FOTO/VIDEO – Colibița, raiul folkiștilor din întreaga țară pentru un weekend

FOTO/VIDEO – Colibița, raiul folkiștilor din întreaga țară pentru un weekend

S-a întâmplat la Colibița, la Sărbătoarea sufletului pururi tânăr. Aflat la cea de-a VII-a ediție, Colibița Folk Fest a adunat și anul acesta „greii” muzicii folk la un loc. Scena amplasată pe marginea lacului și chitările au fost ingredientele cheie ale celor două seri de festival.

Deși luna august este plină de festivaluri folk la nivel național, organizatorii au reușit să-i aducă în fața publicului pe unii dintre cei mai iubiți artiști.

„Remember Cenaclul Flacăra se vrea o confiscare a mișcării folk la nivel de țară și se simte asta. Nu ne batem noi cu nimeni”, exemplifică organizatorii de la Folk Fest.

Deja ne-au obișnuit cu recitaluri în cadrul cărora cei mai talentați tineri folkiști sunt premiați. Anul acesta, fericiții câștigători din prima seară au fost răsplătiți cu bani și o chiatară electroacustică de la HORA Reghin. Pe locul întâi s-a situat Maria Matean, fiind urmată pe locurile doi și trei de Roxana Luca și Nicoleta Onighi.

Antonia Ivașcu, care nu lipsește în ultima perioadă de la recitalurile de la Colibița a încălzit atmosfera cu hituri ale aniilor ’70-’80, când muzica folk era în plină expansiune.

„Antonia este câștigătoarea celei de a doua ediții Colibița Folk Fest și e o plăcere să-i invit. Socotesc că e de datoria mea să-i aduc pe tinerii județului în față, prin recital, merită lucrul acesta”, spune organizatorul Toni Vlad.

Ducu Bertzi și Vasile Șeicaru au fost cap de afiș pentru cele două seri de folk, iar asta i-a strâns pe cei mai mari fani ai acestui gen la „Marea de la munte”.

Vasile Șeicaru are de fiecare dată pe hârtie 45 de minute și niciodată nu a cântat mai puțin de o oră și jumătate, ceea ce s-a întâmplat și sâmbătă seara. Oamenii au fredonat împreună cu artiștii melodii precum „Floare de colț”, „Din prea mult sau prea puțin” sau „M-am îndrăgostit numai de ea”.

Cea de a doua seară de concurs a venit cu o surpriză! Câștigătorul locului întâi este chiar din Arad! Raul Nica a bătut drumul până în județul nostru, dar a meritat efortul. Pe „podium” au urcat Ana Mălina Borgovan și Vlad Paul Rusu, completând locurile doi și trei.

Despre continuitatea muzicii folk spun și organizatorii câteva cuvinte

„Muzica folk e cea care ține stindardul sus, pentru că la ce nebunie se întâmplă pe plan mondial, doar ea mai poate face asta. Trăim schimbarea unei culturi, înlocuirea ei cu alta, iar muzica folk va muri când interpreții ei se vor duce, rând pe rând”, declară Toni Vlad, organizator, pentru Bistrițeanul.ro.

La prima ediție au fost in jur de 400 de participanti, apoi 600, iar încet, încet nu s-a coborat la mai puțin de 1.000 de spectatori pe seară, spun sursele oficiale.

 

Trei femei agresate fizic de doi bărbați! Unul a fost reținut! acum 2 ore- Un tânăr de 27 de ani și-a bătut soția. Un bărbat de 62 de ani a agresat fizic două femei. Ambii se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul de 62 de ani a fost reținut. AFLĂ ce s-a întâmplat:
Noutăți de iunie, la AWAKE Festival…! acum 3 ore- Echipa Awake Festival a transmis câteva noutăţi importante care vor conta pentru toţi cei care au de gând să participe la acest eveniment!  Iată despre ce este vorba: 
Ce ți-e și cu neamurile! I-a furat mașina, i-a lovit-o și apoi a plecat de la locul accidentului! acum 3 ore- Doi giurgiuveni, neamuri, le-au dat de lucru polițiștilor. Unul dintre ei a sunat la poliție, anunțând că i-a fost furată mașina. Polițiștii au găsit-o într-un șanț, în urma unui accident. Și nici urmă de ”șofer”.
Într-o săptămână, 21 de persoane internate cu BDA. Copiii mici pot chiar muri! acum 4 ore- O alimentație sănătoasă, hidratare corectă, igienă corectă, sunt doar câteva din lucrurile care ne pot scăpa de mari probleme. Într-o săptămână, 20 de bistrițeni au fost internați cu BDA, din care 12 copii sub 14 ani. Această boală le poate fi fatală micuților.
VIDEO PERICOL ÎN TRAFIC! Poliția caută un șofer care s-a aventurat rupt de beat prin județ acum 5 ore- Un șofer care a condus un autoturism înmatriculat în Dolj aseară este căutat de poliție, după ce un alt participant la trafic l-a surprins cu telefonul mobil conducând haotic și punând în pericol ceilalți șoferi.
Euforia Floral Boutique angajează decorator, Transmixt caută şoferi de autobus! Oportunităţi de muncă, la Bistriţa acum 6 ore- Dacă ai experiență în domeniul floristic, eşti tânără, serioasă, stăpână pe tine şi ambiţioasă – ai toate şansele să-ţi găseşti un loc de muncă la Euforia Flaoral Boutique! Transmixt caută şoferi de autobuz! NOi locuri de muncă, disponibile în Bistriţa:
INADMISIBIL! Viețile bistrițenilor „costă”… două pancarte minuscule! acum 7 ore- Despre degradarea clădirilor din Centrul Istoric, Bistrițeanul.ro a mai scris. Dar ceea ce s-a întâmplat zilele trecute e inadmisibil! Conform imaginilor, viața bistrițenilor costă...cât două pancarte minuscule.
FOTO/VIDEO. Adoratio. Ei sunt copiii care ştiu să cânte dumnezeieşte… acum 8 ore- "Am învăţat foarte multe din toată această experienţă alături de Adoratio. Învăţăm unii de la alţii în fiecare moment ce înseamnă respectul şi acceptarea, iar eu încerc să le transmit copiilor în primul rând bucuria de a cânta... Trebuie să se simtă bine şi fericiţi când vin la cor...”, a mărturisit Carolina Karoli, dirijorul corului Adoratio.
INEDIT! 24 de drapele istorice, purtate de tineri îmbrăcați în port popular, la Bistrița acum 9 ore- Ziua Drapelului Național al României va fi sărbătorită într-un mod inedit, în acest an! Bistrițenii vor avea ocazia să admire 24 de drapele istorice, datând încă din secolul I î.Hr.. Acestea vor defila prin fața curioșilor, purtate de tineri îmbrăcați în port tradițional. AFLĂ programul:
Rostul de dimineaţă. Tulburător, în parcul din Bistriţa: O mamă îşi duce copilul în dinţi… acum 10 ore- S-a întâmplat chiar zilele trecute, în parcul municipal din Bistriţa. Cei care s-au nimerit prin zonă au urmărit cu sufletul la gură câteva imagini tulburătoare, surprinse întâmplător, de o cameră vigilentă...  
Bistrițeanul care știe de la Pitti Uomo, cel mai tare eveniment dedicat modei masculine din Italia, ce vor purta bărbații cu stil în 2020 acum 24 de ore- Simi Creța este o enciclopedie în materie de modă și stil masculin, iar în ultimii ani și-a cultivat intens pasiunea din care a făcut o afacere. Dacă săptămânile trecute a fost în Spania, unde s-a pus la curent cu toate noutățile în ceea ce privește costumele de gală și ceremonie, zilele trecute a revenit din...
FOTO: Bebeluș de 3 luni grav rănit, după ce căruța în care se afla, cu mama și cei cinci frați, s-a răsturnat acum O zi- Un accident mai puțin obișnuit a avut loc în Satu Nou. O căruță s-a răsturnat în șanț. Toate cele șapte persoane au ajuns la spital. 
Cel mai amplu album foto, cu cei mai frumoşi bistriţeni îmbrăcaţi în IE…! acum O zi- O invitaţie specială, pentru toţi bistriţenii: Luni, 24 iunie – de Ziua Universală a Iei – suntem cu toţii invitaţi să realizăm împreună „Albumul bucurIEI bistrițene”! La Muzeul Judeţean - un eveniment de excepție dedicat sărbătoririi iei: „Port cu mândrIE”. Iile de o frumusețe covârșitoare, adunate cu migală de Marius Matei în colecția etnografică ce îi poartă numele, revin la Bistrița!
Italienii au ocazia să admire două porturi populare din Țara Năsăudului, de Ziua Iei! acum O zi- 24 iunie este desemnată Ziua Iei. Frumusețea iei românești, mai exact a portului din Țara Năsăudului, va putea fi admirată și de italieni. Silvia Floarea Toth va expune mâine, la Roma, două porturi populare.
DE CITIT: Un roman noir – o confesiune fără speranță, o declarație în fața morții… acum O zi- Un roman noir – o confesiune fără speranță, o declarație în fața morții… Un manuscris aflat la mila unui preot de închisoare, un disperat exercițiu de stil executat de un personaj muribund. Tonul e simplu și fără pretenții. De aceea povestea transmite o durere ascuțită, în linii brutale, cu imagini vibrante și cu asocieri senzoriale cutremurătoare...