FOTO/VIDEO: Ce cadou frumos de Crăciun pentru Bistrița-Năsăud! Vlăduţ Sărmaş este VEDETA populară a României în 2018!

FOTO/VIDEO:  Ce cadou frumos de Crăciun pentru Bistrița-Năsăud! Vlăduţ Sărmaş este VEDETA populară a României în 2018!

Ce mare bucurie! Ce tineri talentați și binecuvântați avem aici, pe aceste plaiuri de legendă, ale Bistriței și Năsăudului! Spun doar: Alexa Dragu, aproape-câștigătoare a concursului Vocea României – 2018, Cristian Moldovan, aproape-câștigător al celuilalt „contest” X Factor 2018 și bineînțeles Vlăduț Sărmaș – câștigător al celui mai mare concurs de muzică populară, costum, port popular, tradiții și obiceiuri autentice 100% din zona folclorică reprezentată! Vlăduţ este – repet cu încântare –   VEDETA POPULARĂ NAȚIONALĂ, în sezonul III, 2018!

Am insistat pe aceste detalii cu toată mândria. Las la o parte modestia, iertați-mă. Nu suntem nici Cluj, nici Iași sau Timișoara ! Dar când ai asemenea copii : Alexa, Cristian și Vlăduț – vorbesc doar de cânt, voce, pentru că l-aș putea adăuga și pe  Alexandru Grecu, la chitară, de pildă – nu poți să nu te lași purtat spre ceruri pentru a-i mulțumi Lui, chiar de ziua Nașterii Sale că ne-a hărăzit cu asemenea momente de aleasă bucurie ! Să-l mai aud pe vreunul că spune că Bistrița-Năsăud nu-i un județ cu oameni vrednici și de toată omenia… „că-l mănânc pe pâine”, vorba cântecului.

Finalul finalului a fost cu adevărat dur! Din cinci concurenți au rămas  numai trei. Foarte dificil, fără nicio exagerare. Grigore Leșe și doamnele Elise Stan, Niculina Stoican, și Cornelia Rednic au lăcrimat. Toți concurenții au fost nu buni, foarte buni. Juraților le-a părut sincer rău că au fost obligați, prin regulament, să renunțe la două finaliste. Așadar suspansul a devenit maxim. Fiecare candidat la premiul „fericirii” a venit cu un colind de Crăciun, din zona sa.

Subiectiv vorbind, elementul de cânt bătrânesc, din Runcu Salvei, de mai bine de un centenar, plus interpretarea vocală de 10 l-au făcut să strălucească, parcă mai mult, pe Vlăduț al nostru :

Așa am trăit eu momentul… Ca cireașă de pe tort, mi-aduc aminte de această minunată „Baladă închinată lui Boșotă Haiducul” :

După eșecul din sezonul trecut s-a reîntors cu curaj la ediția a III-a. „Dragostea pentru folclor și ambiția de a demonstra că pot câștiga Vedeta Populară, m-au făcut să revin cu și mai multă încredere, după o temeinică pregătire acasă”. Acesta i-a fost crezul. S-a dovedit că nu s-a înșelat! Așadar ultima confruntare i-a adus în scenă pe Vlăduț Sărmaș din Bistrița-Năsăud, pe Mihai Teacă, din Brașov și pe Raluca Radu din Vaslui. Toți trei foarte buni. De notat că Mihai Teacă s-a putut ajuta și de fluier sau clarinet, instrumente de suflet pe care le stăpânește foarte bine.

Anunțul câștigătorului sezonului III, 2018, a fost făcut de Iuliana Tudor:

Verdictul a fost unul inedit : Concursul a fost câștigat, la egalitate de puncte, de Vlăduț Sărmaș și de Mihai Teacă, premiul de 100.000 lei, împărțindu-se la doi. Decizia este a juriului. Nu vreau să o comentez, nu pot însă să nu remarc că din punct de vedere vocal, Vlăduț a fost mai bun… I-am luat un interviu în februarie 2018. M-a  surprins atunci cu vocea sa de bariton, în formare. A interpretat un scurt fragment Si vuol ballare signor Contino – din  „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart :

Ei bine, auzind cum a cântat acum la TVR, remarci imediat că progresul este evident. Vocea i-a crescut în claritate și ambitus, este mai profundă și-i permite modulații noi, spectaculare. Nu are nicio problemă să treacă de la canto-ul clasic la melosul popular… cu atât mai mult cu cât a recunoscut că sursa lui de inspirație nu a fost nimeni alta decât marea doamnă a cântului popular de la noi – Valeria Peter Predescu!

Cred că acolo sus, în cer, se bucură azi și dânsa pentru succesul emulului ei. Bucurie pe pământ, bucurie între astre. Ce ne-am putea dori mai mult de această mare zi a Crăciunului ?! Mulțumesc Vlăduț și călătorie lină pe drumul pe care ai pornit !

Sincere Felicitări, ție, familiei și profesorilor de la Liceul de muzică „Tudor Jarda” din Bistrița și ai celor de la Conservatorul de muzică „George Dima” din Cluj-Napoca !

Bravo & Bis ! Sărbători fericite !

Central Motors dă startul la Black Friday! noiembrie 15, 2019 - Black Friday a devenit o tradiție pentru Central Motors, aducând în prim-plan oferte de neratat și în acest an.  Central Motors – dealer autorizat al mărcilor Ford și Hyundai pe plan local – a organizat campanii speciale cu ocazia zilei de Black Friday.
SUPER oportunitate pentru studenţii din Bistriţa! noiembrie 15, 2019 - Te-ai gândit vreodată cum ar fi să trăiești pentru câteva luni în America și să experimentezi stilul de viață american? Dintr-o dată New York, Las Vegas sau Hawaii nu mai sunt atât de îndepărtate. Studenţii din Bistriţa au la dispoziţie o extraordinară oportunitate:
EXCEPȚIONAL! Un documentar realizat de un bistrițean, difuzat de una dintre cele mai mari platforme de filme din lume noiembrie 15, 2019 - Netflix, una dintre cele mai mari platforme de filme din lume, difuzează un  documentar realizat de un bistrițean. Este vorba despre „București, unde ești?”, realizat de Vlad Petri.
Strada nu este scrumieră! Amenzi usturătoare pentru șoferii care aruncă pe jos chiștoace noiembrie 15, 2019 - Șoferii care aruncă chiștoace pe jos riscă amenzi usturătoare din partea polițiștilor rutieri. Dacă sunt prinși că nu respectă reglementările în vigoare, aceștia pot primi amenzi de până la 3.000 de lei. „Strada nu este o scrumieră!” transmit polițistii.
MATEROM: Nu lăsa iarna să te surprindă! noiembrie 15, 2019 - Materom Automotive îți oferă pachetul complet de Verificare de iarnă și Demontat / Montat anvelope de sezon la prețul de numai 80 Lei (TVA inclus).
Black Friday, cu reduceri de până la 65%, în magazinele Sense! noiembrie 15, 2019 - Black Friday, cea mai aşteptată perioadă de shopping din an, debutează în magazinele Sense din Bistrita şi din ţară, dar şi online pe www.fashionsense.ro, cu reduceri cuprinse între 20% şi 65%, la o selecţie generoasă de piese din colecţia toamnă-iarnă 2019.
FOTO: Fără betoane pe râul Dipșa, la Lechința! noiembrie 15, 2019 - Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa fac precizări în legătură cu informațiile vehiculate în spațiul public de reprezentanții organizațiilor neguvernamentale din județul Bistrița-Năsăud - referitoare la betonarea râului Dipşa:
Aquabis: Fără apă rece astăzi, în Rusu Bârgăului noiembrie 15, 2019 - Locuitorii din Rusu Bârgăului rămân astăzi fără apă, pentru câteva ore, anunţă cei de la Aquabis.
VIDEO – VIIȘOARA: De bucurie că le-au intrat alocațiile, au băut și l-au bătut pe un vecin noiembrie 15, 2019 - Doi prieteni, de la blocurile sociale din Viișoara, au băut aseară. ”De bucurie că le-au intrat alocațiile”, după cum spun cei din zonă. Apoi au avut chef de scandal. L-au găsit pe un vecin și l-au bătut de a ajuns la spital.
Mama și fiica reținute pentru trafic de minori și proxenetism au ajuns după gratii! noiembrie 15, 2019 - Gabriela și Maria, două bistrițence, mamă și fiică, sunt acuzate de trafic de minori, proxenetism și trafic de persoane. Acestea au fost reținute, iar ieri, instanța a decis să le trimită după gratii pentru 30 de zile.
Mobilizare pentru cele patru familii rămase fără un acoperiș deasupra capului, în prag de sărbători. Ajutăm? noiembrie 15, 2019 - 15 persoane au rămas fără un acoperiș deasupra capului, în urma unuia dintre cele mai devastatoare incendii izbucnite în ultimii ani. Comunitatea locală din Șanț a început să se mobilizeze pentru a ajuta cele 4 familii greu încercate, tocmai în prag de sărbători.
TULBURĂTOR: Povestea emoționantă a unui stâlp de pe Via Transilvanica, dedicat unei voluntare care a plecat la cer noiembrie 14, 2019 - Fiecare dintre stâlpii care îi călăuzesc pe drumeții care iau la pas Via Transilvanica are povestea sa. Una insă este tulburătoare, fiind dedicat de un neamț soției sale care s-a stins după o luptă cu o boală cruntă.
INEDIT: Ies la lumină fascinante poveşti despre aviatori şi avioane de acum 75 de ani noiembrie 14, 2019 - Bistriţenii pasionaţi de istorie vor putea descoperi detalii captivante despre destinele unor aviatori, dar şi poveşti fascinante despre locurile în care s-au prăbuşit avioane pe aceste meleaguri, acum 75 de ani.
Prins drogat, la volan, pe străzile din Bistrița! noiembrie 14, 2019 - Polițiștii au oprit aseară în trafic un autoturism. Șoferul s-a dovedit a fi drogat. Mai mult, pasagerul din dreapta avea și un pliculeț cu substanțe vegetale. 
Mâine începe Bistriţa Folk: Întâlnire de suflet la Biblioteca „George Coșbuc”, concerte la „Dacia” noiembrie 14, 2019 - Ediția 2019 a Festivalului Național Bistrița Folk va debuta mâine, la prânz, la Biblioteca Judeţeană „George Coșbuc” din Bistriţa, cu o întâlnire de suflet. Vineri și sâmbătă, începând cu ora 18.00, la Centrul Cultural Dacia se vor derula concertele folk şi concursul dedicat tinerilor iubitori ai acestui gen muzical.