EXTRA: Peste 6.500 de bistriţeni au contribuit cu aproape 70.000 de lei la împlinirea unor vise…!

EXTRA: Peste 6.500 de bistriţeni au contribuit cu aproape 70.000 de lei la împlinirea unor vise…!

S-a încheiat a şasea ediție a Târgului de Purici – un fenomen de succes în Bistriţa – organizat de Lions Club Bistrița, cu scopul de a strânge fonduri pentru susținerea unor proiecte umanitare.

La ora bilanțului, constatăm cu bucurie că efortul de a organiza această acţiune nu a fost în zadar. S-a observat un interes crescut al bistriţenilor cu fiecare ediţie care a trecut”, a transmis Mihai Bilegan, preşedintele Lions Club Bistriţa.

FOTO: Mii de chilipiruri, în centrul oraşului, la Târgul de purici!

Exprimat în cifre, Târgul de Purici – ediţia 2019 a însemnat:

  • 111 voluntari, însumând un volum de muncă de peste 1.700 ore
  • 1050 de ore de voluntariat ale membrilor clubului și familiilor acestora.
  • Peste 25 de parteneri, instituții și firme implicate în buna desfășurare a târgului.
  • Peste 6.500 de persoane care au vizitat târgul.
  • Încasări şi donaţii în valoare de 69.550 de lei

Pentru această reușită, cei de la Lions Club Bistriţa au dorit să mulțumească şi colegilor din Clubul Lions din Sankt Polten (Austria). Ei sunt cei care i-au  instruit pe bistriţeni în organizarea primei ediţii și au donat la toate ediţiile cea mai mare parte a lucrurilor expuse.

Mulţumiri se cuvin şi partenerilor şi sponsorilor noștri: Primăria Bistriţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean al judeţului BN, Camera de Comerţ şi Industrie BN, LC Siebenburgen Bistriţa, Clubul Leo Bistriţa, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor şi Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, Dedeman, Transmixt, Blăjeana, Datacor, Teo Baba, Casa Bistriţeană şi Restaurant Lili’s, Supercom, AFI Pro Familia, Vatra, Top Optica, Inst Nistor, Chiuloasa, Heniu, Tourmount King, PFA Mocian Paul, PFA Adrian Ioan Pop – broker de asigurare, Givian Delicepan, Oblio Astrans, Pombis. Mulţumiri şi donatorilor persoane juridice precum Aletheia SA…”, a mai precizat Mihai Bilegan.

Şi bistriţenii care au vizitat târgul merită mulţumiri, au subliniat cei de la Lions Club Bistriţa, precum şi cei care au cumpărat și au făcut  donații.

Peste 160 de persoane fizice au venit cu diverse obiecte la cortul amenajat în Piaţa Centrală. Asta dovedeşte – consideră voluntarii Lions – că „au încredere în ceea ce înseamnă mișcarea lionistică din orașul nostru și în capacitatea Clubului Lions de a face acțiuni care să raspundă nevoilor comunității din care face parte.

Vă asigurăm că banii obținuți în urma acestui târg se vor întoarce către cei aflați în nevoie. Vă invităm să urmăriți acest lucru pe pagina Clubul LIONS Bistrita. Aici vor fi prezentate toate acțiunile clubului, făcându-vă astfel părtași la visul nostru de a-i servi pe cei în nevoie…”, au conchis voluntarii de la Lions Club Bistriţa.

Foto – Arhivă

PETIȚIE privind modul dezastruos în care se regularizează râurile din Bistrița-Năsăud noiembrie 12, 2019 - Partidul Verde Bistrița și trei ONG-uri au trimis o petiție către 8 instituții ale statului. Aceștia atrag atenția asupra modului dezastruos în care se fac lucrările de regularizare a râurilor din Bistrița-Năsăud.
La Holistic îți poţi face rapid testul de gripă! noiembrie 12, 2019 - Poate că nu știai, dar între gripă și răceală este o mare și periculoasă diferență! Gripa poate conduce la complicații severe, chiar mortale, precum pneumonie și encefalopatie, în rândul persoanelor vulnerabile, nevaccinate.
Aquabis: Se sistează apa potabilă, azi, în Sângeorz-Băi noiembrie 12, 2019 - Astăzi, 12 noiembrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în localitatea Sângeorz-Băi. Cât durează remedierea defecţiunii:
A împușcat și ucis cu sânge rece un câine! Acum riscă ani buni după gratii noiembrie 12, 2019 - Un bistrițean riscă să petreacă următorii ani după gratii, după ce în vara anului trecut a împușcat și ucis un câine. Este vorba despre un câine cu stăpân.
MINORĂ dispărută dintr-o casă de tip familial! noiembrie 12, 2019 - Oamenii legii caută o minoră ce a plecat ieri dintr-o casă de tip familial din Teaca. Cei care o văd sunt rugați să anunțe imediat poliția.
Rostul de dimineaţă: Să nu ne uităm tradițiile…! Şi nici bicicleta… noiembrie 12, 2019 - Degeaba ne asaltează globalizarea din toate părţile şi unghiurile posibile... Degeaba încearcă unii să ne servească modernizare la pachet, cu linguriţa sau cu forţa... Bistriţenii fac ce fac şi nu îşi lasă baltă tradiţiile. O demonstrează o fotografie delicioasă – surprinsă de prietenul nostru, Dorin Cîrcu.
FOTO – La un pas de moarte! Un tânăr de 18 ani a fost înjunghiat în zona inimii noiembrie 12, 2019 - În această dimineață un tânăr de 18 ani a fost înjunghiat în zona inimii. Incidentul s-a petrecut în localitatea Bichigiu.
SURPRIZĂ: Vine Iohannis la Bistrița! noiembrie 11, 2019 - Nici nu și-au revenit bine din bucuria rezultatului de ieri, când au colorat județul în albastru, că liberalii bistrițeni sunt iar în culmea extazului. Președintele Klaus Iohannis și-a anunțat vizita la Bistrița, pentru această săptămână. AFLĂ care e ziua în care președintele României va veni la Bistrița:
VIDEO. Dr. Cristian Răchitan, la Bistriţa, despre greşeala „enorm de mare” a oamenilor de azi: Aşa apar insatisfacţiile noiembrie 11, 2019 - Unul dintre cei mai buni diagnosticieni din lume - dr. Cristian Răchitan - a fost prezent ieri la Bistriţa, la Sinagogă. A vorbit bistriţenilor despre sindronul neurodepresiv, sentimentul împlinirii, dar şi despre greşeala „enorm de mare” a oamenilor de azi care degenerează în boli, insatisfacţii şi nemulţumiri...
FOTO: Acoperit de noroi din cap până-n picioare, dar campion european…! noiembrie 11, 2019 - După zeci de kilometri prin noroaie şi ploi, după ce au străbătut din nou traseele pline de dificultăţi, s-au întors acasă victorioşi! Bogdan Berende, de la Clubul Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud a cucerit încă o medalie de aur! 
Și-a lovit fiul cu securea! Acum e reținut! noiembrie 11, 2019 - Un bărbat din Budac risccă să ajungă după gratii. Asta după ce și-a rănit băiatul...cu securea! Acum e reținut și azi va ajunge în fața instanței.
EXTRA. Sclipirici: spectacol interactiv la Dacia, cu zâne și tărâmuri magice! noiembrie 11, 2019 - Trupa Sclipirici te invită la un spectacol interactiv pentru copii și părinti! Aici ne vom aminti cu toții cum e să fii copil, să te bucuri de zâne și tărâmuri magice! Vi se aşterne la picioare un tărâm magic, unde imaginația nu are limite...!
Peste 100 de buletine eliberate în weekend. Unii n-au mai venit să le ridice: noiembrie 11, 2019 - Datorită alegerilor prezidențiale, la Serviciul de Evidență al Populației s-a lucrat intens. Peste 100 de acte de identitate au fost eliberate. Unii au cerut eliberarea de noi acte, dar n-au mai mers după ele.
Se fac angajări la Amicii Building, IMP România şi Transcarpatica! NOI locuri de muncă, în Bistriţa noiembrie 11, 2019 - Dacă îți place să conduci, eşti responsabil, organizat şi comunicativ, ai toate şansele să-ţi găseşti un loc de muncă la Amicii Building! Se caută şofer categoria B, agent de vânzări, dar şi operatori CNC, ingineri sau bucătari! Vezi ce slujbă ţi se potriveşte:
FOTO: Lecția de ecologie de la Jeica! Și-au scos copiii de 2 ani pentru a-i învăța să iubească natura noiembrie 11, 2019 - 80 de persoane din Jeica au participat la o acțiune de ecologizare a unei porțiuni din deja celebrul drum Via Transilvanica. Printre ei s-au numărat și copii de doi ani, pe care părinții vor să-i învețe să iubească natura încă de mici.