FOTO/VIDEO: La Palatul Culturii a început Festivalul de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu”!

FOTO/VIDEO: La Palatul Culturii a început Festivalul de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu”!

Teatru pe pâine, întâlniri cu scriitori, lansări, dar şi un mini târg de carte vă aşteaptă în aceste zile, la Palatul Culturii din Bistrița, acolo unde ieri seară s-au desfăşurat primele două spectacole, în premieră, în cadrul  Festivalului de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu”.

Organizat de Palatul Culturii şi Primăria Bistriţa, festivalul și-a câștigat deja un renume prin munca, efortul și pasiunea echipei organizatoare de la Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc”.

Ediția cu numărul 14 aduce la Bistrița scriitori internaționali, actori de renume, spectacole de teatru pentru copii, lansări de cărți și reviste, simpozioane literare și piese de teatru dedicate Anului Centenarului.

Festivalul Internațional de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu” a debutat ieri, la ora 11:00, cu premiera adaptată după fraţii Grimm, în regia Corneliei Apostol, Vârtelniţa Fermecată.

Trupa de teatru pentru copii Alexandru Misiuga din Bistriţa i-au înveselit pe zecile de copii prezenţi în această dimineaţă la Palatul Copiilor. Din distribuţie au făcut parte Adrian Pop (Morarul), Mihaela Toderici (Fata morarului), Daniela Muscar (Împăratul, marionetă), Cornelia Apostol (Piticul, marionetă), Cornelia Vrăsmaş, Mariana Râpan, Dănuţ Buta (slujitori), în alte roluri făcându-şi apariţia Elena Pop, Florina Vlaşin, Amaia Ignat, Iulia Becheş, Anamaria Stoica, Susana Marişca şi Arşinica Bonţ.

O altă premieră a avut loc ieri seară, de la ora 18:00, când Teatrul profesionist de proiecte „Liviu Rebreanu” a prezentat bistriţenilor în premieră piesa „Un bărbat şi mai multe femei” de Leonid Zorin, în regia lui Eugen Pădureanu. Din distribuţie au făcut parte Eugen Pădureanu, Delia Lazăr şi Amelia Creţiu.

Nu rataţi astăzi, la Palatul Culturii, de la ora 18:00 – spectacolul „Ziditori ai Marii Uniri” de Dan Tăchilă, regia Marian Ciprian. Din distribuţie fac parte Cristina Moldoveanu, Marian Despina / Petre Moraru, Adrian Anghel / Răzvan Busuioc, Petre Pletosu, Dan Apăvăloaie şi Marian Ciprian.

Coloana sonoră: Dumitru Zamfira, Florin Iordan şi ceata de colindători „Datina” din Petroşani, iar preţul unui bilet este de 15 lei.

acum 4 oreAvem și anul acesta un reprezentant în echipe, la Chefi la Cuțite! - Cinci bistrițeni au gătit în fața chefilor, în cadrul show-ului Chefi la Cuțite. Trei au trecut în probele de Bootcamp. Doar unul a ajuns în echipe. 
acum 9 oreAmenințări cu judecata la Consiliul Județean. Ce afirmații grave s-au făcut în mijlocul ședinței - În cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Județean de astăzi, președintele de Consiliu Județean Radu Moldovan l-a amenințat pe un consilier județean că-l va da în judecată, tocmai pentru câteva afirmații făcute în mijlocul ședinței.
acum 10 oreDE CRĂCIUN FII MAI BUN: Muncesc cu mâini harnice, sperând la o locuință unde cei 11 copii să se simtă mai acasă ca-n cortul improvizat - Ploua mocănește și noroiul aproape că ne scotea păpucii din picioare. Dar am uitat de toate când ”la ușa” cortului improvizat tot mai apărea câte un căpușor cu părul creț și ochii mari, curios de ”cine e nenea și tanti”.
acum 11 oreS-a dat bine cu migranții, și-a ajuns după gratii - Este ”realizarea” unui bistrițean, care ieri a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița. Acesta va petrece câțiva ani buni după gratii, pentru că a vrut să le facă un bine...migranților. 
acum 12 oreO mare companie austriacă a întrerupt colaborarea cu un forestier din județ, când a costatat că aduce tocătură din Parcul Național - Compania austriacă Egger, care cumpăra tocătură de la Frasinul a anunțat că renunță la colaborarea cu forestierul din Bistrița-Năsăud, după ce a constatat că produsul cumpărat provine din Parcul Național „Munții Rodnei”, din bușteni viguroși și sănătoși.
acum 13 oreCristina Iurişniţi (USR): Când vom avea o Românie educată?! Propunem desfiinţarea ISJ, structură retrogradă şi excesiv politizată - „Educația nu are culoare politică, dar trebuie să venim cu propuneri curajoase”, susţine deputatul USR Cristina Iurişniţi. Una dintre aceste propuneri este desființarea ISJ - urilor – care reprezintă o „structură anacronică și retrogradă, politizată excesiv în ultimii ani și care nu aduce o ameliorare sau o valoare adăugată în sistemul educațional”.
acum 14 oreLions Siebenburgen: Nu am uitat de voi…! - Voluntarii Clubului Lions Siebenburgen au ieșit în stradă zilele trecute:  cei care au trecut prin fața Casei Argintarului au fost întâmpinaţi cu vin, colinde, ceai, mere și cozonac. A fost felul lor special de a-i ajuta pe bătrânii singuri cărora nu le mai trece nimeni pragul...
acum 15 oreÎn floarea vârstei, a batjocorit o bătrânică ce-i putea fi bunică - O bătrânică de 80 de ani a trăit spaima vieții sale, după ce un tânăr din aceeași localitate a batjocorit-o. Inițial, de rușine, femeia nici nu a recunoscut că a fost batjocorită, spunându-le oamenilor legii că tânărul doar a încercat...
acum 16 oreCum ar fi să alegem cadouri frumoase de Crăciun?! 50% reducere la ochelarii de soare şi vedere – la Q Vision Cluj-Napoca! - La Q Vision, spiridușii lui Moș Crăciun vă îndrumă și vă oferă cea mai bună consultanță pentru a găsi perechea potrivită de ochelari, atât de vedere cât și de soare. Şi pentru că e luna cadourilor, vă puteţi bucura de 50% reducere la o listă lungă de branduri:
acum 17 oreDE CRĂCIUN FII MAI BUN: Soția și-a luat lumea-n cap și a plecat, lăsându-l cu un copilaș de nici un an jumătate - Îi sclipesc ochii atunci când vorbește despre Mihăiță, copilașul lui. I-a rămas în grijă când micuțul avea doar un an și trei luni, după ce soția și-a făcut bagajele și a plecat. Călin, cu o pensie de boală, stoarce apă din piatră seacă, numai să îi fie bine copilașului.
acum 18 orePremii și distincții, cu duiumul, pentru Cristian Bodnar - Bistrițeanul Cristian Bodnar s-a remarcat după ce lucrarea sa în Computer Science i-a adus premiul Nobel pentru juniori. Acesta a fost ales pentru titlul de ”Cetățean de onoare” al județului. Acum, municipalitatea a hotărât să-i înmâneze un premiu de excelență.
acum O ziSe caută salvator şi contabil! NOI locuri de muncă, disponibile în Bistriţa - Se caută salvator cu program lejer de supraveghere! Se oferă pachet salarial la fel de atractiv ca într-un centru SPA. Sunt disponibile locuri de muncă şi pentru mecanici sau electricieni auto, vopsitori şi ingineri! Iată ce pot să-ţi ofere angajatorii:
acum O ziFOTO – Accident în Groapa Sărății. Un autoturism a ajuns într-un șanț - În urmă cu puțin timp a avut loc un accident rutier pe DN17, în Groapa Sărății. Din primele informații rezultă faptul că au fost implicate două persoane. Unul dintre autoturisme a ajuns într-un șanț de pe marginea drumului.
acum O ziBN CONNECTIONS. Bistriţenii vor cuceri mâine capitala: Cu peste 1.000 de lucrări…! - BN CONNECTIONS: Peste 200 de artiști români vor expune peste 1000 de lucrări de pictură, sculptură, grafică, ceramică, fotografie și artă video la București – într-o amplă expoziție de artă contemporană, dedicată Centenarului României. 
acum O ziEXTRA: Premiile municipiului Bistriţa, pentru cei care au făcut cinste oraşului în 2018 - Premiile Municipiului Bistriţa vor ajunge, în acest an la peste 30 de elevi merituoşi, 16 sportivi, 4 personalităţi din domeniul culturii, ştiinţei şi economiei. Se va acorda un Premiu de Excelenţă dar şi 8 distincţii la secţiunea Diverse. Ceremonia se va desfăşura pe 18 decembrie, la Palatul Culturii.