Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Regalia Home și IMP România Ind Bistrița fac angajări! Alte oferte de muncă atractive
FOTO: Aventurile „reginei” tenisului de masă în Europa: A venit la Bistrița la 10 ani, fără să știe o boabă de română
OAMENI din Bistrița-Năsăud: Tulburătoarea poveste a unui bistrițean nemulțumit... „Pentru a-i ajuta pe tinerii din acest oraș înapoiat...”
EDITORIAL: Dovada că nu se poate schimba nimic în Bistrița! PSD-iștii sunt dumnezei - să vină pasarelele suspendate, pârtiile de milioane și cenzura
Impresioneaz-o cu trandafiri care rezistă 25 de ani, de la Euforia Floral Boutique!
Vrei să stai la SPA în timp ce ești la muncă? Hai la Casa EMA!
Aparatul minune Exilis Elite a ajuns la Bistrița! La Salon Claudia!

  199 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO/VIDEO: Exită un limpede loc... Şi un imens serviciu făcut de o vedetă judeţului Bistriţa-Năsăud

17/08/2016 11:47:51 Ioana BRADEA  
S-a născut la Năsăud, a ajuns să locuiască în cele mai exclusiviste locuri din lume, e una dintre puţinele scriitoare care şi-a văzut cărţile vândute în zeci de mii de exemplare, e jurnalistă, realizatoare de televiziune şi autoarea unor filme documentare, dar a făcut carieră şi în diplomaţie. Şi a făcut un imens serviciu judeţului Bistriţa-Năsăud.

Întâlnire emoţionantă ieri seară, la Biblioteca Judeţeană “George Coşbuc” din Bistriţa unde, pentru câteva ore a poposit din nou Cleopatra Lorinţiu – una dintre vedetele literare ale anilor 80 în judeţul nostru – care a prezentat publicului cel mai recent volum publicat la Editura Charmides – Scurte întâlniri * Există un limpede loc.

Cleopatra Lorinţiu ne vorbeşte despre Bistriţa-Năsăud, despre Anieş, Maieru, Beclean, oamenii şi locurile speciale ale acestor spaţii – a afirmat în deschidere Ioan Pintea, managerul Bibliotecii Judeţene “George Coşbuc” care a remarcat şi darul extraordinar al scriitoarei care, fiind şi poet, reuşeşte să surprindă şi emoţional din frumuseţea locurilor dar reuşeşte, totodată, şi câteva recuperări ale unor personalităţi extraordinare ale judeţului.

Toţi ne uitam cu admiraţie la Cleopatra Lorinţiu, era şi o femeie frumoasă şi o poetă despre care vorbea totă lumea. A avut o carieră tumultuoasă, dar şi-a păstrat mereu atracţia pentru literatură, deşi a lucrat şi în diplomaţie şi în alte sfere importante ale instituţiilor statului român. Are o anumită tandreţe faţă de aceste locuri sau figuri din zona noastră, evocându-le alături de mari figuri ale literaturii şi culturii române precum Nichita Stănescu, Gheorghe Tomozei, Marin Preda sau Aurel Dragoş Munteanu...” a povestit, între altele, Gavril Ţărmure, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură.

Cleopatra Lorinţiu a recunoscut ieri seară că a avut nevoie de curaj pentru a accepta reeditarea volumului “Există un limpede loc”, scris pe vremea când autoarea avea 30 de ani, caracterizată de o anumită naivitate şi prospeţime... “Cartea a apărut cu vreo lună înainte de Revoluţia din 89, a fost complet masacrată de cenzura acelor vremuri – erau multe pasaje referitoare la perioada hortistă a istoriei noastre care au fost toate şterse din carte, a apărut într-un tiraj de 47.000 de exemplare care s-au epuizat foarte repede... Un preot din Gheorgheni m-a inspirat să accept în final să republic acest text la o distanţă de aproape 20 de ani...

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Pugna i-a oferit autoarei un buchet de flori – în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru un imens serviciu pe care Cleopatra Lorinţiu l-a făcut judeţului Bistriţa-Năsăud – povestind şi prezentând aceste meleaguri în culori atât de frumoase.

Alexandru Pugna a povestit celor prezenţi şi faptul că a cunoscut-o pe Cleopatra Lorinţiu la una dintre întâlnirile cenaclului “George Coşbuc”, la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde scriitoarea – “o adevărată vedetă literară” – şi-a făcut apariţia îmbrăcată în ie românească şi laibăr.

7123 vizualizaricleopatra_lorintiu_3.jpg :: Bistriteanul.ro
cleopatra_lorintiu_4.jpg :: Bistriteanul.ro
cleopatra_lorintiu_6.jpg :: Bistriteanul.ro
cleopatra_lorintiu_2.jpg :: Bistriteanul.ro
cleopatra_lorintiu_5.jpg :: Bistriteanul.ro
cleopatra_lorintiu_8.jpg :: Bistriteanul.ro
cleopatra_lorintiu_1.jpg :: Bistriteanul.ro
cleopatra_lorintiu_7.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro