FOTO: Rușinos! Istoria glorioasă a Bistriței se transformă în ruine, sub ochii noștri…

FOTO:  Rușinos! Istoria glorioasă a Bistriței se transformă în ruine, sub ochii noștri…

Mai mare rușinea… Pagini din istoria glorioasă a Bistriței se transformă în ruine, în timp ce autoritățile pompează bani mulți în fântâni arteziene din plastic, fibră sau tablă…!

Se pompează bani cu nemiluita în fântâni arteziene din plastic sau obiective inutile, în timp ce adevăratele monumente istorice sunt complet ignorate și lăsate în paragină. Unul dintre ele este și zidul de incintă a cetății Bistriței de pe latura de nord-est a Pieței Unirii, în jurul bisericii de la Coroana.

Din păcate mulți bistrițeni nu-i cunosc istoria și cu atât mai puțin vizitatorii sau turiștii, pentru că el nu se regăsește în nicio broșură turistică a orașului, nu e marcat și e în paragină”, a avertizat inginerul Teodor Mârza, consilier local PER, zilele trecute, când s-a discutat despre bugetul local și investițiile din 2019.

Consilierul a participat zilele trecute la dezbaterea publică privind bugetul Bistriței pe anul 2019. Spre surprinderea sa, la capitolul Investiții 2019, primarul Ovidiu Crețu a vorbit despre cu totul altceva: cifrele prezentate de primar nu au avut de-a face cu cele care se regăsesc în proiectul de buget 2019 publicat înainte de dezbatere. „A vorbit despre sume care vor fi derulate pe parcursul mai multor ani, în cazul în care va mai fi Primar (el sau vreun coleg de-al său). Om vedea… mai e mult până departe. E păcat totuși că în loc să își vadă de serviciu, pare că e deja ba în campania pentru locale, ba cu gândul la lunga vacanță a pensionării politice; pe modelul un ochi la slanină și unul la faină…”, a remarcat Teodor Mârza.

Între altele, Teodor Mârza a propus restaurarea, conservarea și apoi luarea unor măsuri de punere în valoare a zidului de incintă a cetății Bistrița, obiectiv care se transformă, încet, în ruine…

Acest obiectiv face parte din lista monumentelor istorice a României, înregistrat la poziția BN-II-m-A-01479.01. „Bucăți din el sunt deja împrăștiate în parcarea blocului Romarta. E mare păcat că adevaratele monumente istorice sunt lăsate în paragină în timp ce se pompează bani mulți în fântâni arteziene din plastic, fibră sau tablă!”, a atras atenția consilierul Teodor Mârza.

Acesta a mai propus și montarea unor scări rulante cu două sensuri la pasajul de sub calea ferată de la autogara din Bistrița, precum și câte o rampă, pentru persoanele cu dizabilități, la ambele capete.

Rămâne de văzut ce se va hotărî joi, 18 aprilie, de la ora 10:00, când este programată dezbaterea celui mai important proiect de hotărâre al Consiliului Local Bistrița: proiectul de aprobare a bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Bistriţa pe anul 2019.

Vrei pe masa de Paște delicioasele prăjituri de la Polaris Beclean?! Treci pe la Zimmo și se rezolvă! acum 8 minute- Tot ce este mai bun pentru clienții noștri este filosofia celor de la Zimmo! Așa s-au născut sandwichurile, salatele, sosurile sau smoothie-urile Zimmo, făcute după rețete proprii, originale și având la bază ingrediente cât mai naturale, fără aditivi. Și pentru că toată lumea vrea și ceva dulce și bun, la ei o să găsiți inclusiv...
Un bărbat din Măgura Ilvei s-a ales cu răni grave, după ce a fost înghițit de un mal de pământ. A fost solicitat elicopterul SMURD acum 26 de minute- În urmă cu puțin timp, un bărbat de 48 de ani din Măgura Ilvei a fost înghițit de un mal de pământ până în zona brâului. Acesta a fost scos de către pompierii voluntari din comună și predat echipajului medical, care a luat decizia de a solicita un elicopter SMURD.
Carolyne Beauty Center angajează recepționistă! SUPER oferte de muncă în Bistrița acum O oră- Carolyne Beauty Center caută o tânără drăguță căreia să-i placă să lucreze în fiecare zi cu frumusețea,  într-o echipă tânără și veselă. Se oferă condiții de cinci stele! Alte locuri de muncă - disponibile în Bistrița:
TRAGIC: Și-a găsit copilul adolescent spânzurat de-o grindă acum 2 ore- O descoperire macabră a avut loc în această dimineață, în localitatea Tărpiu. O mamă și-a găsit copilul, adolescent, spânzurat de-o grindă. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic.
VIDEO: Banii n-aduc fericirea! Dar în cazul Adrianei, îi ”cumpără timp” alături de fetele ei! acum 3 ore- A primit un diagnostic crunt, acum șase ani de zile. Situația nu poate deveni mai roz, dar a găsit o soluție să rămână cât mai mult în viață, alături de fetele ei. Doar că pentru ea, timpul chiar costă bani! Și nu puțini! Iar finanțele... nu îi mai ajung!
FOTO/VIDEO: Cum s-a descurcat tenorul Ștefan Pop în primul concert susținut acasă, după câștigarea Oscarului acum 4 ore- Originar din Bistrița, tenorul Ștefan Pop a fost recent laureat cu unul dintre cele mai importante premii acordate soliștilor de operă, similar cu Oscarul care se oferă în cinematografie. Ieri seară a susținut – nu lipsit de emoții – primul concert acasă după distincția primită în Qatar.
Aquabis:  Se sistează apa astăzi, pe o stradă din Năsăud acum 5 ore- Aquabis își informează consumatorii că astăzi, până la orele 15.00, se sistează apa pe una dintre străzile din Năsăud:
FOTO – Un șofer băut din Telciu a băgat în spital o femeie, după ce a lovit o mașină și un copac. Ce s-a întâmplat: acum 18 ore- Un șofer băut din Telciu a reușit să bage în spital o femeie de 50 de ani, după ce a lovit o mașină parcată și un copac. Femeia a rămas încarcerată între fiarele contorsionate ale camionetei.
VIDEO: O experiență neobișnuită, în Austria… Pe podium…! acum 20 de ore- Tânărul chitarist din Bistrița a avut parte de o experiență neobișnuită: tatăl său care îl însoțea până acum la competiții a fost internat de urgență în spital, cu puțin timp înainte de competiția din Austria. A fost pentru prima oară când Alexandru Grecu a participat peste hotare la categoria fără limită de vârstă, „luptând” cu studenți de conservator și chiar profesori de chitară clasică!
FOTO: Emoții, zâmbete și lacrimi, la premiera de la Dacia! acum 21 de ore- Timizi și plini de emoții, tinerii actori ai Școlii de Film și Actorie Bistrița și-au prezentat azi, pe marele ecran. primul scurt-metraj. Publicul a râs, a lăcrimat sau a aplaudat frenetic momentele difuzate. Iar apoi, au scos cu drag bani din buzunar, donându-i pentru Alexandra.
DE CITIT: Darul. Pacienta tăcută – un thriller inteligent acum 23 de ore- „Pacienta tăcută”: profunzimile psihicului uman mixate într-o poveste incitantă și misterioasă. Alicia duce o viață fericită alături de soțul său, împărtășind pasiunea pentru artă, dar și o iubire de invidiat, cel puțin în aparență. Ea pictează, el este fotograf. Nimic nu prevestește scena macabră ai cărei protagoniști devin și nici ipostazele de victimă și criminal în care se regăsesc.
FOTO: Impresionant gest al angajaților și voluntarilor de la Ambulanță…! acum O zi- O parte dintre angajații și voluntarii de la Ambulanță au pus în practică ieri, la Parva, un impresionant gest: au vizitat o familie care a avut mult de suferit în urma unui incendiu care le-a distrus casa... 
Aquabis:  Se sistează apa în Satu Nou, până mâine! acum O zi- Aquabis anunță că localitatea Satu Nou rămâne, parțial, fără apă. Sistarea este necesară pentru remedierea unui defect apărut pe reţeaua de distribuție a apei potabile.
FOTO: Locul în care cerul se întâlnește cu pământul, iar oamenii cu sfinții… acum O zi- 40 de icoane realizate de zeci de copiii de la Centrul de Pictură al Bisericii Ortodoxe „Sf. Trei Ierarhi” din Feldru, îndrumaţi de profesorul Daniel Paneş şi sprijiniţi de preoții parohi Toader Grigore, Ioan Iliș şi Ioan Clapa - pot fi admirate în aceste zile la Muzeul Județean. „Ca să poți picta, ca și în cazul în care vrei să te rogi, ai nevoie să te liniștești, ai nevoie să pătrunzi înăuntrul tău...”
FOTO/VIDEO: Fără speranță?? Castelul din Arcalia se deteriorează tot mai mult! Care e stadiul proiectului de reabilitare: acum O zi- Impunătorul castel al grofului Bethlen, din Arcalia, se deteriorează tot mai mult, la exterior. De jur împrejurul acestuia, panglici și pancarte ce anunță pericolul de accidente. UBB, deținătoarea acestuia, încearcă de trei ani de zile să obțină fonduri pentru reabilitarea acestuia.