Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Despre comprehensiunea textului și refulările în public ale mai marilor județului
“Porcul somon”, Mangalița, crește într-o fermă din Dumitra! Îl puteți cumpăra sau puteți primi sfaturi prețioase despre cum să-l creșteți!
Copiii de la Cheers, puși din nou pe fapte mari: Spectacol caritabil pentru Ionuț!
Sărbătoreşte cu super reduceri la Biasicom!
Patru apartamente cochete de vânzare, în mijlocul orașului...!
FOTO/VIDEO: Tenorul Ștefan Pop – „Din suflet, pentru suflet”!
ESTETDERM: Epilare definitivă în câteva ședințe cu un laser medical de ultimă generație!
Frumusețe de cinci stele la Carolyne Beauty Center! Antonia a venit la inaugurare
Firmele din Bistrița angajează designer, operatori textile nețesute, controlori calitate și sudori / lăcătuși mecanici cu inițiativă!
Utilizatori online class errors:
  • Unable to record new visitor
  • Unable to delete visitors

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO - Cum a ajuns o făbricuță din Năsăud să stabilească trendurile în materie de costume bărbătești

17/05/2017 17:11:29 Bianca SARA  
Lună de lună, pe porțile unei făbricuțe din Năsăud ies în jur de 800 de costume, care ajung mai apoi în peste 30 de localități din țară. Cum a ajuns o fabrică din Bistrița-Năsăud să stabilească trendurile în materie de costume bărbătești? Ei bine, totul a început cu un vis…

De mai bine de un deceniu, Marecom Impex, un producător din Năsăud se bate cu produsele din China care au invadat piața românească. Făbricuța a început cu un atelier de croitorie, care avea doar trei angajați, trei mașini de cusut, una de surfilat și o masă mică de călcat.

A fost visul lui Ovidiu Anton, un  botoșănean de 34 de ani, care s-a mutat pe meleaguri năsăudene alături de sora și cumnatul său, pe când avea doar 18 ani. Moldoveanul, care în prima fază s-a specializat în mecanică fină și mai apoi în business și contabilitate, a început prin a vinde pantaloni clasici bărbătești prin piețe și târgurile din zonă.

Calitatea proastă a produselor pe care le vindea, dar și lipsa de seriozitate a furnizorilor, l-a determinat ca, împreună cu cumnatul său, să pună pe picioare un mic atelier de croitorie, unde să producă pantalonii. Se întâmpla în anul 2005, pe când Ovidiu Anton avea doar 22 de ani și abia ieșise de pe băncile facultății.

„Am început cu comerț, vindeam costume și pantaloni în târguri și piețe. Cumpăram de la diferiți producători din țară, dar nu era calitatea pe care o voiam, nu erau respectate termenele de livrare, așa că ne-am enervat și am început noi să producem. Ne-a încurajat faptul că aveam câteva cunoștințe de croitorie”, spune Ovidiu Anton.

Cunoștințele de croitorie veneau tocmai din familie, fratele omului de afaceri fiind croitor. Practic, omul de afaceri a crescut printre materiale textile și piele și fără să vrea a furat din secrete.

Ulterior, acesta nu s-a sfiit să-și ajute angajații inclusiv la producție, scăpând de lacunele pe care le avea în acest domeniu cu ajutorul cărților vechi de croitorie, pe care le-a devorat în primii ani când a pus pe picioare business-ul și la care revine de fiecare dată când este nevoie.

„Am citit foarte multe cărți vechi despre croitorie. Am refăcut tipare după ele. De multe ori, tot acolo ajungi, la tiparele vechi, de bază. Când sunt lucruri pe care nu le cunoști trebuie să te întorci la carte, pentru că acolo sunt cotele fixe. Am adus tehnicieni și croitori, care să îi ajute pe oameni, dar am și învățat eu și mai apoi le-am explicat oamenilor”, explică Ovidiu Anton.

Acesta a ajuns chiar să-și petreacă după-mesele pentru a învăța folosirea utilajelor proaspăt achiziționate, pentru ca mai apoi să le explice angajaților cum să le utilizeze.

Costumele realizate la Năsăud ajung în peste 30 de localități din țară și chiar și într-un magazin deținut de un român în Austria. Prețul unui costum pornește de la 300 de lei și se ajunge la 500-600.

Ovidiu Anton recunoaște că lucrurile merg mai bine de câțiva ani, de când românii au început să aprecieze și să caute produse „made in România” și să renunțe la chinezăriile de proastă calitate.

„Câtă vreme nu s-a pus accent pe calitate, nu ne-am putut bate în prețuri cu ce a venit din China. Abia de 4-5 ani omul începe să aprecieze produsele făcute în România”, precizează omul de afaceri.

                                                                              

31889 vizualizaricostumemarecom (8).JPG :: Bistriteanul.ro
costumemarecom (4).jpg :: Bistriteanul.ro
costumemarecom (10).JPG :: Bistriteanul.ro
costumemarecom (15).JPG :: Bistriteanul.ro
costumemarecom (5).jpg :: Bistriteanul.ro
costumemarecom (3).jpg :: Bistriteanul.ro
costumemarecom (14).JPG :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
10:00 - BISTRIȚA: Un bărbat a ajuns la spital, rănit în urma unui accident!
09:37 - Un microbuz și o mașină s-au răsturnat în Crainimăt. Un bebeluș, printre persoanele implicate
09:11 - Scriitoarea Ioana Nicolaie din nou la... Sîngeorz- Băi. Și nu cu mâna goală...!
08:48 - La doar 11 ani, o fetiță din Bistrița a avut de-a face deja cu Poliția...!

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro