Expoziții, concerte, ateliere deosebite și spectacole de dans – sâmbătă, la Noaptea Muzeelor, în Bistrița!

Expoziții, concerte, ateliere deosebite și spectacole de dans – sâmbătă, la Noaptea Muzeelor, în Bistrița!

Se întâmplă din nou! Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită la cea de a XV-a ediție a unui eveniment devenit deja tradiție și în Bistrița – Noaptea Muzeelor. Sâmbătă seara, în 18 mai, începând cu ora 18:00 și până la miezul nopții, muzeele din județ își deschid larg porțile pentru voi. Mai mult, au pregătit pentru această seară o mulțime de surprize:

Alături de cele peste 150 de spații ale muzeelor și entităților culturale publice și private din țară, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud își va deschide porțile la ora 18:00, oferind publicului expoziții, ateliere, dans, piese de teatru, vizionare de filme și concerte.

Iată ce program v-au pregătit organizatorii:

  • Orele 18:00 – 24:00 – vizitarea expozițiilor: „Drumul Sării” și expoziția de artă a artistului Liviu Lăzărescu (Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud), „Valori medalistice în colecțiile Muzeului Grăniceresc Năsăudean” (la Muzeul Grăniceresc Năsăudean), „In memoriam – Adrian Chira” și „Misterul siluetei – expoziție de sculptură” (la Muzeul de Artă Comparată Sângeorz-Băi);
  • Ora 18:00: Spectacol de dansuri „Zaza Dance” susținut de copiii studioului de dans coordonat de Sonia Horga – curtea muzeului din Bistrița;
  • Ora 18:00: Atelier de pictură „Shevalet” – curtea muzeului din Bistrița;
  • Ora 19:00: Teatrul de păpuși „Vârtelnița fermecată” susținut de trupa de teatru „Alexandru Misiuga”, Palatul Culturii Bistrița – curtea muzeului din Bistrița;
  • Ora 21:00: concert de muzică ALEN CLAY DAVID – curtea muzeului din Bistrița.

În intervalul 18:00 – 24:00 Muzeul Bistrița va găzdui și un târg al meșteșugarilor și un târg de antichități.

La Casa Argintarului, din strada Dornei, nr. 5 – Bistrița, sub genericul „Film și tradiție în Noaptea Muzeelor”, se vor desfășura următoarele activități:

  • vizionare de filme („Bistriţenii şi Marea Unire”, „Mari Clasici: George Coşbuc”, „Mari Clasici: Liviu Rebreanu” și „Circuitul burgurilor săseşti din Transilvania”),
  • prezentare „Argintărie din Nösnerland”,
  • atelier de modelaj în lut și atelier de broderie. (Atelierele se vor desfășura în funcție de programări, la numărul de telefon 0753.361.761 – doamna Alexandra Băndean, muzeograf la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud).

În intervalul 18:00 – 24:00 Muzeul Bistrița, Casa Argintarului Bistrița, Muzeul Grăniceresc Năsăudean și Muzeul de Artă Comparată Sîngeorz-Băi, secții ale Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, vor fi deschise pentru vizitare.

Mulțumim partenerilor și colaboratorilor noștri: Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud”, Zaza Dance Studio, Shevalet, trupa de teatru „Alexandru Misiuga” a Palatului Culturii din Bistrița, Copacul de Cafea, Ardeal TV și Sportul Bistrițean. Accesul este gratuit!”, au mai transmis cei de la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud.

Foto @ Arhivă

Apa de ploaie ne va arde la buzunar! acum 6 ore- Bistrițenii trebuie să-și pună bani deoparte pentru cheltuielile imediat următoare. Apa de ploaie ne va arde la buzunare. Iar valoarea facturilor ce vor trebui plătite în lunile mai și iunie va fi mult mărită. Nu se întrevede nicio reducere. 
FII REPORTER: Scumpă apa la Jelna! Pardon, benzina! acum 7 ore- Un bistrițean ar fi plătit 100 de lei pentru 17 litri de...apă! Teoretic de la pompă ar fi trebuit să curgă benzină. Însă când a golit rezervorul, stupoare! Nici nu a fost de mirare că mașina i s-a oprit!
Ce faci dacă te prind tunetele și fulgerele pe munte? Află răspunsurile la „Școala de mers pe munte” acum 7 ore- „Școala de Mers pe Munte” te învață să asculți muntele! Proiectul Asociației Tășuleasa Social continuă și ajunge la ediția cu numărul 5. Anul acesta, 200 de persoane din toată țara și din Republica Moldova vor avea ocazia să afle secretele muntelui.
FOTO: Imagini spectaculoase din Bistrița-Năsăud, premiate la Fotogeografica, în București! acum 9 ore- Peste 1200 de fotografii au ajuns în acest an la Fotogeografica, unul dintre cele mai importante saloane de fotografie din țară, iar printer premianți se află și doi fotografi din Bistrița, în timp ce un tânăr din Lunca Ilvei a ajuns cu fotografiile sale în catalogul expoziției.
Silvia Galben (PMP): Plan de acțiune al europarlamentarilor PMP în legislatura 2019 – 2024 (2) acum 9 ore- Din poziția de candidat PMP la alegerile europarlamentare din 26 mai, bistrițeanca Silvia Galben ne prezintă care sunt elementele de politică externă care pot afecta securitatea Uniunii Europene, dar și aspectele pentru care parlamentarii PMP vor milita în Parlamentul European.
Ștafeta Ciclistă SM mobilizează și unește oameni! acum 9 ore- „Ștafeta Ciclistă SM”, o campanie organizată de Asociația de Scleroză Multiplă din România ajunge la Bistrița! Aproape 100 de cicliști vor pedala în scopul informării și conștientizării comunității cu privire la maladia Sclerozei Multiple.
Noi drumuri județene vor fi modernizate. VEZI care sunt acestea: acum 10 ore- Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud continuă lucrările de modernizare a infrastructurii de drumuri judeţene. Acest lucru face parte din proiectul de conectare la reţeaua trans-europeană de transport (TEN-T). VEZI ce drumuri vor fi refăcute:
ATENȚIE! Viperele au ieșit la plimbare prin Colibița! acum 11 ore- Existența viperelor în Colibița nu e o noutate. Doar că acestea au ieșit ”din hibernare” de curând și au pornit la plimbare. Ce trebuie să faceți dacă vă întâlniți cu un astfel de exemplar:
Silvia Galben (PMP): Plan de acțiune al europarlamentarilor PMP în legislatura 2019 – 2024 (1) acum 12 ore- Din poziția de candidat PMP la alegerile europarlamentare din 26 mai, bistrițeanca Silvia Galben ne prezintă care sunt principalele elemente ce ghidează Planul de Acţiune Parlamentară al europarlamentarilor PMP.
Miting electoral: Rareș Bogdan (PNL) vine mâine la Bistrița! acum 12 ore- „Rareș Bogdan vine alături de bistrițeni! Vă aşteptăm pe platoul din fața Palatului Culturii!”, anunță PNL Bistrița-Năsăud.
Verifică rapid și ușor dacă ești asigurat și ai card de sănătate: acum 13 ore- Acum aveți posibilitatea de a verifica dacă sunteți asigurat și aveți card de sănătate emis. CNAS vă explică ce trebuie să faceți pentru a verifica. Plus pașii pe care trebuie să-i urmați în funcție de situația în care vă încadrați.
Aquabis: Se sistează apa în Dorolea și Valea Poenii acum 13 ore- Locuitorii din Dorolea și Valea Poeni au rămas fără apă potabilă încă de ieri seară. Aquabis Bistrița a fost nevoită să sisteze apa până joi, 23 mai. Care este motivul:
L-ați văzut pe Posh? Recompensă 2.000 de euro pentru cine îl aduce acasă! acum 13 ore- Informația dispariției lui Posh a făcut deja înconjurul întregii țări, dar fără succes. Stăpâna câinelui, o cunoscută handbalistă, oferă o recompensă uriașă. L-ați văzut?
Biciclist accidentat grav, lângă Teraplast acum 14 ore- Un accident rutier a avut loc în această dimineață, în zona Teraplast. Un biciclist a fost lovit de o mașină care a pătruns pe contrasens. Ambii au fost testați cu aparatul etilotest.
Ioan Turc – PNL: Sistemul de gestionare al apelor pluviale din Bistrița este „varză”! acum O zi- Astăzi, orașul Bistrița localitățile componente au fost blocate în câteva minute de la începerea ploii. Ioan Turc (PNL) dă vina pe sistemul de gestionare a apelor pluviale și solicită sprijin din partea județelor învecinate.