Expoziții, concerte, ateliere deosebite și spectacole de dans – sâmbătă, la Noaptea Muzeelor, în Bistrița!

Expoziții, concerte, ateliere deosebite și spectacole de dans – sâmbătă, la Noaptea Muzeelor, în Bistrița!

Se întâmplă din nou! Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită la cea de a XV-a ediție a unui eveniment devenit deja tradiție și în Bistrița – Noaptea Muzeelor. Sâmbătă seara, în 18 mai, începând cu ora 18:00 și până la miezul nopții, muzeele din județ își deschid larg porțile pentru voi. Mai mult, au pregătit pentru această seară o mulțime de surprize:

Alături de cele peste 150 de spații ale muzeelor și entităților culturale publice și private din țară, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud își va deschide porțile la ora 18:00, oferind publicului expoziții, ateliere, dans, piese de teatru, vizionare de filme și concerte.

Iată ce program v-au pregătit organizatorii:

  • Orele 18:00 – 24:00 – vizitarea expozițiilor: „Drumul Sării” și expoziția de artă a artistului Liviu Lăzărescu (Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud), „Valori medalistice în colecțiile Muzeului Grăniceresc Năsăudean” (la Muzeul Grăniceresc Năsăudean), „In memoriam – Adrian Chira” și „Misterul siluetei – expoziție de sculptură” (la Muzeul de Artă Comparată Sângeorz-Băi);
  • Ora 18:00: Spectacol de dansuri „Zaza Dance” susținut de copiii studioului de dans coordonat de Sonia Horga – curtea muzeului din Bistrița;
  • Ora 18:00: Atelier de pictură „Shevalet” – curtea muzeului din Bistrița;
  • Ora 19:00: Teatrul de păpuși „Vârtelnița fermecată” susținut de trupa de teatru „Alexandru Misiuga”, Palatul Culturii Bistrița – curtea muzeului din Bistrița;
  • Ora 21:00: concert de muzică ALEN CLAY DAVID – curtea muzeului din Bistrița.

În intervalul 18:00 – 24:00 Muzeul Bistrița va găzdui și un târg al meșteșugarilor și un târg de antichități.

La Casa Argintarului, din strada Dornei, nr. 5 – Bistrița, sub genericul „Film și tradiție în Noaptea Muzeelor”, se vor desfășura următoarele activități:

  • vizionare de filme („Bistriţenii şi Marea Unire”, „Mari Clasici: George Coşbuc”, „Mari Clasici: Liviu Rebreanu” și „Circuitul burgurilor săseşti din Transilvania”),
  • prezentare „Argintărie din Nösnerland”,
  • atelier de modelaj în lut și atelier de broderie. (Atelierele se vor desfășura în funcție de programări, la numărul de telefon 0753.361.761 – doamna Alexandra Băndean, muzeograf la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud).

În intervalul 18:00 – 24:00 Muzeul Bistrița, Casa Argintarului Bistrița, Muzeul Grăniceresc Năsăudean și Muzeul de Artă Comparată Sîngeorz-Băi, secții ale Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, vor fi deschise pentru vizitare.

Mulțumim partenerilor și colaboratorilor noștri: Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud”, Zaza Dance Studio, Shevalet, trupa de teatru „Alexandru Misiuga” a Palatului Culturii din Bistrița, Copacul de Cafea, Ardeal TV și Sportul Bistrițean. Accesul este gratuit!”, au mai transmis cei de la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud.

Foto @ Arhivă

FOTO/VIDEO: Noul model de Biserică Evanghelică acum 6 minute - La 755 de ani de la prima atestare documentară a orașului nu ne putem mândri cu prea multe.  Ceea ce ar fi trebuit să fie simbolul central al Bistriței lasă de dorit. Uite în ce stadiu sunt lucrările de restaurare la care se lucrează de aproape un an.
Stelele și planetele – observate din Pasul Tihuța. Cum a ajuns un observator astronomic în „cel mai întunecat loc din Europa” acum O oră - În urmă cu două zile au început amenajările pentru amplasarea unui telescop în Pasul Tihuța, în incinta sediului asociației Tășuleasa Social. Locația nu a fost aleasă întâmplător, fiind considerată cea mai întunecată zonă din Europa. Au pus umărul la proiectul Tășu elevi din România, Turcia și Statele Unite.
FOTO/VIDEO: Despre femei puternice, provocări, vise şi afaceri de succes, la FlexTour acum 2 ore - Cum să împaci şi capra şi varza? Cum să găseşti un echilibru între viața de familie și cea profesională? Cum să ai succes la locul de muncă și, în același timp, să te bucuri de o familie fericită?
Aquabis: Fără apă potabilă astăzi, în Ilva Mică acum 3 ore - Astăzi, 17 iulie 2019, se va sista  furnizarea  apei  potabile în localitatea Ilva-Mică, Ce străzi vor fi afectate:
Scandal cauzat de alcool, terminat cu lovituri de cuțit pe Someșului acum 3 ore - Noaptea trecută, un scandal cauzat de alcool s-a terminat cu lovituri de cuțit la un bloc de nefamiliști de pe strada Someșului. Un bărbat a ajuns la spital, după ce a fost tăiat în zona umărului.
FOTO/VIDEO: CAPTURĂ IMPRESIONANTĂ – Doi bistrițeni prinși cu numeroase plante halucinogene acum 15 ore - Doi tineri bistrițeni au fost prinși în trafic de polițiști. Mașina era plină de plante halucinogene. Cei doi tineri au fost duși la sediul poliției, alături de impresionanta captură.
ECLIPSĂ parțială de Lună, la noapte! Se va vedea întreg fenomenul, dacă e senin! acum 19 ore - La noapte, iubitorii de fenomene astrale TREBUIE să stea treji! Va avea loc o eclipsă parțială de Lună. Pe tot parcursul fenomenului, în dreapta Lunii se va afla planeta Saturn și o constelație în formă de casă, constelația Sagittarius. CÂND începe:
Cristina Iurişniţi (USR) solicită demiterea ministrului Ecaterina Andronescu! acum 19 ore - Dezamăgită şi exasperată de prestaţia ministrului Educaţiei, profesoara Cristina Iurişniţi (USR Bistriţa-Năsăud) a solicitat demiterea Ecaterinei Andronescu - care  a picat Bac-ul la geografie, într-o declarație politică ea afirmând recent că Alexandria este județ.
VIDEO: Târgul mare al Bistriţei se apropie! „Încă purtăm tratative şi negocieri” acum 20 de ore - Zece zile de sărbătoare îi aşteaptă pe bistriţeni spre finalul lunii august. „Încă nu este nimic sigur. Încă purtăm negocieri şi tratative care vor fi definitivate în cursul ultimei săptămâni din iulie”, a precizat pentru Bistriţeanul.ro prof. dr. Dorel Cosma, directorul Palatului Culturii.
Imagine dezolantă, în Turnul Bisericii Evanghelice acum 21 de ore - Ce poate fi mai frumos, într-un turn de biserică, care ar fi și principala atracție a orașului, decât o mini-vietate moartă în descompunere? Mai multe vietăți, probabil. Bistrița este orașul tuturor posibilităților! Partea proastă este că ne cam obișnuim cu asta.
FOTO: Cinci mașini, două accidente, o victimă – la nici 5 minute distanță! acum 22 de ore - Două accidente rutiere au avut loc în urmă cu puțin timp. În unul au fost implicate două autoturisme- fără victime. În al doilea, trei autoturisme, iar o persoană va fi transportată la spital.
Băcăuan căutat pentru tentativă de omor, găsit la noi în județ! UNDE se ascundea: acum 23 de ore - Polițiștii bistrițeni au reușit să găsească pe un băcăuan căutat pentru tentativă de omor. Acesta a fost identificat în județul nostru, la câțiva kilometrii de Bistrița.
FOTO – Mijlocenii Bârgăului: Neatenția face victime acum O zi - Un accident rutier a avut loc în această dimineață pe DN 17, în Mijlocenii Bârgăului. O autoutilitară a lovit un autoturism care a oprit pentru un viraj la stânga. Din cauza neatenției, două persoane au fost rănite.
TRAGIC: Un bunic și-a pierdut viața din cauza mașinii de spălat sub presiune acum O zi - Zi neagră pentru o familie, în urma unui incident din Teaca. Un bunic de aproximativ 60 de ani a murit electrocutat. Acesta utiliza mașina de spălat sub presiune. În ciuda eforturilor depuse, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva.
FOTO: Au purtat salvatorii pe drumuri că n-au vrut să se împace, după un frecuș în sens acum O zi - Un eveniment rutier a avut loc în sensul giratoriu de la Cap de Bou, din municipiu. O autoutilitară și un autoturism au pătruns în același timp în sens și s-au frecat una de alta. Pentru că șoferii nu au vrut inițial să se înțeleagă, au purtat salvatorii pe drumuri, degeaba.