FOTO/VIDEO: Ce cadou frumos de Crăciun pentru Bistrița-Năsăud! Vlăduţ Sărmaş este VEDETA populară a României în 2018!

FOTO/VIDEO:  Ce cadou frumos de Crăciun pentru Bistrița-Năsăud! Vlăduţ Sărmaş este VEDETA populară a României în 2018!

Ce mare bucurie! Ce tineri talentați și binecuvântați avem aici, pe aceste plaiuri de legendă, ale Bistriței și Năsăudului! Spun doar: Alexa Dragu, aproape-câștigătoare a concursului Vocea României – 2018, Cristian Moldovan, aproape-câștigător al celuilalt „contest” X Factor 2018 și bineînțeles Vlăduț Sărmaș – câștigător al celui mai mare concurs de muzică populară, costum, port popular, tradiții și obiceiuri autentice 100% din zona folclorică reprezentată! Vlăduţ este – repet cu încântare –   VEDETA POPULARĂ NAȚIONALĂ, în sezonul III, 2018!

Am insistat pe aceste detalii cu toată mândria. Las la o parte modestia, iertați-mă. Nu suntem nici Cluj, nici Iași sau Timișoara ! Dar când ai asemenea copii : Alexa, Cristian și Vlăduț – vorbesc doar de cânt, voce, pentru că l-aș putea adăuga și pe  Alexandru Grecu, la chitară, de pildă – nu poți să nu te lași purtat spre ceruri pentru a-i mulțumi Lui, chiar de ziua Nașterii Sale că ne-a hărăzit cu asemenea momente de aleasă bucurie ! Să-l mai aud pe vreunul că spune că Bistrița-Năsăud nu-i un județ cu oameni vrednici și de toată omenia… „că-l mănânc pe pâine”, vorba cântecului.

Finalul finalului a fost cu adevărat dur! Din cinci concurenți au rămas  numai trei. Foarte dificil, fără nicio exagerare. Grigore Leșe și doamnele Elise Stan, Niculina Stoican, și Cornelia Rednic au lăcrimat. Toți concurenții au fost nu buni, foarte buni. Juraților le-a părut sincer rău că au fost obligați, prin regulament, să renunțe la două finaliste. Așadar suspansul a devenit maxim. Fiecare candidat la premiul „fericirii” a venit cu un colind de Crăciun, din zona sa.

Subiectiv vorbind, elementul de cânt bătrânesc, din Runcu Salvei, de mai bine de un centenar, plus interpretarea vocală de 10 l-au făcut să strălucească, parcă mai mult, pe Vlăduț al nostru :

Așa am trăit eu momentul… Ca cireașă de pe tort, mi-aduc aminte de această minunată „Baladă închinată lui Boșotă Haiducul” :

După eșecul din sezonul trecut s-a reîntors cu curaj la ediția a III-a. „Dragostea pentru folclor și ambiția de a demonstra că pot câștiga Vedeta Populară, m-au făcut să revin cu și mai multă încredere, după o temeinică pregătire acasă”. Acesta i-a fost crezul. S-a dovedit că nu s-a înșelat! Așadar ultima confruntare i-a adus în scenă pe Vlăduț Sărmaș din Bistrița-Năsăud, pe Mihai Teacă, din Brașov și pe Raluca Radu din Vaslui. Toți trei foarte buni. De notat că Mihai Teacă s-a putut ajuta și de fluier sau clarinet, instrumente de suflet pe care le stăpânește foarte bine.

Anunțul câștigătorului sezonului III, 2018, a fost făcut de Iuliana Tudor:

Verdictul a fost unul inedit : Concursul a fost câștigat, la egalitate de puncte, de Vlăduț Sărmaș și de Mihai Teacă, premiul de 100.000 lei, împărțindu-se la doi. Decizia este a juriului. Nu vreau să o comentez, nu pot însă să nu remarc că din punct de vedere vocal, Vlăduț a fost mai bun… I-am luat un interviu în februarie 2018. M-a  surprins atunci cu vocea sa de bariton, în formare. A interpretat un scurt fragment Si vuol ballare signor Contino – din  „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart :

Ei bine, auzind cum a cântat acum la TVR, remarci imediat că progresul este evident. Vocea i-a crescut în claritate și ambitus, este mai profundă și-i permite modulații noi, spectaculare. Nu are nicio problemă să treacă de la canto-ul clasic la melosul popular… cu atât mai mult cu cât a recunoscut că sursa lui de inspirație nu a fost nimeni alta decât marea doamnă a cântului popular de la noi – Valeria Peter Predescu!

Cred că acolo sus, în cer, se bucură azi și dânsa pentru succesul emulului ei. Bucurie pe pământ, bucurie între astre. Ce ne-am putea dori mai mult de această mare zi a Crăciunului ?! Mulțumesc Vlăduț și călătorie lină pe drumul pe care ai pornit !

Sincere Felicitări, ție, familiei și profesorilor de la Liceul de muzică „Tudor Jarda” din Bistrița și ai celor de la Conservatorul de muzică „George Dima” din Cluj-Napoca !

Bravo & Bis ! Sărbători fericite !

Se întâmplă AZI, în Bistrița! acum O oră - Dacă aveaţi impresia că este rost de plictiseală, azi în Bistriţa – v-aţi înşelat amarnic: avem din nou la dispoziţie câteva evenimente care ne vor ajuta să trecem lejer peste vremea mohorâtă de afară:
TRAGIC! O femeie din Bistrița-Bârgăului s-a ales cu arsuri pe aproape jumătate din corp după ce și-a dat foc acum 3 ore - O persoană din Bistrița-Bârgăului a ajuns, noaptea trecută, la Spitalul Județean de Urgență cu arsuri pe 44% din corp, după ce s-a autoincendiat.
FOTO/VIDEO – Cât de puțin trebuie să faci un om fericit: acum 16 ore - La cei aproape 63 de ani, pe un cer senin și un soare destul de fierbinte pentru mijloc de septembrie, nenea Attila Szocs urcă strada Tărpiului, împingând un cărucior.
Un minor a băgat cuțitul într-un bărbat ce-i putea fi tată! Ambii lucrau la o stână! acum 17 ore - Un băiat este în arest la domiciliu, fiind cercetat pentru tentativă de omor. Deși minor, acesta a băgat cuțitul într-un bărbat ce-i putea fi tată. Totul s-a întâmplat la o stână:
Sucevenii revendică locul unde ar fi fost castelul fiorosului Conte Dracula. Ce planuri au: acum 18 ore - Sucevenii se pregătesc să profite de pe urma romanului scriitorului Bram Stoker, susținând că castelul cunoscutului personaj ar fi undeva în Munții Călimani, pe raza comunei Panaci din județul Suceava. Castelul a fost căutat inclusiv de Dacre Stoker, un stră-strănepot al scriitorului.
Mamba verde, Cobra egipteană și alte zeci de specii de reptile vii, în expoziție, la Muzeu acum 19 ore - O expoziție inedită își va deschide porțile la finele acestei săptămâni. În incinta Muzeului Județean veți avea ocazia să admirați peste 80 de specii de reptile vii. Printre acestea, mamba verde, cobra egiptează, șopârle, țestoase sau tarantule.
Toamna se face performanţă în sportul românesc acum 19 ore - Începutul lunii septembrie a echivalat cu performanţa făcută de echipele naţionale ale României în sporturile în care au evoluat. Fotbal, volei, tenis de masă, iar recent s-au reluat şi campionatele naţionale de handbal.
Povestea celor trei tineri care au pus la cale Biroul de Construcții, unde visele devin realitate, fără dureri de cap acum 20 de ore - Un arhitect talentat, un inginer topograf îndrăgostit de meseria sa și o tânără care nu-și pierde calmul și zâmbetul de pe buze când e de rezolvat documente și situații sunt cei trei  tineri ambițioși care au pus la cale Biroul de Construcții Bistrița. Construiesc căsuțe de vis, proiectează vise și le transformă în realitate, rezolvă cu calm și răbdare autorizații și branșamente care ar da dureri de cap oricui. 
INEDIT: Cooperativa din Sîngeorz are 6 noi produse montane ATESTATE! acum 21 de ore - Ministerul Agriculturii a dedicat o zi Cooperativei din Sîngeorz. Aceasta a fost dată ca și exemplu de bună practică tuturor celor prezenți la eveniment. Mai mult, în cele două zile de conferință, 6 noi produse montane ale acesteia au fost atestate. AFLĂ despre ce produse e vorba și ce planuri au pe viitor: 
Aquabis angajează instalatori. NOI locuri de muncă, la MetGlass Bistriţa, Panebo Gaz SRL sau Delice Pan! acum 22 de ore - Aquabis Bistriţa organizează concurs pentru angajarea a 5 instalatori. NOI locuri de muncă sunt disponibile la MetGlass Bistriţa, Panebo Gaz SRL sau Delice Pan! Oferta completă, mai jos:
Înflorește ”Otrava Zeilor”! Amenzi până la 20.000 de lei dacă n-o distrugeți! acum 23 de ore - Ambrozia sau ”otrava zeilor” are perioada de înflorire în august și septembrie. Aceasta este o plantă ce provoacă alergii grave, atacând chiar și copiii sub un an. Deși planta ar trebui distrusă încă din luna mai, pot exista ”scăpări”. Amenzile pentru nerespectarea legii privind ambrozia pot ajunge până la 20.000 de lei.
Aquabis: Trei localităţi rămân astăzi fără apă acum 23 de ore - Aquabis anunţă faptul că astăzi, 16 septembrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în două dintre localităţile judeţului:
OAMENI din BN: Mihaela Vancea, absolventă CNLR şi olimpică de aur, a făcut minuni pentru copiii din Uganda acum 24 de ore - Mihaela Vancea, absolventă CNLR şi olimpică de aur, voluntar în Uganda: „E frustrant să vrei să oferi totul și să simți că nici atunci nu ar fi suficient. Este emoționat să-i vezi că savurează un pahar cu apă de parcă e cea mai delicioasă băutură din lume. Că se agață de tine, îți zâmbesc, îi vezi că se dau pe o hintă pentru prima dată și devin dependenți de ea..."
START concurs! Azi cât ți-ai propus să pedalezi la Social Biking Challenge 2019? acum O zi - Săptămâna Mobilității debutează azi! La nivel european s-a organizat concursul Social Biking Challenge 2019. Municipalitatea acordă premii pentru cei care pedalează cel mai mult, la nivel local. Dar și Europa îi premiază pe primii 7 cu cel mai mare punctaj.
Plouă cu accidente în tot județul! Un motociclist inconștient în Cireșoaia, elicopterul SMURD chemat în ajutor acum 2 zile - A fost o zi plină astăzi pentru salvatorii bistrițeni. Deși afară este extrem de cald, a „plouat” cu accidente pe șoselele din tot județul. Cinci accidente au avut loc până la această oră, dintre care unul grav. Un tânăr a căzut de pe motocicletă și este inconștient. A fost solicitat ajutorul elicopterului SMURD.