Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Selgros Cash & Carry şi Central Motors fac angajări! Alte oferte avantajoase de locuri de muncă:
Ce n-a văzut Bârgăul: Prima casă acoperită cu stuf!
Gestul incredibil al uneia dintre legendele baletului internațional: A donat în jur de 500 de costume unei școli de dans din Bistrița
14 mai, la Năsăud: Să fie cea mai mare adunare de straie populare din lume!
Metropolis Junior, de la băiat de bani gata, la boxer în Anglia!
VIDEO EMOȚIONANT. La prima apariție, cu doar 5 luni de repetiții, balerinele lui Ovidiu Danci au făcut spectacol la Cupa Floris

  270 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO: Trupa de teatru „Corint" a dat lovitura din nou!

01/04/2016 17:19:47 Ioana BRADEA  
„ Am intrat într-o sală – intestin transparent transformată în IAD şi am luat câte un loc aşteptând să vedem ce soartă ne rezervă Toma &Toma , cu ajutorul lui Cristian Popescu, Marin Sorescu şi Max Frisch”, a scris poeta Adriana Barna, impresionată de piesa celor de la Corint. Între spectatori – şi celebrul caricaturist Ion Barbu!

Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” din Bistriţa a găzduit ieri la prânz spectacolul de teatru „Cortina știe și singură ce are de făcut” – un spectacol Toma & Toma, la care au participat Răzvan Bărbos, Alexandru Echert, Andrei Glodea, Andreea Grebenișan şi Ștefana Pop.

Actorii de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, coordonaţi de profesoara Camelia Toma, au fost aplaudaţi inclusiv de celebrul caricaturist Ion Barbu, aflat printre spectatori.

Scenariul a reprezentat un mixaj de texte din Max Frisch, Cristian Popescu, Marin Sorescu, iar Camelia Toma a explicat pentru Bistriţeanul.ro: „Am jucat pentru un public restrâns, din cauza spaţiului limitat din bibliotecă, iar cei mai mulţi dintre spectatori au fost colegi ai celor care au jucat. Biblioteca Judeţeană a fost o gazdă foarte generoasă, cei de acolo au fost foarte receptivi la modificările impuse de decorul piesei… Evident, intenţionăm să mai jucăm acest spectacol şi în viitor, mai ales că ştim că ar fi vrut mulţi alţii să vină, dar totul depinde de spaţiile pe care le vom avea la dispoziţie…”.

Elevii actori îl serveau pe Belzebut şi urmau să le înveţe şi pe spectatoarele desemnate prin acceptarea unei rochii care le transformă în păpuşi - să fie demne urmaşe ale celor care ţin rânduiala iadului. Semnalez că din cauza numărului limitat de locuri, mulţi elevi doritori nu au putut vedea spectacolul, dar au primit promisiunea că se va juca din nou - într-un iad extins şi cuprinzător, unde să poată fi desfăşurată toată recuzita. Vinovata principală este, şi de data aceasta, Camelia Toma, ajutată de Ana Toma - autoarea scenografiei. O menţiune specială pentru Răzvan Barbos, cel care a comandat stingerea focului la cazane pentru o scurtă perioadă de timp, drept care am putut să ne păstrăm gravitaţia intactă... Aceasta ar fi povestea, pe scurt, a unei dramatizări văzute dinspre punctul exterior situat în ceasul cu cuc, între orele amiezii şi cele ale serii...”, a scris impresionată poeta Adriana Barna despre acest spectacol.

Foto: Teddy Antohi, Camil Hosu

1867 vizualizari


corintBJBN3.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN_15.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN_16.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN_28.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN_8.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN_7.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN4.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN_12.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN_19.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN_25.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN_27.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN_10.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN_13.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN_24.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN_9.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN_20.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN_23.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN0.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN6.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN_18.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN_11.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN2.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN_22.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN5.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN_17.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN_21.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN_26.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN0000.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN_14.jpg :: Bistriteanul.ro
corintBJBN1.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro