FOTO: Sală de sport semi-îngropată, cu teren deasupra. AFLĂ ce școli vor fi reabilitate și cum:

FOTO: Sală de sport semi-îngropată, cu teren deasupra. AFLĂ ce școli vor fi reabilitate și cum:

Municipalitatea a atras fonduri pentru reabilitarea mai multor școli din oraș. Unele vor fi doar înfrumusețate, iar la altele sunt prevăzute lucrări serioase. Unele vor avea două terenuri de sport, altele o sală de sport semi-îngropată, cu teren deasupra. AFLĂ care școli se reabilitează și cum:

Dintr-un total de 34 de proiecte de investiții ale administrației publice, șapte privesc reabilitarea unităților școlare.

Grădinițe

Municipalitatea are în plan reabilitarea și modernizarea Grădiniței cu program prelungit nr. 3 din strada Plăieșului.

„Aceasta va fi viu colorată, ca să placă copiilor. Acest proiect este în evaluare. Iar valoarea totală e de 7,35 milioane lei”, a explicat primarul Crețu.

O altă grădiniță ce va fi reabilitată e Grădinița nr. 2, de pe strada Nicolae Bălcescu. Valoarea proiectului e de 5,25 milioane lei și contractul de finanțare este semnat.

Școli Gimnaziale

Școala Gimnazială Nr. 1 va avea ceva nemaivăzut în județul nostru.

Proiectul prevede reabilitarea corpului vechi de clădire și construirea unei săli de sport semi – îngropată, ce va avea deasupra un teren de sport.

De asemenea, atelierul mecanic și o sală mică de sport vor fi reabilitate și transformate.

Școala Gimnazială nr. 4 va avea parte de transformări masive. Lucrările costă peste 20 de milioane de lei.

„E o școală mare. Va suferi transformări semnificative. Toate corpurile de clădire vor fi reabilitate, inclusiv sala de sport. Se vor realiza terenuri de sport corespunzătoare. Inclusiv curteaa școlii se va sistematiza și moderniza”, a explicat edilul Bistriței.

Școala Gimnazială Lucian Blaga va avea parte de reabilitarea clădirii cu clase și pe clădirea sălii de sport și vor fi reconfigurate spațiile din curtea școlii. Valoarea proiectului se ridică la aproape 20 de milioane de lei.

Licee tehnologice

Cu aproape 31 de milioane de lei, municipalitatea vrea să reabiliteze Colegiul Tehnic Grigore Moisil. Se are în vedere modernizarea corpurilor A, B și C, clădirile dinspre strada Împăratul Traian.

Două dintre ele vor fi spații pentru educație, una specializată pe ateliere. A treia clădire va fi un internat, deoarece este un interes comun cu Universitatea Tehnică din Cluj. Și astfel, pe două etaje vor sta studenții, iar în celelalte camere, elevii.

Liceul de Servicii va fi și el reabilitat și modernizat. Cu 7, 74 de milioane de lei, proiectul prevede și construirea încă a unui corp, lângă cel existent. Decizia a fost luată așa deoarece mulți elevi sunt interesați de această unitate școlară.

 

 

Dacă tot nu e funcțional, la ce să fie împrejmuit? Gardul e furat de muultă vreme, dar nimănui nu-i pasă! acum 25 de minute - În mediul online au apărut câteva imagini cu rezervorul de apă de la Dorolea. Gardul de plasă a fost furat...de muuultă vreme! Oamenii sunt îngrijorați. Cei responsabili s-ar părea că nu fac nimic să schimbe situația. ” Cam la toate rezervoarele care sunt pe dealuri, mai departe de localități, s-au furat gardurile” au declarat aceștia.
Probe de aptitudini, în 25 septembrie, la Școala Populară de Arte! acum O oră - Tinerii şi copiii din Bistriţa care vor să-şi cultive talentele sau să facă performanţă în arte sunt invitaţi mâine, la Şcoala Populară de Arte. Aici au loc probele de aptitudini înainte de începerea unui nou an şcolar!
Cum s-a pregătit spitalul din Bistrița pentru pacienții cu arsuri? acum 2 ore - Spitalul Județean de Urgență Bistrița are o rezervă cu pat pentru pacienții cu arsuri, care nu pot fi transferați imediat la  o clinică de specialitate. Aceasta este deja funcțională 100%, fiind dotată inclusiv cu cadă specială pentru curățarea arșilor.
Aquabis: Lucrări de remediere la reţeaua de apă în Rodna, Anieș și Maieru. Cum vor fi afectaţi locuitorii acum 3 ore - Lucrări de remediere - astăzi - la reţeaua de apă în Rodna, Anieș și Maieru - anunţă Aquabis. Cum vor fi afectaţi locuitorii:
Se dă mită în spitalele din județ? Clasamentul oferit de Ministerul Sănătății acum 4 ore - Ministerul Sănătății a întocmit un clasament al mitei care se oferă în spitalele din România. Datele au fost obținute pe baza formularelor completate de pacienții internați în unitățile spitalicești, în prima jumătate a anului 2019. CARE este situația la noi în județ:
ANUNŢ: Finalizarea proiectului „ACHIZIŢIE DE UTILAJE LA SC MEGATITAN SRL” acum 4 ore - SC MEGATITAN SRL, cu sediul în Oras Beclean, Str. Nicolae Balcescu, nr. 25A, Judetul Bistriţa-Năsăud, Romania, a derulat, începând cu data de 09.03.2018 si având ca termen de finalizare data de 30.09.2019, proiectul „ACHIZITIE DE UTILAJE LA SC MEGATITAN SRL”.
FOTO/VIDEO – O comunitate din Bistrița-Năsăud este terorizată de urși de mai bine de o lună acum 19 ore - Localnicii din satul Cușma, comuna Livezile, sunt terorizați de urși de mai bine de o lună. Sălbăticiunile le-au mâncat animalele, le-au distrus culturile și îi „întâmpină” chiar pe ulițele satului când își duc copiii la școală. Autoritățile încă n-au găsit o soluție pentru această problemă.
De mâine se pot face donaţii pentru „Târgul de purici” acum 20 de ore - Dacă aveţi haine care v-au rămas mici, jucării care vă prisosesc sau electrocasnice în stare bună pe care nu le mai folosiţi – de mâine le puteţi dona în cortul din Piaţa Centrală! Aici se deschide în weekend Târgul de Purici:
VIDEO – Vine frigul! Sfaturi ale pompierilor pentru a evita incendiile: acum 20 de ore - Pompierii intervin, anual, la sute de incendii. Zeci dintre acestea sunt cauzate de faptul că nu sunt curățate sau exploatate corect coșurile de fum. Și cum vine frigul, pompierii bistrițeni s-au gândit să vină în ajutorul cetățenilor cu sfaturi. Și un scurt video:
Primele doze de vaccin antigripal au ajuns la Bistrița! acum 21 de ore - Se fac încet pregătiri pentru sezonul rece. Iar pentru a face față bolilor specifice, în teritoriu a început împărțirea vaccinului antigripal. Primul lot a sosit deja și mai urmează trei tranșe.
Este sau nu potabilă „apa cu aur” de la Maieru? Ce spun analizele de laborator acum 22 de ore - Apa cu aur de la Maieru este căutată de ani buni, în special de cei care au diferite probleme de sănătate. Autoritățile locale au captat izvorul și l-au dus în centrul comunei, pentru ca localnicii să se poată servi. Întrebarea care este pe buzele tuturor zilele acestea rămâne: este sau nu potabilă apa cu aur?
Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău: Pentru Klaus Iohannis au semnat cei mai mulţi români! Peste 2.200.000 acum 23 de ore - Robert Sighiartău (PNL): România are şansa de a începe construcţia normalităţii. E timpul ca Republica tranziţiei haotice să ia sfârşit. 30 de ani i-au ajuns. Sfârşitul acestei Republici va veni odată cu plecarea guvernului Dăncilă şi sfârşitul PSD ca partid oligarhic şi partid-stat, aşa cum îl ştim. Va veni, sunt convins, o nouă Republică - a normalităţii şi moralităţii. Cu  Klaus Iohannis şi PNL.
Se fac angajări la MetGlass, Leoni, Casa Ema, Aquabis, Central Motors şi Transmixt! acum O zi - Noi locuri de muncă sunt disponibile, în această săptămână, la Bistriţa! Se fac angajări la MetGlass şi Leoni, Aquabis caută instalatori iar Pub The Bricks 1903 angajează bucătar, barman, ospătar și pizzer!
Gabriel Lazany, managerul SJU: „Le-aș da și 10 salarii numai să vină la Bistrița!” Despre ce medici este vorba: acum O zi - Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany este dispus să ofere o primă în valoarea a 10 salarii pentru specialiști dispuși să vină la Bistrița. La această primă consistentă se adaugă și o garsonieră de serviciu. Despre ce medici este vorba:
Aquabis: Şapte localităţi din Bistriţa-Năsăud, fără apă acum O zi - Şapte localităţi din Bistriţa-Năsăud rămân astăzi fără apă, pentru câteva ore.