EXCLUSIV – Referendum și alegeri europarlamentare! UPDATE ora 13

EXCLUSIV – Referendum și alegeri europarlamentare! UPDATE ora 13

S-au deschis secțiile de votare și românii sunt așteptați la vot. Cei peste 260.000 de alegători bistrițeni sunt așteptați la cele 313 urne. AFLĂ informații utile despre Referendum și alegerile europarlamentare! Fii la curent cu dinamica votărilor: UPDATE ora 13

Astăzi, românii sunt așteptați la vot! Secțiile s-au deschis la ora 07:00 și se vor închide la ora 21:00.

UPDATE ora 13.00

UPDATE: ora 12:00

La ora 12:00, în județul nostru, cea mai ridicată prezență la urne a fost în Sînmihaiu de Câmpie – 25,06 %. Cea mai slabă prezență a fost în Feldru- 6,62 %.

Media prezenței la urne, pe județ, este de 13,65 la europarlamentare și 11,44 la Referendum.

Media la nivel național este de 16,25 % la europarlamentare și 13,22 la Referendum.

Mai jos, pe hartă, aveți dinamica de la ora 12:00, din județ. Cu culoare mai accentuată sunt localitățile ce au cea mai mare prezență. Culoarea cea mai deschisă prezintă cea mai mică prezență la vot.


Attachments area

UPDATE: 11:00

Mai jos, graficele privind prezența la vot, în județul nostru, la orele 08:00, 09:00, 10:00 și 11:00.

Sursa- Egas Consulting

 

 

 

Prezența la vot, la nivel național, este de 12,55% la europarlamentare și 10,10% la referendum.

Bistrițenii au votat în proporție de 10,10% la europarlamentare și 8,40% la referendum.

UPDATE: 09:30

Pentru județul nostru au fost solicitate 851 urne mobile. Peste 600 au fost pentru municipiul Bistrița, pentru a oferi ocazia celor din spitale și penitenciare să voteze.

UPDATE: 08:30

Conform raportului la nivel național, în prima oră de la deschiderea secțiilor de votare, s-au prezentat la urne 254.024 de alegători.

Bistrița-Năsăud se prezintă printre județele codașe, alături de Satu Mare, Maramureș, Harghita și Covasna. Cele cinci se situează sub media la nivel național, care este de 1,39 la sută.

*****

În județul Bistrița – Năsăud există 313 secții de votare, din care 83 în mediul rural și 230 în mediul urban. La urne sunt așteptați 262.386 de alegători, după statistica Biroului Electoral Județean. Dacă încă nu știți la ce secție de votare sunteți repartizați, puteți verifica AICI.

La secția de votare, cetățeanul se va prezenta cu actul de identitate. Acesta va fi verificat, la intrare, într-o bază de date, dacă a mai votat sau nu și în altă parte. Apoi, votantul poate opta pentru alegerile europarlamentare, referendum sau ambele.

Dacă optează pentru ambele, va primi trei buletine de vot. Unul, cu cele 16 poziții pentru alegerea europarlamentarilor și două buletine de vot conținând cele două întrebări de la Referendum.

Mai multe informații despre aceste lucruri cât și modelul buletinelor de vot, le revedeți AICI.

Prezența la vot, în timp real, va fi transmisă AICI.

Program prelungit la Pașapoarte! acum 39 de minute- Fiindcă în lunile iulie și august e un val mai mare de cereri de eliberare a pașapoartelor, s-a decis prelungirea programului de lucru. Mai mult, programările se pot face online și chiar de la o zi la alta!
FII REPORTER: Alooo, Dorel?! Ți-au căzut cablurile și le-ai uitat pe jos…! acum O oră- Dorel a comis-o din nou! De această dată pe strada Solomon Haliţă, unde a reabilitat un bloc, uitând cablurile spânzurate peste maşini, lăţite pe stradă sau peste pubela de gunoi...!
Ce avere au miniștrii din Bistrița? Unul dintre ei și-a triplat contul din bancă într-un singur an acum 3 ore- Case, terenuri și conturi groase în bancă. Cu asta se pot lăuda cei doi miniștri din Bistrița, Ioan Deneș și Daniel Suciu. Unul dintre ei a reușit să-și tripleze contul din bancă într-un singur an.
Bacalaureat 2019: Elevii din Sîngeorz şi Maieru susţin examenul de Bacalaureat în Năsăud acum 4 ore- 1840 de absolvenţi de liceu din promoţia curentă şi încă 298 de restanţieri din anii anteriori vor susţine probele scrise ale examenului de Bacalaureat în judeţul nostru. Elevii din Sângeorz şi Maieru vor da examen în deplasare.
FOTO: Femeie din Căianu Mic, accidentată la Nima acum 5 ore- Un autoturism s-a răsturmat și o femeie din Căian a ajuns la spital. Totul s-a întâmplat în localitatea Nima, din cauza neatenției în trafic. 
AUDIO: Scandal la Consiliul Județean pe ideea privatizării firmei LDP, care a ieșit tot în pierdere! acum 6 ore- Președintele Consiliului Județean a propus un proiect prin care să se demareze un proces de privatizare a S.C. Lucrări Drumuri și Poduri. De aici s-a declanșat un adevărat scandal între consilierii PNL și Radu Moldovan. ”Sloganurile și populismele nu-și au locul aici. Nu veniți cu bla bla bla”VS ”LDP e în prag de faliment pentru că managementul e prost, că aici lucrează oameni incompetenți, puși în funcții pe pile, relații, neamuri”.
Aquabis: Se sistează apa pe câteva străzi în Ilva Mică acum 6 ore- Câteva străzi din Ilva Mică rămân astăzi fără apă potabilă, pentru câteva ore. Măsura este necesară pentru pentru remedierea unei avarii accidentale pe conducta de apă.
O pagina de Facebook se ambiționează să „desființeze” Poliția Locală. Până una alta, instituția nu există în mediul virtual… acum 7 ore- Un bistrițean s-a ambiționat, printr-o pagină de Facebook, să desființeze Poliția Locală, pe care o consideră o instituție parazitară. În timp ce pe Facebook se cere desființarea instituției, Poliția Locală este absentă total din mediul virtual. O nouă pagină de Facebook adună like-uri de la începutul acestei luni. Este vorba despre „Bistrița trezește-te!”, o pagina...
ISJ: Peste 300 de corigenţi au ratat Evaluarea Naţională în acest an. Câte contestaţii s-au depus acum 22 de ore- ISJ: Peste 300 de corigenţi au ratat Evaluarea Naţională în acest an. Este vorba despre un procent de 13, 9% - în scădere faţă de anul trecut, când s-au înregistrat 19,6% corigenţi. Câte contestaţii s-au depus:
Bistrița-Năsăud, la coada clasamentului când vine vorba de elevi de 10 la Evaluarea Națională acum 22 de ore- Bistrița-Năsăud se numără printre județele cu cele mai puține medii de 10 la Evaluarea Națională din acest an. Doar trei eleve din județ au reușit să obțină 10 pe linie.
VIDEO: Prefectul i-a muştruluit pe şefii de instituţii care au ratat Ziua Drapelului acum 24 de ore- Întâlnirea a debutat cu „stângul” pentru unii dintre reprezentanţii instituţiilor guvernamentale care au fost serios muştruluiţi de prefectul judeţului – Ovidiu Frenţ. Acesta s-a arătat dezamăgit pentru că şefii unor instituţii au chiulit de la ceremonia organizată de Ziua Drapelului.
Ați auzit? Și-a făcut Supercom Tel Verde! Sunați-i, gratuit, de câte ori vedeți că nu-și fac treaba! acum O zi- Să vezi și să nu crezi! Cei de la Supercom chiar vor să-i ajute pe cetățeni. Până acolo le-a mers bunăvoința, încât și-au făcut linie telefonică gratuită. Numa' să-i puteți suna și să le spuneți că și-au făcut treaba bine. Sau să-i întoarceți înapoi! Depinde cum prestează, bineînțeles!
FOTO: Cade tot câte-un sistem informatic! A venit rândul celor de la Finanțe! acum O zi- Nervii cetățenilor continuă să fie întinși la maxim, în continuare, din cauza sistemelor informatice. După problemele de la APIA, apoi de la medicii de familie și farmacii, a sosit și rândul Finanțelor. Ieri, zeci, chiar sute de contribuabili au plecat de la ANAF BN, pomenind toți sfinții.
Cel de-al doilea cinema din Bistrița se deschide în toamnă! Cu ce surprize vine: acum O zi- Cel de-al doilea cinema din Bistrița își deschide porțile în toamnă. Happy Cinema va fi situat în mall-ul de lângă piața de la ruși, Bistrița Retail Park, și vine cu dotări surpriză.
Se deschide Aventura Parc! Dar numai cinci zile pe săptămână! acum O zi- Bistrițenii vor avea ocazia să se distreze ”la înălțime”, în Aventura Parc. Traseele prin copaci îi vor aștepta pe aventurieri, începând de sâmbătă. Totuși, parcul va fi deschis doar cinci zile pe săptămână. AFLĂ și ce tarife se percep: