FOTO – S-a deschis piața de legume din Decebal: E foarte frumos! Nici nu ne bate vântul!

FOTO – S-a deschis piața de legume din Decebal: E foarte frumos! Nici nu ne bate vântul!

Comercianții de legume s-au întors, de azi, în Piața Decebal. Deși sunt bucuroși că s-au întors, nu pot spune același lucru despre lucrările făcute în zonă. „E foarte frumos! Nici nu ne bate vântul!”, au spus ironic unii dintre aceștia.

La început de iunie, comercianții din zona legume a Pieței Decebal au fost mutați în Piața Independenței Nord. Zona în care ei vindeau intra în reabilitare, într-un proiect de modernizare a Pieței Decebal.

Luni, comercianții din zona fructe – flori au fost duși în Piața Independenței Nord, zona lor urmând a intra în reabilitare. Iar cei de la legume s-au întors din nou în Decebal, după patru săptămâni.

Și nouă ne-au zis inițial că numai două săptămâni stăm acolo. Am înțeles că așa le-ar fi spus și lor. Lasă că o să vadă că de la două săptămâni se fac mai multe”, povesteau un grup de vânzătoare din piață.

Într-adevăr, municipalitatea a anunțat că lucrările în zona fructe – flori vor dura patru săptămâni.

Comercianții de legume sunt bucuroși că s-au întors în zona Decebal.

„E bine că ne-am întors. Acolo nu am prea avut vânzări. Așa că ne bucurăm să fim înapoi”, au spus mai mulți comercianți care-și aranjau marfa pe tarabe.

Bucuria nu e împărtășită însă când vine vorba de lucrările efectuate. Tarabele doar au fost vopsite, fiind la fel de degradate ca și atunci când au început lucrările. Mixtura asfaltică turnată arată deplorabil.

E foooarte frumos! Nici nu ne bate vântul! E extraordinar de frumos!”, au spus ironic mai multe comerciante.

Cu toate acestea, vânzătorii nu s-au arătat prea interesați de cum sunt lucrările. Erau preocupați să își ia o tarabă, două sau trei, în funcție de câtă marfă au, să aranjeze produsele frumos pe ele și apoi să se întoarcă spre bistrițeni zâmbind:

Cu ce să vă servim astăzi? Avem….”, te întâmpinau comercianții, ca și cum nicio clipă nu au lipsit din locul în care au lucrat de ani de zile.

Conform proiectului de reabilitare a Pieței Decebal, lucrările includ:

 • schimbarea panelor
 • curățirea și revopsirea structurii principale
 • ridicarea învelitorii
 • montarea unor jgheaburi cu secțiunea mai mare
 • schimbarea învelitorii cu alta nouă, din tablă cutată zincată, prevopsită
 • montarea de luminatoare în învelitoare din materiale noi și rezistente în timp
 • schimbarea instalației electrice și a corpurilor de iluminat cu altele pe leduri cu consum mai mic și putere de iluminat mai mare
 • schimbarea flashingurilor din tablă
 • închiderea frontonului dinspre Piața de fructe și flori cu materiale noi, de calitate și rezistente în timp
 • placaje la pereți cu materiale compoziție imitație lemn
 • racordarea burlanelor de la Piața de flori și fructe la canalizarea stradală
 • montarea de ferestre pe frontonul dinspre Cuza Vodă

Valoarea investiției ar fi de aproximativ 116.000 euro, suportați din bugetul local. Aceste lucrări ar asigura funcționarea fără probleme a Pieței pe o durată de 30 de ani, cu mici reparații curente și de întreținere.

 

 

FURIE. Examenele naţionale, privite din interior. Erori umane, subevaluări, supraevaluări. Malpraxis… acum 12 ore - „An de an - aceeași poveste. Erori umane, se spune. Subevaluări (elevi notați cu 4,70, deci picați, care după contestație obțin 5,80 sau 9), supraevaluări. E de fapt malpraxis. E ca atunci când mergi la medic și-ți greșește diagnosticul. Și te dai de ceasul morții și apoi te duci la alt medic care îți spune să te liniștești că nu e nimic grav..."
VIOLENȚA în familie: Două ordine de protecție emise în 24 de ore acum 14 ore - Din nefericire, cazurile de violență în familie sunt tot mai dese. Din fericire, există o măsură la îndemână, introdusă prin lege, de curând. În 24 de ore, polițiștii au emis două ordine de protecție. Doi bărbați și-au bătut soțiile.
ISJ Bistriţa-Năsăud: Profesorii să dea socoteală pentru rezultatele care se obţin acum 15 ore - Profesorii ar trebui să dea socoteală pentru rezultatele care se obţin – susţine Camelia Tabără, şeful Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud. Şcolile vor fi obligate să prezinte un raport anual de evaluare internă, cu măsurători foarte clare referitoare la numărul de elevi intraţi la început de ciclu şi cei care termină şcoala.
Doctorul Mureșan, propus de PNL-iști pentru titlul de ”Cetățean de Onoare al Bistriței” acum 16 ore - Una din propunerile pentru titlul de ”Cetățean de Onoare al Bistriței” îl are în vedere pe doctorul Mureșan. Managerul Sanovil a fost propus de conslierii locali din partea PNL. ”Este o personalitate recunoscută în plan local cât şi naţional, remarcându-se printr-o bogată activitate în domeniul medical şi managerial” își justifică liberalii alegerea.
FOTO: Încă un dosar penal pentru niște balastru acum 16 ore - Un bărbat s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins în flagrant. Acesta exploata sort și balastru, deși nu avea permis pentru așa ceva.
Aquabis: Lucrări de remediere, în Ilva Mică acum 17 ore - Se vor executa lucrări de remediere, astăzi, în localitatea Ilva Mică - anunţă Aquabis. Locuitorii vor rămâne pentru câteva ore fără apă:
ULTIMĂ ORĂ: Interpreta Adina Băieșiu, atacată în miezul zilei, pe o stradă din Bistrița. Semnalmentele individului care a vrut să o jefuiască: acum 17 ore - Atacată în plină stradă, chiar în miezul zilei! I s-a întâmplat cântăreței de muzică populară Adina Băieșiu, în urmă cu o oră. Un individ a atacat-o din spate și a încercat să-i fure geanta. Incidentul putea fi unul grav, tânăra fiind însărcinată în luna a VII-a. Adina Băieșiu a fost în urmă cu puțin timp...
Nemulţumire totală, la Inspectoratul Şcolar: Rezultate dezastruoase la LPS acum 18 ore - Suntem cu aproape două procente sub media naţională, când vine vorba de rezultate la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat. „Nu suntem mulţumiţi!" Inspectorat Şcolar va analiza şi va cere socoteală şcolilor care înregistrează rezultate modeste.
Cum va arăta „clinica” de la Spitalul Județean din Bistrița ce va concura cu marile centre universitare din țară acum 19 ore - La Bistrița se pregătește o clinică specializată în cardiologie și gastroenterologie intervențională și neurochirurgie, estimată la 60 de milioane de euro. În spatele acestui proiect grandios nu se află vreun investitor privat, ci tocmai Spitalul Județean de Urgență Bistrița.
Alo!?! Primăria Bistrița, marcajele le faceți cu lavabilă? Țin de-o ploaie! acum 20 de ore - În ultima perioadă, angajații DSP Bistrița au fost văzuți prin oraș, trasând marcajele rutiere. Totuși, unele dintre ele dispar ...după o ploaie. Reprezentanții DSP Bistrița spun însă că vopseaua folosită e una specială, iar banii dați pentru aceasta nu sunt chiar puțini.
Din Bistriţa, spre muntele Ararat: O expediţie fantastică, pe urmele legendei despre Arca lui Noe! acum 21 de ore - Încă o premieră montană, la Bistriţa: Profesorul Ioan Bâca, de la UBB, Extensia Bistriţa, a pornit într-o nouă expediţie fantastică, pe urmele legendei despre Arca lui Noe!
Moarte misterioasă la Viena: o tânără din Bistrița s-a prăbușit în plină stradă, în capitala Austriei acum 21 de ore - O bistrițeancă de 30 de ani s-a prăbușit luni pe o stradă din Viena, în timp ce se întorcea acasă de la serviciu. Aceasta nu a mai putut fi salvată, medicii declarând decesul. Deocamdată nu se știe ce a cauzat moartea fulgerătoare a româncei.
FOTO/VIDEO: Noapte de foc pentru pompierii bistrițeni. Incendiu devastator în Tiha Bârgăului acum O zi - Pompierii bistrițeni se luptă cu flăcările în Tiha Bârgăului. Un incendiu pornit de la un coteț de găini s-a extins cu repeziciune și la două anexe din apropiere.
FOTO/VIDEO: Văcuțe fericite, îngrijite și mulse de roboți, într-o fermă high-tech, la nici 10 km de Bistrița! UNIC în Transilvania acum O zi - Văcuțe mai fericite, răsfățate și bine îngrijite ca la Ferma Peica din Orheiu Bistriței n-o să găsiți în toată Transilvania! Dorm pe saltele, ascultă muzică simfonică, sunt scărpinate de câte ori au chef, sunt îngrijite și mulse de roboți, care fac toată munca grea a fermierului. Drept răsplată, văcuțele oferă mii de litri de lapte pe zi, gras, bun, ca la țară, iar o parte ajunge și la bistrițenii care știu de unde să își umple sticlele cu un lapte cum nu se mai găsește de mult pe rafturile magazinelor.
FOTO: „Sandviș” cu trei mașini pe o stradă din Beclean acum O zi - Salvatorii bistrițeni au fost solicitați la un accident în care au fost implicate trei mașini, pe o stradă din Beclean. Printre victime s-a aflat și un copil de aproximativ cinci ani care a avut nevoie de îngrijiri medicale.