Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
Se caută inginer mecanic, responsabil mentenanță sau marketing și ingineri în construcții! Oferte avantajoase de muncă
Până la sesizări scrise mai este cale lungă: Plângerile la adresa Spitalului Județean se fac momentan în mediul online!
FOTO/VIDEO: Omenia... din lada de Zestre a satului bistrițean și năsăudean!
FOTO/VIDEO - Drama unui îngeraș: La doar 10 ani, Edi nu vorbește și abia se mișcă
APEL UMANITAR: Bistrițean, tată a trei copilași, decedat în Germania! E nevoie de implicare!

  599 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO/VIDEO: În lumina reflectoarelor - cei mai tari profesori ai judeţului. Au fost decernate Oscarurile pentru învăţământul judeţean

05/10/2016 14:06:26 Ioana BRADEA  
Atmosferă de gală, în această dimineaţă, la Sinagogă, acolo unde Asociaţia Argument şi partenerii săi au celebrat Ziua Mondială a Educaţiei şi profesorului printr-un eveniment de excepţie - Gala Educaţiei. 12 profesori au primit titlul de "Profesorul anului" pentru performanţele şi pasiunea cu care îşi fac meseria:

30 de finalişti – din cele aproape 100 de dosare depuse – au urcat pe scenă şi au fost aplaudaţi în această dimineaţă, la Sinagogă, la Gala Educaţiei care a celebrat astfel meritele cadrelor didactice în domeniile în care îşi desfăşoară cu atâta pasiune activitatea.

Este vorba despre Codruţa Găzdac, de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Căsuţa cu Poveşti”, Livia Blaga de la Şcoala Gimnazială „Iacob și Ioachim Mureşanu” din Rebrişoara, Ionela Mititean de la Şcoala Gimnazială „I.S.Pavelea” din Runcu Salvei – la secţiunea Debutanţi, Diana Rus (Grădiniţa „Căsuţa cu Poveşti”), Laura Greab (Grădiniţa şi Liceul Tehnologic Lechinţa), Adela Ureche (Grădiniţa cu Program Prelungit din Sîngeorz-Băi) – la secţiunea Educatoare, Dalia Chira (CNLR), Elena Herţa (Şcoala Gimnazială Romuli), şi Doina Furcea (Școala Gimnazială „Tiberiu Morariu” Salva) – la categoria Învăţători, Adriana Pop (Liceul „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului), Oltiţa Curtuiuş (CNAM) şi Vasile Duda (Liceul de Arte „Corneliu Baba” din Bistrița) – la categoria Profesori, Maria Mureşan (CNAM), Ştefania Monica Măgurean (Liceul Teoretic „Solomon Haliţă” Sîngeorz-Băi) şi Rodica Tănase (Colegiul Economic Năsăud) – la categoria Economişti, Mircea Cristian Nicula (Colegiul Naţional „Petru Rareş” Beclean), Clariţa Rus (Şcoala Gimnazială Nr. 7 Bistriţa), Teodor Szasz (Şcoala Gimnazială Nimigea de Jos) – la categoria Directori, Alina Creţ (CNLR), Emanuela Ioana Avram (Centrul Şcolar De Educaţie Incluzivă „Lacrima” Unirea), Sorina Peter (CNAM) – la categoria Consilieri Educativi, Liana Ţirău (CNLR), Valentin Pop (Liceul de Muzică „Tudor Jarda” Bistriţa), Gafia Silvia Avram (Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru) – la categoria Performanţă, Nicoleta Butuza (CNAM), Florina Vlaşin (Şcoala Gimnazială Nr.1 Bistriţa), Brigitte Pop (Liceul cu Program Sportiv Bistriţa)– la categoria Voluntariat, Augustin Rus (Şcoala Gimnazială Budești), Dorina Buia (Clubul Copiilor Năsăud) şi Claudiu Copaciu (Liceul cu Program Sportiv Bistriţa) – la categoria Hobby.

România are multe probleme, dar una dintre cele mai mari este şi nepreocuparea legată de sistemul de învăţământul. Doi dintre pionii ai unei societăţi moderne care îşi doreşte un viitor sunt sistemul de învăţământ şi cel de sănătate. De cel puţin 26 de ani discutăm de reformă în învăţământul românesc, deja este un termen perimat, şi nu ştiu cum se face că mergem din rău în mai rău. Nu reuşim s-o luăm la deal...” a spus, între altele, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, prezent la ceremonie.

Cornelia Macarie, reprezentantul Librăriilor Aletheia, partener în acest proiect, a admis că a avut o sarcină foarte dificilă – aceea de a selecta, dintre cei mai buni profesori doar câţiva câştigători, pentru această competiţie a "Oscarurilor din învăţământul judeţean". Cornelia Macarie a recunoscut faptul că efortul cel mai mare cade tocmai asupra educatorilor din grădiniţe, a învăţătoarelor şi a profesorilor din sistemul preuniversitar. “Am înţeles acum ce efort extraordinar depuneţi în activităţile extracuriculare. E foarte simplu să lucrezi cu talente native, dăruite de la Dumnezeu, dar e foarte greu să formezi caractere, aşa cum faceţi domniile voastre” a conchis Cornelia Macarie.

Gavril Ţărmure, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură le-a dedicat dascălilor un poem din Nichita Stănescu iar după un scurt moment artistic au fost vizionate secvenţe video şi declaraţii ale finaliştilor, fiind prezentaţi şi câştigătorii – zece cadre didactice care au excelat în domeniul lor de specialitate şi care au primit şi titlul de “Profesorul anului”.

Aceştia sunt Florina Livia Blaga, Diana Rus, Dalia Chira, Oltiţa Curtuiuş, Maria Mureşan şi Ştefania Monica Măgurean, Clariţa Rus, Alina Creţ, Valentin Pop, Nicoleta Butuza, Dorina Buia şi Claudiu Copaciu.

Au fost acordate şi câteva premii speciale, în afara competiţiei: Librăriile Aletheia au acordat un premiu special profesorilor Adriana Pop (Liceul “Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului) şi Augustin Rus, Biblioteca Judeţeană “George Coşbuc” din Bistriţa a oferit un premiu profesoarei Elena Herţa din Romuli iar Centrul Judeţean pentru Cultură a oferit un premiu profesorului Vasile Duda de la Liceul de arte “Corneliu Baba”.

Gala Educaţiei a fost organizată de Asociația Argument, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Librăriile Aletheia, Casa Corpului Didactic Bistrița-Năsăud, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Biblioteca Județeană Bistrița-Năsăud, proiectul beneficiind de cofinanțare de la bugetul județului Bistrița-Năsăud în domeniul Cultură.

13436 vizualizari


loading...


000GalaEducatiei_32.jpg :: Bistriteanul.ro
000GalaEducatiei_51.jpg :: Bistriteanul.ro
000GalaEducatiei_30.jpg :: Bistriteanul.ro
000GalaEducatiei_36.jpg :: Bistriteanul.ro
000GalaEducatiei_24.jpg :: Bistriteanul.ro
000GalaEducatiei_06.jpg :: Bistriteanul.ro
000GalaEducatiei_42.jpg :: Bistriteanul.ro
000GalaEducatiei_28.jpg :: Bistriteanul.ro
000GalaEducatiei_27.jpg :: Bistriteanul.ro
000GalaEducatiei_26.jpg :: Bistriteanul.ro
000GalaEducatiei_44.jpg :: Bistriteanul.ro
000GalaEducatiei_17.jpg :: Bistriteanul.ro
000GalaEducatiei_01.jpg :: Bistriteanul.ro
000GalaEducatiei_10.jpg :: Bistriteanul.ro
000GalaEducatiei_34.jpg :: Bistriteanul.ro
000GalaEducatiei_19.jpg :: Bistriteanul.ro
000GalaEducatiei_15.jpg :: Bistriteanul.ro
000GalaEducatiei_02.jpg :: Bistriteanul.ro
000GalaEducatiei_39.jpg :: Bistriteanul.ro
000GalaEducatiei_45.jpg :: Bistriteanul.ro
000GalaEducatiei_47.jpg :: Bistriteanul.ro
000GalaEducatiei_29.jpg :: Bistriteanul.ro
000GalaEducatiei_40.jpg :: Bistriteanul.ro
000GalaEducatiei_12.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
10:33 - CEPARI: Trei mașini, implicate într-un accident!
09:10 - Vrei o masă de Paște bogată și gustoasă? Comandă Coșul cu Produse tradiționale pregătit de Restaurant Casa Doamnelor!

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro