FOTO/VIDEO: Marș împotriva avorturilor, pe străzile din Bistrița

FOTO/VIDEO: Marș împotriva avorturilor, pe străzile din Bistrița

Sute de bistrițeni au ieșit astăzi, la prânz, în stradă, participând la un marș și un protest simbolic împotriva avorturilor și celebrând astfel cel mai de preț dar – viața.

Este cea de-a V-a ediție în care se organizează Marșul pentru Viață, pe străzile Bistriței. Dacă în anii trecuți alături de credincioșii ortodocși mărșăluiau și credincioșii baptiști, penticostali, greco-catolici sau adventiști – în acest an aceștia au cam lipsit.

În locul lor, de pe treptele din curtea Protopopiatului Ortodox – au transmis cuvinte de salut și încurajare viceprimarul Cristian Niculae, președintele Emil Radu Moldovan, la eveniment participând și vicepreședintele CJ Vasile Puica, secretarul de stat Alexandru Pugna și subprefectul Ciprian Ceclan-Oprea.

Înarmați cu pancarte și bannere cu mesaje emoționante, îmbrăcați în costume populare, sute de copii alături de părinți și preoți – au traversat Pietonalul Liviu Rebreanu, strada Gheorghe Șincai și Bulevardul Independenței, până la Biserica Sfânta Ana.

Marşul pentru viaţă a avut în acest an drept temă motto-ul Unic din prima secundă! iar Daria, una dintre mămicile sosite la marș alături de cei doi copii ai săi ne-a mărturisit că a venit ca să susțină viața: „Normal că susțin cauza acestui marș, pentru că de asta suntem mame – ca să dăm naștere copiilor. Am și prietene destule pe care le-am îndrumat să nu facă avort, și tot au făcut, din păcate… Eu am doi copii și dacă aș rămâne însărcinată nu aș face avort Doamne ferește! Într-un asemenea moment critic, când trebuie să ia o decizie, orice femeie trebuie să știe că acolo sus există Dumnezeu. Pentru toată lumea. Asta contează. Cel mai important este să ne rugăm lui Dumnezeu… Pentru că Dumnezeu ne va da putere să trecem peste orice greutate…

Ne-am adunat și în acest an să dăm mărturie vie despre importanța și sensul vieții creștine. Este un marș al bucuriei, al solidarității, al credincioșilor bistrițeni. Prin acest eveniment arătăm că ne pasă, că nu suntem indiferenți la ce se întâmplă în jurul nostru, că suntem mulțumitori lui Dumnezeu pentru darul minunat al vieții… Îi mulțumim așadar lui Dumnezeu și mulțumim părinților noștri care au dat mâna cu creatorul și ne-au adus în această lume…”, a precizat preotul Marius Pintican, președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Filiala Bistrița-Năsăud – unul dintre organizatorii marșului.

Egoismul aduce în lume cele mai dure și mai mari atrocități, războaie, genocid, sclavism, avort, și toate lucrurile urâte din această lume care cuprind în ele mândria și egoismul…”, a mai avertizat preotul Marius Pintican, subliniind că și Fecioara Maria a trecut printr-o criză similară, acum 2000 de ani. „Dar Dumnezeu a lucrat în chip minunat și atunci, ca și astăzi. Iar Mântuitorul Iisus Hristos s-a născut în ieslea Bethleemului… Și așa va lucra întotdeauna Dumnezeu cu cei care au intenții bune, cu cei care doresc ca viața să primeze…

 

VIDEO: Lucrări de modernizare la Secția de Psihiatrie de pe Someșului acum 51 de minute - Evenimentele de la spitalul de psihiatrie de la Săpoaca au pus pe jar și autoritățile bistrițene. La inaugurarea noii secții de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Județean de Urgență au fost promise lucrări de renovare și la secția externă de Psihiatrie de pe Someșului.
În premieră națională, la Bistrița ar putea fi montate parapete anti-sinucidere, ca la Formula1 acum O oră - După tragicele accidente din zona Dedeman, se vor amplasa în sfârșit parapete care să protejeze și să despartă stâlpii pasarelei de partea carosabilă! Parapetele metalice sunt o opțiune care a fost deja discutată cu o firmă de specialitate.
Două persoane sunt în stare critică după un impact frontal cu un TIR înmatriculat în Bistrița-Năsăud acum 2 ore - Un bărbat și o femeie sunt în stare critică, după ce autoturismul în care se afla s-a ciocnit frontal cu un TIR înmatriculat în Bistrița-Năsăud. Accidentul a avut loc pe șoseaua care leagă Cluj-Napoca de Oradea.
Mâine începe Târgul Mare al Bistriței! Ce NU aveţi voie să rataţi acum 3 ore - Încep mâine la bistriţa 9 zile de sărbătoare, cu spectacole folclorice, concerte, demonstraţii sportive, ateliere artistice, graffiti şi street food! Ce NU aveţi voie să rataţi la Târgul Mare al Bistriţei: Programul complet.
VIDEO: Om de afaceri din Bistrița reținut pentru 24 de ore. AFLĂ pentru ce acum 12 ore - Un om de afaceri din Bistrița a fost reținut în această seară pentru 24 de ore. Acesta a fost dus în cătușe, cu mascații la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud. Ce s-a întâmplat:
FOTO: A luat-o la sănătoasa prin porumb după ce a lovit două fete pe marginea drumului acum 18 ore - Un accident rutier destul de neobișnuit s-a petrecut în Nimigea de Sus. După ce a lovit două fete pe marginea drumului, șoferul a luat-o la sănătoasa prin porumb.
VIDEO: Ce le poate oferi Bistriţa celor din diaspora… ?! Cum îi încurajăm pe bistriţeni să revină acasă acum 18 ore - Cum îi încurajăm pe cei din diaspora să revină acasă? Cei care se aşteaptă la flori şi un covor roşu – să nu se întoarcă...! „Dacă la întoarcere, te aştepţi să găseşti o ţară plină de zâmbet, nu te întoarce! Dacă vrei să te întorci acasă, să pui umărul să faci o ţară mai frumoasă, atunci întoarce-te… Nu este uşor, dar..."
VIDEO: Se întâmplă în Bistriţa! acum 19 ore - Se propie Târgul Mare al Bistriței iar organizatorii au pregătit pentru melomanii din oraş câteva surprize imposibil de refuzat:
Directorul economic de la Aquabis a dat împrumut bani de-o vilă în oraș acum 21 de ore - Încasează aproape 10.000 de lei pe lună, iar în ultimii ani a dat împrumut unor persoane fizice în valoare de 70.000 de euro. Este vorba despre un director din cadrul Aquabis, furnizorul de apă și canal, o societate public-privată.
Schimbă-ţi maşina veche cu un model Ford! Preţuri speciale prin Programul Rabla! acum 22 de ore - Vino în Showroom-ul Ford Bistriţa, Cartier Viişoara nr 301A (lângă benzinăria Petrom) şi beneficiază de ofertele speciale. O nouă generaţie de maşini te aşteaptă!
FOTO/VIDEO: Noua secție ATI, inaugurată alături de ministrul sănătății Sorina Pintea acum 23 de ore - Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și Unitatea de Transfuzii Sanguine au fost inaugurate astăzi. Alături de oficialitățile locale, la eveniment a participat ministrul sănătății Sorina Pintea.
Încă un cetăţean de onoare, în Bistriţa…?! acum 23 de ore - Consilierii locali se întrunesc azi într-o şedinţă ordinară, iar primul proiect pe ordinea de zi se referă la un nou cetăţean de onoare în Bistriţa:
Cum a plătit Primăria Bistrița 50.000 de euro pentru cauciuc INEXISTENT pentru spațiile de joacă acum O zi - În urmă cu doi ani, Primăria Bistrița a plătit unei firme din Târgoviște peste 50.000 de euro pentru cauciuc menit să protejeze copiii în spațiile de joacă. Problema este că acest cauciuc nu a fost niciodată montat. Pe fir a intrat Curtea de Conturi, iar SRL-ul din Târgoviște a fost nevoit să dea banii înapoi.
Punct termic pus la pământ pentru a face loc primei parcări supraetajate din Bistrița acum O zi - Primăria Bistrița pregătește prima parcare supraetajată din oraș. Pentru ca aceasta să se transforme în realitate, va fi pus la pământ un punct termic, situat pe Aleea Heniu.
Preț redus azi la abonamentele de piscină și fitness de la Casa EMA! acum O zi - Azi e ziua din lună în care Casa EMA vine în întâmpinarea doritorilor de sport și relaxare: scad preţurile la cele două servicii principale! Profitaţi, aşadar, de Happy Day...!