FOTO/VIDEO – Cine sunt medicii noi din Spitalul Județean. Super-specialistul care a lăsat clinici din Austria pentru a veni la Bistrița

FOTO/VIDEO – Cine sunt medicii noi din Spitalul Județean. Super-specialistul care a lăsat clinici din Austria pentru a veni la Bistrița

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița i-a prezentat astăzi pe cei 29 de medici veniți în unitatea medicală, începând cu 1 ianuarie 2018. Printre ei se numără și Carmen Salvan-Schaschl, doctor în radiologie și imagistică medicală, cu stagiu de cercetare efectuat în Statele Unite și colaborări cu universități din Austria.

Aproape 30 de medici noi s-au alăturat echipei de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița de la 1 ianuarie 2018. Toți au terminat facultatea la Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Iași sau Timișoara și vin din toate colțurile țării.

Astfel, la Anestezie și Terapie Intensivă au fost cooptați Antohi Julien-Gheorghe, Loredana Oprea și Daniel-Grigore Lehaci, la Cardiologie Anamaria Stănilă, la Chirurgie Generală Radu-Claudiu Elisei, la Dermatovenerologie Oana Fechete și Ioana Manuela Man, la Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice Paula Gabriela Avram, la Gastroenterologie  Andrei Vârciu, Medicină de Familie  Emanuela Natalia Pintea, Medicină de Urgență Oleg Burlac, Medicină Internă Ioana-Mariana Marchiș și Cosmin Bogdan Man, la Medicină Legală Răzvan Andrei Țiriac, la Neurochirurgie Vasile Florin Leat-Savin și Estera Alexandrina Pop, la Neurologie Iulia Frimu, la Obstetrică-Ginegolocie Anton-Mihai Bărcan, la Oncologie Medicală Ioana-Alina Cuc, la ORL Camelia Gherman, Horațiu Bogdan Rablău și Ajtony Balint, la Ortopedie și Traumatologie Florin Cioancă, la Pediatrie Ioana-Monica Pop, la Pneumologie Carmen Brînză, la Radiologie și Imagistică Medicală Carmen Salvan-Schaschl și Titus Odiviu Udrescu, iar la Urologie Valerian Ciprian Lucan.

Printre ei se numără și soții Man, care au ales să se mute cu tot cu copiii la Bistrița, dar și Carmen Salvan-Schaschl, un superspecialist care a efectuat un stagiu de cercetare în Statele Unite, iar în ultimii ani a colaborat cu Universitatea din Graz și cu clinici universitare de radiologie din Austria.

„În ultimii ani am lucrat la Universitatea din Graz, cu clinici universitare de radiologie. Am dobândit de-a lungul anilor toate competențele care țin de specialitatea noastră. Mă bucur că s-au achiziționat aparate de înaltă performanță. În sfârșit am ajuns la o normalitate în specialitatea noastră. O normalitate pe care eu am așteptat-o de 20 de ani”, a declarat Carmen Salvan-Schaschl, în cadrul conferinței de prezentare de astăzi.

De altfel, condițiile excelente pe care le-au întâlnit la Bistrița au fost o condiție determinantă pentru venirea celor mai mulți dintre medicii tineri care s-au alăturat echipei în ultimul an.

Primăria Bistrița sare cu bani pentru subvenționarea taxei pentru gunoi acum 2 ore- Supercom vrea ca locuitorii județului să plătească mai mult pentru gunoi în primele trei luni ale acestui an. Municipalitatea sare în ajutorul bistrițenilor și este dispusă să subvenționeze taxa pentru gunoi pentru această perioadă.
Dispar merele uriașe de pe Bulevardul Republicii?! acum 3 ore- Câteva mere uriașe care împodobeau de ani de zile Bulevardul Republicii au fost scoase astăzi de angajații Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița.
Ringul de luptă al câinilor s-a mutat la Dumitra! Polițiștii fac cercetări acum 4 ore- Un nou caz de organizare lupte între câini a ieșit la lumină. Internetul a fost împânzit cu imaginile unui câine rănit în urma unei ”demonstrații de putere” a patrupedelor. Polițiștii au intrat pe fir și fac verificări.
Îndemânarea Construct, Campredo și Leoni fac angajări! NOI locuri de muncă, disponibile în Bistriţa acum 4 ore- Se fac angajări la Îndemânarea Construct, Campredo, Leoni, Agro-Ardeal, Italtextil și IMP România! Noi locuri de muncă sunt disponibile pentru cei care își caută un job bine plătit, dar și un mediu de lucru atractiv: transportul este asigurat de compania care oferă și diferite sporuri și bonusuri pentru prezență, performanță sau calitate!
Hyundai câștigă două premii „iF Design 2019”! acum 5 ore- Hyundai a obținut o nouă recunoaștere internațională a viziunii de design, pentru al cincilea an consecutiv: Modelul Palisade și conceptul Le Fil Rouge câștigă „iF Design Award”, în cadrul categoriei "Automobile / Vehicles".
Ce a decis judecătorul în cazul femeii și a celor doi bărbați ce au obligat două minore să se prostitueze acum 6 ore- Joi, doi bărbați și o femeie au ajuns la sediul poliției pentru declarații. Aceștia sunt cercetați după ce ar fi obligat două minore să se prostitueze. În urma audierii, instanța a decis soarta lor pe următoarea perioadă în care se continuă cercetările:
Ajutor de nădejde! Tot la 10 zile, câinii îi însoțesc pe polițiști în acțiunile lor! acum 7 ore- Când se vorbește despre poliție, oamenii se gândesc la uniforme și la mașini. Dar la Poliție, ”lucrează” și câteva patrupede, ajutor de nădejde al oamenilor legii. Anul trecut, câinii polițiști au fost ”în acțiune„ tot la 10 zile.
Cine este șoferul care a distrus 5 mașini în doar câteva minute: Un asistat social problemă condamnat penal acum 8 ore- Sâmbătă noaptea, un tânăr de 30 de ani reușea să distrugă 5 mașini dintr-un foc, în doar câteva minute. Aceste este un „client” fidel al polițiștilor, fiind condamnat penal pentru mai multe infracțiuni. De asemenea, acesta stă într-o locuință socială a Primăriei Bistrița, care încearcă de ceva ani evacuarea.
FANTASTIC: Bogdan Georgescu din Bistrița, pe podium la Festivalul Internațional de Film de la Berlin! acum 9 ore- Scurtmetrajul Blue Boy, realizat de Manuel Abramovici (regizor) și bistrițeanul Bogdan Georgescu (producător creativ), a fost distins cu prestigiosul trofeu Ursul de Argint, în acest weekend, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin!
FOTO – Carambol în față la Pensiunea Sheriff. Două mașini s-au ciocnit cu un microbuz și o basculantă acum 10 ore- Carambol în această dimineață în față la pensiunea Sheriff, pe DN17. În accident au fost implicate un taximetru, un autoturism, un microbuz și o basculantă. Basculanta a rupt un semn de circulație și a fost la un pas să se răstoarne cu tot cu încărcătură în pârâul din zonă.
Rămase împotmolite pe un drum forestier, cu trei copii, din cauza GPS-ului acum 10 ore- Două femei au tras spaima vieții lor când au constatat că GPS-ul le-a purtat pe un drum forestier, unde au rămas împotmolite. Cele două aveau cu ele și trei copii și tocmai vizitaseră mănăstirea Parva.
Un nou proiect Class Expert Construct: 20 de căsuțe de poveste, drăguțe și cochete, pe strada George Enescu din Bistrița acum 22 de ore- Class Expert Construct s-a impus pe piața imobiliară din Bistrița ca un constructor cu o viziune arhitecturală modernă, care pune accentul pe confort și utilitate în proiectele sale imobiliare. Fiecare metru pătrat de construcție este atent gândit, astfel încât să ofere proprietarilor tot confortul pretins, cheltuieli mici de întreținere și satisfacția unui cămin de poveste, ca-n reviste.
Asociația Autism: Elevii cu tulburări din spectrul autist și cerințe speciale au nevoie de un proces educativ incluziv real acum O zi- Referitor la declarațiile ministrului educației, Ecaterina Andronescu, legate de integrarea elevilor cu cerințe educative speciale în învățământul de masă, Asociația Autism Europa - Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț lămurește următoarele:
FOTO – Nu a luat cum trebuie curba și a accidentat un șofer de 75 de ani acum O zi- În această după-masă a avut loc un accident rutier pe DJ154, în localitatea Sărata. Implicați au fost un tânăr de 23 de ani și un bărbat de 75 de ani din Bistrița. Din fericire nimeni nu a fost rănit.
Căderi de pietre pe DN17, în Pasul Tihuța acum O zi- Mai multe pietre au căzut de pe versanți în urmă cu puțin timp, pe DN17, în Pasul Tihuța. Un echipaj al Secției Drumuri Naționale au îndepărtat deja pietrele de pe carosabil.