Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
CONCURS și surprize extraordinare la Euforia Floral Boutique!
Se caută director! Central Motors, Casa EMA, Transmixt, Automobile Service Bistrița și Sanovil fac angajări!
Un polițist acuză un notar public că a pus un fost sportiv să îl bată în propria curte, de față cu fetița sa de trei ani
În curând, la Palatul Culturii din Bistrița - Festivalul Internațional de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu”!
VEȘTI de la Spitalul Memorial Şişli, Istanbul: Ionuț Zăvoianu este un copil excepțional. Se simte mai bine și ne mulțumește
FOTO: Se întâmplă minuni la spitalul din Bistrița: Operație de reconstrucție craniană și de extirpare a colonului cu incizii minuscule!
OAMENII din Leoni și pasiunile lor uimitoare: Cocktailuri și inginerie (2)
POVEȘTI DIN SAT: Excursia
Oferte incendiare de Black Friday, la BIASICOM
Brandul Sense anunță mari reduceri de Black Friday
Vânătoarea de reduceri a început în Magazinele RINASCIMENTO, RELEGANCE, REGALIA HOME, INSPIR SPORT și MOTO VELO

  963 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO/VIDEO: Exită un limpede loc... Şi un imens serviciu făcut de o vedetă judeţului Bistriţa-Năsăud

17/08/2016 11:47:51 Ioana BRADEA  
S-a născut la Năsăud, a ajuns să locuiască în cele mai exclusiviste locuri din lume, e una dintre puţinele scriitoare care şi-a văzut cărţile vândute în zeci de mii de exemplare, e jurnalistă, realizatoare de televiziune şi autoarea unor filme documentare, dar a făcut carieră şi în diplomaţie. Şi a făcut un imens serviciu judeţului Bistriţa-Năsăud.

Întâlnire emoţionantă ieri seară, la Biblioteca Judeţeană “George Coşbuc” din Bistriţa unde, pentru câteva ore a poposit din nou Cleopatra Lorinţiu – una dintre vedetele literare ale anilor 80 în judeţul nostru – care a prezentat publicului cel mai recent volum publicat la Editura Charmides – Scurte întâlniri * Există un limpede loc.

Cleopatra Lorinţiu ne vorbeşte despre Bistriţa-Năsăud, despre Anieş, Maieru, Beclean, oamenii şi locurile speciale ale acestor spaţii – a afirmat în deschidere Ioan Pintea, managerul Bibliotecii Judeţene “George Coşbuc” care a remarcat şi darul extraordinar al scriitoarei care, fiind şi poet, reuşeşte să surprindă şi emoţional din frumuseţea locurilor dar reuşeşte, totodată, şi câteva recuperări ale unor personalităţi extraordinare ale judeţului.

Toţi ne uitam cu admiraţie la Cleopatra Lorinţiu, era şi o femeie frumoasă şi o poetă despre care vorbea totă lumea. A avut o carieră tumultuoasă, dar şi-a păstrat mereu atracţia pentru literatură, deşi a lucrat şi în diplomaţie şi în alte sfere importante ale instituţiilor statului român. Are o anumită tandreţe faţă de aceste locuri sau figuri din zona noastră, evocându-le alături de mari figuri ale literaturii şi culturii române precum Nichita Stănescu, Gheorghe Tomozei, Marin Preda sau Aurel Dragoş Munteanu...” a povestit, între altele, Gavril Ţărmure, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură.

Cleopatra Lorinţiu a recunoscut ieri seară că a avut nevoie de curaj pentru a accepta reeditarea volumului “Există un limpede loc”, scris pe vremea când autoarea avea 30 de ani, caracterizată de o anumită naivitate şi prospeţime... “Cartea a apărut cu vreo lună înainte de Revoluţia din 89, a fost complet masacrată de cenzura acelor vremuri – erau multe pasaje referitoare la perioada hortistă a istoriei noastre care au fost toate şterse din carte, a apărut într-un tiraj de 47.000 de exemplare care s-au epuizat foarte repede... Un preot din Gheorgheni m-a inspirat să accept în final să republic acest text la o distanţă de aproape 20 de ani...

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Pugna i-a oferit autoarei un buchet de flori – în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru un imens serviciu pe care Cleopatra Lorinţiu l-a făcut judeţului Bistriţa-Năsăud – povestind şi prezentând aceste meleaguri în culori atât de frumoase.

Alexandru Pugna a povestit celor prezenţi şi faptul că a cunoscut-o pe Cleopatra Lorinţiu la una dintre întâlnirile cenaclului “George Coşbuc”, la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde scriitoarea – “o adevărată vedetă literară” – şi-a făcut apariţia îmbrăcată în ie românească şi laibăr.

6975 vizualizaricleopatra_lorintiu_3.jpg :: Bistriteanul.ro
cleopatra_lorintiu_4.jpg :: Bistriteanul.ro
cleopatra_lorintiu_6.jpg :: Bistriteanul.ro
cleopatra_lorintiu_2.jpg :: Bistriteanul.ro
cleopatra_lorintiu_5.jpg :: Bistriteanul.ro
cleopatra_lorintiu_8.jpg :: Bistriteanul.ro
cleopatra_lorintiu_1.jpg :: Bistriteanul.ro
cleopatra_lorintiu_7.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
12:13 - Au făcut ce n-a reușit nimeni: primul club sportiv de atelaje canine din România! Bogdan Berende și Kiss Atilla, medaliați la Europene!
11:34 - FOTO – Blăjenii de Jos: Au derapat pe mâzgă și au ajuns în șanț!
10:21 - FOTO/VIDEO: Sute de bistrițeni au luat cu asalt primul mall deschis în oraș. Promoții și alte speranțe...
09:25 - Armata își cumpără apartamente în Bistrița. Cât este dispusă să dea pentru o locuință:

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro