Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Vasile Bar: Este alarmantă creșterea salariilor din sectorul public! Mediul privat nu poate susține aceste creșteri!
FOTO/VIDEO: Primii grăniceri năsăudeni care au promovat Bistriţa în munţii Tatra!
Primăria Bistrița dă 47 lei pe kilogramul de câine mort!
Verifică-ți gratuit suspensia și frânele! AFLĂ unde și când:
LA PIADINERIA: Gustul italienesc, chiar în Bistrița!
Cocoșul Negru îți răsfață gusturile cu cei mai delicioși pui la rotisor, cartofi cu rozmarin și nu numai!
Ce avantaje ai dacă pornești un business în Parcul Industrial Bistrița?
POVEŞTI DIN SAT: Mușcătura
Se caută manager marketing, laborant, muncitori sau operatori calculator. Cele mai tari oferte de muncă în BN

  567 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FII REPORTER: Avantaje şi... dezavantaje la bicicliştii care circulă spre Dorolea

17/07/2017 14:39:51  
Sunt un cititor „înrăit” al cotidianului Bistriţeanul.ro şi nu pot să trec nepăsător pe lângă greşelile întâlnite în cale...! Ieri, spre Dorolea, câţiva biciclişti au ocupat carosabilul pe direcţia mea de mers. I-am avertizat să-mi elibereze calea, dar ostentativ nu s-au tras spre margine, fiind şi eu nevoit să încalc legea...!

Suntem obligaţi să respectăm normele sociale, iar necunoaşterea acestora nu scuteşte pe nimeni de repercusiunile ce urmează prin încălcarea lor care, în domenii precum circulaţia pe drumurile publice, poate avea consecinţe tragice.

Unii participanţi la viaţa socială cred că democraţia are numai componenta libertăţii (de a face orice), dar nu şi obligaţii, iar dintre concetăţenii noştri, aceştia constituie ponderea, din păcate, cea mai mare.

Domiciliul meu stabil este în Bistriţa, dar fiind un iubitor al naturii, dispunând şi de condiţiile de a-mi petrece cât mai mult timp în natură, fiind pensionar, mi-am permis să locuiesc un timp mai îndelungat la „ţară”, cu atât mai mult că, nu de mult timp avem create toate condiţiile de civilizaţie: şosea modernizată (asfaltată), apă curentă şi canalizare, chiar şi televiziune prin cablu (cu care de trei luni încoace am tot avut probleme, dar „să nu zic hop, până ce nu sar gardul”, s-ar părea că s-au rezolvat relaţiile contractuale sau cu energia electrică, ce se vede că de când au efectuat nişte lucrări de investiţie, aproape zilnic, mai ales că au loc furtuni în această perioadă a anului şi mai mereu se întrerupe furnizarea electricităţii. Dar avem speranţa că se rezolvă şi acest inconvenient.

Toate acestea se întâmplă în localitatea Dorolea din comuna Livezile, judeţul Bistriţa-Năsăud. Duminică, 16.07.2017, am fost la Bistriţa, iar la întoarcere într-o curbă am fost întâmpinat de un grup de biciclişti, mi-au cerut să-i ajut să-şi repare un defect la una dintre mijloacele lor de transport.

Din păcate nu i-am putut ajuta, deoarece nu port scule în maşină (la maşina mea nu aş putea interveni pentru a îndepărta vreo defecţiune, aşa că nu-mi încarc maşina cu lucruri care nu-mi sunt de folos).

La următoarea curbă, alt grup de biciclişti a ocupat carosabilul pe direcţia mea de mers, dar la avertizarea mea de a-mi elibera calea, ostentativ nu s-au tras spre margine, fiind nevoit să încalc legea, trecând peste linia continuă pentru a-mi continua drumul spre casă.

Nu am nimic împotriva celor care circulă cu bicicletele, dar dacă se organizează competiţii sportive de acest gen, în grupuri mai mari, ar trebui ca organizatorii să anunţe acest fel de deplasare şi să-şi asume obligaţia, ca participanţii la competiţie sau tură de agrement să cunoască şi să respecte regulile de circulaţie pe drumurile publice, pentru a înlătura eventualitatea producerii unor evenimente rutiere, aşa cum s-a întîmplat nu demult pe acest traseu dincolo de localitatea Cuşma, unde a fost necesară intervenţia unui echipaj SMURD pentru unul dintre participanţii la o activitate asemănătoare celei de azi.

Bine ar fi dacă ar dispune şi de o aprobare a organelor competente, respectiv a Poliţiei Rutiere, pentru desfăşurarea unor activităţi de grup asemănătoare, care să atragă atenţia participanţilor spre respectarea prevederilor Codului Rutier al României.

Nu pot să afirm acelaşi lucru despre grupurile mici, familii de două-trei persoane sau prieteni, care de obicei respectă Legea circulaţiei, deplasându-se în mod civilizat pe marginea din partea dreaptă a sensului de mers, neblocând partea carosabilă a benzii de deplasare, lucru, de altfel lăudabil, ceea ce am constatat până în prezent, de când s-a dat în folosinţă drumul (asfaltat) modernizat pe ruta Livezile-Cuşma care trece prin Dorolea.

Sper că vor înţelege atât organizatorii unor asemenea activităţi, cât şi organele competente în acest domeniu, respectiv Poliţia Rutieră, că mai au de lucru şi în direcţia prevenirii încălcării legislaţiei rutiere...

Kántor Béla,

Dorolea 16.07.2017

2643 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
16:31 - FOTO - Minunea s-a produs! Grădinița care așteaptă de 7 ani să fie demolată a fost transformată în sfârșit în moloz
15:11 - Tăticii în concediu paternal și impozitarea orelor suplimentare – cele mai mari probleme ale mediului de afaceri din județ
14:15 - Dacă n-avem una lungă și rapidă, să ne bucurăm și de una scurtă, de mică viteză. Măcar să reziste…
13:50 - Cristian Pomohaci a primit verdictul din partea Bisericii Ortodoxe!
13:24 - TOP 5 localități din județ unde au loc cele mai multe accidente cu bicicliști
12:23 - Radu Moldovan, dezamăgit de declarațiile lui Vasile Bar: Mediul de afaceri nu are motive să fie îngrijorat!
11:55 - FOTO: Concert extraordinar, susţinut de fanfara militarilor bistriţeni în Biserica Evanghelică
11:23 - Bistrițeanul care „s-a jucat de-a teroristul” într-un avion care mergea la Londra s-a ales cu dosar penal
10:55 - Noi investiții la spitalul din Bistrița! Vine aparatură ultramodernă
10:10 - Anunț de presă: Îmbunătăţirea eficienței energetice a blocurilor de locuinţe – Bistriţa 16
10:06 - Fiul cântăreței de muzică populară Valeria Peter Predescu renunţă de bună voie la prima sa producţie de lavandă
04:30 - FOTO/VIDEO – Incendiu de proporții, în Dumitra. O casă și mai multe anexe au fost făcute scrum

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro