Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
TOP 10 motive să mănânci de la Fast Food Numa' Bun! Numa' Bun pentru bistrițeni!
Află cum să devii cel mai bun părinte - Cercul Siguranței, la Casa EMA!
Vrei o masă de Paște bogată și gustoasă? Comandă Coșul cu Produse tradiționale pregătit de Restaurant Casa Doamnelor!
Când pokerul este transformat în job. Un năsăudean își măsoară forțele cu cei mai buni jucători profesioniști din Europa
Cea mai frumoasă declarație de iubire pentru oamenii din Bistrița
FOTO/VIDEO - Drama unui îngeraș: La doar 10 ani, Edi nu vorbește și abia se mișcă
Se caută inginer mecanic, responsabil mentenanță sau marketing și ingineri în construcții! Oferte avantajoase de muncă

  504 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Festival mare la Silivașu! Cântecul și Jocul de pe Câmpie răsună pe 7 iulie!

19/06/2013 12:05:27 Iulia STUPINEAN  
Una dintre manifestările culturale de suflet ale județului nostru va avea loc pe data de 7 iulie! Este vorba de Festivalul Cântecului, Jocului și Portului de pe Câmpie, desfășurat anual la Silivașu de Câmpie, comună care, în urmă cu 41 de ani și-a câștigat dreptul de a organiza și păstra cu strictețe acest eveniment.

Comuna Silivașu de Câmpie se pregătește din nou de sărbătoare! An de an, aici are loc unul dintre cele mai importante Festivaluri ale Cântecului, Portului și Jocului de pe Câmpie, la care participă mii de oameni veniți de pretutindeni. Manifestarea va reuni 15 formații valoroase din Bistrița – Năsăud (în special din comunele învecinate) și județele Mureș și Cluj.

Anul acesta, Festivalul tradițional ajuns la cea de-a 41-a ediție va avea loc la începutul lunii viitoare, mai exact duminică, 7 iulie. Potrivit primarului Ioan Tiberiu Cămărășan, acest eveniment cultural de la Silivașu de Câmpie se desfășura, în mod normal, în decursul lunii iunie.

„ În 2012, Festivalul de la Silivașu de Câmpie a avut loc la începutul lunii iunie. În acest an însă, pentru ultima duminică din iunie a fost înregistrată la Centrul Județean pentru Cultură Bistrița – Năsăud, organizarea Festivalului de la Șieu, care este de asemenea o manifestare de amploare. În urma discuțiilor purtate cu cei de la Centrul de Cultură, am stabilit de comun acord să organizăm evenimentul de la noi în prima duminică din iulie, pe data de 7. Pentru că este greu de susținut două astfel de festivaluri într-o singură zi”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Silivașu de Câmpie, Ioan Tiberiu Cămărășan.

Încă din 1972, Festivalul Cântecului, Portului și Jocului de pe Câmpie s-a desfășurat anual, fără întrerupere, la Silivașu de Câmpie. De ce aici? Pentru că, așa cum povestește primarul Cămărășan, în urmă cu exact 41 de ani, artiștii și dansatorii locului și-au câștigat dreptul de a organiza această manifestare, în urma unui concurs la care au participat formațiile de folclor din comunele de pe câmpie.

“Eu eram copil pe atunci, dar îmi amintesc foarte bine toate reprezentațiile date de artiștii noștri, care au dat dovadă de multă măiestrie și pricepere. Unii dintre ei mai trăiesc și astăzi. Îi menționezc aici, cu mult respect, pe Zaharie Dîrjan, Teodor Cherecheș, Ioan Răzoare, Ioan Dîrjan, Ionaș Moldovan, Simion Tomșa. Alții însă, au trecut în neființă dar numele lor vor rămâne nemuritoare pentru noi: Nucuțu Silivășan, Vasile Boantă, Solomon Răzoare, Vasile Dîmbian, Ioan Cătană. Sunt oameni cărora, astăzi le datorăm existența și organizarea Festivalului Cântecului, Portului și Jocului de pe Câmpie, aici în comuna noastră, la Silivașu de Câmpie”, povestește Cămărășan.

De întreaga organizare și buna desfășurare a acestei manifestări se ocupă în acest an Primăria și Consiliul Local Silivașu de Câmpie, cu sprijinul de specialitate al Centrului Județean pentru Cultură Bistrița – Năsăud și implicit al Consiliului Județean Bistrița – Năsăud. Instituțiile vor asigura împreună susținerea financiară a Festivalului, alături de alți sponsori de bine, care au ales să contribuie și ei cu sume de bani pentru promovarea și perpetuarea tradițiilor culturale din zona de câmpie.

Și cum la astfel de manifestări este loc pentru toți artiștii de folclor și dansatorii talentați, administrația locală de la Silivașu de Câmpie invită să participe la Festival și alte formații care doresc să își arate măiestria. Pentru aceasta, cei interesați pot obține informații direct de la primarul comunei, Ioan Cămărășan, apelând la numărul de telefon: 0764/945956 sau sunând la Primăria Silivașu de Câmpie: 0263/356011, 356091, 356020.

5027 vizualizari


loading...

Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
15:21 - VIDEO – 5 elevi au fost luați ostatici la Liceul Sportiv, pentru o datorie de 5.000 de euro. Lunetiștii au supravegheat operațiunea
14:18 - Ioan Turc, despre Parcul Industrial: Demisia lui Iulius Dumitru e o recunoaștere a falimentului acestui proiect
13:18 - Berzele au revenit în Bistrița-Năsăud...! Cum le putem salva de foame și ger:
12:15 - Ioan Turc (PNL): Câțiva km de drum asfaltat într-un mandat și jumătate de Radu Moldovan, bani aruncați degeaba!
11:05 - FOTO/VIDEO: De ziua Francofoniei, un interviu special cu profesorul și poetul FLORIN AVRAM
10:19 - Sâmbătă, mărșăluim pentru viață!
09:47 - Vrei o porție de comedie adevărată? Vino astă-seară la Casa cu Bere
09:02 - Ziua Fericirii e chiar azi - la Casa EMA!
08:36 - AZI, în Bistrița: Cum celebrăm Ziua Mondială a Apei și a Francofoniei
08:06 - Municipiul Bistrița și revigorarea comerțului în centrul istoric!
01:36 - VIDEO – Sute de persoane au blocat aeroportul din Cluj pentru a-l întâmpina pe Tibi Ușeriu: „Psihicul este atuul meu”

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro