FOTO/VIDEO: La Palatul Culturii a început Festivalul de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu”!

FOTO/VIDEO: La Palatul Culturii a început Festivalul de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu”!

Teatru pe pâine, întâlniri cu scriitori, lansări, dar şi un mini târg de carte vă aşteaptă în aceste zile, la Palatul Culturii din Bistrița, acolo unde ieri seară s-au desfăşurat primele două spectacole, în premieră, în cadrul  Festivalului de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu”.

Organizat de Palatul Culturii şi Primăria Bistriţa, festivalul și-a câștigat deja un renume prin munca, efortul și pasiunea echipei organizatoare de la Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc”.

Ediția cu numărul 14 aduce la Bistrița scriitori internaționali, actori de renume, spectacole de teatru pentru copii, lansări de cărți și reviste, simpozioane literare și piese de teatru dedicate Anului Centenarului.

Festivalul Internațional de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu” a debutat ieri, la ora 11:00, cu premiera adaptată după fraţii Grimm, în regia Corneliei Apostol, Vârtelniţa Fermecată.

Trupa de teatru pentru copii Alexandru Misiuga din Bistriţa i-au înveselit pe zecile de copii prezenţi în această dimineaţă la Palatul Copiilor. Din distribuţie au făcut parte Adrian Pop (Morarul), Mihaela Toderici (Fata morarului), Daniela Muscar (Împăratul, marionetă), Cornelia Apostol (Piticul, marionetă), Cornelia Vrăsmaş, Mariana Râpan, Dănuţ Buta (slujitori), în alte roluri făcându-şi apariţia Elena Pop, Florina Vlaşin, Amaia Ignat, Iulia Becheş, Anamaria Stoica, Susana Marişca şi Arşinica Bonţ.

O altă premieră a avut loc ieri seară, de la ora 18:00, când Teatrul profesionist de proiecte „Liviu Rebreanu” a prezentat bistriţenilor în premieră piesa „Un bărbat şi mai multe femei” de Leonid Zorin, în regia lui Eugen Pădureanu. Din distribuţie au făcut parte Eugen Pădureanu, Delia Lazăr şi Amelia Creţiu.

Nu rataţi astăzi, la Palatul Culturii, de la ora 18:00 – spectacolul „Ziditori ai Marii Uniri” de Dan Tăchilă, regia Marian Ciprian. Din distribuţie fac parte Cristina Moldoveanu, Marian Despina / Petre Moraru, Adrian Anghel / Răzvan Busuioc, Petre Pletosu, Dan Apăvăloaie şi Marian Ciprian.

Coloana sonoră: Dumitru Zamfira, Florin Iordan şi ceata de colindători „Datina” din Petroşani, iar preţul unui bilet este de 15 lei.

FOTO: Final de campanie electorală PNL la Bistrița! acum 11 ore- Campania electorală a PNL a atins punctul culminant. La finalul perioadei de promovare a partidului și a candidaților, astăzi liberalii organizat un miting pentru alegerile europarlamentare. A fost prezent și capul de listă, Rareș Bogdan.
Invazia oilor continuă: După plimbări la mall și spații de joacă, se-apucă de sport! ”Antrenorul”, sancționat! acum 16 ore- În ultimele luni, bistrițenii au observat oi în cele mai ciudate locații. Pe la mall, spații de joacă, iar mai nou, pe terenul de sport. Doar că de această dată, ”antrenorul” a fost sancționat. 
Bistrițean căutat la nivel național, prins la graniță! acum 17 ore- Un bistrițean a fost dat în urmărire generală la nivel național. A fost prins la graniță, în timp ce încerca să părăsească țara. Acum va face cale întoarsă și își va ispăși pedeapsa.
Silvia Galben (PMP): Plan de acțiune al europarlamentarilor PMP în legislatura 2019 – 2024 (3) acum 17 ore- Din poziția de candidat PMP la alegerile europarlamentare din 26 mai, Silvia Galben (PMP) ne prezintă principalele elemente care ghidează Planul de Acţiune Parlamentară al europarlamentarilor PMP.
Cerșetorii minori, amendați! Cei majori au mai scăpat și numai cu avertismente: acum 18 ore- În aproape cinci luni de zile, polițiștii locali au identificat 41 de cerșetori în Bistrița, din care patru erau minori. Aceștia din urmă au fost amendați toți. Unii cerșetori majori au ”scăpat” și numai cu avertisment.
USR Plus: Duminică mergeți la VOT! acum 18 ore- Dacă aveți plănuită o ieșire în aer liber pentru weekend, duminică mergeți la VOT! Problemele cetățenilor diferă de la o regiune la alta, dar în fond au un numitor comun: schimbarea vechii clase politice care a făcut din corupție o politică de stat.
FOTO: Drumul spre Jelna se surpă văzând cu ochii. Reparațiile „stau” în fondurile de la Guvern acum 19 ore- În urma ploilor care s-au abătut în ultimul timp asupra județului, are de suferit și infrastructra! Drumul care face legătura între Bistrița și Jelna se surpă văzând cu ochii. Deși situația se agravează de la o zi la alta, nu se poate face nimic. Până nu vin bani de la Guvern.
Adrian Oros (PNL), la Bistrița: Partidul Național Liberal va câștiga aceste alegeri acum 20 de ore- „Ultimele cinci sondaje susțin că Partidul Național Liberal va câștiga aceste alegeri, iar noi chiar credem acest lucru”, a afirmat deputatul Adrian Oros, zilele trecute, la Bistrița. Deși Bismark spunea că în campaniile electorale, după o partidă de vânătoare sau în timpul războiului se spun cele mai multe minciuni – liberalii nu trebuie să facă promisiuni electoratului, și nici să-l mintă...
Verighete de la firme cu notorietate internațională și bijuterii, adevărate opere de artă, la Atlantis Gold acum 21 de ore- E obligatoriu să dați o fugă la Atlantis Gold. Aici e locul unde găsești cele mai frumoase și deosebite bijuterii. Verighete de la firme cu notorietate internațională, inele, lănțișoare și chiar diferite tipuri de bijuterii, adevărate opere de artă. Iar ca noutate, găsiți și bijuterii din argint sau cercei medicinali. Bijuteriile nu dau niciodată greș,...
FOTO/VIDEO: S-a extins CODUL GALBEN de inundații. Pompierii încă luptă cu efectele acestuia. acum 21 de ore- În ultima vreme județul Bistrița-Năsăud este greu încercat. A trecut prin toate codurile de vreme rea și inundații. Nici în zilele care urmează lucrurile nu stau mai bine. Județul nostru se află în continuare sub avertizare meteo COD GALBEN de inundații.
USR Plus: Pe 26 mai votezi și contezi! acum 22 de ore- USR Plus: Pe 26 mai votezi și contezi! O țară europeană  nu poate fi guvernată la infinit  prin Ordonanțe de urgență, în special pe justiție! Legile nu se dau cu dedicație pentru infractori!
Duminică, trei urne de vot! AFLĂ la ce secție ești repartizat: acum 22 de ore- Duminică, 26 mai, românii sunt așteptați la vot. S-a decis ca fiecare cetățean să primească trei buletine de vot. AFLĂ la ce secție de votare ești repartizat:
FOTO/VIDEO: Un TIR rusesc, mistuit de flăcări, în Crainimăt acum 23 de ore- Două TIR-uri aparținând unei firme rusești se deplasau azi-noapte spre Bistrița. La un moment dat, unul a fost cuprins de flăcări. Pompierii s-au luptat zeci de minute să stingă focul. Carosabilul a fost eliberat abia spre zorii dimineții.
INVITAȚIE: Pentru toți cei care își doresc o Românie demnă și un oraș prosper în Uniunea Europeană! acum 23 de ore- Miting cu Rareș Bogdan și alți lideri PNL astăzi, la Bistrița: „Vă așteptăm alături de noi pe toți cei care vă doriți o Românie demnă și un oras prosper în Uniunea Europeană. E timpul bistrițenilor!”, anunță Ioan Turc, președinte PNL Bistrița-Năsăud.
Au adus acasă Premiul II, iar acum au nevoie de voturi pentru Premiul de popularitate. Haideți să îi ajutăm! acum 24 de ore- Boovie 2019 – ce mai experiență! Sute de elevi din toate colțurile țării s-au strâns timp de trei zile la Focșani. Toți au avut același scop: promovarea lecturii prin trailere. Echipa din Bistrița a luat premiul al doilea și are nevoie de ajutorul nostru pentru a primi Premiul de popularitate!