FOTO/VIDEO – Colibița, raiul folkiștilor din întreaga țară pentru un weekend

FOTO/VIDEO – Colibița, raiul folkiștilor din întreaga țară pentru un weekend

S-a întâmplat la Colibița, la Sărbătoarea sufletului pururi tânăr. Aflat la cea de-a VII-a ediție, Colibița Folk Fest a adunat și anul acesta „greii” muzicii folk la un loc. Scena amplasată pe marginea lacului și chitările au fost ingredientele cheie ale celor două seri de festival.

Deși luna august este plină de festivaluri folk la nivel național, organizatorii au reușit să-i aducă în fața publicului pe unii dintre cei mai iubiți artiști.

„Remember Cenaclul Flacăra se vrea o confiscare a mișcării folk la nivel de țară și se simte asta. Nu ne batem noi cu nimeni”, exemplifică organizatorii de la Folk Fest.

Deja ne-au obișnuit cu recitaluri în cadrul cărora cei mai talentați tineri folkiști sunt premiați. Anul acesta, fericiții câștigători din prima seară au fost răsplătiți cu bani și o chiatară electroacustică de la HORA Reghin. Pe locul întâi s-a situat Maria Matean, fiind urmată pe locurile doi și trei de Roxana Luca și Nicoleta Onighi.

Antonia Ivașcu, care nu lipsește în ultima perioadă de la recitalurile de la Colibița a încălzit atmosfera cu hituri ale aniilor ’70-’80, când muzica folk era în plină expansiune.

„Antonia este câștigătoarea celei de a doua ediții Colibița Folk Fest și e o plăcere să-i invit. Socotesc că e de datoria mea să-i aduc pe tinerii județului în față, prin recital, merită lucrul acesta”, spune organizatorul Toni Vlad.

Ducu Bertzi și Vasile Șeicaru au fost cap de afiș pentru cele două seri de folk, iar asta i-a strâns pe cei mai mari fani ai acestui gen la „Marea de la munte”.

Vasile Șeicaru are de fiecare dată pe hârtie 45 de minute și niciodată nu a cântat mai puțin de o oră și jumătate, ceea ce s-a întâmplat și sâmbătă seara. Oamenii au fredonat împreună cu artiștii melodii precum „Floare de colț”, „Din prea mult sau prea puțin” sau „M-am îndrăgostit numai de ea”.

Cea de a doua seară de concurs a venit cu o surpriză! Câștigătorul locului întâi este chiar din Arad! Raul Nica a bătut drumul până în județul nostru, dar a meritat efortul. Pe „podium” au urcat Ana Mălina Borgovan și Vlad Paul Rusu, completând locurile doi și trei.

Despre continuitatea muzicii folk spun și organizatorii câteva cuvinte

„Muzica folk e cea care ține stindardul sus, pentru că la ce nebunie se întâmplă pe plan mondial, doar ea mai poate face asta. Trăim schimbarea unei culturi, înlocuirea ei cu alta, iar muzica folk va muri când interpreții ei se vor duce, rând pe rând”, declară Toni Vlad, organizator, pentru Bistrițeanul.ro.

La prima ediție au fost in jur de 400 de participanti, apoi 600, iar încet, încet nu s-a coborat la mai puțin de 1.000 de spectatori pe seară, spun sursele oficiale.

 

VIDEO: Zeci de mii de euro, pentru tinerii din Lunca Ilvei! acum 10 minute - O veste excelentă, pentru tinerii întreprinzători din Lunca Ilvei! Vor avea, în curând ocazia să pună în practică tot ce au văzut sau au admirat în Occident. Ce au de făcut pentru a primi câteva zeci de mii de euro:
Tentativă eșuată de sinucidere. VEZI ce metodă a folosit un bărbat pentru a-și pune capăt zilelor acum 2 ore - Un bărbat a plecat de acasă în toiul nopții nopții, amenințându-și soția că se sinucide. Panicată, femeia a alertat Poliția care a pornit pe urmele bărbatului. La scurt timp acesta a fost găsit pe o pășune, în plin proces de sinucidere.
Locuiești în Beclean sau în apropiere? Ai ocazia să fii EROU! acum 4 ore - Încă nu au o ambulanță care să-i ajute să ajungă la donari, oriunde și oricând. Așa că își aleg periodic câte o locație. Iar de mâine, vor fi la Beclean. Așa că ai ocazia să fii erou dacă locuiești în zona orășelului de pe Someș.
Medicii de familie NU vor să facă de gardă la UPU! CARE le e expliația: acum 20 de ore - Managerul Spitalului a explicat că a propus medicilor de familie să facă de gardă la UPU. Cum aceștia au refuzat, Lazany vrea să-i oblige…prin lege. Nu banii ar fi problema lipsei de interes pentru gardă. CARE e explicația medicilor de familie: Codurile de gravitate a problemelor cu care pacienții se prezintă la UPU sunt alb,...
AQUABIS: Lucrări pe Zefirului, până la noapte acum 22 de ore - Astăzi, 14.09.2019, între orele 15.30 – 22.00 se va SISTA PARTIAL furnizarea apei potabile în municipiul Bistrita pe strada Zefirului. În acest interval orar se vor executa lucrări de remediere a unei avarii .
FOTO/VIDEO INCREDIBIL! Cu școală renovată, copiii dintr-o localitate bistrițeană sunt nevoiți să facă naveta 10 km acum 22 de ore - Situație incredibilă în comuna Negrilești. 16 copii sunt nevoiți să facă naveta 10 kilometri, din Breaza în Negrilești, în ciuda faptului că au o școală proaspăt renovată. Motivul?! Directoarea școlii vrea „rotunjirea” claselor.
Să fie clar! Să parchezi ca un bou nu e fraudă! Avem dovada: acum O zi - Șoferii care parchează pe locuri rezervate persoanelor cu handicap, pe spaţiul verde sau pur şi simplu unde apucă, par să fie tot mai prezenți în peisaj. Funcția pe care o ai într-o instituție ne demonstrează că poți face tot ce-ți poftește suflețelul... oricum nu pățești nimic. Așa și cu parcatul mașinii...
Doi bistrițeni au pus pe picioare cel mai cool local dedicat burgerilor din Cluj-Napoca acum O zi - Doi bistrițeni au pus pe picioare cel mai cool local dedicat burgerilor din Cluj-Napoca. Totul a pornit de la o idee, o perioadă de muncă în Anglia și o investiție de 100.000 de euro.
Ford dezvăluie o gamă de vehicule electrificate care va depăși gama de modele cu motorizări convenționale benzină și diesel până în 2022 acum O zi - Ford lansează în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt cea mai puternică gamă de vehicule electrificate din istoria sa. Aceasta include noul Puma EcoBoost Hybrid, noile modele plug-in hybrid Explorer și Tourneo Custom și noua generație a SUV-ului Kuga – primul model Ford care este oferit în versiuni de propulsie mild-hybrid, full-hybrid și plug-in...
VIDEO: Primul liceu ortodox privat prinde contur la Bistriţa…! acum O zi - Existenţa unui liceu ortodox privat la Bistriţa prinde contur: Va funcţiona în conformitate cu programa Ministerului Educaţiei Naţionale. Nu va fi un seminar teologic, va fi o şcoală privată cu profil teologic, patronată de Biserica Ortodoxă.
Vrei un weekend prelungit?? FII EROU și-l poți avea! acum 2 zile - Prezentă în emisiunea Bistrițeanul.ro, Adina Beudean, directorul Centrului de Transfuzii a explicat avantajele donării de sânge. Nu doar că salvează viața celui pentru care donezi, ci și a donatorului. Mai mult, dacă ești erou, poți avea un weekend prelungit. AFLĂ cum:
Restaurantele L’Aroma și Casa Someșană îți aduc delicatesele direct la birou sau oriunde te-ai afla! acum 2 zile - Ştiţi acel moment al zilei, la birou, în care cineva întreabă „Ce mâncăm şi noi astăzi?” şi fiecare începe să îşi dea cu părerea într-un dezacord total? Pentru cei care ar mânca ceva tradițional, dar și pentru cei care vor să fie mai sofisticați, avem soluția! Restaurantele L’Aroma și Casa Someșană aduc delicatesele direct la birou sau oriunde te-ai afla!
ZVONOTECĂ: S-a furat ditai pădurea între Sângeorz-Băi și Maieru! Au rămas doar cioatele, vreo 8000… acum 2 zile - Teoretic, avem o grămadă de instituții plus un ministru al Pădurilor de pe la noi - Ioan Deneș - care ar trebui să vegheze asupra aurului verde din pădurile județului, să fie expoatat cu responsabilitate, legal, etc. Asta a fost teoria. Practic avem o grămadă de slujbași plătiți regește de la bugetul de stat care s-au făcut că nu văd că a dispărut o pădure întreagă, dintre Sângeorz-Băi și Maieru.
Aquabis: Trei străzi fără apă azi, în Bistriţa acum 2 zile - Astăzi, 13 septembrie 2019, se va sista furnizarea apei potabile în  municipiul Bistriţa. Trei străzi vor fi afectate:
Vreți curent gratuit cu fotovoltaice? Trebuie să vă aduceți instalatori de la sute de kilometri distanță acum 2 zile - Începând de ieri, românii care vor electricitate gratuită o bună parte din an vor primi de la stat 20.000 de lei pentru a-și instala acasă panouri fotovoltaice. Aceștia pot deveni producători de energie electrică, surplusul fiind practic vândut din nou în rețea.