FOTO/VIDEO – Concert caritabil, de Valentine’s Day. Interact Club Bistrița-Nosa ne demonstrează că avem viitor

FOTO/VIDEO – Concert caritabil, de Valentine’s Day. Interact Club Bistrița-Nosa ne demonstrează că avem viitor

Ce surpriză plăcută am trăit aseară, 14 februarie, de la orele 18:00, la Sinagogă…! Un grup inimos de adolescenți mari și mici, toți elevi de liceu, au pregătit și realizat, ei de ei (!), un spectacol întreg. Vreau să subliniez că toată seara le-a aparținut în exclusivitate: 14-18 ani!

Ce vârstă superbă… ! M-am simțit cu adevărat bunic și mi-a căzut extrem de bine văzând ce pot să facă „nepoții” (!). În principiu, copiii aceștia arată că avem viitor. E pozitiv, chiar tonifiant! Au mai fost la Sinagogă o seamă de părinți, rude și dascăli, adulți aflați alături de mine, în evidentă minoritate.

Și ce bine s-au distrat adolescenții! Și cei de pe scenă și cei din sală… Vorbesc de amatori, nu de profesioniști. Inerentele erori de tonalitate sau de respectare a măsurii muzicale, mici de altfel, au fost pe deplin compensate cu iubire și dorința de a dărui.

Eroii serii fac parte din organizația de voluntariat Interact – Club Bistrița – Nosa destinată persoanelor între 14-18 ani, fondată în 2013 sub egida Rotary Bistrița.

De unde ideea cu concertul caritabil de Valentine’s Day? Jessica Petri a lămurit lucrurile: „Anul trecut am decis să petrecem altfel această minunată zi a iubirii. Am cântat și am dansat împreună cu toți cei care au vrut să ne fie alături. Nu puțini! Am reușit să strângem 1.000 Lei pe care i-am donat unei fetițe bolnave de cancer. În anul acesta am reluat proiectul și l-am finalizat alături de buna mea prietenă Eliza Cazac… Concert caritabil – 5 Lei intrarea. Sperăm să încasăm o sumă mai mare deoarece destinatară va fi o fată foarte talentată care și-a pierdut ambii părinți… Nu, nu pot să-i fac public numele. Rețineți doar că am învățat anul trecut un lucru: Nu poți iubi dacă nu știi să/te/ dăruiești și nu poți dărui dacă nu îl/o iubești! Nu-i așa că-i frumoasă viața…?” (râset cristalin).

Timp de peste 2 ore au urcat pe scenă tinerii, foarte tineri, artiști amatori (am să dau doar prenumele lor, așa mi s-a cerut): Cezar și AlexJessica și ElizaPaul și BrianaJessica și Andrei (Andy)Bianca singură și alături de TFN – Trupa Fără Nume și la final un grup mai mare de interacțieni – James a fost la pupitrul tehnic (bun specialist, a remediat rapid o defecțiune la masa de mixaj). Au fost interpretate câte 2-3 piese muzicale din repertoriul international de către fiecare solist sau grup ce a evoluat la această a II-a ediție a Valentine’s Day 2018 – Concert caritabil.

Dați-mi voie să zic că a fost un succes și că e impresionant să vezi ce pot să realizeze acești elevi din orașul nostru, în principal de la Colegiile Naționale „Liviu Rebreanu” și „Andrei Mureșanu”. Singuri, fără implicarea directă a vreunui adult (vezi foto). Felicitări tuturor celor implicați…! Felicitări Interact-Club Bistrița-Nosa!

Mircea Seleușan-Bătrânu

 

FOTO: Impact frontal, la Cluj! De vină, un bistrițean! ianuarie 18, 2020 - Un accident rutier a avut loc în municipiul Cluj Napoca. Un bistrițean a pătruns cu mașina pe contrasens și a lovit o mașină condusă de un bărbat din județul Alba. Ambii șoferi, dar și încă două femei au ajuns la spital.
Handbal feminin- Cupa EHF: Odense Handbold vs Gloria Bistrița. „Mergem în Danemarca să dăm totul pe teren” ianuarie 18, 2020 - O spune Horațiu Pașca, proaspătul tătic al unui băiețel pe numele lui Sebastian, antrenorul principal al Gloriei 2018 Bistrița-Năsăud. După două remize pe care Gloria 2018 Bistrița-Năsăud le-a obținut în partidele cu polonezele de MKS Lublin și unguroaicele de la Erd HC, bistrițencele merg în Danemerca, acolo unde joacă duminică de la ora 16.00 contra Odense Handbold, în etapa a 3-a a Grupei C din Cupa EHF.
Ionuț Simionca îi trage pe liberali de mânecă: „Aștept să arate că sunt oameni de onoare” ianuarie 18, 2020 - PNL a reușit să își impună Guvernul Orban și cu sprijinul voturilor parlamentarilor PMP, inclusiv cu cel al deputatului Ionuț Simionca. Acesta și-a condiționat votul de susținerea financiară pentru proiectul Autostrada Nordului, proiect pentru care a strâns foarte multe voturi. 
„PNDL a contribuit major la dezvoltarea comunei Căianu Mic” – ce spune primarul Paul Știr despre cel mai blamat program: ianuarie 18, 2020 - Primarul comunei Căianu Mic, vicepreședintele PSD Bistrița-Năsăud  Paul Știr, spune că PNDL a contribuit foarte mult la dezvoltarea comunei pe care o păstorește și că programul, unul dintre cele mai blamate, nu a fost dedicat doar edililor social-democrați.
Bistrițenii care aruncă gunoiul aiurea, surprinși cu camere video. Big Brother pentru pubelele din orașe ianuarie 18, 2020 - Începând din acest an, pubelele vor fi supravegheate cu camere video în toate orașele din județ. Este cerința ADI Deșeuri pentru autoritățile locale, pentru a se asigura că bistrițenii se conformează și nu mai aruncă aiurea gunoiul.
VIDEO. Regizorul Radu Afrim, originar din Beclean: O imensă instalație de răni deschise ianuarie 18, 2020 - „Istoria contemporană a devenit o enormă instalație care expune răni deschise. Lumea întreagă și-ar putea identifica aici originile. Însă puțini oameni reușesc să ofere și remediul. Teatrul contemporan încearcă să facă asta...”
O copiluță de la Centrul din Beclean nu s-a mai întors după vacanță! UNDE a fost găsită: ianuarie 18, 2020 - O fată de 13 ani, de la Centrul din Beclean, a fost învoită pe perioada vacanței să-și viziteze familia. Doar că aceasta nu s-a mai întors la Centru, iar responsabilii au anunțat poliția. UNDE a fost găsită minora:
Buletine noi, cu cip și amprentă, pentru români! ianuarie 18, 2020 - Buletinele românilor intră în era digitală! Noile cărți de identitate se vor alinia la standele europene și vor ține loc și de card de sănătate. În premieră, și bebelușii vor avea buletine.
Aquabis: Se sistează apa potabilă în Piața Mihai Eminescu din Bistrița ianuarie 18, 2020 - Astăzi, 18 ianuarie 2020, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în localitatea Bistrița, Piața Mihai Eminescu și străzile aferente.
FOTO: Două case și o bucătărie de vară au ars la Măgura Ilvei ianuarie 17, 2020 - Cinci echipaje ale ISU BN, dar și SVSU Măgura Ilvei au intervenit la un incendiu. Două case și o bucătărie de vară au fost cuprinse de flăcări. Din fericire, nu au fost victime.
Renumit profesor universitar bistrițean despre munca în ANAF: „spații improprii, multă nemulțumire de sine, relații conflictuale” ianuarie 17, 2020 - Profesorul universitar Cornel Ban, care predă la Copenhagen Business School a prezentat într-o conferință de presă cum a găsit sediile ANAF din Ardeal pe care le-a vizitat. Acesta a catalogat condițiile de muncă ca fiind foarte grele, presărate cu spații improprii, multă nemulțumire de sine și relații conflictuală.
Singura echipă de fotbal feminin din județ, ACS Heniu Prundu Bârgăului, dorită de campioana României, CFR Cluj. Bârgăuancele au spus ”PAS” ianuarie 17, 2020 - Stafful tehnic al singurei echipe de fotbal feminin din județul Bistrița-Năsăud, ACS Heniu Prundu Bârgăului, echipă care evoluează în prima ligă fotbalistică a țării, ocupând locul al șaselea, a susținut astăzi o conferință de presă.
Doris Rai: Primăria Bistrița să SANCȚIONEZE Supercom, nu să-l SUBVENȚIONEZE ianuarie 17, 2020 - Fosta șefă a femeilor liberale face încă un pas în ”atacul” asupra Supercom și a Primăriei Bistrița, implicit. Doris Rai solicită municipalității să SANCȚIONEZE operatorul de salubritate. Și nicidecum să-l SUBVENȚIONEZE. 
FOTO: Bărbat accidentat pe strada Libertății ianuarie 17, 2020 - Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe strada Libertății din municipiu. Un bărbat a fost lovit de mașină.
Cât ne-a costat „spiritul Crăciunului” în 2019? Cam 200.000 de lei pentru doar 7 comune! ianuarie 17, 2020 - Într-un an dificil, în care multe unități administrativ teritoriale s-au plâns că nu le ajung banii, 7 comune din județ au cheltuit 200.000 de lei doar pentru iluminatul festiv...