EXCLUSIV: Negrea pune la pământ terasele care umbresc vecinii Consult Imobil de pe Calea Moldovei! “Cine a greșit trebuie să-mi plătească paguba!”

EXCLUSIV: Negrea pune la pământ terasele care umbresc vecinii Consult Imobil de pe Calea Moldovei! “Cine a greșit trebuie să-mi plătească paguba!”

Consult Imobil a început astăzi demolarea teraselor din proiectul Lucian Blaga Residence, pentru care s-a aflat în litigiu cu vecinii dintr-o clădire alăturată, care acuzau constructorul că le umbrește casele. VEZI ce declară dezvoltatorul imobiliar Marius Negrea despre toată situația, care i-a produs o pagubă de 200.000 Euro deși a respectat toate autorizațiile emise de Primăria Bistrița:

Lucian Blaga Residence este numele ansamblului rezidențial ridicat de dezvoltatorul imobiliar Consult Imobil la intersecția străzilor Calea Moldovei cu Lucian Blaga din municipiul Bistrița. După începerea lucrărilor, deși avea toate autorizațiile emise de Primăria Municipiului Bistrița, iar construcția se ridica conform planurilor aprobate de municipalitate, Consult Imobil s-a trezit dată în judecată de o familie din blocul alăturat, care acuza că noul imobil îi umbrește locuința. A urmat un proces, iar, la final, sentința dată de Tribunalul Bistrița-Năsăud, prin care se admitea anularea autorizației de construcție, a fost casată de Curtea de Apel Cluj și trimisă spre rejudecare la Bistrița. Hotărât să nu mai piardă timpul prin tribunal și să-și finalizeze construcția, Marius Negrea a decis să demoleze cele două terase care fac obiectul litigiului în instanță.

Astăzi, la Bistrița a ajuns o firmă specalizată în demolări și a început dezafectarea teraselor, lucrarea urmând a fi finalizată până la sfârșitul săptămânii viitoare. Negrea este însă decis să-și recupereze ulterior, în instanță, toată paguba, estimată în jurul a 200.000 Euro, iar asta pentru că nu se consideră vinovat cu nimic, construcția sa respectând toate autorizațiile emise de autorități și, important, amplasarea din teren.

Iată cum a comentat Marius Negrea, managerul Consult Imobil, toată situația pentru Bistrițeanul.ro:

„Vreau să vă spun, în primul rând, că autorizația de construire a fost emisă conform Legii nr. 50/1991 și o respectăm întru totul, la fel cum și execuția lucrărilor respectă toate normativele legale, inclusiv cele legate de retrageri și distanțe. Mărul discordiei în acest caz sunt două terase care «umbresc» blocul vecin, nicidecum întreg blocul – să fim bine înțeleși. Iar vizavi de problema așa-zisei umbriri am o singură întrebare: dacă ambele imobile ar fi respectat limitele legale de proprietate, s-ar fi umbrit? Evident, nu! – vă spun eu. Iar dacă noi respectăm legea ad literam, înseamnă că problema în acest caz nu este la noi!

Vreau să vă spun că blocul «umbrit» este amplasat pe o latură inclusiv pe terenul nostru, deci, nicidecum să fie retras de la limita de proprietate de minim trei metri, conform legii. Este un adevăr pe care nu l-a relatat nici presa, nici reclamanții și, cu atât mai puțin autoritățile care cunosc situația și au garantat prin semnătură un fals: că blocul umbrit ar respecta normativele legale, inclusiv de amplasament.

A-i găsi vinovați pe locatarii afectați că blocul lor nu respectă legile în materie de construcții nu este un fapt de care să ne prevalăm. Demolăm pentru că oamenii afectați nu au absolut nicio vină pentru ilegalitățile la care au fost complici constructorii și anumiți funcționari – cei care răspund de legalitatea certificatelor de urbanism, a autorizațiilor, a proceselor verbale de recepție (eliberate blocului vecin) și care ne cer nouă acum să ne restrângem clădirea pentru a corecta ilegalitățile lor din trecut.”

„De ce demolăm?! Facem o concesie, nu un compromis. Este un bine pe care dacă poți să-l faci, fă-l! Și nu o facem dintr-un exercițiu de imagine, ci doar pentru că așa considerăm că este corect moral, nu legal, legal a fost acest proiect dintotdeauna. Deși decizia de a demola a fost luată cu foarte mult timp în urmă, o punem în aplicare abia acum, tocmai pentru a arăta că nu cedăm șantajelor, nu capitulăm în fața unei prese părtinitoare, care a desfășurat o adevărată campanie de denigrare a noastră pe parcursul unor săptămâni întregi și, cu atât mai puțin, nu ne-a fost frică să tranșăm această problemă în instanță. Și, într-un final, instanța ne-a dat dreptate: Noi suntem în legalitate!” – a mai declarat Marius Negrea pentru Bistrițeanul.ro.

Pentru că paguba companiei din tot acest litigiu este una considerabilă, peste 200.000 Euro, Marius Negrea este hotărât să o recupereze în instanță, urmând a se constitui parte civilă într-o acțiune pe această temă, îndreptată împotriva tuturor celor care au greșit, fie ei și funcționari ai Primăriei Bistrița.

Primăria Bistrița sare cu bani pentru subvenționarea taxei pentru gunoi acum 4 ore- Supercom vrea ca locuitorii județului să plătească mai mult pentru gunoi în primele trei luni ale acestui an. Municipalitatea sare în ajutorul bistrițenilor și este dispusă să subvenționeze taxa pentru gunoi pentru această perioadă.
Dispar merele uriașe de pe Bulevardul Republicii?! acum 4 ore- Câteva mere uriașe care împodobeau de ani de zile Bulevardul Republicii au fost scoase astăzi de angajații Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița.
Ringul de luptă al câinilor s-a mutat la Dumitra! Polițiștii fac cercetări acum 6 ore- Un nou caz de organizare lupte între câini a ieșit la lumină. Internetul a fost împânzit cu imaginile unui câine rănit în urma unei ”demonstrații de putere” a patrupedelor. Polițiștii au intrat pe fir și fac verificări.
Îndemânarea Construct, Campredo și Leoni fac angajări! NOI locuri de muncă, disponibile în Bistriţa acum 6 ore- Se fac angajări la Îndemânarea Construct, Campredo, Leoni, Agro-Ardeal, Italtextil și IMP România! Noi locuri de muncă sunt disponibile pentru cei care își caută un job bine plătit, dar și un mediu de lucru atractiv: transportul este asigurat de compania care oferă și diferite sporuri și bonusuri pentru prezență, performanță sau calitate!
Hyundai câștigă două premii „iF Design 2019”! acum 7 ore- Hyundai a obținut o nouă recunoaștere internațională a viziunii de design, pentru al cincilea an consecutiv: Modelul Palisade și conceptul Le Fil Rouge câștigă „iF Design Award”, în cadrul categoriei "Automobile / Vehicles".
Ce a decis judecătorul în cazul femeii și a celor doi bărbați ce au obligat două minore să se prostitueze acum 8 ore- Joi, doi bărbați și o femeie au ajuns la sediul poliției pentru declarații. Aceștia sunt cercetați după ce ar fi obligat două minore să se prostitueze. În urma audierii, instanța a decis soarta lor pe următoarea perioadă în care se continuă cercetările:
Ajutor de nădejde! Tot la 10 zile, câinii îi însoțesc pe polițiști în acțiunile lor! acum 9 ore- Când se vorbește despre poliție, oamenii se gândesc la uniforme și la mașini. Dar la Poliție, ”lucrează” și câteva patrupede, ajutor de nădejde al oamenilor legii. Anul trecut, câinii polițiști au fost ”în acțiune„ tot la 10 zile.
Cine este șoferul care a distrus 5 mașini în doar câteva minute: Un asistat social problemă condamnat penal acum 10 ore- Sâmbătă noaptea, un tânăr de 30 de ani reușea să distrugă 5 mașini dintr-un foc, în doar câteva minute. Aceste este un „client” fidel al polițiștilor, fiind condamnat penal pentru mai multe infracțiuni. De asemenea, acesta stă într-o locuință socială a Primăriei Bistrița, care încearcă de ceva ani evacuarea.
FANTASTIC: Bogdan Georgescu din Bistrița, pe podium la Festivalul Internațional de Film de la Berlin! acum 11 ore- Scurtmetrajul Blue Boy, realizat de Manuel Abramovici (regizor) și bistrițeanul Bogdan Georgescu (producător creativ), a fost distins cu prestigiosul trofeu Ursul de Argint, în acest weekend, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin!
FOTO – Carambol în față la Pensiunea Sheriff. Două mașini s-au ciocnit cu un microbuz și o basculantă acum 12 ore- Carambol în această dimineață în față la pensiunea Sheriff, pe DN17. În accident au fost implicate un taximetru, un autoturism, un microbuz și o basculantă. Basculanta a rupt un semn de circulație și a fost la un pas să se răstoarne cu tot cu încărcătură în pârâul din zonă.
Rămase împotmolite pe un drum forestier, cu trei copii, din cauza GPS-ului acum 12 ore- Două femei au tras spaima vieții lor când au constatat că GPS-ul le-a purtat pe un drum forestier, unde au rămas împotmolite. Cele două aveau cu ele și trei copii și tocmai vizitaseră mănăstirea Parva.
Un nou proiect Class Expert Construct: 20 de căsuțe de poveste, drăguțe și cochete, pe strada George Enescu din Bistrița acum 23 de ore- Class Expert Construct s-a impus pe piața imobiliară din Bistrița ca un constructor cu o viziune arhitecturală modernă, care pune accentul pe confort și utilitate în proiectele sale imobiliare. Fiecare metru pătrat de construcție este atent gândit, astfel încât să ofere proprietarilor tot confortul pretins, cheltuieli mici de întreținere și satisfacția unui cămin de poveste, ca-n reviste.
Asociația Autism: Elevii cu tulburări din spectrul autist și cerințe speciale au nevoie de un proces educativ incluziv real acum O zi- Referitor la declarațiile ministrului educației, Ecaterina Andronescu, legate de integrarea elevilor cu cerințe educative speciale în învățământul de masă, Asociația Autism Europa - Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț lămurește următoarele:
FOTO – Nu a luat cum trebuie curba și a accidentat un șofer de 75 de ani acum O zi- În această după-masă a avut loc un accident rutier pe DJ154, în localitatea Sărata. Implicați au fost un tânăr de 23 de ani și un bărbat de 75 de ani din Bistrița. Din fericire nimeni nu a fost rănit.
Căderi de pietre pe DN17, în Pasul Tihuța acum O zi- Mai multe pietre au căzut de pe versanți în urmă cu puțin timp, pe DN17, în Pasul Tihuța. Un echipaj al Secției Drumuri Naționale au îndepărtat deja pietrele de pe carosabil.