FOTO: O poveste minunată… Adio, Nunta Zamfirei…!

FOTO:  O poveste minunată… Adio, Nunta Zamfirei…!

Cu un spectaculos foc de artificii şi dansurile cuceritoare ale unor formaţii din România, Panama, Serbia, Polonia, Lituania, Vietnam, Franţa, Turcia, Mexic, Georgia şi Chile – ieri seară s-a încheiat Festivalul internaţional de folclor Nunta Zamfirei.

Ieri a fost ultima seară în care bistriţenii s-au delectat în centrul oraşului cu un spectacol de folclor internaţional.

Gala Folclorului Internaţional a început la ora 20:00, cu un MESAJ de prietenie şi pace. Pe scenă s-au perindat apoi aproape toate formaţiile pe care bistriţenii le-au urmărit în cele cinci seri de festival.

Gala finală internaţională s-a deschis cu un recital al ansamblului gazdă Cununa de pe Someş – coordonată de coregraful Teodor Puşcaş, alături de orchestra dirijată de Alexander Demeter. Pentru efortul de a aduce în scenă lucruri de mare valoare – fiecare conducător de formaţie artistică a primit câte o diplomă de excelenţă şi o plachetă simbolică din partea organizatorilor.

Ne-am străduit ca acest festival să prindă contur, să fie apreciat în ţară şi în străinătate, să fim gazde bune pentru toţi prietenii noştri. O echipă întreagă a lucrat ca până la final totul să fie perfect… Vă mulţumesc tuturor!”, a transmis prof. dr. Dorel Cosma, în finalul spectacolului.

Am trecut peste cârcotaşi, de-a lungul celor 24 de ani de Nunta Zamfirei, cârcotaşi care s-au obişnuit doar să cârcotească, fără să pună nimic în loc, fără să  clădească nimic… Dar am trecut peste orice pentru voi, publicul care ne aplaudaţi, fiindcă sunteţi minunaţi şi simţiţi cu sufletul pentru Bistriţa, pentru România, pentru frumosul artistic din întreaga lume…”, a mai spus Dorel Cosma.

Le mulţumesc tuturor celor care au evoluat în faţa dumneavoastră din America, din Asia sau Europa – pentru ca totul să fie o culoare extraordinară a prieteniei, a înţelegerii… Ne dorim pace, ne dorim să fim frumoşi, să lăsăm neînţelegerile, să nu ne mai uităm seară de seară la lovituri de securi, la lovituri în suflet – să iubim arta, să ne iubim pe noi, să fim oameni…!“, a subliniat iniţiatorul festivalului, Dorel Cosma.

A fost o poveste minunată… Spuneam mereu La revedere… Acum spunem Adio, Nunta Zamfirei…! A fost frumos, a fost plăcut… Să ne bucurăm în această seară la finalul celor 24 de ediţii…”, a conchis Dorel Cosma.

Întregul spectacol poate fi urmărit în secvenţe VIDEO – AICI.

Foto – Palatul Culturii Bistriţa

VIDEO. În AVANPREMIERĂ naţională, joi, la Bistriţa: „Maria, Regina României”, un film cât o istorie octombrie 22, 2019 - Un film cât o istorie...! O poveste bazată pe fapte reale, având în prim plan figura marcantă a Reginei Maria, va fi difuzată în avanpremieră naţională, joi, 24 octombrie, de la ora 18.00, la Bistriţa! În distribuţie – şi un actor bistriţean!  Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.
„Aventurile” adolescentului din centrul de la Beclean: a bătut doi educatori, a spart o ușă și și-a agresat frățiorii mai mici octombrie 22, 2019 - Un adolescent de doar 16 ani a semănat groază, în urmă cu două zile, în centrul de la Beclean unde este cazat. Acesta a luat la bătaie doi educatori, a spart ușa de la apartamentul unde este cazat și și-a agresat frățiorii mai mici. Ce l-a enervat în asemenea hal:
VIDEO: Elicopterul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., în sprijinul salvamontiștilor bistrițeni octombrie 22, 2019 - Salvamontiștii bistrițeni au solicitat încă de anul trecut sprijinul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. Aceștia aveau nevoie de un elicopter care să-i ajute cu transportul de materiale. Operațiunea a avut loc în Parcul Național Munții Rodnei.
Ionuț Simionca (PMP): Crețu și Moldovan vând gogoși electorale și minciuni octombrie 22, 2019 - Într-o declarație politică, deputatul PMP Ionuț Simionca și-a exprimat public nemulțumirea legată de faptul că președintele CJ Bistrița-Năsăud și primarul municipiului Bistrița au inaugurat cu fast proiectul de construire a unei săli polivalente în Wonderland.
Se întâmplă în Bistrița-Năsăud: Fetiță de 7 ani trimisă acasă de la dispensarul școlar cu mâna ruptă în două locuri octombrie 22, 2019 - O fetiță de 7 ani a fost trimisă astăzi acasă, cu profesorul de sport, după ce și-a rupt mâna în două locuri, în urma unei căzături. După incident, fetița a ajuns la dispensarul școlar, de unde a fost trimisă acasă și nu la spital, cum ar fi trebuit.
ALEGERI 2019: PSD se opune politicilor de austeritate anunțate de Orban și PNL octombrie 22, 2019 - PSD se opune politicilor de austeritate anunțate deja de Orban și PNL și nu participă la ședința de plen pentru învestirea guvernului Orban!
VIDEO: O lume fantastică, cu peisaje şi legende fabuloase, în premieră, la Bistriţa! octombrie 22, 2019 - O lume fantastică, cu peisaje şi legende fabuloase, cu personaje mitice şi seducătoare dansuri ne-a fost dat să admirăm, zilele trecute la Bistriţa. Mai mult, am avut parte şi de câteva experienţe sonore cu adevărat spectaculoase!
Pedeapsă cu EXECUTARE pentru un fost examinator auto. Despre cine este vorba: octombrie 22, 2019 - Dacă până acum angajații de la Permise Auto care au fost prinși cu mită au scăpat de gratii cu pedepse fără executare, unul dintre ei nu a fost atât de norocos. Trimis în judecată în două dosare, acesta s-a ales cu doi ani și jumătate de închisoare cu executare. Despre cine este vorba:
O cunoașteți?? A furat geanta unei cliente! Sunați la 112 dacă aveți informații! octombrie 22, 2019 - Un furt a avut loc vineri, în incinta unui magazin din Bistrița. În timp ce o clientă proba ceva, geanta cu actele, banii și telefonul i-au fost sustrase de o altă femeie. UPDATE: Hoaţa a fost identificată de polişişti.
VIDEO – Minora ce ar fi fost răpită de unchiul său a fost găsită! UNDE era: octombrie 22, 2019 - Sute de polițiști, jandarmi și voluntari au căutat ieri minora dispărută. Alerta a fost dată ca și răpire, deoarece fata a fost văzută ultima dată plecând cu unchiul ei. Azi-noapte, oamenii legii au găsit-o. Unchiul ei a fost audiat. UNDE se aflau cei doi:
S-a pus cu polițiștii și acum va da cu subsemnatul, periodic, la IPJ! octombrie 22, 2019 - Un tânăr din Sîngeorz a fost reținut de polițiști după ce a încălcat mai multe reguli. Acum, pentru 60 de zile, va trebui să dea cu subsemnatul la sediul IPJ BN. CUM s-a întâmplat totul:
Limitatoare de viteză într-o comună de pe Valea Bârgăului. AFLĂ unde octombrie 22, 2019 - Primăria unei comune de pe Valea Bârgăului pune piciorul în prag și e hotărâtă să lupte cu vitezomanii care circulă pe drumurile din comună. Astfel, autoritatea locală va monta limitatoare de viteză.
Aquabis Bistriţa: Avarie în Rebrişoara! Este afectată toată partea de jos a satului octombrie 22, 2019 - Începând de ieri seară, în Rebrişoara s-a sistat apa potabilă. Au fost afectate străzile Ulița Morii, Primăriei precum și toată partea de jos a satului. Când se reia difuzarea apei potabile:
Un adolescent de 16 ani de la centrul de plasament din Beclean și-a luat la bătaie educatorii. Totul s-a terminat la…Psihiatrie octombrie 22, 2019 - Un adolescent de 16 ani cazat la centrul de plasament din Beclean, în urmă cu două zile, și-a luat la bătaie educatorii. Victime i-au căzut o femeie și un bărbat, cel din urmă având nevoie de îngrijiri medicale. Totul s-a terminat la secția de Psihiatrie Infantilă a Spitalului de Copii din Cluj-Napoca.
Și-a răpit nepoata minoră! Zeci de polițiști îi caută! Dacă-i vedeți, sunați urgent la 112! octombrie 21, 2019 - Zeci de polițiști s-au mobilizat în căutarea Dariei! O copilă de 13 ani a fost văzută ultima dată alături de unchiul ei, care i-a propus să îl însoțească. Apoi, zici că ar fi intrat în pământ. Dacă-i vedeți, sunați URGENT la 112.