EXCLUSIV: Negrea pune la pământ terasele care umbresc vecinii Consult Imobil de pe Calea Moldovei! “Cine a greșit trebuie să-mi plătească paguba!”

EXCLUSIV: Negrea pune la pământ terasele care umbresc vecinii Consult Imobil de pe Calea Moldovei! “Cine a greșit trebuie să-mi plătească paguba!”

Consult Imobil a început astăzi demolarea teraselor din proiectul Lucian Blaga Residence, pentru care s-a aflat în litigiu cu vecinii dintr-o clădire alăturată, care acuzau constructorul că le umbrește casele. VEZI ce declară dezvoltatorul imobiliar Marius Negrea despre toată situația, care i-a produs o pagubă de 200.000 Euro deși a respectat toate autorizațiile emise de Primăria Bistrița:

Lucian Blaga Residence este numele ansamblului rezidențial ridicat de dezvoltatorul imobiliar Consult Imobil la intersecția străzilor Calea Moldovei cu Lucian Blaga din municipiul Bistrița. După începerea lucrărilor, deși avea toate autorizațiile emise de Primăria Municipiului Bistrița, iar construcția se ridica conform planurilor aprobate de municipalitate, Consult Imobil s-a trezit dată în judecată de o familie din blocul alăturat, care acuza că noul imobil îi umbrește locuința. A urmat un proces, iar, la final, sentința dată de Tribunalul Bistrița-Năsăud, prin care se admitea anularea autorizației de construcție, a fost casată de Curtea de Apel Cluj și trimisă spre rejudecare la Bistrița. Hotărât să nu mai piardă timpul prin tribunal și să-și finalizeze construcția, Marius Negrea a decis să demoleze cele două terase care fac obiectul litigiului în instanță.

Astăzi, la Bistrița a ajuns o firmă specalizată în demolări și a început dezafectarea teraselor, lucrarea urmând a fi finalizată până la sfârșitul săptămânii viitoare. Negrea este însă decis să-și recupereze ulterior, în instanță, toată paguba, estimată în jurul a 200.000 Euro, iar asta pentru că nu se consideră vinovat cu nimic, construcția sa respectând toate autorizațiile emise de autorități și, important, amplasarea din teren.

Iată cum a comentat Marius Negrea, managerul Consult Imobil, toată situația pentru Bistrițeanul.ro:

„Vreau să vă spun, în primul rând, că autorizația de construire a fost emisă conform Legii nr. 50/1991 și o respectăm întru totul, la fel cum și execuția lucrărilor respectă toate normativele legale, inclusiv cele legate de retrageri și distanțe. Mărul discordiei în acest caz sunt două terase care «umbresc» blocul vecin, nicidecum întreg blocul – să fim bine înțeleși. Iar vizavi de problema așa-zisei umbriri am o singură întrebare: dacă ambele imobile ar fi respectat limitele legale de proprietate, s-ar fi umbrit? Evident, nu! – vă spun eu. Iar dacă noi respectăm legea ad literam, înseamnă că problema în acest caz nu este la noi!

Vreau să vă spun că blocul «umbrit» este amplasat pe o latură inclusiv pe terenul nostru, deci, nicidecum să fie retras de la limita de proprietate de minim trei metri, conform legii. Este un adevăr pe care nu l-a relatat nici presa, nici reclamanții și, cu atât mai puțin autoritățile care cunosc situația și au garantat prin semnătură un fals: că blocul umbrit ar respecta normativele legale, inclusiv de amplasament.

A-i găsi vinovați pe locatarii afectați că blocul lor nu respectă legile în materie de construcții nu este un fapt de care să ne prevalăm. Demolăm pentru că oamenii afectați nu au absolut nicio vină pentru ilegalitățile la care au fost complici constructorii și anumiți funcționari – cei care răspund de legalitatea certificatelor de urbanism, a autorizațiilor, a proceselor verbale de recepție (eliberate blocului vecin) și care ne cer nouă acum să ne restrângem clădirea pentru a corecta ilegalitățile lor din trecut.”

„De ce demolăm?! Facem o concesie, nu un compromis. Este un bine pe care dacă poți să-l faci, fă-l! Și nu o facem dintr-un exercițiu de imagine, ci doar pentru că așa considerăm că este corect moral, nu legal, legal a fost acest proiect dintotdeauna. Deși decizia de a demola a fost luată cu foarte mult timp în urmă, o punem în aplicare abia acum, tocmai pentru a arăta că nu cedăm șantajelor, nu capitulăm în fața unei prese părtinitoare, care a desfășurat o adevărată campanie de denigrare a noastră pe parcursul unor săptămâni întregi și, cu atât mai puțin, nu ne-a fost frică să tranșăm această problemă în instanță. Și, într-un final, instanța ne-a dat dreptate: Noi suntem în legalitate!” – a mai declarat Marius Negrea pentru Bistrițeanul.ro.

Pentru că paguba companiei din tot acest litigiu este una considerabilă, peste 200.000 Euro, Marius Negrea este hotărât să o recupereze în instanță, urmând a se constitui parte civilă într-o acțiune pe această temă, îndreptată împotriva tuturor celor care au greșit, fie ei și funcționari ai Primăriei Bistrița.

Bistriţa Civică: Vă aşteptăm în Piaţa Petru Rareş! „Guvernul Dăncilă să rămână doar un episod de tristă amintire” acum 48 de minute- Bistriţenii sunt invitaţi luni, 17 iunie, de la ora 19, în Piața Petru Rareș: aici va avea loc un miting de susținere a moțiunii de cenzură împotriva guvernului Dăncilă. „Vă așteptăm, în număr cât mai mare. Veniți alături de noi să scăpăm țara de această gașcă pusă numai pe căpătuială, care duce țara spre faliment"
DE CITIT: Deadline. Când prea multă muncă provoacă moarte… acum 3 ore- Moartea misterioasă a unei tinere, despre care se bănuieşte că s-ar fi sfârșit de prea multă muncă, schimbă definitiv destinul mai multor oameni: Deadline…
FOTO: L-a doborât căldura! Intervenție dificilă a salvamontiștilor! acum 5 ore- O intervenție dificilă a salvamontiștilor a avut loc ieri, în Munții Rodnei. Un bărbat din Neamț a avut nevoie de ajutor după ce a făcut insolație și s-a deshidratat. A intervenit elicopterul SMURD.
Duminica de Rusalii: Astăzi se pogoară Duhul Sfânt peste noi. Tradiţii în Bistriţa-Năsăud acum 7 ore- Duminica de Rusalii: Astăzi se pogoară Duhul Sfânt peste noi… Este ziua în care Biserica ia fiinţă: ascultând cuvintele Sfântului Apostol Petru, aproape 3.000 de oameni s-au convertit pe loc la creştinism. Nu ai voie să mergi "la scăldat” de Rusalii, dar nici să te urci în arbori înalţi, să călătoreşti departe de casă ori să te cerţi cu cineva:
FOTO: Cupa „Iacob Ciuruș” la Șah a ajuns la ediția a II-a acum 21 de ore- Asociația Cârlionț a organizat astăzi, 15 iunie, la Căminul pentru persoane vârstnice din Bistrița, ediția a II-a a Cupei „Iacob Ciuruș” la Șah.
FOTO: Încă 40 de zile și secția ATI va fi finalizată! Ce se-ntâmplă cu pacienții: acum 23 de ore- Proiectul de reabilitare a secției ATI din cadrul Spitalului cuprinde două etape: modernizare zonă existentă și extindere. Se preconizează că în 40 de zile, lucrările vor fi finalizate. Ce se întâmplă cu pacienții în aceste zile: Lucrările de modernizare a Spitalului sunt în plină desfășurare! Secția ATI urmează să fie finalizată în maxim 40 de...
Ioan Turc (PNL) – APEL: Votați moțiunea de cenzură! Oamenii s-au săturat de PSD! acum O zi- „Urmează votul pe moțiunea de cenzură. Nu mă adresez nici fostului nostru coleg liberal domnul Deneș, azi PSD-ist fruntaș, nici fostului nostru coleg liberal Daniel Suciu, astăzi mare ștab în Guvern. Ei sunt preferații lui Dragnea, nu are rost să discutăm cu ei nimic. Dar fac un apel către domnul Ioan Simionca de la ALDE: Votați moțiunea de cenzură, oamenii s-au săturat de PSD..."
Iurișniți: Elevii care se înscriu la liceu riscă să ajungă, de fapt, la școli profesionale, cu medii mari, din cauza Statului acum O zi- Anul școlar 2019- 2020 aduce unele modificări în ceea ce privește clasele de la unele licee și școli profesionale. CNLR și INFOEL sunt printre școlile de prestigiu care au de pierdut. Deputatul Cristina Iurișniți susține că există riscul ca elevi cu medii mari să ajungă la școli profesionale.
FOTO – JOSENII BÂRGĂULUI: A ieșit de pe carosabil și a rupt un stâlp de electricitate! acum O zi- Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp în localitatea Josenii Bârgăului. Un autoturism a ieșit de pe carosabil și s-a oprit într-un stâlp de electricitate, rupându-l. Traficul în zonă se desfășoară cu dificultate.
Aquabis: Se sistează apa potabilă azi în Târlișua și Prundu Bârgăului acum O zi- Locuitorii din Târlișua și Prundu Bârgăului rămân astăzi, pentru câteva ore, fără apă potabilă. Măsura este necesară pentru remedierea unei defecțiuni apărute pe rețeaua de distribuție a apei.
Trei mari probleme pentru primăriile din judeţ: „Riscă să intre în faliment…!” acum O zi- Sunt trei mari probleme cu care se confruntă administraţiile locale: „Am luat încă un şut în fund de la această guvernare. Trebuie obligatoriu găsite soluţii în a adoua parte a anului. Pentru că vor fi primării care riscă să intre în faliment...”
Mâncarea vânătorească acaparează Băile Figa. 13 echipe din Ardeal se întrec în preparate la ceaun, la final de lună acum 2 zile- Nu mai puțin de 13 echipe din Ardeal se vor întrece în preparate vânătorești la ceaun la final de lună. Concursul „Vânătoare la ceaun” se va desfășura la marginea pădurii de lângă Băile Figa.
Bistrița-Năsăud, sub cod roșu de vreme severă! Populația, avertizată prin Ro-Alert! acum 2 zile- ANM a emis cod roșu de vreme severă în județul nostru. Se anunță grindină, intensificări ale vântului și vijelie. Populația, avertizată prin Ro-Alert.
VIDEO – Ioan Turc (PNL): Ceea ce se întâmplă în Bistriţa este scandalos şi frustrant! acum 2 zile- În Piaţa Decebal domneşte o „atmosferă câmpenească”: „Se plimbă doi, trei oameni de ici până colo. Nu există niciun fel de plan de bătaie, nu există niciun fel de monitorizare, nu există niciun interes...! Terminaţi cu minciunile şi apucaţi-vă de treabă! Ceea ce se întâmplă în Bistriţa este scandalos şi frustrant!"
ATENȚIE cum parcați pe Colibiței! Se lasă cu amenzi! acum 2 zile- Lucrările pe strada Colibiței sunt aproape de finalizare. Zona e redeschisă circulației și șoferii s-au bucurat de posibilitatea de a parca în zonă. Doar că de azi, nu mai au voie să parcheze cum vor! Se lasă cu amenzi!