FOTO: Toate fructele şi legumele, în Heidenfeld, la „Toamna Bistriţeană”! Se vând mărunţişuri şi în Decebal, prin gard

FOTO: Toate fructele şi legumele, în Heidenfeld, la „Toamna Bistriţeană”! Se vând mărunţişuri şi în Decebal, prin gard

Explozie de culoare, gusturi şi arome savuroase – în Heidenfeld! Aici se desfăşoară ediţia cu numărul 18 a festivalului „Toamna Bistriţeană”. Zeci de tarabe vă aşteaptă azi toată ziua, împodobite cu ştergare tradiţionale şi încărcate de bunătăţi.

Festivalului „Toamna Bistrițeană” se desfășoară în acest sfârşit de săptămână, în Complexul de agrement „Heidenfeld” din Viișoara.

Este ocazia perfectă pentru toţi bistriţenii să-şi umple cămările cu provizii pentru iarnă, cu murături sau must. Este, totodată şi prilejul de a petrece agreabil câteva ore în aer liber: în Heidenfeld s-a amenajat şi o terasă la care se pot servi preparate calde, în compania unui prieten.

Zeci de tarabe împodobite cu ştergare tradiţionale, îşi aşteaptă cumpărătorii cu produse agricole, apicole, legume şi fructe, dar şi borcane frumos aranjate de murături sau sticle de must şi ţuică.

Preocupaţi şi învăluiţi cu vânzarea produselor – producătorii de legume şi fructe nu prea au avut timp de stat la poveşti. Unul dintre ei ne-a mărturisit în viteză că treaba a mers şnur. „Puteţi să scrieţi că totul a fost foarte bine. O dată pe an merită să ne sărbătorim şi noi recoltele şi roadele pământului. Aşa că am venit cu căţel, cu purcel, aici, la Heidenfeld. Tot noi suntem, şi aici, şi în piaţă. Şi bişniţarii tot ăia sunt – şi aici şi în piaţă. Dar ştiţi cum se zice: nemulţumitului i se ia darul… Aşa că totul a fost bine. Au venit oamenii şi au cumpărat cam ce şi-au dorit pentru iarnă. Parcă varza s-a vândut mai bine ca în alţi ani… Şi gogoşarii s-au vândut bine…

În acest weekend piața „Decebal” și piața en-gross de pe strada Tărpiului au fost închise. Aici au fost programate lucrări de igienizare, toţi comercianţii fiind invitaţi să expună în Heidenfeld.

Cu toate acestea, în piaţa Decebal s-au vândut mărunţişuri şi ieri, şi azi. Trei bătrânele cu accent sudic, şi-au pitit marfa într-un colţ mai ferit, încercând să-şi vândă castraveţii, ardeii sau usturoiul prin gard bistriţenilor mai leneşi din fire, care n-au avut chef de drumuri lungi până în Heidenfeld.

Suntem bătrâne, maică, venim de departe şi nici n-avem transport la dispoziţie să ne ducem până acolo…”, s-au scuzat doamnele, ruşinate de faptul că lipsesc de la „Toamna Bistriţeană”.

SURPRIZĂ: Vine Iohannis la Bistrița! noiembrie 11, 2019 - Președintele Klaus Iohannis vine la Bistrita înaintea turului 2 al alegerilor prezidențiale
VIDEO. Dr. Cristian Răchitan, la Bistriţa, despre greşeala „enorm de mare” a oamenilor de azi: Aşa apar insatisfacţiile noiembrie 11, 2019 - Unul dintre cei mai buni diagnosticieni din lume - dr. Cristian Răchitan - a fost prezent ieri la Bistriţa, la Sinagogă. A vorbit bistriţenilor despre sindronul neurodepresiv, sentimentul împlinirii, dar şi despre greşeala „enorm de mare” a oamenilor de azi care degenerează în boli, insatisfacţii şi nemulţumiri...
FOTO: Acoperit de noroi din cap până-n picioare, dar campion european…! noiembrie 11, 2019 - După zeci de kilometri prin noroaie şi ploi, după ce au străbătut din nou traseele pline de dificultăţi, s-au întors acasă victorioşi! Bogdan Berende, de la Clubul Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud a cucerit încă o medalie de aur! 
Și-a lovit fiul cu securea! Acum e reținut! noiembrie 11, 2019 - Un bărbat din Budac risccă să ajungă după gratii. Asta după ce și-a rănit băiatul...cu securea! Acum e reținut și azi va ajunge în fața instanței.
EXTRA. Sclipirici: spectacol interactiv la Dacia, cu zâne și tărâmuri magice! noiembrie 11, 2019 - Trupa Sclipirici te invită la un spectacol interactiv pentru copii și părinti! Aici ne vom aminti cu toții cum e să fii copil, să te bucuri de zâne și tărâmuri magice! Vi se aşterne la picioare un tărâm magic, unde imaginația nu are limite...!
Peste 100 de buletine eliberate în weekend. Unii n-au mai venit să le ridice: noiembrie 11, 2019 - Datorită alegerilor prezidențiale, la Serviciul de Evidență al Populației s-a lucrat intens. Peste 100 de acte de identitate au fost eliberate. Unii au cerut eliberarea de noi acte, dar n-au mai mers după ele.
Se fac angajări la Amicii Building, IMP România şi Transcarpatica! NOI locuri de muncă, în Bistriţa noiembrie 11, 2019 - Dacă îți place să conduci, eşti responsabil, organizat şi comunicativ, ai toate şansele să-ţi găseşti un loc de muncă la Amicii Building! Se caută şofer categoria B, agent de vânzări, dar şi operatori CNC, ingineri sau bucătari! Vezi ce slujbă ţi se potriveşte:
FOTO: Lecția de ecologie de la Jeica! Și-au scos copiii de 2 ani pentru a-i învăța să iubească natura noiembrie 11, 2019 - 80 de persoane din Jeica au participat la o acțiune de ecologizare a unei porțiuni din deja celebrul drum Via Transilvanica. Printre ei s-au numărat și copii de doi ani, pe care părinții vor să-i învețe să iubească natura încă de mici.
Aquabis: Două localităţi din judeţ rămân azi fără apă potabilă noiembrie 11, 2019 - Două localităţi din judeţ rămân astăzi, 11 noiembrie 2019, fără apă potabilă, pentru câteva ore. Care sunt localităţile afectate: 
Nevasta și presupusa amantă, față în față la Judecătorie! Totul a pornit de la un SMS de dragoste noiembrie 11, 2019 - Două femei au ajuns să-și rezolve conflictele iscate din dragoste în fața judecătorului. Una a acuzat-o pe cealaltă că are o relație cu soțul său, iar de aici până la zgârieturi și jigniri a fost doar un pas. Judecătorii le-au găsit vinovate pe ambele femei, obligându-le la plata daunelor morale.
OFICIAL – Și județul nostru i-a trimis pe Iohannis și pe Dăncilă în turul II! CUM au votat bistrițenii: noiembrie 11, 2019 - S-a terminat numărătoareaa tuturor voturilor exprimate în județ. O parte au fost anulate. În urma centralizării opțiunilor exprimate, și județul Bistrița Năsăud a trimis în turul II tot pe Iohannis și pe Dăncilă. AFLĂ cum s-a votat:
Mesaj EMOȚIONANT al unei tinere pentru generația „deșteptaților”: Trăim într-o lume virtuală în care ne mulțumim să spunem ce nașpa e acasă noiembrie 11, 2019 - Prezența scăzută a tinerilor la vot de ieri i-a făcut pe unii din „generația milenialilor” sau generația „deșteptaților” să reacționeze și să catalogheze prezența la vot a tinerilor drept penibilă. Este și cazul bistrițencei Dara Cindrea, care a transmis un mesaj emoționant generației din care face și ea parte.
VEZI reacția celor de la PNL, PSD, USR și PMP la aflarea rezultatelor primului Exit Poll: noiembrie 10, 2019 - S-au dat primele rezultate ale exit poll-ului. Conform Acestuia, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă intră în turul doi de scrutin. VEZI reacțiile partidelor primilor patru candidați din clasament:
STOP vot! Doar 46,29% dintre bistriţeni au considerat că merită să-şi voteze azi preşedintele noiembrie 10, 2019 - S-a încheiat procesul de vot pentru primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Conform primelor estimări, 46,29% dintre bistriţeni au considerat că merită să iasă din case pentru a-şi vota preşedintele.
Cristina Iurişniţi: Îmi asum greșeala, regret și îmi cer scuze public pentru această greșeală noiembrie 10, 2019 - După ce şi-a făcut public votul exprimat astăzi, deputatul USR Cristina Iurişniţi a fost amendată de poliţişti. „Îmi asum greșeala, regret și îmi cer scuze public pentru această greșeală. Toți suntem egali în fața legii!", a transmis deputatul.