţie a Cupei Cârlionț la Șah pentru Juniori - Asociația Cârlionț a organizat sâmbătă, 15 decembrie, Cupa Cârlionț la șah pentru juniori, Ediția I: la concurs au participat 24 de copii cu vârsta sub 14 ani, toţi fiind entuziasmați să lupte pentru cupele și medaliile oferite de organizatori.
acum 7 oreFOTO: Un pahar de vin fiert, un ceai fierbinte, o cană de fericire…! - Până în 23 decembrie, bistriţenii sunt invitaţi pe pietonalul Liviu Rebreanu, să participe la un inedit proiect şi, totodată, să-şi încălzească sufletele cu o cană de fericire…
acum 8 oreFOTO: Sărbătoare la Materom! Clienţii fideli au primit daruri din partea companiei - Zilele trecute, Materom Automotive, Centru Autorizat de Service Mercedes-Benz și Multimarcă, dar și Distribuție Piese a împlinit 4 ani de la deschidere, dar acesta nu a fost singurul motiv de sărbătoare:
acum 9 oreProfesorul i d e a l - Lucrând la catedră de mai mulți ani, nu poți să nu-ți pui niște întrebări identitare: Cine ești tu, ca profesor? Ce faci acolo? E bine cum acționezi? Faci suficient? Faci prea puțin, faci prea mult?
acum 10 oreNecrofilul moldovean care a omorât un bătrân din Bistrița-Bârgăului și i-a dat foc la casă va sta un sfert de veac după gratii - Alexandru Paul Toderașc, tânărul de 23 de ani care a omorât cu sânge rece un bătrân din Bistrița-Bârgăului, după care i-a incendiat locuința și-a primit pedeapsa. Judecătorii au hotărât ca acesta să petreacă un sfert de veac după gratii pentru faptele sale.
acum 11 oreCrăciun în Bistriţa-Năsăud: Trei zile de poveste, într-un decor de feerie - Ne așteaptă – aşa cum ne-am obişnuit în ultimii ani – 3 zile de poveste, în curtea Muzeului Judeţean unde suntem invitaţi cu toţii să retrăim magia unui Crăciun ca altădată. Cu savuroase bunătăţi Produs în Bistrița-Năsăud, cu minunăţii de „gătat” casa și înfrumusețat gazda, cu cina porcului, ateliere de creație și de gătit cornulețe cu silvoiță!
acum 12 orePeste 1000 de tone de antiderapant, împrăștiat în ultimele 24 de ore - Bistrița - Năsăud se află până azi, la ora 16.00, sub cod galben de ninsori. Ninsoarea abundentă din unele zone s-a depus rapid pe carosabil. În ultimele 24 de ore, în județ, s-au împrăștiat peste 1000 de tone de antiderapant.
acum 13 oreFOTO. Aniela: Locul în care fotografiile îţi zâmbesc printre lacrimi… - Când vrei să vezi cum anume reuşeşte un om să sfinţească locul în care respiră,  este suficient să dai o raită pe la Gelateria Aniela. Am făcut-o şi noi, ieri, împinşi de curiozitatea de a vedea fotografiile care i-au impresionat pe unii până la lacrimi, în timp ce alţii, privindu-le, au căzut pe gânduri...
acum O ziDE CRĂCIUN FII MAI BUN: Șase îngerași, dintre care unul în cărucior cu rotile, speră la un Crăciun mai bun - Alina și Dorel stau într-o căsuță mică, împreună cu cei cinci copilași ai lor. Al șaselea, care e în cărucior cu rotile, stă mai mult la bunica lui. Alina e și însărcinată. Se descurcă greu, dar se zbat să le ofere ce pot ei mai bun, copiilor. Toți speră la un Crăciun mai bun.
acum O ziGROAZNIC! Două copile, una de trei anișori și una de șase, sfâșiate de un câine, când ieșeau de la cămin - Oribilul incident a avut loc ieri, în jurul amiezii, în Orheiul Bistriței. Un câine s-a aruncat într-un grup de copii ce ieșea de la cămin. A rănit două fetițe, ambele ajungând la spital.
acum O ziFOTO Vremea rea face primele probleme: Un autoturism s-a răsturnat într-un șanț, în Sărățel - Vremea rea care a pus stăpânire pe mai multe zone din țară face deja probleme. Un autoturism a ajuns într-un șanț, în localitatea Sărățel. Din fericire nimeni nu a fost rănit.