EXCLUSIV – Referendum și alegeri europarlamentare! UPDATE ora 13

EXCLUSIV – Referendum și alegeri europarlamentare! UPDATE ora 13

S-au deschis secțiile de votare și românii sunt așteptați la vot. Cei peste 260.000 de alegători bistrițeni sunt așteptați la cele 313 urne. AFLĂ informații utile despre Referendum și alegerile europarlamentare! Fii la curent cu dinamica votărilor: UPDATE ora 13

Astăzi, românii sunt așteptați la vot! Secțiile s-au deschis la ora 07:00 și se vor închide la ora 21:00.

UPDATE ora 13.00

UPDATE: ora 12:00

La ora 12:00, în județul nostru, cea mai ridicată prezență la urne a fost în Sînmihaiu de Câmpie – 25,06 %. Cea mai slabă prezență a fost în Feldru- 6,62 %.

Media prezenței la urne, pe județ, este de 13,65 la europarlamentare și 11,44 la Referendum.

Media la nivel național este de 16,25 % la europarlamentare și 13,22 la Referendum.

Mai jos, pe hartă, aveți dinamica de la ora 12:00, din județ. Cu culoare mai accentuată sunt localitățile ce au cea mai mare prezență. Culoarea cea mai deschisă prezintă cea mai mică prezență la vot.


Attachments area

UPDATE: 11:00

Mai jos, graficele privind prezența la vot, în județul nostru, la orele 08:00, 09:00, 10:00 și 11:00.

Sursa- Egas Consulting

 

 

 

Prezența la vot, la nivel național, este de 12,55% la europarlamentare și 10,10% la referendum.

Bistrițenii au votat în proporție de 10,10% la europarlamentare și 8,40% la referendum.

UPDATE: 09:30

Pentru județul nostru au fost solicitate 851 urne mobile. Peste 600 au fost pentru municipiul Bistrița, pentru a oferi ocazia celor din spitale și penitenciare să voteze.

UPDATE: 08:30

Conform raportului la nivel național, în prima oră de la deschiderea secțiilor de votare, s-au prezentat la urne 254.024 de alegători.

Bistrița-Năsăud se prezintă printre județele codașe, alături de Satu Mare, Maramureș, Harghita și Covasna. Cele cinci se situează sub media la nivel național, care este de 1,39 la sută.

*****

În județul Bistrița – Năsăud există 313 secții de votare, din care 83 în mediul rural și 230 în mediul urban. La urne sunt așteptați 262.386 de alegători, după statistica Biroului Electoral Județean. Dacă încă nu știți la ce secție de votare sunteți repartizați, puteți verifica AICI.

La secția de votare, cetățeanul se va prezenta cu actul de identitate. Acesta va fi verificat, la intrare, într-o bază de date, dacă a mai votat sau nu și în altă parte. Apoi, votantul poate opta pentru alegerile europarlamentare, referendum sau ambele.

Dacă optează pentru ambele, va primi trei buletine de vot. Unul, cu cele 16 poziții pentru alegerea europarlamentarilor și două buletine de vot conținând cele două întrebări de la Referendum.

Mai multe informații despre aceste lucruri cât și modelul buletinelor de vot, le revedeți AICI.

Prezența la vot, în timp real, va fi transmisă AICI.

Adolescentă din Budacu de Jos, dispărută fără urmă în Irlanda octombrie 17, 2019 - O adolescentă de 17 ani este dispărută de mai bine de o săptămână de la locuința părinților săi din Irlanda. Poliția irlandeză o caută deja pe adolescentă și îi roagă pe toți cei care pot oferi informații despre ea să îi contacteze.
MINUNE: Consilierii locali spun NU la ORICE ar propune ADI Deșeuri octombrie 17, 2019 - În cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi a avut loc o adevărată minune. Consilierii s-au unit și au decis să se opună oricărei propuneri din partea ADI Deșeuri. Așa că au mandatat pe unul dintre ei să reprezinte bistrițenii în consiliul Asociației și să voteze NU.
Se apropie alegerile prezidențiale! AFLĂ unde votezi: octombrie 17, 2019 - În municipiul Bistrița și localitățile componente vor exista 57 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale. Pe buletinele de vot vor exista 14 poziții. AFLĂ la ce secție de votare ești repartizat: 
Din bătrâni: O incursiune emoţionantă în profunzimea tradiţiilor româneşti, mâine, la Bistriţa! octombrie 17, 2019 - Din bătrâni, mâine, la Centrul Cultural Dacia: E vorba despre artişti excepţionali pe care publicul merită să-i descopere… Cultura tradiţională din Bistriţa-Năsăud are o eleganţă şi o frumuseţe aparte... Noi însă nu ştim să punem în valoare aceste lucruri. Este trist şi păcat..."
Noul Toyota Yaris – proiectat pentru viața urbană octombrie 17, 2019 - Noul Toyota Yaris a fost proiectat pentru a face față provocărilor tot mai mari ale vieții în mediul urban.
FOTO Au bătut sute de kilometri să repare, ca pe vremuri, o căsuță veche din Șanț, „adoptată” de Muzeul Satului din București octombrie 17, 2019 - Mai mulți meșteri din Șanț care încă cunosc tehnicile după care se realizau casele acum 50-100 de ani au bătut sute de kilometri până la București, pentru un proiect inedit. Aceștia au restaurat, ca pe vremuri, o căsuță veche din Șanț, adoptată de decenii de Muzeul Satului din București.
FOTO Poluare pe Someșul Mare! Minele închise de la Rodna fac din nou ravagii octombrie 17, 2019 - Minele de la Rodna continuă să polueze, deși sunt închise de ani buni. În această dimineață Valea Boilor, pârâul care străbate Valea Vinului, a fost poluat până la confluența cu Someșul Mare.
Ai electronice și electrocasnice de aruncat? Scapă de ele în mod corect și poți câștiga premii! octombrie 17, 2019 - Deșeurile electrice sunt tot mai multe! Dar și acestea se pot recicla. Săptămâna viitoare, electronicele și electrocasnicele de care vrei să scapi îți pot fi luate de la ușa casei. Sau le poți duce chiar tu la punctul de colectare. Iar cei ce scapă de DEEE-uri săptămâna viitoare au șansa să câștige premii. AFLĂ detalii:
FII REPORTER: Cel mai bine se lucrează pe străzi și trotuare proaspăt asfaltate octombrie 17, 2019 - Străzi și trotuare asfaltate de curând sunt din nou sparte! Pentru ridicare guri de canal sau pentru ascunderea cablurilor electrice. Că așa e la Bistrița. Se-ncepe cu sfârșitul și nimic nu aduce mai mare satisfacție ca și spargerea unei lucrări proaspăt finalizate!
Ce spuneți de o „ciclodrezină”? În weekend se poate pedala pe calea ferată la Teaca octombrie 17, 2019 - Cum ar fi să poți pedala de-a lungul uneia dintre puținele căi ferate înguste funcționale din țară? Se va putea în curând la Teaca! Un arădean a construit o ciclodrezină, care va putea fi admirată și poate chiar încercată weekendul acesta la Teaca:
Ionuț Simionca (PMP): „Voi susține guvernul care pune pe primul loc interesele românilor și ale României” octombrie 17, 2019 - „Voi susține guvernul care pune pe primul loc interesele românilor și ale României, care va susține proiectele mele legislative pentru români și pentru bistrițeni, cum ar fi Autostrada Nordului”, a anunţat Ionuț Simionca (PMP).
Cât câștigă bugetarii din Bistrița-Năsăud? Salariile le-au crescut cu peste 1.000 de lei în ultimii ani octombrie 17, 2019 - Bugetarii din Bistrița-Năsăud sunt printre cei mai slab plătiți din țară. Cu toate acestea, în ultimii ani, salariile bugetarilor din județ au crescut cu 1.200 de lei. Cel mai bine câștigă bugetarii din Timiș.
FOTO: I-ar fi intrat soarele-n ochi și n-a observat pietonul de pe trecere octombrie 16, 2019 - Un ușor accident rutier a avut loc pe Bulevardul Republicii din municipiu. Un pieton a fost lovit pe trecerea de pietoni. Șoferul vinovat susține că i-ar fi intrat soarele-n ochi, motiv pentru care nu l-a observat.
Alcoolul la volan, o competiție?? Bistrițeni prinși conducând rupți de beți octombrie 16, 2019 - Să conduci sub influența alcoolului pare o competiție pe șoselele județului. Polțiștii au întocmit dosare penale și au reținut pe un bărbat ce a provocat un accident, conducând beat. CE valori au indicat aparatele etilotest:
VIOLENȚA în FAMILIE: Și bărbații sunt loviți, câteodată! octombrie 16, 2019 - Polițiștii au întocmit ieri dosar penal pe numele unei femei. Aceasta și-ar fi lovit bărbatul, care a sunat la 112. Totul s-a întâmplat în Maieru.