FOTO/VIDEO: La Palatul Culturii a început Festivalul de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu”!

FOTO/VIDEO: La Palatul Culturii a început Festivalul de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu”!

Teatru pe pâine, întâlniri cu scriitori, lansări, dar şi un mini târg de carte vă aşteaptă în aceste zile, la Palatul Culturii din Bistrița, acolo unde ieri seară s-au desfăşurat primele două spectacole, în premieră, în cadrul  Festivalului de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu”.

Organizat de Palatul Culturii şi Primăria Bistriţa, festivalul și-a câștigat deja un renume prin munca, efortul și pasiunea echipei organizatoare de la Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc”.

Ediția cu numărul 14 aduce la Bistrița scriitori internaționali, actori de renume, spectacole de teatru pentru copii, lansări de cărți și reviste, simpozioane literare și piese de teatru dedicate Anului Centenarului.

Festivalul Internațional de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu” a debutat ieri, la ora 11:00, cu premiera adaptată după fraţii Grimm, în regia Corneliei Apostol, Vârtelniţa Fermecată.

Trupa de teatru pentru copii Alexandru Misiuga din Bistriţa i-au înveselit pe zecile de copii prezenţi în această dimineaţă la Palatul Copiilor. Din distribuţie au făcut parte Adrian Pop (Morarul), Mihaela Toderici (Fata morarului), Daniela Muscar (Împăratul, marionetă), Cornelia Apostol (Piticul, marionetă), Cornelia Vrăsmaş, Mariana Râpan, Dănuţ Buta (slujitori), în alte roluri făcându-şi apariţia Elena Pop, Florina Vlaşin, Amaia Ignat, Iulia Becheş, Anamaria Stoica, Susana Marişca şi Arşinica Bonţ.

O altă premieră a avut loc ieri seară, de la ora 18:00, când Teatrul profesionist de proiecte „Liviu Rebreanu” a prezentat bistriţenilor în premieră piesa „Un bărbat şi mai multe femei” de Leonid Zorin, în regia lui Eugen Pădureanu. Din distribuţie au făcut parte Eugen Pădureanu, Delia Lazăr şi Amelia Creţiu.

Nu rataţi astăzi, la Palatul Culturii, de la ora 18:00 – spectacolul „Ziditori ai Marii Uniri” de Dan Tăchilă, regia Marian Ciprian. Din distribuţie fac parte Cristina Moldoveanu, Marian Despina / Petre Moraru, Adrian Anghel / Răzvan Busuioc, Petre Pletosu, Dan Apăvăloaie şi Marian Ciprian.

Coloana sonoră: Dumitru Zamfira, Florin Iordan şi ceata de colindători „Datina” din Petroşani, iar preţul unui bilet este de 15 lei.

Un SUPER cadou de Dragobete! acum 28 de minute- Dacă ești încă în căutarea unui cadou de Dragobete, poți respira ușurat! L-ai găsit și se află doar la un click distanță! Unde mai pui că este și impresionant, și reconfortant și sănătos pe deasupra!
Iarna viitoare ne-ncălzim mai ieftin! Ce măsuri se iau pentru lemnele de foc: acum O oră- Ministrul Ioan Deneș a declarat astăzi că se dorește luarea mai multor măsuri de ieftinire a lemnului de foc pentru cetățeni. Astfel, iarna viitoare ne vom încălzi..cu bani mai puțini.
Probleme cu transportul elevilor în Bistrița-Năsăud? acum 2 ore- Probleme cu transportul elevilor în Bistrița-Năsăud? Ca și infrastructura școlară, dotările sau finanțarea per elev în cazul bunurilor și serviciilor - problema cade în sarcina primăriilor. Ele trebuie să optimizeze condițiile și să obțină toate avizele și pentru șofer și pentru mașină.
Un bistrițean, pus după gratii pentru 30 de zile, de autoritățile dejene acum 3 ore- Un bistrițean își va petrece următoarea lună în arestul poliției dejene. Acesta a fost pus acolo de către instanță, după ce a încălcat legea în municipiul Dej.
Tânărul cu cuțitul, elev de nota 10 la purtare! UNDE a avut loc incidentul: acum 5 ore- Un incident nemaiîntâlnit a avut loc, ieri, la un liceu din Bistrița. Pentru a clarifica lucrurile în urma unui conflict, un elev și-a amenințat colegul cu un cuțit. Culmea, acesta are nota 10 la purtare și nu a mai făcut probleme până acum. Unde s-a întâmplat și ce riscă liceanul:
Tot mai bine e acasă: Se întorc cu zecile la școală, în Bistrița-Năsăud acum 5 ore- Zeci de copii ai bistrițenilor care muncesc în străinătate se întorc anual să facă școală acasă. În general, nu au întâmpinat probleme majore cu adaptarea la sistemul românesc de educație. Au fost și situații în care copiii au solicitat să se înscrie într-o clasă inferioară.
ȘOCANT: Doi elevi de liceu despărțiți de jandarmi, după ce unul dintre ei a scos un cuțit lung de 18 cm acum 7 ore- Certurile între elevi par să ajungă la un alt nivel. O dispută mai veche se putea termina tragic. Un elev și-a amenințat un coleg de liceu cu acte de violență, în timp ce ținea în mână un cuțit lung de 18 cm.
Un scandal cu nepotul său s-a terminat tragic pentru un bătrân din Bistrița acum 7 ore- Un bătrân de 78 de ani și-a pierdut viața ieri, după o ceartă cu nepotul său. Tragicul eveniment a avut loc într-un apartament din Bistrița. Nenorocirea a fost anunțată chiar de către soția bărbatulu, care a luat parte la întreaga scenă.
Un bărbat din Căian i-a ”rugat” pe judecători să-l trimită la închisoare! acum 23 de ore- Polițiștii au încarcerat ieri un bărbat din localitatea Căianu Mic. Acesta își va petrece următoarele luni după gratii. Motivul? A făcut scandal și apoi a ”forțat” mâna instanței ca să-l trimită la închisoare.
RECORD: Încasări peste așteptări! Cel mai mare număr de spectatori, la „Dacia”! acum O zi- Un adevărat record au înregistrat cei de la Centrul Cultural Dacia, în acest weekend: „De trei ani de zile, de când s-a redeschis cinematograful Dacia, nu au mai fost asemenea vânzări… Iar în weekend, vor rula filme pentru copii, dar și o comedie neagră, în sala de concerte”, ne-a mărturisit cu mândrie managerul cinematografului, Ramona Creța-Bugnar.
Pedeapsă record pentru tânărul din Tîrlișua care a provocat un accident lângă Beclean, în care și-a pierdut viața un taximetrist acum O zi- Curtea de Apel Cluj s-a pronunțat în cazul tânărului din Tîrlișua care a provocat un accident rutier în 2017, în care a murit un taximetrist și au fost rănite alte trei persoane. Judecătorii clujeni nu au fost deloc blânzi cu tânărul, dublând practic pedeapsa stabilită de Judecătoria Beclean.
NOUTĂȚI în anul școlar 2019-2020: Mai puține zile de vacanță, mai multe clase profesionale acum O zi- Mai puține zile de vacanță, mai multe clase profesionale în noul an școlar care va începe luni, 9 septembrie: câteva grădinițe s-au desființat, în lipsa umărului necesar de copii, alte școli primare au devenit grădinițe. Numărul de clase  continuă să scadă... 
Cum e să fii „profesor de serviciu” într-o școală din Bistrița, în ziua în care elevii te consideră invizibil… acum O zi- Un experiment amuzant, pus la cale de un profesor de serviciu: „…am fost „profesor de serviciu”. A fost acea zi în care ar fi trebuit să fiu o acritură și să cert elevii. Ziua în care, de regulă, am senzația că sunt invizibilă. Elevii intră în școală, de cele mai multe ori trădând un soi de apatie, trec pe lângă mine și îmi dau IGNORE…” 
Iubești copiii? Vrei să-i scoți din sistemul de protecție al statului? AFLĂ cum poți deveni asistent maternal: acum O zi- Sute de copii sunt prinși în sistemul de protecție al statului. Cea mai ușoră metodă ca aceștia să cunoască ”viața de familie” este cu ajutorul asistenților maternali. Dacă dorești să schimbi viața unui copilaș, DGASPC face un curs de instruire pentru cei interesați:
Pneumonia a mai curmat două vieți! acum O zi- Amenințarea afecțiunilor sezonului rece nu a trecut încă. Deși în județul nostru nu au fost înregistrate decese din cauza gripei, pneumonia continuă să curme vieți. Săpămâna trecută, alți doi pacienți au murit.