FOTO: O ieșire din vacarmul cotidian. O dezintegrare a ființei umane, aşa cum doar Ştefania Borodi o poate concepe

FOTO:  O ieșire din vacarmul cotidian. O dezintegrare a ființei umane, aşa cum doar  Ştefania Borodi o poate concepe

Aveţi acum ocazia să admiraţi, la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, o inedită colecţie de tablouri semnate de creatoarea de modă Ştefania Borodi. „Ele redau viziunea și trăirile mele, dezintegrarea ființei umane și reasamblarea ei prin firele de lână…”

Intitulată Hazard si metamorfoze – expoziţia reprezintă o întreagă colecție de tablouri radioase care conturează o scenografie naturală și autentică.

Lucrările expuse se remarcă prin traiectorii de o curgere firească, fără intervenția limitei. Un ritm aparte – creat prin fuziunea și contopirea cromatică a tonurilor de culoare. Dar şi prin ineditul mixaj al firelor moi de lână răsucite manual, în forme tridimensionale. Toate acestea se regăsesc în tablourile abstracte, dar şi în compozițiile figurative semnate de Ştefania Borodi.

Ele redau viziunea și trăirile mele, dezintegrarea ființei umane și reasamblarea ei prin firele de lână…“, argumentează artista. de altfel, contrastele cromatice inundă lucrările, iar onduleurile formate din buclele de lână şi energia culorilor reuşesc din plin să transmită o stare de reverie.

Ştefania Borodi a şi mărturisit, de altfel, pentru Bistriţeanul.ro, că este vorba despre o reîntoarcere la prima ei pasiune, pictura. „Este prima mea expozitie de pictură. Până acum m-am exprimat cu precădere în domeniul modei. Pentru că aceasta este specialitatea pe care am aprofundat-o în cadrul studiilor la Universitatea de Arte Decorative și Design Ion Andreescu din Cluj…

A iesit aşa cum o visam. Mai ales că a fost foarte multă lume la vernisaj. Familia mea, prietenii, colegii de la Colegiul Național Andrei Mureșanu şi personalităţi ale oraşului – toţi m-au onorat cu prezenţa lor…”, a mai povestit Ştefania Borodi.

Nu a fost deloc greu să mă reîntorc la pictură. Oricum pictam şi înainte pe vestimentaţiile create de mine. Era, cumva, nota mea de distincţie. Dar pânza îţi oferă alte orizonturi. Primele lucrări au fost făcute în joacă, apoi totul s-a dezlănţuit: am ajuns să creez cu o mare poftă de culoare şi compoziţie…”, ne-a mărturisit Ştefania Borodi.

Expoziţia de la Muzeul Judeţean se vrea, totodată şi un moment de meditație în care artista a transpus o stare de eliberare și încântare. „O ieșire în afara vacarmului cotidian, o evadare din tumult – într-o lume în care cântă culoarea… Am utilizat în realizarea compozițiilor plastice o asociere de tehnici noi și inedite, specifice artei contemporane. Un mix de procedee care se contopesc într-un tot unitar și vibrează în îmbinări originale, definitorii pentru stilul meu caracteristic de a crea…”, a mai subliniat artista.

Este un univers personal de trăiri, strânse într-un dialog al emoțiilor dăruite de accesarea culorii, pe un fond al lumilor optimiste și mai puțin agresive…

Foto @ Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud

Aproape 900.000 de lei dați de CJ primăriilor! VEZI la ce trebuie să folosească acești bani: ianuarie 27, 2020 - Consilierii județeni vor aproba alocarea a aproape 900.000 de lei, primăriilor din județ. Acești bani vor veni în ajutorul organizării unor licitații. Iar produsele vor ajunge la școli.
Vrei să-ți păstrezi mașina cumpărată cu volan pe dreapta? Pune-ți câteva mii de euro „la ciorap””! ianuarie 27, 2020 - Unul dintre efectele brexit-ului este și interzicerea folosirii pe drumurile din România a mașinilor cu volan pe dreapta. Există o variantă de a le păstra, dar asta implică modificări aduse autoturismului. Iar costurile pot trece de 2.000 de euro.
Fotolii speciale la Oncologie, pentru mai mult confort în timpul administrării citostaticelor ianuarie 27, 2020 - Pacienții oncologici vor avea parte anul acesta de mai mult confort atunci când li se administrează citostaticele. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița vrea să achiziționeze fotolii speciale în acest sens.
Clop cu pană de păun, printre cadourile primite de președintele Klaus Iohannis anul trecut. Cât a costat: ianuarie 27, 2020 - Printre cadourile primite de președintele Klaus Iohannis anul trecut se numără o șapcă de la Donald Trump, tablouri și chiar și un clop cu pană de păun. Acesta a fost realizat de un artist din Bistrița-Năsăud. Cât a costat:
Se caută jurist pentru Camera Notarilor! Oferte deosebite, la Îndemînarea SRL și Biroul de Construcții Bistrița ianuarie 27, 2020 - Camera Notarilor Publici caută spre angajare un jurist! Posturi libere la Îndemânarea SRL, dar și la Biroul de Construcții Bistrița care angajează arhitect, proiectant, inginer geodez și asistent manager! Oferte deosebite, mai jos:
FOTO/VIDEO: Un bărbat și o femeie, prinși în flagrant cu 6 kg de cannabis ianuarie 27, 2020 - Polițiștii au organizat o acțiune de prindere în flagrant a două persoane bănuite de trafic de droguri. Mașina, în care se aflau cei doi a fost oprită în trafic. În interior, polițiștii au găsit 6 kg de cannabis. AFLĂ detalii:
Voință și ambiție: Claudia Rostaș, crescută la Centrul pentru Protecția Copilului Beclean, luptă pentru supraviețuire! ianuarie 27, 2020 - Claudia Rostaș are 28 de ani, a crescut la Casa de copii Beclean și muncește ca femeie de serviciu în Cluj. A stârnit admirația tuturor, evoluând într-un intens reality show difuzat de Kanal D. „Ești un exemplu viu de voință și încă o dată dovedești că omul simplu, plin de voință, credință și ambiție, depășește orice obstacol!”
Doi tinerei prinși, în mașină, cu pliculețe cu substanțe albe și verzi! ianuarie 27, 2020 - Polițiștii au oprit în trafic un autoturism. Doi tinerei, de 19 și 21 de ani, s-au ales cu dosare penale. Aceștia aveau asupra lor mai multe plicuțele cu subtanțe albe și verzi. Fiind suspecte a avea efect psihotrop, cazul a fost declinat structurii competente.
Aquabis: Trei localități din județ rămân fără apă potabilă astăzi ianuarie 27, 2020 - Trei localități din județ rămân fără apă potabilă astăzi, pentru câteva ore – anunță Aquabis.
MICA ROCADĂ: Curtean schimbă poziția, dar nu clădirea! De la Consiliul Județean trece la Prefectură ianuarie 27, 2020 - Liberalul Eugen Curtean și-a anunțat demisia din funcția de consilier județean. Poziția acestuia va fi preluată de liberalul Călin Sbîrciu. Curtean nu se va muta însă prea departe. Se pare că acesta va fi numit în funcția de subprefect.
EXCEPȚIONAL Un sîngeorzan se luptă să reprezinte Norvegia la Eurovision ianuarie 27, 2020 - Norvegia are șanse să fie reprezentată anul acesta la Eurovision tocmai de un român. Este vorba despre Alexandru Grindvoll, un tânăr cu origini în Sîngeorz-Băi. Se pare că mama sa s-a stabilit în Norvegia în urmă cu mai bine de două decenii.
FOTO: Cafe Noir și-a mărit bucătăria! Și meniul! Crema catalană și fructele de mare, noutățile din meniu! ianuarie 27, 2020 - Oricând ai ajunge la Cafe Noir, cafeneaua prietenoasă, plină de grupuri de prieteni, de pe strada Crinilor din Bistrița, vei găsi nu doar cafeaua excepțională a celor de la River, servită în zeci de sortimente, ci și mâncare bună, bună de tot. Pentru a face față tuturor comenzilor ( acum mâncarea se livrează și la domiciliu), bucătăria a fost mărită și adaptată noilor provocări venite din partea clienților. Mai mult, și în meniu sunt noutăți!
Cupa EHF: Gloria Bistrița – Odense Handbold 25-23 (13-12): O victorie cât toată Liga Florilor ianuarie 26, 2020 - Gloria Bistrița nu a cedat niciun centrimetru pătrat din terenul Sălii Polivalente în această seară, jucându-și până la fluierul final șansele de-a continua în Cupa EHF, chiar dacă acestea păreau mici.
Vremea nefavorabilă închide parțial Pârtia Cocoș! ianuarie 26, 2020 - Patru zile s-a putut schia pe toată Pârtia Cocoș! Administratorii pârtiei au anunțat în urmă cu puțin timp că începând de mâine pârtia se va închide parțial. Totuși, cei care nu au program dimineața și vor să se bucure de zăpada rămasă pot schia până la ora 16.00.
VIDEO: Scad taxele și impozitele, la Rodna…?! ianuarie 26, 2020 - Dacă pretutindeni taxele și impozitele au crescut în 2020, la Rodna ar fi posibil contrariul. În ce condiții ar putea să scadă taxele și impozitele la imobile a explicat primarul Valentin Grapini: