Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Învățătoarea din Piatra Fântânele, anchetată și înlocuită din funcție!
VIDEO - EMOȚIONANT: Cel mai mare vis al lui Ionuț Zăvoianu - să fie un copil normal
Oferte incendiare de Black Friday, la BIASICOM
Brandul Sense anunță mari reduceri de Black Friday
Vânătoarea de reduceri a început în Magazinele RINASCIMENTO, RELEGANCE, REGALIA HOME, INSPIR SPORT și MOTO VELO
Se fac angajări la Dacia-Renault Bistrița, AGRO-Invest, Masterfoam și Comautosport! Alte oferte atractive
EDITORIAL: Când bătaia e ruptă din rai și măicuțele care ocrotesc copii sunt acuzate că fac rău

  134 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO/VIDEO: Domniţa Bistriţei nu a fost de găsit în acest an. Fantastic concert, în centrul istoric al Bistriţei şi acrobaţii cu foc din Mediaş

25/06/2016 23:42:00 Ioana BRADEA  
Fiind ediţie aniversară la Serbările Bistriţei Medievale, concursul de frumuseţe care o desemna pe cea mai frumoasă, destoinică sau curajoasă Domniţă a Bistriţei nu a mai avut loc, pe scenă urcând, în schimb, domniţele din anii trecuţi pentru a-şi spune povestea de succes. Bistriţenii s-au bucurat astă-seară de un concert fantastic şi acrobaţii.

Ne aşteptam să-i găsim morţi, judele m-a trimis pe mine – castelanul – să-i recuperez. I-am găsit vii şi nevătămaţi. Ba mai mult, minune! Aveau lângă ei şi un prunc de toată frumuseţea!”, a povestit pentru Bistriţeanul.ro Florin Săsărman, iniţiatorul şi sufletul Serbărilor Bistriţei Medievale.

Florin Săsărman a mai explicat că povestea medievală prezentată în deschiderea oficială a Serbărilor – are un tâlc ascuns – pe cât de simplu pe atât de profund: „Locuitorii cetăţii Bistriţei au fost, în final, îndemnaţi ca atunci când întâlnesc tineri care se iubesc, şi aceştia sunt ameninţaţi de cei din jur – în cazul nostru – părinţii – să îi ajute şi să nu-i lase să se despartă. Să-i închidă departe de cei care vor să-i despartă, aşa cum făceau vechii saşi care îi închideau pe tinerii căsătoriţi timp de o lună, într-o casă, astfel încât ei să aibă cum să înveţe să împartă o cameră, o masă, un pat, o farfurie… Căci până la urmă, familia este piatra de temelie a oricărei cetăţi…

Serbările Bistriţei Medievale au continuat astă-seară cu demonstraţii de forţă şi spectacole cavalereşti susţinute de Paladinii de Terra Medies.

Au fost prezentate şi câteva din fostele Domniţe ale cetăţii, organizatorii renunţând, la această ediţie aniversară, la clasicul concurs de frumuseţe şi meşteşug la care erau supuse domniţele. Iar după un recital Bordo Sarkany şi dansurile medievale cu grupul Nosa – spectatorii bistriţeni au aflat şi finalul poveştii medievale „Domniţa cea frumoasă şi soacra cea rea”.

Puţin după ora 21:00 au urcat pe scenă şi muzicienii de la Farfarello – Germania, aflaţi pentru prima oară la Bistriţa. Instrumentişti desăvârşiţi, Mani Neumann (vioară, supranumit „neamţul cu suflet de român”, dar şi „violonistul diavolului”), Ulli Brand (considerat unul dintre cei mai buni chitarişti din Europa), Jose Cortijo (din Spania, la percuţie) şi Urs Fuchs (chitară bass) au reuşit fără prea mult efort să cucerească admiraţia spectatorilor care i-au ascultat interpretând piese de pe cel mai recent album al trupei - „ZeitZone” şi uimindu-şi audienţa cu o impresionantă dexteritate şi improvizaţie, cu o faimoasă piesă compusă de Mendelssohn Bartholdy, Ciocârlia lui Enescu sau piese din repertoriul Phoenix din care violonistul Mani Neumann şi chitaristul Ulli Brand au făcut parte în trecut.

Seara s-a încheiat cu spectaculoase jocuri şi animaţii cu foc susţinute de tinerii de la Fire Dreams din Mediaş:

2613 vizualizari000searaSBM_45.jpg :: Bistriteanul.ro
000searaSBM_14.jpg :: Bistriteanul.ro
000searaSBM_12.jpg :: Bistriteanul.ro
000searaSBM_29.jpg :: Bistriteanul.ro
000searaSBM_63.jpg :: Bistriteanul.ro
000searaSBM_46.jpg :: Bistriteanul.ro
000searaSBM_39.jpg :: Bistriteanul.ro
000searaSBM_16.jpg :: Bistriteanul.ro
000searaSBM_76.jpg :: Bistriteanul.ro
000searaSBM_41.jpg :: Bistriteanul.ro
000searaSBM_62.jpg :: Bistriteanul.ro
000searaSBM_31.jpg :: Bistriteanul.ro
000searaSBM_59.jpg :: Bistriteanul.ro
000searaSBM_78.jpg :: Bistriteanul.ro
000searaSBM_26.jpg :: Bistriteanul.ro
000searaSBM_17.jpg :: Bistriteanul.ro
000searaSBM_01.jpg :: Bistriteanul.ro
000searaSBM_64.jpg :: Bistriteanul.ro
000searaSBM_43.jpg :: Bistriteanul.ro
000searaSBM_15.jpg :: Bistriteanul.ro
000searaSBM_09.jpg :: Bistriteanul.ro
000searaSBM_08.jpg :: Bistriteanul.ro
000searaSBM_06.jpg :: Bistriteanul.ro
000searaSBM_70.jpg :: Bistriteanul.ro
000searaSBM_61.jpg :: Bistriteanul.ro
000searaSBM_10.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro