4.8 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

FOTO: Să facem noi bine pentru Via Transilvanica, de rău se ocupă alții! Jumătate din semne au fost distruse

Via Transilvanica este calea noastră, a tuturor, inclusiv a celor care o vandalizează. Peste 50% din indicatoarele amplasate pe traseu, se pare că, au fost vandalizate, iar Tășuleasa Social face apel la „părinți adoptivi” în speranța unei bune administrări a „Drumului care unește”.

Primăvara a început cu o mulțime de oameni care vor să parcurgă porțiunea terminată din Via Transilvanica, adică cea ce se întinde pe județul nostru. Pentru asta cei de la Tășuleasa Social au venit în ajutorul drumeților și le-au pus la dispoziție Ghidul Drumețului despre care am scris AICI.

Pe de altă parte, începutul primăverii vine și cu vești proaste pentru traseul Via Transilvanica, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Tășuleasa Social.

„Știam din experiența Via Maria Theresia că trăim într-o țară în care există posibilatea distrugerii, dar trebuie să recunoaștem că la o dimensiune așa mare de vandalizări, într-un timp așa de scurt, nu ne-am fi așteptat. Peste 100 de semne indicatoare, semne de treceri de pietoni/drumeți, <<Atenție la urși!>>, au fost rupte, aruncate, dărâmate, furate. Câteodată, pe zeci de kilometri, toate.”, ne spun, în postarea de pe Facebook, cei de la Tășuleasa.

O evaluare completă scoate în evidență faptul că cele 100 de semne reprezintă peste 50% din indicatoarele traseului Via Transilvanica. Acestea au fost distruse în mai puțin de jumătate de an de la montarea lor. În speranța unei bune mențineri a traseului, Tășuleasa Social apelează la „părinți adoptivi” pentru porțiunea de drum care străbate județul nostru.

Ce ar trebui să facă un „părinte adoptiv”?

  • Să anunțe disponibilitatea de a adopta un anumit număr de kilometri (eventual câți și unde);
  • Să parcurgă kilometri adoptați cel puțin o dată la 2 săptămâni;
  • Să curețe traseul de gunoaie în caz de nevoie, de câte ori este necesar;
  • Să raporteze autorităților locale distrugerile cât de curând, ca acestea să poată fi înlocuite/reparate și eventual să participe la aceste lucrări;
  • Să evalueze și să facă propuneri de îmbunătățire a tronsonului adoptat.

Foto: Tășuleasa Social

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.