FOTO/VIDEO – Grav incident la grădinița din Telciu, din cauza unui dulap neancorat: un copil de 3 ani a ajuns de urgență la spital

FOTO/VIDEO – Grav incident la grădinița din Telciu, din cauza unui dulap neancorat: un copil de 3 ani a ajuns de urgență la spital

Săptămâna trecută, un copil de trei ani din Telciu a ajuns la spital, după ce un dulap ce ținea loc de vestiar s-a prăbușit peste el. Copilului i-au fost strivite două degete și a rămas fără doi dinți. Acesta a ajuns la o clinică clujeană pentru a-i fi reconstruit unul dintre degete. Inspectoratul Școlar nu a știut nimic.

Incidentul s-a petrecut miercurea trecută, însă a fost ascuns de conducerea grădiniței. Nici măcar Inspectoratul Școlar nu a știut nimic despre ce s-a întâmplat la Telciu, aflând abia spre finalul săptămânii. În timpul orelor, un dulap ce ținea loc de vestiar s-a prăbușit pe un copilaș de doar trei ani. Se pare că acesta încerca să își ia ghiozdănelul din dulap.

Micuțul s-a ales cu două degete strivite și fără doi dinți. Acesta a ajuns la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca, unde a ajuns pe mâna chirurgilor plasticieni. Momentan, micuțul se află în afara oricărui pericol.

Se pare că piesa de mobilier nu a fost ancorată corespunzător, iar când copilul a tras de dulap, acesta a venit peste el. Inspectoratul Școlar a aflat despre incident abia vineri, de la jurnaliști. Potrivit inspectorului școlar general Camelia Tabără, directoarea și educatoarea vor fi în centrul unei cercetări disciplinare, pentru că nu s-au asigurat că cei mici sunt în siguranță.

După incident, brusc și piesa de mobilier a fost ancorată în perete.

„M-a sunat (n.r. directoarea grădiniței) vineri după ce m-a sunat presa, deși avea obligația să o facă imediat după incident. Copilul este în afară de orice pericol. Din punctul nostru de vedere este o situație de neacceptat. Directorul trebuie să organizeze tot ce ține de spațiu școlar, să fie sigur. Educatoarea răspunde de securitatea copiilor, de aici orice fel de explicație este inutilă. Vom face o cercetare disciplinară acolo”,  a declarat Camelia Tabără, inspectorul școlar general.

Educatoarele nu au chemat nici ambulanță, în ciuda faptului că era vorba despre un incident grav. Acestea au dus copilul în brațe la o asistentă medicală din apropiere pentru primele îngrijiri medicale. Ulterior, copilașul a fost dus la spitalul din Bistrița de către părinți, de unde, mai apoi a fost transferat în Cluj-Napoca.

„A venit una dintre educatoarele de sus cu copilul în brațe. Copilul plângea foarte tare și nu am înțeles ce s-a întâmplat în primă fază. Două dintre degete erau zdrobite. Una dintre educatoare era cu unul sau doi dinți în mână. Eu l-am pansat la mână și au plecat”, a declarat asistenta medicală care i-a acordat primul ajutor copilului.

ALEGERI 2019: Cum face PSD campanie. Dezvăluirile lui Klaus Iohannis noiembrie 17, 2019 - Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România Normală este o Românie în care PSD nu se regăseşte nici în conducerea statului, nici în conducerea judeţelor. El a acuzat PSD că împroaşcă venin, minciuni şi fake news.
Rostul de dimineaţă: Cum ne credem şi cum suntem de fapt… noiembrie 17, 2019 - Cum ne credem şi cum suntem de fapt… Cum e distribuită puterea la noi? Cât de religioşi ne credem şi cât suntem în realitate…?! Cât de masculini, servili, liberi sau ospitalieri ne credem? Cum suntem în realitate...?
La Spital, ca-n marile centre: O comisie de medici analizează fiecare caz și stabilesc împreună tratamentul! noiembrie 17, 2019 - Un chirurg din cadrul Spitalului Județean a fost prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro. Acesta a vorbit despre relația extraordinară care există între chirurgi. Dar a explicat că există și o comisie oncologică ce dezbate fiecare caz în parte. ”Ne consultăm ca să putem lua cea mai bună decizie pentru pacient!” a explicat dr Radu Elisei.
FOTO – GROAZNIC: Bunic mort într-un incendiu în Budac noiembrie 17, 2019 - Pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu, în Budacu de Sus. Din nefericire, după ce locuința a ars în întregime, înăuntru a fost găsit cadavrul unui bărbat.
VIDEO – Klaus Iohannis: PNL BN, ați câștigat bronzul! Vreau să câștigați atâtea primării încât sediul să vă fie neîncăpător! noiembrie 16, 2019 - În cadrul întâlnirii de la Sala Polivalentă, mai mulți reprezentanți ai PNL au luat cuvântul. Cu toții au felicitat filiala PNL BN și bistrițenii. ”Ați câștigat medalia de bronz. Sunteți în pole position pentru Primăria Bistrița. Vă doresc să câștigați atâtea primării la alegerile locale în așa fel încât sediul să fie neîncăpător când se întâlnesc toți primarii liberali” a declarat președintele Klaus Iohannis.
FOTO/VIDEO – Klaus Iohannis: Nu vreau dezbatere cu doamna Dăncilă! Sunt în război cu PSD! noiembrie 16, 2019 - Președintele României în exercițiu, Klaus Iohannis a fost prezent astăzi la Bistrița. A vorbit cu oamenii, a făcut declarații de presă și și-a provocat electoratul. ”Nu vreau o dezbatere cu doamna Dăncilă! Cu PSD nu sunt în competiție, sunt în război!” a declarat acesta.
FOTO: Tulburătoare poveşti despre eroi şi tragedii aviatice petrecute la câţiva paşi de Bistriţa noiembrie 16, 2019 - Poveşti extraordinare despre eroii care au pilotat avioane de vânătoare, pe aceste meleaguri, acum 75 de ani – vă stau la dispoziţie în aceste zile, la Muzeul Judeţean din Bistriţa. Aici a fost inaugurată o expoziţie cu totul specială, din care nu lipsesc tulburătoare fragmente de istorie.
Pepiniera de handbaliste junioare a județului se prezintă într-o super-competiție noiembrie 16, 2019 - La finalul acestei luni, bistrițenii vor avea ocazia să le cunoască pe cele aproape 300 de handbaliste care se pregătesc pentru ca peste câțiva ani să li se alăture sportivelor de la CS Bistrița. Totul va lua forma unei super-competiții!
VIDEO: Președintele Klaus Iohannis, așteptat de sute de bistrițeni pe Pietonal noiembrie 16, 2019 - Sute de bistrițeni au așteptat întâlnirea de astăzi cu președintele României, Klaus Iohannis. În scurt timp acesta va ajunge în fața Sălii Polivalente de unde le va vorbi bistrițenilor.
Dr. Radu Elisei: Suntem o echipă extraordinară de chirurgi, la Spital! noiembrie 16, 2019 - În luna august 2018 la Spitalul Județean Bistrița a început să lucreze dr Radu Elisei, medic specialist în chirurgia generală. Acesta a fost prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, vorbind despre activitatea sa și operațiile în premieră făcute la Bistrița. ”Suntem o echipă extraordinară de chirurgi, la Spital!” a spus acesta.
VIDEO: Accident cu victimă încarcerată, la Rebrișoara! noiembrie 16, 2019 - Un accident rutier a avut loc în Rebrișoara. Un autoturism cu semn de începător a intrat din plin în remorca unui tractor, încărcată cu pământ. Un tânăr a rămas încarcerat. 
RECORD de Black Friday: Un bistrițean a cumpărat un televizor de 30.000 de lei noiembrie 16, 2019 - Un bistrițean a bifat unul dintre recordurile înregistrate de Black Friday, după ce a cumpărat un televizor de 30.000 de lei. De unde este cumpărătorul cu mână largă
Rostul de dimineaţă: Prăbuşit la pământ, ca o glazură pe deasupra drumului… noiembrie 16, 2019 - Nu e uşor să-l priveşti în ochi. E de-al drumului. Este din zodia celor care păşesc graţios, te izbesc fulgerător cu o privire şi pleacă elegant mai departe... Fără să întoarcă privirea. Fără să te bage în seamă. Fără să-i pese...
Președintele Iohannis se va plimba mâine pe Pietonal! Între 14.00-15.00 noiembrie 15, 2019 - Președintele Klaus Iohannis va fi mâine în Bistrița-Năsăud, așa cum Bistrițeanul.ro vă anunța încă de luni. Susținătorii candidaturii sale la un nou mandat în fruntea țării, nu puțin în Bistrița-Năsăud după rezultatul obținut în primul tur, îl pot întâlni mâine în centrul Bistriței sau la Sala Polivalentă, acolo unde are loc întâlnirea oficială cu susținătorii săi.
Ioan Turc: Împreună putem trimite PSD să se reformeze în liniște! Cer liberalilor mobilizare totală! noiembrie 15, 2019 - Ioan Turc cere bistrițenilor să trimită PSD-ul să se reformeze în liniște. Liderul PNL BN le solicită membrilor de partid mobilizare totală pentru al doilea tur de scrutin.