FOTO: SCANDAL din cauza podețelor din Dumitra

FOTO: SCANDAL din cauza podețelor din Dumitra

Un proiect al Primăriei Dumitra, prin fonduri europene, prevede realizarea de zeci de podețe, din beton, în localitățile din comună. Redacția Bistrițeanul.ro a fost contactată de o femeie din Dumitra, supărată că podețul ei a fost lăsat de izbeliște. Mai mult, susține că primarul ar fi înjurat-o. CE spune edilul comunei:

În comuna Dumitra se deruleaază un proiect de amenajare a podețelor. E vorba de zeci de astfel de podețe, în localitățile componente.

Redacția Bistrițeanul.ro a fost contactată de o femeie din Dumitra, nemulțumită că podețul ei a fost lăsat de izbeliște.

Există un proiect de canalizare și podețe. Au început lucrările, din două părți. Și casa noastră e exact la mijloc. Și ne-au lăsat podețul neterminat. Pur și simplu nu pot să intru cu mașina, că e prea îngust. A trimis o mașină de a turnat niște pietriș, iar acum arată dezastru. Dacă nu era gata vreun podeț de pe capete, mai spuneam. Dar casa noastră e chiar în mijloc. Am înțeles că podețele trebuie să fie de 5 m. La unii le-au făcut de 12 m. Nu mă interesează. Dar să nu îmi spună că nu mi-l poate face mie din cauză că l-a făcut la alții mai lat și nu le mai ajunge”, a povestit revoltată, pentru Bistrițeanul.ro, Maria Magdalena C.

Primarul a explicat că podețul nu va rămâne în această stare, dar nu avea cum să finalizeze lucrările.

„Lucrările sunt făcute de firma Dimex. Am înțeles că i-a apucat noaptea și nu au mai terminat podețul la doamna și la încă o casă. Apoi temperaturile au scăzut foarte tare și nu se poate turna beton. Așa că i-am explicat la doamna că sâmbătă încercăm să finalizăm. Că am înțeles că sâmbătă se mai înmoaie vremea și dacă trece de 0 grade, putem turna. Să terminăm astea două podețe. Că mai am vreo 30 de podețe de turnat, prinse în proiect. Dar dacă se răcește, nu le putem face și le vom amâna. Dar la doamna i-am trimis o mașină de balastru ca să poată intra în curte. Și dacă vremea se înmoaie puțin, turnăm și betonul. NU le lăsăm așa”, a explicat primarul Gheorghe Bălăjan.

Dumitreanca susține că atunci când l-a sunat pe primar, acesta a înjurat-o, lucru care a enervat-o mai tare decât lucrările lăsate aiurea.

„L-am sunat să vină să vadă cum arată podețul. Cum a fost lăsat. Și el mi-a zis ”F_ _ _ – te-n gură, că nu îmi faci tu program!”. Eram în casă cu câteva vecine, care l-au auzit și ele, pentru că era pe speaker. Și atunci m-am enervat și am zis că îl fac public, pentru că nu mi se pare normal să vorbești așa cu un om”, a mai spus Magdalena.

Primarul neagă și susține că lucrurile au stat… pe dos.

Nu am înjurat pe nimeni. Din contră, ea a trecut la amenințări. Și apoi m-a sunat mama ei. Care e plecată în Italia sau în Spania. Păi ele nu au înțeles că dacă e frig nu pot turna betonul. Le-am zis că până sâmbătă, când se mai încălzește, nu am cum să le ajut, degeaba insistă ele să mă duc atunci acolo. Dar nu am înjurat, ci din contră, ele m-au amenințat!”, a declarat edilul comunei.

Mai jos, imagini cu podețele finalizate și cu cel abandonat din cauza lăsării nopții.

 

Daune uriașe de plată și pușcărie pentru un șofer de TIR care a omorât două persoane din neatenție ianuarie 25, 2020 - Un șofer de TIR de 36 de ani își va petrece următorii doi ani după gratii, după ce nu a fost atent și nu a oprit la un semafor de pe DN17, din Viișoara. În urma accidentului provocat au murit două persoane. Daunele pe care trebuie să le plătească victimelor sunt uriașe!
Știți pensionari cu venituri sub 1200 de lei și persoane cu handicap grav? AJUTAȚI-I să beneficieze de pachetele alimentare: ianuarie 25, 2020 - În Bistrița există 2000 de pensionari cu venituri sub 1200 de lei. Și 1300 de persoane cu handicap grav. Aceste categorii de persoane POT beneficia, de cinci ori pe an, de pachete cu alimente. AJUTAȚI-I să facă demersurile necesare:
FOTO/VIDEO: Iluzie, știință sau magie…?! Ultimele zile de fantastice experimente, la Bistrița ianuarie 25, 2020 - Doar astăzi și mâine vă mai puteți bucura la Bistrița de câteva experimente fantastice. Este vorba despre un concept unic în România care și-a propus să le dezvăluie copiilor, dar și adulților, ce se află în spatele magiei. Cum funcționează iluziile sau cum poți cânta la un instrument fără să-l atingi…!
Biserica Evanghelică rămâne închisă până în 2022. CE au cerut cei ce se ocupă de reabilitare: ianuarie 25, 2020 - La finele lui 2018 se închidea Biserica Evanghelică, pentru lucrări de reabilitare. Totul ar fi trebuit să dureze până undeva la mijlocul lui 2021. Dar descoperirile făcute în timpul săpăturilor au dat peste cap lucrările. Așa că responsabilii cu reabilitarea au făcut o solicitare primăriei:
Nu e de glumă! Asistenții care vor să se angajeze la Spital sunt așteptați la concurs cu manechine inteligente ianuarie 25, 2020 - Asistenții care visează la un loc de muncă la Spitalul Județean de Urgență Bistrița vor avea de trecut câteva probe draconice. Printre ele se numără și efectuarea unor manopere pe unele dintre cele mai performante manechine simulator de pe piață, achiziționate de conducerea spitalului special pentru aceste concursuri.
Nici coșarul nu mai e ce-a fost… Cum reușește un fals hornar să facă bani pe spatele unei firme de profil, cu care n-are treabă ianuarie 24, 2020 - Românul este inventiv în orice domeniu, iar acest lucru nu mai miră pe nimeni. Un bărbat care se dă coșar și susține că a fost trimis de autoritățile locale să curețe hornurile caselor, reușește, de mai bine de 2 ani, să se folosească de o firmă de profil, cu care nu are nicio treabă.
Bistrița va avea 4 stații de încărcare pentru mașinile electrice și hibride! ianuarie 24, 2020 - Municipalitatea vrea să aloce bani pentru studiul de fezabilitate privind amenajarea de stații de încărcare. Acestea ar putea fi amplasate în patru zone ale Bistriței. Fiecare ar avea câte două prize de alimentare pentru autovehiculele electrice și hibride.
ȘOCANT: Mama și fratele i-au răpit copilul! ianuarie 24, 2020 - Un caz șocant a avut loc ieri în comuna Nimigea. O femeie și fiul acesteia au fost în vizită la nepot. L-au luat și au plecat cu el, în ciuda opoziției mamei bebelușului. Oamenii legii l-au căutat cu ceasurile...
FOTO/VIDEO – Au reușit să treacă peste orgolii: S-au prins într-o simbolică Horă a Unirii, în jurul statuii lui Cuza ianuarie 24, 2020 - Ca în fiecare an, pe 24 ianuarie, în Piața Unirii din Bistrița, lângă statuia lui Alexandru Ioan Cuza, oficialități ale județului și orașului au celebrat alături de bistrițeni – Ziua Unirii Principatelor Române. În cârjă și în vârstă de 93 de ani, la ceremonie a participat și David Rodincu, un moldovean venit la Bistrița în vizită la fiica sa.
PRIORITATE: Centrele de transfuzii ar putea fi deschise și în weekend! ianuarie 24, 2020 - Autoritățile și-au propus să facă din salvarea de vieți o prioritate. Tocmai de aceea s-au alocat bani pentru modernizarea centrelor de transfuzii. Mai mult, se ia în calcul varianta ca acestea să funcționeze și în weekend.
Concediile medicale, noua „boală” de la Spitalul Județean. Ce măsuri a luat managerul Lazany ianuarie 24, 2020 - Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, inclusiv în unitatea medicală pe care o conduce concediile medicale par să fie una dintre „bolile” care dă peste cap activitatea, mai ales că unele nu ar fi justificate. Ce măsuri a luat managerul: Prezent la Bistrițeanul Live, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany,...
SCANDAL în Primărie: Angajații vor salarii mai mari, Crețu susține că nu sunt bani decât pentru unii! ianuarie 24, 2020 - Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din această lună va fi un proiect privind aprobarea unor creșteri salariale. Liderul Sindicatului Salariaților a cerut mărirea TUTUROR salariilor celor din primărie. Crețu a susținut că nu există bani decât pentru unii. S-a lăsat cu scandal. AFLĂ detalii:
Peste 400 de persoane au testat pârtia, în prima zi! ianuarie 24, 2020 - La jumătatea sezonului rece, s-a deschis și Pârtia Cocoș. Ieri, peste 400 de bistrițeni au testat-o. Poate ar fi fost și mai mulți, dacă nu s-ar fi încurcat în...cartele.
Serviciul Permise, singurul cu probleme penale și fără personal destul, din Prefectură ianuarie 24, 2020 - S-ar părea că Serviciul Permise și Înmatriculări din cadrul Prefecturii Bistrița are deficit de personal. Mai mult, este singurul din subordinea instituției care se confruntă cu probleme penale. Și chiar are personal demis din această cauză.
Un nou pericol mondial?! Coronavirus: 26 de morți, 7 orașe închise, sute de persoane infectate ianuarie 24, 2020 - Coronavirus: 26 de morți, 7 orașe închise, sute de persoane infectate. Milioane de oameni sunt în carantină, în propriile orașe. Transportul public a fost suspendat. Adunările publice cu ocazia Anului Nou au fost anulate în China. Au fost închise cafenele, cinematografe și teatre...