Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Există miracole: Încă o premieră medicală la Spitalul Județean!
Regalia Home și IMP România Ind Bistrița fac angajări! Alte oferte de muncă atractive
SANOVIL Bistrița: Azi a început derularea celei mai mari investiții private din regiune în domeniul sănătății!
OAMENI din Bistrița-Năsăud: Tulburătoarea poveste a unui bistrițean nemulțumit... „Pentru a-i ajuta pe tinerii din acest oraș înapoiat...”
FOTO: Aventurile „reginei” tenisului de masă în Europa: A venit la Bistrița la 10 ani, fără să știe o boabă de română
POVEȘTI DIN SAT: Moartea lui Corbu
Vrei să stai la SPA în timp ce ești la muncă? Hai la Casa EMA!
Aparatul minune Exilis Elite a ajuns la Bistrița! La Salon Claudia!

  312 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO/VIDEO: Emoţie, nostalgie, sfârşit şi început de drum la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport UBB, Extensia Bistriţa

18/05/2017 14:49:52 Ioana BRADEA  
Pentru ultima oară au ascultat cu emoţie imnul studenţilor, Gaudeamus Igitur, pentru ultima oară şi-au auzit numele strigate în ordinea din catalog, şi-au aruncat victorios toca în aer – punând punct unui drum şi aşteptând cu speranţă un alt drum să li se aştearnă la picioare. Nu suntem aici doar să supraviețuim..."

Se încheie azi un ciclu universitar la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Extensia Bistriţa, şi nu putem decât să privim înapoi cu oarecare nostalgie, pentru că suntem, dintr-un anumit punct de vedere la finalul unui drum, dar şi cu speranţă – pentru că, de azi înainte, un alt drum li se deschide studenţilor care au absolvit cursurile unei facultăţi foarte competitive şi extrem de importante, de care avem mare nevoie, la fel cum avem nevoie de sănătate, mişcare şi sport în viaţa noastră...”, a remarcat profesorul Virgil Rus, tutorele studenţilor absolvenţi, anunţându-i totodată, pe tinerii din Bistriţa care doresc să urmeze cursurile acestei facultăţi că în curând încep înscrierile pentru examenele unui nou ciclu universitar.

Ceremonia a cuprins câteva cuvinte rostite de tutorele studenţilor absolvenţi, Virgil Rus, câteva cuvinte şi felicitări din partea lui Bogdan Ivan, un discurs al şefei de promoţie, Cosmina Cioban şi un discurs al şefei de an universitar – Roxana Lăpuşte, care a mulţumit în numele colegilor săi, părinţilor care i-au susţinut pe tot parcursul studiilor, dar şi profesorilor: „Mulțumiri se îndreaptă și către profesorii noștri, care ne-au oferit ocazia să descoperim lucruri noi ce ne vor fi de folos în ceea ce ce ne așteaptă de acum înainte, pentru că au transformat relația rigidă student – profesor într-una de comunicare deschisă și amicală și pentru că a contribuit la formarea noastră ca adulți responsabili. Mulțumim tutorelui nostru, domnul profesor Virgil Rus, care ne-a îndrumat și ne-a stat întotdeauna la dispoziție cu sfaturi utile. Mulțumim de asemenea domnului profesor Horea Ștefănescu care întotdeauna a încercat să ne trezească la realitate și să ne aducă aminte care ne sunt prioritățile. Chiar dacă noi nu am dat întotdeauna semne că ne pasă de ceea ce ne vorbeați, să știți că înăuntrul fiecăruia dintre noi ați trezit niște semne de întrebare care ne-au motivat să muncim. Doamna Eleonora Nițu, a fost de asemenea unul dintre profesorii pe care i-am îndrăgit si respectat foarte mult și care a reușit de fiecare dată să ne țină atenția captată până la finalul cursului prin modul în care a tratat fiecare subiect în parte. Domnul Raul Zanca ne-a trezit interesul necondiționat pentru atletism și pentru disponibilitatea de care a dat dovada și sprijinul acordat de fiecare dată când am avut nevoie. Cu ajutorul domnului profesor Răzvan Berbecaru am învățat ce înseamnă un sport de echipă, indiferent că vorbim de handbal, volei sau fotbal, pentru noi toate s-au dovedit a avea aceeași valoare. Domnului profesor Cosmin Prodea îi mulțumim pentru că deși drumul de la Cluj ar fi putut fi solicitant și iritant, a reușit mereu să se dedice sută la sută nouă odată ajuns la Bistrita...”, a afirmat Roxana Lăpuşte, amintind, între persoanele care merită mulţumiri, şi pe secretara facultăţii care a muncit pentru ei, chiar dacă studenţii nu au respectat întotdeauna termenele de predare a actelor sau diferitelor informații.

Știu că majoritatea dintre voi doriți să intrați în sistemul de învătământ, să deveniți profesori, să formați copii, iar eu mă bucur și vă felicit pentru asta. Viitorul orelor de sport și al sportului în general depinde acum și de voi, de noi. Cu toții am dezvoltat, de-a lungul timpului o relație deosebită cu sportul și termenii ce-i alcătuiesc sfera semantică. I-am dat voie să intre în viața noastră și să ocupe cel mai important loc, înlăturând teama eșecului prin consecvență și dragoste. Nu uitați că «nu suntem aici doar să supraviețuim. Suntem aici pentru a ajuta lumea să trăiască mai bine, cu o viziune mai mare, cu un spirit al speranței și al realizării mai bun.»”, a conchis Roxana Lăpuşte.

Tot Roxana Lăpuşte a fost cea care a şi predat simbolic cheia succesului Dorei Incert – studentă în anul II la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – ambele sportive de succes, foarte implicate în viaţa socială şi sportivă a Bistriţei, după cum le-a prezentat profesorul Virgil Rus.

8897 vizualizari0000UBBsportFinal_20.jpg :: Bistriteanul.ro
0000UBBsportFinal_38.jpg :: Bistriteanul.ro
0000UBBsportFinal_14.jpg :: Bistriteanul.ro
0000UBBsportFinal_03.jpg :: Bistriteanul.ro
0000UBBsportFinal_23.jpg :: Bistriteanul.ro
0000UBBsportFinal_04.jpg :: Bistriteanul.ro
0000UBBsportFinal_18.jpg :: Bistriteanul.ro
0000UBBsportFinal_02.jpg :: Bistriteanul.ro
0000UBBsportFinal_07.jpg :: Bistriteanul.ro
0000UBBsportFinal_06.jpg :: Bistriteanul.ro
0000UBBsportFinal_10.jpg :: Bistriteanul.ro
0000UBBsportFinal_11.jpg :: Bistriteanul.ro
0000UBBsportFinal_21.jpg :: Bistriteanul.ro
0000UBBsportFinal_08.jpg :: Bistriteanul.ro
0000UBBsportFinal_13.jpg :: Bistriteanul.ro
0000UBBsportFinal_17.jpg :: Bistriteanul.ro
0000UBBsportFinal_24.jpg :: Bistriteanul.ro
0000UBBsportFinal_43.jpg :: Bistriteanul.ro
0000UBBsportFinal_42.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
17:23 - Curtea de Conturi: Consiliul Județean s-ar fi făcut că plouă și n-ar fi încasat taxe în valoare de peste 80.000 de lei
16:39 - Școala din Șintereag, prădată de hoți
16:31 - MĂGURA ILVEI: A căzut de la o înălțime de 6 metri!
16:09 - Hocus-pocus la primăriile din județ! Cum au aruncat edilii cu banii pe lucrări inexistente
15:39 - Cum „a sfidat” legile fizicii DGASPC: Prestații sociale pentru decedați și bilete de călătorii pentru persoane internate
15:01 - E greu la primărie! Viceprimarul și primarul unei comune și-au dat spor de „condiții vătămătoare”
14:54 - Neglijența se plătește... scump! A pățit-o un bărbat din Budești!
14:43 - FOTO/VIDEO: Cățeluș salvat de pompierii bistrițeni dintr-un canal!
14:18 - Parva vrea unirea cu Republica Moldova! E prima comună din România care a semnat
13:23 - Se pregătește deschiderea teraselor în Bistrița! Cât costă chiria:
12:09 - Să curgă banii de la Primărie! Sportul și cultura în top
11:17 - S-au ales cu dosar penal, după ce și-au folosit copiii la cerșit
10:23 - În doi-trei ani, elicopterele SMURD vor ateriza pe acoperișul spitalului. Cât de complicat este de realizat heliportul
09:02 - Gafa primului ministru ar putea schimba situația copiilor cu autism. Ana Dragu, față în față cu Viorica Dăncilă

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro