FOTO – S-a deschis piața de legume din Decebal: E foarte frumos! Nici nu ne bate vântul!

FOTO – S-a deschis piața de legume din Decebal: E foarte frumos! Nici nu ne bate vântul!

Comercianții de legume s-au întors, de azi, în Piața Decebal. Deși sunt bucuroși că s-au întors, nu pot spune același lucru despre lucrările făcute în zonă. „E foarte frumos! Nici nu ne bate vântul!”, au spus ironic unii dintre aceștia.

La început de iunie, comercianții din zona legume a Pieței Decebal au fost mutați în Piața Independenței Nord. Zona în care ei vindeau intra în reabilitare, într-un proiect de modernizare a Pieței Decebal.

Luni, comercianții din zona fructe – flori au fost duși în Piața Independenței Nord, zona lor urmând a intra în reabilitare. Iar cei de la legume s-au întors din nou în Decebal, după patru săptămâni.

Și nouă ne-au zis inițial că numai două săptămâni stăm acolo. Am înțeles că așa le-ar fi spus și lor. Lasă că o să vadă că de la două săptămâni se fac mai multe”, povesteau un grup de vânzătoare din piață.

Într-adevăr, municipalitatea a anunțat că lucrările în zona fructe – flori vor dura patru săptămâni.

Comercianții de legume sunt bucuroși că s-au întors în zona Decebal.

„E bine că ne-am întors. Acolo nu am prea avut vânzări. Așa că ne bucurăm să fim înapoi”, au spus mai mulți comercianți care-și aranjau marfa pe tarabe.

Bucuria nu e împărtășită însă când vine vorba de lucrările efectuate. Tarabele doar au fost vopsite, fiind la fel de degradate ca și atunci când au început lucrările. Mixtura asfaltică turnată arată deplorabil.

E foooarte frumos! Nici nu ne bate vântul! E extraordinar de frumos!”, au spus ironic mai multe comerciante.

Cu toate acestea, vânzătorii nu s-au arătat prea interesați de cum sunt lucrările. Erau preocupați să își ia o tarabă, două sau trei, în funcție de câtă marfă au, să aranjeze produsele frumos pe ele și apoi să se întoarcă spre bistrițeni zâmbind:

Cu ce să vă servim astăzi? Avem….”, te întâmpinau comercianții, ca și cum nicio clipă nu au lipsit din locul în care au lucrat de ani de zile.

Conform proiectului de reabilitare a Pieței Decebal, lucrările includ:

 • schimbarea panelor
 • curățirea și revopsirea structurii principale
 • ridicarea învelitorii
 • montarea unor jgheaburi cu secțiunea mai mare
 • schimbarea învelitorii cu alta nouă, din tablă cutată zincată, prevopsită
 • montarea de luminatoare în învelitoare din materiale noi și rezistente în timp
 • schimbarea instalației electrice și a corpurilor de iluminat cu altele pe leduri cu consum mai mic și putere de iluminat mai mare
 • schimbarea flashingurilor din tablă
 • închiderea frontonului dinspre Piața de fructe și flori cu materiale noi, de calitate și rezistente în timp
 • placaje la pereți cu materiale compoziție imitație lemn
 • racordarea burlanelor de la Piața de flori și fructe la canalizarea stradală
 • montarea de ferestre pe frontonul dinspre Cuza Vodă

Valoarea investiției ar fi de aproximativ 116.000 euro, suportați din bugetul local. Aceste lucrări ar asigura funcționarea fără probleme a Pieței pe o durată de 30 de ani, cu mici reparații curente și de întreținere.

 

 

FOTO/VIDEO: Confort pentru muncitorii Aquabis. Trei autoutilitare de lux vor reînnoi parcul auto acum 31 de minute - Aquabis, principalul furnizor de apă din județ, va achiziționa trei autoutilitare noi, pentru buna desfășurare a activității. Toate bune și frumoase, doar că... mașinile vor fi adevărați bolizi cu dotări demne de filmele SF. Oare vor merge la intervenții muncitorii cu ele sau e o comandă cu dedicație specială?
Ai timp de telefon după ce oprești roata! De când intră în vigoare noile sancțiuni: acum 2 ore - O nouă modificare a legilor rutiere prevede înăsprirea anumitor sancțiuni. Atsfel, a crescut valoare amenzii aplicate pentu folosirea telefonului în timpul condusului. Și nu doar a telefonului, ci a oricărui dispozitiv mobil. DE CÂND intră legea în vigoare și care e valoarea sancțiunilor:
Un medic a rămas fără job pentru că nu s-a prezentat la serviciu. Totul a pornit de la o plângere acum 2 ore - Un medic de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița a rămas fără job după ce a refuzat să se prezinte la serviciu când a fost solicitat. Totul a pornit de la o plângere a unui pacient.
ȘOCANT: Un bărbat cu un topor, în microbuzul școlar de la Nimigea acum 3 ore - Un caz șocant a fost filmat ieri, la Nimigea. Din microbuzul școlar a coborât un bărbat cu un topor. Instituțiile au demarat cercetările, susținând că ar fi fost singura dată când s-a întâmplat. Elevii ar susține altceva.
Un bistrițean, șeful – șoc numit de Dăncilă la PSD Cluj acum 4 ore - Șeful interimar al PSD Cluj a fost schimbat ieri din funcție. În locul lui, premierul Dăncilă a numit...un bistrițean. Noul ”șef - șoc” al organizației locuiește de ani buni în Cluj, fiind o prezență noncornformistă în media clujeană sau națională. La fel și pe rețelele de socializare.
AZI este ziua de reduceri la abonamentele de la Casa EMA acum 4 ore - AZI poți să te bucuri de pachetele de relaxare și sport de la Casa EMA la preț redus! Așa că profită și hai la centrul SPA din parc sau intră pe site și ia direct de acolo abonamentul de piscină.
Când va ateriza primul elicopter SMURD pe acoperișul spitalului: acum 5 ore - Spitalul Județean de Urgență Bistrița este al doilea din țară care va fi dotat cu un heliport pe acoperiș. Managerul spitalului spune că primele elicoptere SMURD vor ateriza pe acoperișul unității medicale mai repede decât am crede.
Aquabis: Străzi din Năsăud şi Sângeorz-Băi – fără apă acum 5 ore - Două străzi din Năsăud şi Sângeorz-Băi rămân astăzi fără apă, pentru câteva ore, anunţă Aquabis.
FOTO: Motivele pentru care românii semnează în număr mare pentru candidatura lui Iohannis acum 20 de ore - Faptul că este un adversar de neclintit al PSD, reprezentarea cu cinste a României în plan extern, lupta împotriva corupției și convingerea că poate transforma România într-o țară normală, în care totul să funcționeze așa cum trebuie - acestea sunt câteva dintre argumentele formulate de românii care au semnat pentru candidatura lui Klaus Iohannis.
Drogat, cu camioneta, pe una dintre cele mai aglomerate șosele din țară acum 21 de ore - Un tânăr de 26 de ani din Bistrița-Năsăud a fost depistat în urmă cu două zile drogat, la volanul unei camionete. Acesta se plimba pe una dintre cele mai aglomerate șosele din țară și mai avea asupra sa și câteva pliculețe cu droguri.
VIDEO: Ioan Turc (PNL): Marea realizare administrației PSD – înnegrirea străzilor din bordură în bordură acum 21 de ore - Ioan Turc a atacat din nou administrația bistrițeană. Acesta a criticat încă o dată modul în care se fac investițiile în orașul nostru. Tot ce a făcut actualul primar în cele trei mandate a fost doar o „înnegrire a străzilor din bordură în bordură”, spune Turc.
FOTO: Un stejar singuratic, pentru noi toţi, în inima Bistriţei…! acum 22 de ore - Un stejar singuratic ne aşteaptă pe toţi, în inima Bistriţei: gata să fie descoperit, între fâşii de enigmatică lumină, gata să fie ignorat, iubit sau măcar admirat…
VIDEO: Liberalii raportează – Peste 40.000 de bistrițeni au semnat pentru Iohannis acum 23 de ore - S-a încheiat cu succes campania de strângere de semnături pentru susținerea candidaturii la funcția de președinte a lui Klaus Iohannis. În județul nostru au semnat peste 40.000 de persoane. Și românii aflați în concediu în Bistrița și-au arătat susținerea față de actualul președinte.
IMPRESIONANT! Centrul de Transfuzii Bistrița, partener de nădejde al Spitalului în salvarea de vieți acum O zi - Fac un lucru impresionant și mobilizarea lor salvează multe vieți! Centrul de Transfuzii Bistrița este un partener de nădejde al Spitalului. Vital, s-ar putea spune. Asta pentru că aproape tot necesarul de sânge al unității spitalicești vine de la Centru.
FOTO: Încă 150 de borne au fost sculptate cu măiestrie pentru a înfrumuseța Via Transilvanica acum O zi - Via Transilvanica prinde contur tot mai mult și mai mult! Drumul care unește România este evidențiat prin borne unice, frumos sculptate. Artiști și sculptori din Cluj, Iași și chiar și din Bulgaria, tocmai au terminat de sculptat încă 150 de borne.