FOTO: Bistriţenii şi câinii lor, pe podium, în Ungaria, după prima manşă a Campionatului European de atelaje

FOTO: Bistriţenii şi câinii lor, pe podium, în Ungaria, după prima manşă a Campionatului European de atelaje

Ritmul aventurii, emoţiile şi presiunea competiţiilor de anvergură au început pentru bistriţenii din Clubul Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud. Ei participă în aceste zile la Campionatul european, urmând ca săptămâna viitoare să ia parte şi la Campionatul mondial!

Ieri s-a desfăşurat prima manşă a Campionatului European de atelaje în Ungaria, la Magyarpolány. Urmează încă două manșe, astăzi și duminică”, a explicat pentru Bistriţeanul.ro Damaschin Berende, unul dintre membri fondatori ai clubului.

El îşi însoţeşte fiul – campionul Bogdan Berende, la campionat, fără să intre în concurs, ci doar „ca sprijin şi suport moral”.

La sfârşitul săptămânii viitoare bistriţenii vor participa şi la Campionatul Mondial care se desfăşoară în Anglia.

Cinci echipe care reprezintă România, 2 echipaje din Zlatna şi trei din Bistriţa-Năsăud: preotul Attila Kiss cu 8 câini Husky (Giro, Tisza, Patrick, Rubo, Ruby, Dream, Maci si Speedy) – locul 3
2. Bogdan Berende – cu 6 câini Husky (Balto, Beauty, Rose, Sara, Sky si Aron) – locul 1
3. Bogdan Berende – cu 4 câini Husky (Atack, Athena, Agero ai Artick) – locul 2
4. Daniel Tentiș – cu 4 câini Malamut (King, Amak si Kana) – locul 3
5. Achim Alexandru – cu 2 câini Husky (Lucky si Taz) – locul 8

După două luni de antrenamente zilnice, după două luni de muncă pentru a dobândi masă musculara, disciplina, sincronizarea și viteza necesară – am reintrat cu toții în ritm. Vă invităm să ne fiți alături în ritmul aventurii următoarelor săptămâni când se vor desfășura Campionatul European și Campionatul Mondial de atelaj canin pe uscat!”, a transmis şi Bogdan Berende.

Clubul Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud a transmis mulțumiri şi sponsorilor și partenerilor care au făcut posibilă prezența României la aceste competiții: Carmolact, Dimex Company 2000, Consiliul Județean Bistrița Năsăud, Sepia Print, Dan Promovet şi Tășuleasa Social.

 

Despre performanţele bistriţenilor puteţi reciti accesând linkurile de mai jos: 

VICTORIE: Trei medalii de aur și bronz pentru România, cucerite de sportivii bistrițeni!

Pentru prima oară sub tricolorul României! Medalie de aur și argint pentru doi bistrițeni, în Austria

Au făcut ce n-a reușit nimeni: primul club sportiv de atelaje canine din România! Bogdan Berende și Kiss Atilla, medaliați la Europene!

INTERZIS în Germania, pentru sportivii Clubului Sleddog Bistrița-Năsăud. Ce s-a întâmplat noiembrie 12, 2019 - După ce zilele trecute au câştigat medalia de aur la Campionatul European din Magyarpolány, Ungaria - sportivii Clubului Sleddog Bistrița-Năsăud s-au trezit cu speranţele spulberate, la graniţă: 
VIDEO Conflictul de la Bichigiu lăsat cu înjunghierea unui tânăr ar fi pornit de la un musafir prost-crescut noiembrie 12, 2019 - Un tânăr de 18 ani este în stare gravă într-un spital din Cluj-Napoca, după ce a fost înjunghiat de un bărbat de 42 de ani. Culmea, întreg conflictul ar fi pornit de la un musafir prost-crescut, pe care mama victimei l-ar fi dat afară din casă.
FOTO/VIDEO: Explozie la Dorolea! Aproape 170 de elemente de muniție distruse de pirotehniști noiembrie 12, 2019 - Tot mai multe elemente de muniție, din al Doilea Război Mondial, se găsesc pe teritoriul județului nostru. Azi, la Dorolea, pirotehniștii au distrus aproape 170 de astfel de elemente. CE sfaturi dau reprezentanții ISU BN: 
Condamnat la 3 ani de închisoare pentru ce a făcut în Ajunul Crăciunului din 2018: noiembrie 12, 2019 - La nici un an de la comiterea faptei, un tânăr de doar 19 ani a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița. Acesta a fost condamnat pentru o tâlhărie comisă în Ajunul Crăciunului din 2018.
Taximetrist audiat după ce a transportat la Bistrița posibilii călăi ai unui ambulanțier dispărut fără urmă noiembrie 12, 2019 - Un ambulanțier din Borșa, Maramureș, a dispărut fără urmă de mai bine de un an. Acesta a transportat doi bărbați până în județul Cluj, unde polițiștii i-au găsit mașina incendiată, dar nu și trupul. Apoi, cei doi presupuși ”călăi” au luat un taxi cu destinația Bistrița.
PETIȚIE privind modul dezastruos în care se regularizează râurile din Bistrița-Năsăud noiembrie 12, 2019 - Partidul Verde Bistrița și trei ONG-uri au trimis o petiție către 8 instituții ale statului. Aceștia atrag atenția asupra modului dezastruos în care se fac lucrările de regularizare a râurilor din Bistrița-Năsăud.
La Holistic îți poţi face rapid testul de gripă! noiembrie 12, 2019 - Poate că nu știai, dar între gripă și răceală este o mare și periculoasă diferență! Gripa poate conduce la complicații severe, chiar mortale, precum pneumonie și encefalopatie, în rândul persoanelor vulnerabile, nevaccinate.
Aquabis: Se sistează apa potabilă, azi, în Sângeorz-Băi noiembrie 12, 2019 - Astăzi, 12 noiembrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în localitatea Sângeorz-Băi. Cât durează remedierea defecţiunii:
A împușcat și ucis cu sânge rece un câine! Acum riscă ani buni după gratii noiembrie 12, 2019 - Un bistrițean riscă să petreacă următorii ani după gratii, după ce în vara anului trecut a împușcat și ucis un câine. Este vorba despre un câine cu stăpân.
MINORĂ dispărută dintr-o casă de tip familial! noiembrie 12, 2019 - Oamenii legii caută o minoră ce a plecat ieri dintr-o casă de tip familial din Teaca. Cei care o văd sunt rugați să anunțe imediat poliția.
Rostul de dimineaţă: Să nu ne uităm tradițiile…! Şi nici bicicleta… noiembrie 12, 2019 - Degeaba ne asaltează globalizarea din toate părţile şi unghiurile posibile... Degeaba încearcă unii să ne servească modernizare la pachet, cu linguriţa sau cu forţa... Bistriţenii fac ce fac şi nu îşi lasă baltă tradiţiile. O demonstrează o fotografie delicioasă – surprinsă de prietenul nostru, Dorin Cîrcu.
FOTO – La un pas de moarte! Un tânăr de 18 ani a fost înjunghiat în zona inimii noiembrie 12, 2019 - În această dimineață un tânăr de 18 ani a fost înjunghiat în zona inimii. Incidentul s-a petrecut în localitatea Bichigiu.
SURPRIZĂ: Vine Iohannis la Bistrița! noiembrie 11, 2019 - Nici nu și-au revenit bine din bucuria rezultatului de ieri, când au colorat județul în albastru, că liberalii bistrițeni sunt iar în culmea extazului. Președintele Klaus Iohannis și-a anunțat vizita la Bistrița, pentru această săptămână. AFLĂ care e ziua în care președintele României va veni la Bistrița:
VIDEO. Dr. Cristian Răchitan, la Bistriţa, despre greşeala „enorm de mare” a oamenilor de azi: Aşa apar insatisfacţiile noiembrie 11, 2019 - Unul dintre cei mai buni diagnosticieni din lume - dr. Cristian Răchitan - a fost prezent ieri la Bistriţa, la Sinagogă. A vorbit bistriţenilor despre sindronul neurodepresiv, sentimentul împlinirii, dar şi despre greşeala „enorm de mare” a oamenilor de azi care degenerează în boli, insatisfacţii şi nemulţumiri...
FOTO: Acoperit de noroi din cap până-n picioare, dar campion european…! noiembrie 11, 2019 - După zeci de kilometri prin noroaie şi ploi, după ce au străbătut din nou traseele pline de dificultăţi, s-au întors acasă victorioşi! Bogdan Berende, de la Clubul Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud a cucerit încă o medalie de aur!