FOTO/VIDEO: EXTRAORDINAR! Florile unei foste profesoare din Beclean au făcut senzație la cel mai mare concurs de cake design din lume

FOTO/VIDEO: EXTRAORDINAR! Florile unei foste profesoare din Beclean au făcut senzație la cel mai mare concurs de cake design din lume

Aflată la prima participare la Cake International Birmingham, cel mai mare și renumit eveniment dedicat decoratorilor de torturi din lume, Marinela Mureșan, fosta profesoară de franceză din Beclean, care în urmă cu câțiva ani și-a descoperit pasiunea pentru flori comestibile, a reușit să cucerească juriul competiției!

Zilele trecute s-a desfășurat Cake International Birmingham, cel mai mare și renumit eveniment dedicat decoratorilor de torturi din lume. Preț de trei zile au fost organizate competiții, workshop-uri, demonstrații, iar furnizorii de produse specifice din acest domeniu au fost și ei prezenți.

La ediția din acest an, printre participanți s-a numărat și fosta profesoară de limba franceză Marinela Mureșan, care și-a descoperit pasiunea pentru flori comestibile în urmă cu câțiva ani.

„La ediția din 2019 am decis să intru și eu în competiție cu un aranjament floral, considerând că ar fi o ocazie bună de a trece printr-o jurizare profesionistă și de a obține un feedback de la adevărații maeștri din domeniu. Am ales să folosesc un material inovator, o pastă specială pentru flori, comestibilă, flexibilă, care este apărută de curând pe piața internațională și pe care am procurat-o tocmai din India. Îmi place să experimentez cam tot ce apare în domeniul forilor, așa că m-am înscris și în competiție, la categoria florilor realizate cu aceste paste flexibile”, a precizat, pentru Bistrițeanul.ro, Marinela Mureșan.

Pentru realizarea aranjamentului cu care a cucerit efectiv juriul, Marinela Mureșan a folosit 12 specii de plante, inspirație fiindu-i propria grădină. La aranjament a ajutat-o un alt artist din Beclean, care a sculptat din lemn un cap stilizat.

„Lucrarea a fost gândită în așa fel încât, împreună cu suportul ei, să formeze un ansamblu unitar. Prietenul meu și al soțului meu, domnul Caius Rotaru, m-a ajutat cu suportul care este un cap stilizat, sculptat în lemn. Florile modelate au format podoaba capitală a respectivului cap”, a completat artista din Beclean.

Aranjamentul Marinelei Mureșan a fost premiat cu argint, iar la festivitatea de final a luat și locul I la categoria la care a fost înscris.

De la catedră și traduceri, la flori din pastă de zahăr

Marinela Mureșan are 58 de ani, este căsătorită și are doi copii. Câteva decenii bune le-a petrecut la catedră, fiind profesoară de franceză și italiană în Beclean. Din 2007, aceasta a început să se ocupe și de traduceri autorizate.

În 2011, fosta profesoară și-a descoperit marea pasiune: florile din pastă de zahăr. A reușit să învețe folosindu-se în prima fază de tutorialele de pe Youtube, iar ulterior a și luat parte la câteva cursuri din acest domeniu. Aceasta a reușit să se pregătească alături de Robert Haynes, unul dintre primii trei cei mai buni modelatori de flori de zahăr din lume.

Autodidactă și perfecționistă, Marinela Mureșan și-a îmbunătățit tehnicile, ajungând să realizeze flori atât de apropiate de exemplarele reale, încât greu îți dai seama că ai în față reproduceri.

Fosta profesoară a ajuns chiar să predea cursuri de realizat flori din pastă de zahăr, în întreaga țară.

Foto/Video: Marinela Mureșan

 

 

INTERZIS în Germania, pentru sportivii Clubului Sleddog Bistrița-Năsăud. Ce s-a întâmplat noiembrie 12, 2019 - După ce zilele trecute au câştigat medalia de aur la Campionatul European din Magyarpolány, Ungaria - sportivii Clubului Sleddog Bistrița-Năsăud s-au trezit cu speranţele spulberate, la graniţă: 
VIDEO Conflictul de la Bichigiu lăsat cu înjunghierea unui tânăr ar fi pornit de la un musafir prost-crescut noiembrie 12, 2019 - Un tânăr de 18 ani este în stare gravă într-un spital din Cluj-Napoca, după ce a fost înjunghiat de un bărbat de 42 de ani. Culmea, întreg conflictul ar fi pornit de la un musafir prost-crescut, pe care mama victimei l-ar fi dat afară din casă.
FOTO/VIDEO: Explozie la Dorolea! Aproape 170 de elemente de muniție distruse de pirotehniști noiembrie 12, 2019 - Tot mai multe elemente de muniție, din al Doilea Război Mondial, se găsesc pe teritoriul județului nostru. Azi, la Dorolea, pirotehniștii au distrus aproape 170 de astfel de elemente. CE sfaturi dau reprezentanții ISU BN: 
Condamnat la 3 ani de închisoare pentru ce a făcut în Ajunul Crăciunului din 2018: noiembrie 12, 2019 - La nici un an de la comiterea faptei, un tânăr de doar 19 ani a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița. Acesta a fost condamnat pentru o tâlhărie comisă în Ajunul Crăciunului din 2018.
Taximetrist audiat după ce a transportat la Bistrița posibilii călăi ai unui ambulanțier dispărut fără urmă noiembrie 12, 2019 - Un ambulanțier din Borșa, Maramureș, a dispărut fără urmă de mai bine de un an. Acesta a transportat doi bărbați până în județul Cluj, unde polițiștii i-au găsit mașina incendiată, dar nu și trupul. Apoi, cei doi presupuși ”călăi” au luat un taxi cu destinația Bistrița.
PETIȚIE privind modul dezastruos în care se regularizează râurile din Bistrița-Năsăud noiembrie 12, 2019 - Partidul Verde Bistrița și trei ONG-uri au trimis o petiție către 8 instituții ale statului. Aceștia atrag atenția asupra modului dezastruos în care se fac lucrările de regularizare a râurilor din Bistrița-Năsăud.
La Holistic îți poţi face rapid testul de gripă! noiembrie 12, 2019 - Poate că nu știai, dar între gripă și răceală este o mare și periculoasă diferență! Gripa poate conduce la complicații severe, chiar mortale, precum pneumonie și encefalopatie, în rândul persoanelor vulnerabile, nevaccinate.
Aquabis: Se sistează apa potabilă, azi, în Sângeorz-Băi noiembrie 12, 2019 - Astăzi, 12 noiembrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în localitatea Sângeorz-Băi. Cât durează remedierea defecţiunii:
A împușcat și ucis cu sânge rece un câine! Acum riscă ani buni după gratii noiembrie 12, 2019 - Un bistrițean riscă să petreacă următorii ani după gratii, după ce în vara anului trecut a împușcat și ucis un câine. Este vorba despre un câine cu stăpân.
MINORĂ dispărută dintr-o casă de tip familial! noiembrie 12, 2019 - Oamenii legii caută o minoră ce a plecat ieri dintr-o casă de tip familial din Teaca. Cei care o văd sunt rugați să anunțe imediat poliția.
Rostul de dimineaţă: Să nu ne uităm tradițiile…! Şi nici bicicleta… noiembrie 12, 2019 - Degeaba ne asaltează globalizarea din toate părţile şi unghiurile posibile... Degeaba încearcă unii să ne servească modernizare la pachet, cu linguriţa sau cu forţa... Bistriţenii fac ce fac şi nu îşi lasă baltă tradiţiile. O demonstrează o fotografie delicioasă – surprinsă de prietenul nostru, Dorin Cîrcu.
FOTO – La un pas de moarte! Un tânăr de 18 ani a fost înjunghiat în zona inimii noiembrie 12, 2019 - În această dimineață un tânăr de 18 ani a fost înjunghiat în zona inimii. Incidentul s-a petrecut în localitatea Bichigiu.
SURPRIZĂ: Vine Iohannis la Bistrița! noiembrie 11, 2019 - Nici nu și-au revenit bine din bucuria rezultatului de ieri, când au colorat județul în albastru, că liberalii bistrițeni sunt iar în culmea extazului. Președintele Klaus Iohannis și-a anunțat vizita la Bistrița, pentru această săptămână. AFLĂ care e ziua în care președintele României va veni la Bistrița:
VIDEO. Dr. Cristian Răchitan, la Bistriţa, despre greşeala „enorm de mare” a oamenilor de azi: Aşa apar insatisfacţiile noiembrie 11, 2019 - Unul dintre cei mai buni diagnosticieni din lume - dr. Cristian Răchitan - a fost prezent ieri la Bistriţa, la Sinagogă. A vorbit bistriţenilor despre sindronul neurodepresiv, sentimentul împlinirii, dar şi despre greşeala „enorm de mare” a oamenilor de azi care degenerează în boli, insatisfacţii şi nemulţumiri...
FOTO: Acoperit de noroi din cap până-n picioare, dar campion european…! noiembrie 11, 2019 - După zeci de kilometri prin noroaie şi ploi, după ce au străbătut din nou traseele pline de dificultăţi, s-au întors acasă victorioşi! Bogdan Berende, de la Clubul Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud a cucerit încă o medalie de aur!