Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Aparatul minune Exilis Elite a ajuns la Bistrița! La Salon Claudia!
EDITORIAL: Dovada că nu se poate schimba nimic în Bistrița! PSD-iștii sunt dumnezei - să vină pasarelele suspendate, pârtiile de milioane și cenzura
Impresioneaz-o cu trandafiri care rezistă 25 de ani, de la Euforia Floral Boutique!
Vrei să stai la SPA în timp ce ești la muncă? Hai la Casa EMA!
Agro Ardeal, Academia Ștrumfilor, Casa EMA, Materom Automotive și Îndemânarea Construct SRL fac angajări!
Ultima colecție IIANA e acum la Bistrița! În magazinul SOUL

  159 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO: Uimitor și exploziv. Concerte cu casa închisă, la Seattle și New York, susținute de Gavril Țărmure, Lucian Ban & Elevation

13/11/2017 13:30:09 Ioana BRADEA  
Cei de la New York Music Daily scriau la un moment dat despre pianistul Lucian Ban și violistul Mat Maneri care „interpretează jazzul acela înfricoșător și bizar din Transilvania”. „Dar, oameni buni, nu este «creepy», este doar misterios și meditativ, cam ca și Transilvania”, replica plin de umor Lucian Ban, zilele trecute...

Invitându-și prietenii să asiste la un concert cu totul special, într-unul dintre cele mai longevive cluburi de jazz din New York, pianistul Lucian Ban replica zilele trecute, plin de umor, la adresa celor de la New York Music Daily, subliniind că nu este vorba de „creepy Transylvanian jazz”, ci doar de mister și meditație.

Iar cei care au asistat la ultimele două concerte s-au convins cu siguranță că are dreptate, împărtășindu-și încântarea și entuziasmul după eveniment. „Ce seară spectaculoasă! Au fost concerte cu casa închisă și spectatori ovaționând în picioare! Mulțumim pentru participarea plină de entuziasm! Mulțumim, Lucian Ban, Brad Jones, Abraham Burton, Billy Hart, Mat Maneri și Gavril Țărmure pentru «Songs from Afar»! A fost o încântare să colaborăm cu Earshot Jazz and John Gilbreath pentru acest concert!”, au transmis cei de la Seattle Art Museum vineri seara, după concert.

Concertul Earshot ELEVATION la Seattle Art Museum a fost eploziv! Casa plină și un public foarte entuziast”, a recunoscut și Lucian Ban, după concert, asaltat de admiratori și invitat să acorde autografe pe albume, alături de Gavril Țărmure.

Concertul de la Seattle a fost ULUITOR: am fost atât de norocoși că v-am prins în oraș...! Mulțumim!”, a comentat unul dintre admiratorii grupului de muzicieni.

La fel de reușit a fost și concertul din New York, Gavril Țărmure fiind, de altfel, primul interpret de muzică tradițională est-europeană care a „aterizat” în Cornelia Street Cafe, după cum au recunscut și proprietarii clubului.

Managerul Centrului Județean pentru Cultură, Gavril Țărmure, se află în aceste zile în America, unde a fost invitat alături de pianistul Lucian Ban (originar din Teaca) de Societatea Culturală Româno-Americană și Institutul Cultural Român pentru a susține două concerte la Muzeul de Artă din Seattle și în Cornelia Street Cafe – unul dintre cele mai apreciate și longevive cluburi de jazz fondat în 1977 în New York.

În calitate de interpret, el a urcat pe scenă alături de Lucian Ban, saxofonistul Abraham Burton, violonistul Mat Maneri, basistul Brad Jones și un invitat special al concertelor – legendarul percuționist Billy Hart – toți muzicienii reușind să pună în lumină un amalgam unic și cuceritor, un mixaj între folclorul ardelenesc tradițional și jazzul new-yorkez, într-o serie de improviații care i-au convins pe spectatori și le-au cucerit admirația.

Foto credit @ Graţiela Albişor & Gabi Cociuba

2415 vizualizari0000LucianBanTZ7.jpg :: Bistriteanul.ro
0000LucianBanTZ12.jpg :: Bistriteanul.ro
0000LucianBanTZ9.jpg :: Bistriteanul.ro
0000LucianBanTZ8.jpg :: Bistriteanul.ro
0000LucianBanTZ10.jpg :: Bistriteanul.ro
0000LucianBanTZ5.jpg :: Bistriteanul.ro
0000LucianBanTZ3.jpg :: Bistriteanul.ro
0000LucianBanTZ.jpg :: Bistriteanul.ro
0000LucianBanTZ11.jpg :: Bistriteanul.ro
0000LucianBanTZ4.jpg :: Bistriteanul.ro
0000LucianBanTZ6.jpg :: Bistriteanul.ro
0000LucianBanTZ1.jpg :: Bistriteanul.ro
0000LucianBanTZ2.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro