Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Estetiq Med Clinic: Ai grijă de tenul tău, chiar și în sezonul rece!
“Porcul somon”, Mangalița, crește într-o fermă din Dumitra! Îl puteți cumpăra sau puteți primi sfaturi prețioase despre cum să-l creșteți!
Copiii de la Cheers, puși din nou pe fapte mari: Spectacol caritabil pentru Ionuț!
Sărbătoreşte cu super reduceri la Biasicom!
Patru apartamente cochete de vânzare, în mijlocul orașului...!
ESTETDERM: Epilare definitivă în câteva ședințe cu un laser medical de ultimă generație!
Frumusețe de cinci stele la Carolyne Beauty Center! Antonia a venit la inaugurare
Firmele din Bistrița angajează designer, operatori textile nețesute, controlori calitate și sudori / lăcătuși mecanici cu inițiativă!

  726 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO: Inedită radiografie a oraşului Sîngeorz-Băi

18/05/2017 10:22:50  
Timp de 7 zile, cinci dintre cei mai importanţi scriitori contemporani au vizitat Sîngeorz-Băi, au interacţionat cu elevii Liceului Teoretic „Solomon Haliţă”, s-au întâlnit cu oameni din diferite medii, întruchipând, practic, o radiografie a oraşului. În final, va ieşi o carte care va reflecta ce înseamnă Sîngeorzul în 2017:

La Muzeul de Artă Comparată s-a încheiat ieri Tabăra de literatură - Sîngeorz-Băi 2017, eveniment aflat la prima ediţie.

O tabără inedită care s-a născut din idea de a realiza un proiect literar la Sîngeorz-Băi, proiect pe care l-am gândit cu oameni ai locului: Marin Mălaicu-Hondrari, Dan Coman şi Florin Ioan Partene care au fost responsabilii de proiect.

Invitaţii acestora la Tabăra de literatură – Sîngeorz-Băi, în perioada 10-17 mai, au fost Simona Popescu, Florin Iaru, Vasile Leac, Domnica Drumea, Luiza Vasiliu şi artistul fotograf David Bodescu.

Tabăra de lucru a avut ca obiectiv scrierea unei cărţi despre Sîngeorz-Băi şi despre felul în care este perceput oraşul în anul 2017, dintr-o perspectivă literară şi fotografică. De altfel, odată încheiată tabăra, textele scriitorilor şi fotografiile vor apărea într-o carte editată şi publicată.

Pe toată perioada acestei tabere scriitorii au vizitat locuri din oraş, au interacţionat cu elevii Liceului Teoretic „Solomon Haliţă”, s-au întâlnit cu oameni din diferite medii, practic au făcut o radiografie a oraşului-staţiune.

Credem că o asemenea carte despre Sîngeorz-Băi este binevenită şi reflectă ce înseamnă oraşul nostru în anul 2017, dintr-o perspectivă literară. De păstrarea memoriei unei localităţi depinde viitorul acesteia.

Tot în cadrul acestei tabere de literatură s-a organizat şi un concurs de creaţie literară, proză şi poezie, pentru elevii liceeni din judeţ, concurs care a purtat numele lui „Doru Pruteanu”.

Creaţiile au fost trimise sub pseudonim, iar cele două câştigătoare, Eliza Mic (premiul pentru poezie) şi Ilinca Ciuruş (premiul pentru proză) au fost prezente aseară la Muzeul de Artă Comparată unde au fost premiate cu bani şi cărţi oferite de Editura Charmides şi înmânate de Maria Pruteanu.

În cadrul evenimentului de încheiere a taberei, publicul prezent a fost cucerit de vivacitatea şi lectura scriitorului Florin Iaru.

Tabăra de literatură – Sîngeorz-Băi 2017 a fost organizată de Casa Orăşenească de Cultură şi Primăria Oraşului în colaborare cu Muzeul de Artă Comparată, Liceul Teoretic „Solomon Haliţă”, Şcoala Gimn. „A.P. Alexi” şi Centrul misionar de tineret „Ioan Bunea” din localitate şi pe această cale mulţumesc oamenilor de bine implicaţi în acest proiect: primarului Traian Ogâgău, profesorilor directori Varvara Mititean şi Adrian Bosancu şi preotului Paul Gavriloae.

Florin Hodoroga,

Manager Casa de Cultură Sîngeorz-Băi

3270 vizualizari00000sg_bai2.jpg :: Bistriteanul.ro
00000sg_bai00.jpg :: Bistriteanul.ro
_MG_1585.JPG :: Bistriteanul.ro
_MG_1634.JPG :: Bistriteanul.ro
00000sg_bai0.JPG :: Bistriteanul.ro
_MG_1633.JPG :: Bistriteanul.ro
00000sg_bai1.JPG :: Bistriteanul.ro
_MG_1613.JPG :: Bistriteanul.ro
_MG_1616.JPG :: Bistriteanul.ro
_MG_1610.JPG :: Bistriteanul.ro
_MG_1590.JPG :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
13:18 - Robert Sighiartău (PNL): Unul dintre bulevardele din Bistrița să se numească „Regele Mihai I”!
12:12 - FOTO/VIDEO - Filmul crimei de la Zagra: Criminalul și-ar fi lovit prietenul în mod repetat cu o rangă în cap
11:41 - FOTO: Strada Iazului – ca după război! Locuitorii din zonă înoată în noroaie, de trei săptămâni
10:24 - FOTO: Amintiri despre „întâiul om de cultură al țării”. O carte extraordinară, semnată de o profesoară din Bistrița
08:33 - Crimă la ZAGRA!
08:00 - Ceafa de porc cu CEL MAI BUN PREȚ DIN ORAȘ, în 15 și 16 Decembrie, în magazinele Agro-Ardeal!

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro