FOTO/VIDEO – Cine sunt medicii noi din Spitalul Județean. Super-specialistul care a lăsat clinici din Austria pentru a veni la Bistrița

FOTO/VIDEO – Cine sunt medicii noi din Spitalul Județean. Super-specialistul care a lăsat clinici din Austria pentru a veni la Bistrița

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița i-a prezentat astăzi pe cei 29 de medici veniți în unitatea medicală, începând cu 1 ianuarie 2018. Printre ei se numără și Carmen Salvan-Schaschl, doctor în radiologie și imagistică medicală, cu stagiu de cercetare efectuat în Statele Unite și colaborări cu universități din Austria.

Aproape 30 de medici noi s-au alăturat echipei de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița de la 1 ianuarie 2018. Toți au terminat facultatea la Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Iași sau Timișoara și vin din toate colțurile țării.

Astfel, la Anestezie și Terapie Intensivă au fost cooptați Antohi Julien-Gheorghe, Loredana Oprea și Daniel-Grigore Lehaci, la Cardiologie Anamaria Stănilă, la Chirurgie Generală Radu-Claudiu Elisei, la Dermatovenerologie Oana Fechete și Ioana Manuela Man, la Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice Paula Gabriela Avram, la Gastroenterologie  Andrei Vârciu, Medicină de Familie  Emanuela Natalia Pintea, Medicină de Urgență Oleg Burlac, Medicină Internă Ioana-Mariana Marchiș și Cosmin Bogdan Man, la Medicină Legală Răzvan Andrei Țiriac, la Neurochirurgie Vasile Florin Leat-Savin și Estera Alexandrina Pop, la Neurologie Iulia Frimu, la Obstetrică-Ginegolocie Anton-Mihai Bărcan, la Oncologie Medicală Ioana-Alina Cuc, la ORL Camelia Gherman, Horațiu Bogdan Rablău și Ajtony Balint, la Ortopedie și Traumatologie Florin Cioancă, la Pediatrie Ioana-Monica Pop, la Pneumologie Carmen Brînză, la Radiologie și Imagistică Medicală Carmen Salvan-Schaschl și Titus Odiviu Udrescu, iar la Urologie Valerian Ciprian Lucan.

Printre ei se numără și soții Man, care au ales să se mute cu tot cu copiii la Bistrița, dar și Carmen Salvan-Schaschl, un superspecialist care a efectuat un stagiu de cercetare în Statele Unite, iar în ultimii ani a colaborat cu Universitatea din Graz și cu clinici universitare de radiologie din Austria.

„În ultimii ani am lucrat la Universitatea din Graz, cu clinici universitare de radiologie. Am dobândit de-a lungul anilor toate competențele care țin de specialitatea noastră. Mă bucur că s-au achiziționat aparate de înaltă performanță. În sfârșit am ajuns la o normalitate în specialitatea noastră. O normalitate pe care eu am așteptat-o de 20 de ani”, a declarat Carmen Salvan-Schaschl, în cadrul conferinței de prezentare de astăzi.

De altfel, condițiile excelente pe care le-au întâlnit la Bistrița au fost o condiție determinantă pentru venirea celor mai mulți dintre medicii tineri care s-au alăturat echipei în ultimul an.

VIDEO: Om de afaceri din Bistrița reținut pentru 24 de ore. AFLĂ pentru ce acum 2 ore - Un om de afaceri din Bistrița a fost reținut în această seară pentru 24 de ore. Acesta a fost dus în cătușe, cu mascații la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud. Ce s-a întâmplat:
FOTO: A luat-o la sănătoasa prin porumb după ce a lovit două fete pe marginea drumului acum 8 ore - Un accident rutier destul de neobișnuit s-a petrecut în Nimigea de Sus. După ce a lovit două fete pe marginea drumului, șoferul a luat-o la sănătoasa prin porumb.
VIDEO: Ce le poate oferi Bistriţa celor din diaspora… ?! Cum îi încurajăm pe bistriţeni să revină acasă acum 8 ore - Cum îi încurajăm pe cei din diaspora să revină acasă? Cei care se aşteaptă la flori şi un covor roşu – să nu se întoarcă...! „Dacă la întoarcere, te aştepţi să găseşti o ţară plină de zâmbet, nu te întoarce! Dacă vrei să te întorci acasă, să pui umărul să faci o ţară mai frumoasă, atunci întoarce-te… Nu este uşor, dar..."
VIDEO: Se întâmplă în Bistriţa! acum 9 ore - Se propie Târgul Mare al Bistriței iar organizatorii au pregătit pentru melomanii din oraş câteva surprize imposibil de refuzat:
Directorul economic de la Aquabis a dat împrumut bani de-o vilă în oraș acum 11 ore - Încasează aproape 10.000 de lei pe lună, iar în ultimii ani a dat împrumut unor persoane fizice în valoare de 70.000 de euro. Este vorba despre un director din cadrul Aquabis, furnizorul de apă și canal, o societate public-privată.
Schimbă-ţi maşina veche cu un model Ford! Preţuri speciale prin Programul Rabla! acum 11 ore - Vino în Showroom-ul Ford Bistriţa, Cartier Viişoara nr 301A (lângă benzinăria Petrom) şi beneficiază de ofertele speciale. O nouă generaţie de maşini te aşteaptă!
FOTO/VIDEO: Noua secție ATI, inaugurată alături de ministrul sănătății Sorina Pintea acum 13 ore - Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și Unitatea de Transfuzii Sanguine au fost inaugurate astăzi. Alături de oficialitățile locale, la eveniment a participat ministrul sănătății Sorina Pintea.
Încă un cetăţean de onoare, în Bistriţa…?! acum 13 ore - Consilierii locali se întrunesc azi într-o şedinţă ordinară, iar primul proiect pe ordinea de zi se referă la un nou cetăţean de onoare în Bistriţa:
Cum a plătit Primăria Bistrița 50.000 de euro pentru cauciuc INEXISTENT pentru spațiile de joacă acum 15 ore - În urmă cu doi ani, Primăria Bistrița a plătit unei firme din Târgoviște peste 50.000 de euro pentru cauciuc menit să protejeze copiii în spațiile de joacă. Problema este că acest cauciuc nu a fost niciodată montat. Pe fir a intrat Curtea de Conturi, iar SRL-ul din Târgoviște a fost nevoit să dea banii înapoi.
Punct termic pus la pământ pentru a face loc primei parcări supraetajate din Bistrița acum 15 ore - Primăria Bistrița pregătește prima parcare supraetajată din oraș. Pentru ca aceasta să se transforme în realitate, va fi pus la pământ un punct termic, situat pe Aleea Heniu.
Preț redus azi la abonamentele de piscină și fitness de la Casa EMA! acum 16 ore - Azi e ziua din lună în care Casa EMA vine în întâmpinarea doritorilor de sport și relaxare: scad preţurile la cele două servicii principale! Profitaţi, aşadar, de Happy Day...!
11,5 milioane de euro pentru Colegiul Național „Liviu Rebreanu”. Toate sălile vor avea dotări audio-video de ultimă generație acum 17 ore - În ședința de ieri de Guvern au fost aprobați indicatorii pentru reabilitarea Colegiului Național „Liviu Rebreanu”. Pentru reabilitarea colegiului sunt necesare 11,5 milioane de euro. Toate sălile de clasă vor avea dotări IT și audio-video de ultimă generație. De asemenea, va fi reabilitat și parcul dendrologic.
Câţi poliţişti cu studii superioare avem la Bistriţa? Un răspuns „interesant şi hazliu” acum O zi - 64% dintre cei care muncesc în Poliţia Locală au studii superioare. Un singur angajat nu a promovat examenul de Bacalaureat. Deşi s-a bârfit pe la colţuri că în Poliţia Locală funcţionează nepotismul, acest lucru nu este adevărat:
Cât de importanți sunt papucii, noțiunile de prim-ajutor sau cele de orientare pe munte?! 1200 de persoane „s-au pregătit” să facă față drumețiilor, într-un proiect inedit acum O zi - Încă o ediție a Școlii de Mers pe Munte s-a încheiat! Peste 200 de oameni au fost inițiați în tainele muntelui. workshop-urile au fost ținute de profesioniști printre care și Tibi Ușeriu!
FII REPORTER: Supermarketuri fără rampe de acces pentru persoanele cu handicap acum O zi - Accesul persoanelor cu dizabilități în magazine și supermarketuri este o adevărată aventură. Totul începe din parcare unde locurile sunt ocupate și se termină cu accesul în magazin și alegerea produselor. Totuși... există o lege care obligă comercianții să aibă la intrare căi de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă.