FOTO: O premieră la Bistrița! „Pericol real există întotdeauna. Fără excepții…”

FOTO: O premieră la Bistrița! „Pericol real există întotdeauna. Fără excepții…”

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bistrița”, membri ai echipajului pirotehnic și posesorii de detectoare de metale autorizați din Bistrița, Negrilești, Cireșoaia, Beclean și Dej s-au întâlnit ieri, la sediul ISU Bistrița.

A fost o surpriză plăcută și pentru noi. Întâlnirea a fost propusă de pompierii militari de la ISU Bistrița-Năsăud, tocmai pentru că în ultimi ani detectoriștii au găsit foarte multă muniție activă în județ. A fost prima întâlnire de acest gen în Bistrița și, din câte știm noi, a fost și o premieră națională…”, ne-a mărturisit Daniel Georgiu – unul dintre cei mai pasionați utilizatori ai detectorului de metale – care a făcut descoperiri extraordinare pentru istoria orașului:

EXTRA: Printre zeci de conserve, la Breaza s-au descoperit obiecte dacice de acum 2.500 de ani…!

RECORD: Monede de argint, descoperite într-o pădure de lângă Bistriţa!

FOTO: Descoperire SENZAŢIONALĂ în apropiere de Bistriţa!

Un topor din Epoca Bronzului a fost descoperit de un IT-ist lângă Bistrița

SURPRIZĂ de proporţii! A fost descoperit un sigiliu al oraşului Bistriţa cu un cap de struţ datând din secolele XIV–XV

A fost o „întâlnire de lucru” extrem de necesară la care au participat posesorii de detectoare de metale autorizați din Bistrița, Negrilești, Cireșoaia, Beclean și chiar Dej.

Am povestit despre noua aplicație 112 care transmite și coordonatele GPS, în cazul în care avem de anunțat descoperiri de muniție activă – mai ales în zone izolate și greu accesibile, unde preluarea de reper vizual este cam imposibilă… Ne-am instalat și noi aplicația, am vorbit și ni s-au prezentat detalii importante despre prevenție, siguranță și prim-ajutor…”, a mai explicat Daniel Georgiu.

Evenimentul a fost cu atât mai important și necesar cu cât detectoriștii vor putea informa și ei, la rândul lor, alți colegi, în legătură cu legea privind elementele de muniție activă care trebuie respectată.

Pericol real există întotdeauna când găsim muniție activă. Fără excepții. Întotdeauna detectoristul își pune viața în pericol atunci când descoperă astfel de elemente. Modul în care sapă, felul în care știu să se oprească la timp sau să recunoască la timp că ar fi muniție – toate acestea îi pot salva viața. Evident, trebuie alertate imediat autoritățile. Cu cât sunt mai vechi elementele de muniție, cu atât sunt mai instabile, deci și deosebit de periculoase…”, a subliniat Daniel Georgiu.

În județul Bistrița-Năsăud detectoriștii nu au căzut niciodată victime unor nefericite accidente. „Pentru că noi am respectat procedura… În schimb știu câteva cazuri în care s-a lăsat cu membre amputate, ori chiar și cu decese în județ, după ce copii sau adulți au găsit astfel de elemente, însă nu au știut cum să procedeze corect…”, a mai admis Daniel Georgiu.

În cadrul acestei reușite întâlniri s-a făcut și o instruire de prim ajutor, având în vedere că detectoristul se expune pericolului de multe ori, alegând deseori zone greu accesibile și cu un potențial de pericol ridicat față de zonele urbane.

S-au prezentat reguli vitale de siguranţă şi modul de comportare faţă de muniţiile rămase neexplodate. Pompierii militari le-au expus detectoriștilor și principalele tipuri de muniţii care au fost identificate la nivelul judeţului, dar și o analiză statistică a intervențiilor pirotehnice.

Această întâlnire a strâns legături frumoase între pasiune și prevenție. Au fost împărtășite experiențe proprii, idei și propuneri pentru o colaborare cât mai bună între unitatea noastră și pasionații de detecție metale”, au transmis cei de la ISU Bistrița.

Foto @ ISU Bistrita & Holland.ro

FOTO: Cade tot câte-un sistem informatic! A venit rândul celor de la Finanțe! acum 35 de minute- Nervii cetățenilor continuă să fie întinși la maxim, în continuare, din cauza sistemelor informatice. După problemele de la APIA, apoi de la medicii de familie și farmacii, a sosit și rândul Finanțelor. Ieri, zeci, chiar sute de contribuabili au plecat de la ANAF BN, pomenind toți sfinții.
Cel de-al doilea cinema din Bistrița se deschide în toamnă! Cu ce surprize vine: acum 2 ore- Cel de-al doilea cinema din Bistrița își deschide porțile în toamnă. Happy Cinema va fi situat în mall-ul de lângă piața de la ruși, Bistrița Retail Park, și vine cu dotări surpriză.
Se deschide Aventura Parc! Dar numai cinci zile pe săptămână! acum 2 ore- Bistrițenii vor avea ocazia să se distreze ”la înălțime”, în Aventura Parc. Traseele prin copaci îi vor aștepta pe aventurieri, începând de sâmbătă. Totuși, parcul va fi deschis doar cinci zile pe săptămână. AFLĂ și ce tarife se percep:
FOTO/VIDEO: Emoție, patriotism, o altfel de lecție de istorie! Ziua Drapelului, în imagini acum 3 ore- Astăzi s-a sărbătorit ZIua Națională a Drapelului României. La Bistrița a fost un moment unic, putând fi admirate alte 24 de steaguri, datând încă din secolul I î. Hr. 
Spectacole folclorice extraordinare la Rebra, Şieu şi Silivaşu de Câmpie! Cine sunt artiştii invitaţi să cânte acum 5 ore- Motive de bucurie şi sărbătoare în câteva comune din judeţ...! Se anunţă  evenimente speciale în acest sfârşit de săptămână, la Rebra, Şieu şi Silivaşu de Câmpie.
Aquabis: Se sistează apa în Rebrişoara, Năsăud şi Mijlocenii Bârgăului acum 5 ore- Aquabis Bistriţa anunţă că e nevoită să sisteze apa în Rebrişoara, Năsăud şi Mijlocenii Bârgăului - astăzi, pentru câteva ore.
Dani Suciu: Ipoteza că dacă un baron local pune un funcționar public să facă o ilegalitate, doar funcționarul răspunde, e falsă acum 6 ore- Ieri a fost adoptat, prin Ordonanță de Urgență, noul Cod Administrativ. Acesta integrează 16 acte normative. Dani Suciu, ministrul Dezvoltării a comentat pe marginea acestuia, imediat după ședință. ”Ipoteza că dacă un baron local pune un funcționar public să facă o ilegalitate, doar funcționarul răspunde, e falsă” a declarat acesta.
RECORD la alcoolemie: Cât a indicat etilotestul în cazul unui șofer din Odorhei acum 22 de ore- Polițiștii au avut parte de un șoc, ieri. Aceștia au oprit în trafic un autoturism. La volanul acestuia, un bărbat, rupt de beat. Rezultatul indicat de etilotest a surprins pe oamenii legii.
PERCHEZIŢII în Bistriţa-Năsăud! Prejudiciu de peste 2.000.000 lei, creat prin angajări false acum 22 de ore- PERCHEZIŢII în Bistriţa-Năsăud! Începând cu 2009 și până în prezent, trei persoane, având controlul mai multor societăți comerciale cu sediul în județul Bistrița-Năsăud, s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
EXTRA: Zestrea Nordului! Spectacol folcloric extraordinar, în weekend, pe pietonal! acum 23 de ore- A doua ediţie a unui festival naţional iniţiat anul trecut - Zestrea Nordului - se va desfăşura în acest weekend, la Bistriţa: se anunţă un spectacol folcloric extraordinar la care vor participa ume importante ale folclorului naţional!
Cât durează căsniciile în județul nostru și la ce vârstă divorțează bistrițenii? acum 24 de ore- Căsniciile din județul nostru nu sunt încheiate de moartea unui partener, cum spun jurămintele de la nuntă. În realitate în Bistrița-Năsăud multe căsnicii abia trec de „vârsta” de buletin. După cât timp de conviețuire se despart bistrițenii:
Revoltă-n PSD: Viorica Dăncilă, certată de Radu Moldovan acum O zi- Reprezentanții PSD au avut o întâlnire la mare, la Neptun. Tensiunile au fost la ele acasă. Iar printre cei mai vocali lideri PSD din țară, s-a aflat și Radu Moldovan. Acesta a avut reproșuri și replici dure la adresa premierului Viorica Dăncilă.
FOTO – Între bucurie și tristețe: Un primar, hotărât să sancționeze tinerii ce vin acasă din străinătate, „dacă mai continuă așa” acum O zi- Pe perioada verii comunitățile de la sat, în mod special, se bucură de revenirea acasă a copiilor. Fie că e pe o perioadă scurtă sau mai lungă, bucuria e o stare de fapt. Doar că primarul unei comune e cuprins și de tristețe! ”Sperăm să nu ne puneți în situația de a lua măsuri și de a sancționa” le transmite acesta.
Primele rezultate la Evaluarea Națională! Cum s-au descurcat elevii din Bistriţa-Năsăud acum O zi- Ministerul Educaţiei Naţionale a făcut publice, cu puţin timp în urmă, primele rezultate ale examenului de Evaluare Naţională. În Bistriţa-Năsăud s-au obţinut trei medii de 10. Iată cum s-au descurcat elevii din Bistriţa-Năsăud:
ATENȚIE! Pericol de West Nile! AFLĂ cum te protejezi: acum O zi- Cald și ploi, ploi și cald! Pericolul contaminării cu West Nile e crescut, dată fiind înmulțirea numărului de țânțari. AFLĂ cum te poți proteja: