Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
FOTO/VIDEO: Cristi din Livezile, din nou prin spitale - la un an de la operație
VIDEO - Din satul lui Coșbuc, în ring. Cum a ajuns o bistrițeancă speranța României la box
OAMENI din Bistriţa-Năsăud. Andrada Moldovan: Nu trebuie să ai bani ca să te îmbraci ok. Trendurile etno sunt depășite...
FOTO: Cel mai frumos mod de a sărbători o zi de naștere. La „Andrei Mureșanu”
FOTO: Azi începe sezonul reducerilor la Relegance și Rinascimeto...!
Se caută tinichigiu auto, operatori și controlori de calitate! Alte oferte de muncă avantajoase:

  573 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO: Inedit! Şcoala Altfel la „Grigore Silaşi” din Beclean

29/05/2017 09:23:57  
„Ce vreau să devin după ce termin școala?”, „Unde vreau să lucrez?”, „Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?” – sunt doar câteva întrebări la care au găsit răspuns aproape 50 de elevi din clasa pregătitoare C (coord. Ileana Cristea), respectiv clasa a II-a B (coord. Veturia Seserman) din Beclean.

Junior Achievement România (JA) este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate, viață activă și dezvoltarea abilităților pentru viață.

În România, programele JA de tip „learning by doing” sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi şi studenţi din peste 1.000 de instituţii de învăţământ şi se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, cu instituţiile de învăţământ şi comunitatea de afaceri.

Şcoala Gimnazială „Grigore Silaşi” Beclean face parte din comunitatea Junior Achievement România, implementând diferite programe. Unul dintre acestea este Job Shadow Day - cel mai mare program internațional de orientare profesională pentru elevi propus de JA pentru săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Programul este implementat în România de 15 ani.

„Ce vreau să devin după ce termin școala?”, „Unde vreau să lucrez?”, „Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?” – sunt doar câteva întrebări care îşi găsesc răspuns prin activităţile de shadowing.

Chiar dacă Junior Achievement pune la dispoziţia coordonatorilor logistica necesară, derularea „zilei de shadowing” depinde în mare măsură de sprijinul şi implicarea părinţilor.

Astfel, 49 de elevi din clasa pregătitoare C (coord. Ileana Cristea), respectiv clasa a II-a B (coord. Veturia Seserman) au petrecut câteva ore în cadrul unor societăți sau instituţii din localitate (Megatitan S.R.L., Banca Comercială, Primăria oraşului Beclean).

Le-au fost prezentate activitățile, îndatoririle și responsabilitățile pe care le are, zi de zi, la locul de muncă un angajat.

În „lecţiile” de shadowing, elevii au avut oportunitatea de a intra în contact cu mediul unui loc de muncă, iar prezentările realizate de gazde i-au făcut pe cei mici să înțeleagă importanța și avantajele lucrului în echipă, modul în care fiecare membru al echipei contribuie la îndeplinirea cu succes a atribuțiilor de serviciu, că fiecare meserie presupune abilități și competențe.

Au analizat relația dintre procesul de învățământ, alegerea unei meserii și succesul la locul de muncă. Activităţile de shadowing au stimulat interesul elevilor, făcându-i să înţeleagă că trebuie să învețe pentru a avea o meserie de succes.

3627 vizualizari0000sdGSB_7.jpg :: Bistriteanul.ro
0000sdGSB_9.jpg :: Bistriteanul.ro
0000sdGSB_6.jpg :: Bistriteanul.ro
0000sdGSB_1.jpg :: Bistriteanul.ro
0000sdGSB_4.jpg :: Bistriteanul.ro
0000sdGSB_2.jpg :: Bistriteanul.ro
0000sdGSB_3.jpg :: Bistriteanul.ro
0000sdGSB_8.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
09:35 - Fratele Ancuței Cârcu va fi condus pe ultimul drum în Rebrișoara, de un sobor compus din 16 preoți

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro