FOTO: O poveste minunată… Adio, Nunta Zamfirei…!

FOTO:  O poveste minunată… Adio, Nunta Zamfirei…!

Cu un spectaculos foc de artificii şi dansurile cuceritoare ale unor formaţii din România, Panama, Serbia, Polonia, Lituania, Vietnam, Franţa, Turcia, Mexic, Georgia şi Chile – ieri seară s-a încheiat Festivalul internaţional de folclor Nunta Zamfirei.

Ieri a fost ultima seară în care bistriţenii s-au delectat în centrul oraşului cu un spectacol de folclor internaţional.

Gala Folclorului Internaţional a început la ora 20:00, cu un MESAJ de prietenie şi pace. Pe scenă s-au perindat apoi aproape toate formaţiile pe care bistriţenii le-au urmărit în cele cinci seri de festival.

Gala finală internaţională s-a deschis cu un recital al ansamblului gazdă Cununa de pe Someş – coordonată de coregraful Teodor Puşcaş, alături de orchestra dirijată de Alexander Demeter. Pentru efortul de a aduce în scenă lucruri de mare valoare – fiecare conducător de formaţie artistică a primit câte o diplomă de excelenţă şi o plachetă simbolică din partea organizatorilor.

Ne-am străduit ca acest festival să prindă contur, să fie apreciat în ţară şi în străinătate, să fim gazde bune pentru toţi prietenii noştri. O echipă întreagă a lucrat ca până la final totul să fie perfect… Vă mulţumesc tuturor!”, a transmis prof. dr. Dorel Cosma, în finalul spectacolului.

Am trecut peste cârcotaşi, de-a lungul celor 24 de ani de Nunta Zamfirei, cârcotaşi care s-au obişnuit doar să cârcotească, fără să pună nimic în loc, fără să  clădească nimic… Dar am trecut peste orice pentru voi, publicul care ne aplaudaţi, fiindcă sunteţi minunaţi şi simţiţi cu sufletul pentru Bistriţa, pentru România, pentru frumosul artistic din întreaga lume…”, a mai spus Dorel Cosma.

Le mulţumesc tuturor celor care au evoluat în faţa dumneavoastră din America, din Asia sau Europa – pentru ca totul să fie o culoare extraordinară a prieteniei, a înţelegerii… Ne dorim pace, ne dorim să fim frumoşi, să lăsăm neînţelegerile, să nu ne mai uităm seară de seară la lovituri de securi, la lovituri în suflet – să iubim arta, să ne iubim pe noi, să fim oameni…!“, a subliniat iniţiatorul festivalului, Dorel Cosma.

A fost o poveste minunată… Spuneam mereu La revedere… Acum spunem Adio, Nunta Zamfirei…! A fost frumos, a fost plăcut… Să ne bucurăm în această seară la finalul celor 24 de ediţii…”, a conchis Dorel Cosma.

Întregul spectacol poate fi urmărit în secvenţe VIDEO – AICI.

Foto – Palatul Culturii Bistriţa

FOTO: Sense lansează colecţia de tricotaje premium din lână pură virgină şi fire de caşmir decembrie 7, 2019 - Garderoba de iarnă este sinonimă cu tricotajele, piese eminamente indispensabile, însă totodată extrem de versatile şi de adaptabile oricărui context, indiferent că este vorba despre o masă în familie, o escapadă de weekend la munte sau un eveniment semi-formal.
Crăciunul de altădată, într-un spectacol de excepţie, în 10 decembrie! decembrie 7, 2019 - Cuverturi tradiţionale, coşuri cu mere, nuci sau colaci – felinare şi spectaculoase costume populare – ne vor ajuta să retrăim Crăciunul de altădată: într-un spectacol extraordinar, marţi, 10 decembrie, la Centrul cultural Dacia. Cine sunt protagoniştii:
FOTO/VIDEO: Diamantul nostru. Încă neşlefuit cum se cuvine… Unde vă puteţi trata natural depresiile decembrie 7, 2019 - De ani de zile se discută despre această problemă, fără să se facă prea multe lucruri concrete, în această direcţie. „Este diamantul nostru.” Este locul în care s-ar putea trata natural depresiile sau bolile psihice. Celebrăm azi şi mâine la Bistriţa primii 20 de ani de învăţământ geografic universitar în oraş.
Ciobanul înjunghiat de colegul de stână a fost operat. Acesta a fost tăiat cu briceagul inclusiv pe față decembrie 7, 2019 - Doi ciobani de la o stână din Matei au ajuns aseară la spital, după ce au început să își care pumni. Unul s-a folosit la un moment dat de o bâtă, iar altul de un briceag. Cel mai „șifonat” a ajuns la spital ciobanul înjunghiat, care a fost tăiat inclusiv pe față.
FOTO: Patinoar pe Valea Șieului decembrie 7, 2019 - A nins, a înghețat și în unele zone s-a făcut patinoar. Chiar și pe carosabil! E situația de pe Valea Șieului, unde un drum județean e locul perfect pentru sporturi de iarnă.
Trecerea CF de pe Slavici rămâne închisă! CE spune șeful de șantier: decembrie 7, 2019 - Luni au început lucrările de montare a dalelor de cauciuc la calea ferată de pe Slavici. Deși azi circulația ar fi trebuit reluată, nu s-a întâmplat deloc așa. Șeful de șantier a explicat care sunt motivele și cât ar mai putea dura lucrările:
Copilașul care s-a prăbușit aseară de la etaj cu bunicul său a murit decembrie 7, 2019 - Băiețelul de 3 ani care s-a prăbușit aseară de la etaj cu bunicul său a murit în această dimineață. Acesta a fost supus unei intervenții chirurgicale la nivelul capului, însă organismul său nu a reușit să îi facă față.
VIDEO – GRAV: Un bunic și nepoțelul lui au căzut de la etaj pe casa scării decembrie 6, 2019 - Un GRAV incident a avut loc în urmă cu puțin timp pe o stradă din Bistrița. Un bunic împreună cu nepotul său au căzut de la etajul doi pe casa scării.
GRAV incident la o stână! S-a lăsat cu lovituri de briceag și de bâtă decembrie 6, 2019 - Un grav incident a avut loc în această după-masă la o stână din comuna Matei. Doi ciobani s-au luat la bătaie, unul dintre ei încercând să își facă dreptate cu o bâtă, iar celălalt cu un briceag. Ambii au ajuns la spital.
Băut bine, un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce trecea strada neregulamentar decembrie 6, 2019 - Un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce traversa strada neregulamentar. Polițiștii au testat pietonul cu aparatul etilotest și au descoperit că era băut bine.
FOTO: Accident în Dumitra. O tânără a rămas încarcerată decembrie 6, 2019 - Un accident rutier a avut loc în localitatea Dumitra. O tânără a rămas încarcerată. Pentru extragerea victimei, pompierii au fost nevoiți să taie mașina.
FOTO: SCANDAL din cauza podețelor din Dumitra decembrie 6, 2019 - Un proiect al Primăriei Dumitra, prin fonduri europene, prevede realizarea de zeci de podețe, din beton, în localitățile din comună. Redacția Bistrițeanul.ro a fost contactată de o femeie din Dumitra supărată că podețul ei a fost lăsat de izbeliște. Mai mult, susține că primarul ar fi înjurat-o. CE spune edilul comunei:
FOTO/VIDEO. Premiile Antidiscrimare. Radu Moldovan, către agenţii economici din judeţ. „Nu avem încă maturitatea necesară” decembrie 6, 2019 - Cum să înveţi un copil să-şi accepte colegul cu cerinţe speciale, într-o lume în care până şi adulţii se înţeleg anevoios? Cum faci un copil să-şi îmbrăţişeze colegul şi să-l accepte – aşa diferit cum este el? Cum se poate instaura armonia într-o societate dezechilibrată, sfâşiată de vizibile dificultăţi de comunicare?
Astăzi are loc Cupa Moș Nicolae la înot, ediția a 6-a: La Casa EMA! decembrie 6, 2019 - În această zi de sărbătoare, aproximativ 150 de copii vor concura la Cupa Moș Nicolae pentru a-l impresiona pe Moșul!
UNICEF România îi mulțumește deputatului PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, pentru inițierea unei legi care susține copiii vulnerabili decembrie 6, 2019 - Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a depus în Parlamentul României o un proiect de lege care vine în ajutorul copiilor afectați de sărăcie, de lipsa accesului la servicii medicale, sociale și la educație.