FOTO/VIDEO: Marș împotriva avorturilor, pe străzile din Bistrița

FOTO/VIDEO: Marș împotriva avorturilor, pe străzile din Bistrița

Sute de bistrițeni au ieșit astăzi, la prânz, în stradă, participând la un marș și un protest simbolic împotriva avorturilor și celebrând astfel cel mai de preț dar – viața.

Este cea de-a V-a ediție în care se organizează Marșul pentru Viață, pe străzile Bistriței. Dacă în anii trecuți alături de credincioșii ortodocși mărșăluiau și credincioșii baptiști, penticostali, greco-catolici sau adventiști – în acest an aceștia au cam lipsit.

În locul lor, de pe treptele din curtea Protopopiatului Ortodox – au transmis cuvinte de salut și încurajare viceprimarul Cristian Niculae, președintele Emil Radu Moldovan, la eveniment participând și vicepreședintele CJ Vasile Puica, secretarul de stat Alexandru Pugna și subprefectul Ciprian Ceclan-Oprea.

Înarmați cu pancarte și bannere cu mesaje emoționante, îmbrăcați în costume populare, sute de copii alături de părinți și preoți – au traversat Pietonalul Liviu Rebreanu, strada Gheorghe Șincai și Bulevardul Independenței, până la Biserica Sfânta Ana.

Marşul pentru viaţă a avut în acest an drept temă motto-ul Unic din prima secundă! iar Daria, una dintre mămicile sosite la marș alături de cei doi copii ai săi ne-a mărturisit că a venit ca să susțină viața: „Normal că susțin cauza acestui marș, pentru că de asta suntem mame – ca să dăm naștere copiilor. Am și prietene destule pe care le-am îndrumat să nu facă avort, și tot au făcut, din păcate… Eu am doi copii și dacă aș rămâne însărcinată nu aș face avort Doamne ferește! Într-un asemenea moment critic, când trebuie să ia o decizie, orice femeie trebuie să știe că acolo sus există Dumnezeu. Pentru toată lumea. Asta contează. Cel mai important este să ne rugăm lui Dumnezeu… Pentru că Dumnezeu ne va da putere să trecem peste orice greutate…

Ne-am adunat și în acest an să dăm mărturie vie despre importanța și sensul vieții creștine. Este un marș al bucuriei, al solidarității, al credincioșilor bistrițeni. Prin acest eveniment arătăm că ne pasă, că nu suntem indiferenți la ce se întâmplă în jurul nostru, că suntem mulțumitori lui Dumnezeu pentru darul minunat al vieții… Îi mulțumim așadar lui Dumnezeu și mulțumim părinților noștri care au dat mâna cu creatorul și ne-au adus în această lume…”, a precizat preotul Marius Pintican, președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Filiala Bistrița-Năsăud – unul dintre organizatorii marșului.

Egoismul aduce în lume cele mai dure și mai mari atrocități, războaie, genocid, sclavism, avort, și toate lucrurile urâte din această lume care cuprind în ele mândria și egoismul…”, a mai avertizat preotul Marius Pintican, subliniind că și Fecioara Maria a trecut printr-o criză similară, acum 2000 de ani. „Dar Dumnezeu a lucrat în chip minunat și atunci, ca și astăzi. Iar Mântuitorul Iisus Hristos s-a născut în ieslea Bethleemului… Și așa va lucra întotdeauna Dumnezeu cu cei care au intenții bune, cu cei care doresc ca viața să primeze…

 

Aquabis:  Se sistează apa astăzi, pe o stradă din Năsăud acum 27 de minute- Aquabis își informează consumatorii că astăzi, până la orele 15.00, se sistează apa pe una dintre străzile din Năsăud:
FOTO – Un șofer băut din Telciu a băgat în spital o femeie, după ce a lovit o mașină și un copac. Ce s-a întâmplat: acum 14 ore- Un șofer băut din Telciu a reușit să bage în spital o femeie de 50 de ani, după ce a lovit o mașină parcată și un copac. Femeia a rămas încarcerată între fiarele contorsionate ale camionetei.
VIDEO: O experiență neobișnuită, în Austria… Pe podium…! acum 16 ore- Tânărul chitarist din Bistrița a avut parte de o experiență neobișnuită: tatăl său care îl însoțea până acum la competiții a fost internat de urgență în spital, cu puțin timp înainte de competiția din Austria. A fost pentru prima oară când Alexandru Grecu a participat peste hotare la categoria fără limită de vârstă, „luptând” cu studenți de conservator și chiar profesori de chitară clasică!
FOTO: Emoții, zâmbete și lacrimi, la premiera de la Dacia! acum 16 ore- Timizi și plini de emoții, tinerii actori ai Școlii de Film și Actorie Bistrița și-au prezentat azi, pe marele ecran. primul scurt-metraj. Publicul a râs, a lăcrimat sau a aplaudat frenetic momentele difuzate. Iar apoi, au scos cu drag bani din buzunar, donându-i pentru Alexandra.
DE CITIT: Darul. Pacienta tăcută – un thriller inteligent acum 18 ore- „Pacienta tăcută”: profunzimile psihicului uman mixate într-o poveste incitantă și misterioasă. Alicia duce o viață fericită alături de soțul său, împărtășind pasiunea pentru artă, dar și o iubire de invidiat, cel puțin în aparență. Ea pictează, el este fotograf. Nimic nu prevestește scena macabră ai cărei protagoniști devin și nici ipostazele de victimă și criminal în care se regăsesc.
FOTO: Impresionant gest al angajaților și voluntarilor de la Ambulanță…! acum 20 de ore- O parte dintre angajații și voluntarii de la Ambulanță au pus în practică ieri, la Parva, un impresionant gest: au vizitat o familie care a avut mult de suferit în urma unui incendiu care le-a distrus casa... 
Aquabis:  Se sistează apa în Satu Nou, până mâine! acum 21 de ore- Aquabis anunță că localitatea Satu Nou rămâne, parțial, fără apă. Sistarea este necesară pentru remedierea unui defect apărut pe reţeaua de distribuție a apei potabile.
FOTO: Locul în care cerul se întâlnește cu pământul, iar oamenii cu sfinții… acum 22 de ore- 40 de icoane realizate de zeci de copiii de la Centrul de Pictură al Bisericii Ortodoxe „Sf. Trei Ierarhi” din Feldru, îndrumaţi de profesorul Daniel Paneş şi sprijiniţi de preoții parohi Toader Grigore, Ioan Iliș şi Ioan Clapa - pot fi admirate în aceste zile la Muzeul Județean. „Ca să poți picta, ca și în cazul în care vrei să te rogi, ai nevoie să te liniștești, ai nevoie să pătrunzi înăuntrul tău...”
FOTO/VIDEO: Fără speranță?? Castelul din Arcalia se deteriorează tot mai mult! Care e stadiul proiectului de reabilitare: acum 24 de ore- Impunătorul castel al grofului Bethlen, din Arcalia, se deteriorează tot mai mult, la exterior. De jur împrejurul acestuia, panglici și pancarte ce anunță pericolul de accidente. UBB, deținătoarea acestuia, încearcă de trei ani de zile să obțină fonduri pentru reabilitarea acestuia.
FOTO/VIDEO: Emoționant! Sute de bistrițeni, cu ramuri de salcie în mâini, la procesiunea de Florii acum 2 zile- Sute de bistrițeni, cu ramuri de salcie în mâini, au mărșăluit cântând în această seară pe străzile orașului, participând la procesiunea de Florii: „Și la București, și în alte orașe se organizează procesiuni similare, dar cea de la Bistrița are o importanță aparte”, a admis Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei.
VIDEO – Corina Crețu: Fondurile europene sunt ȘI pentru comunele mici! „Limitările” sunt invenții românești! acum 2 zile- Corina Crețu, comisar european, a fost prezentă azi la Bistrița. Aceasta a explicat că ”limitările” în accesarea fondurilor europene sunt invenții românești. Chiar și comunele mici, sau tinerii, pot accesa fonduri. Comisarul a explicat că oricum se dorește simplificarea metodologiei de atragere a fondurilor și a explicat modul ideal de a face planurile.
FOTO – Un căruțaș băut bine a băgat un motociclist în spital. Un polițist aflat în timpul liber i-a acordat primul ajutor acum 2 zile- Un motociclist este în stare gravă, după ce a luat în plin o căruță, pe drumul care duce spre Herghelia Beclean. Accidentul a fost cauzat de căruțaș, care a făcut o manevră imprudentă, fără a se asigura. Acesta băuse bine înainte să se pornească la drum cu căruța.
FOTO: A-ndoit un stâlp electric, în încercarea de a evita impactul cu o altă mașină acum 2 zile- S-a întâmplat pe strada Libertății, imediat după coborârea pasarelei, înspre oraș. O șoferiță a încercat să evite impactul cu o mașină ce i-a tăiat calea, și s-a oprit într-un stâlp electric.
FOTO: Încă avem buda în fundul curții în Bistrița europeană și canale în care pot cădea copiii! acum 2 zile- Guvernanţii și primarii nepăsători par să uite că sufletul unei comunităţi este şcoala, deși învățămâtul este pe primul loc când vine vorba de promisiuni. În județ, inclusiv în Bistrița europeană, încă mai avem 20 de şcoli şi grădiniţe cu buda în curte sau cu canale neacoperite în care pot să cadă cei mici. Ce soluții punctuale și banale propune un liberal bistrițean:
VIDEO: Apa Veneției, revărsată la Bistrița… acum 2 zile- Un inedit jurnal scris și pictat, anul trecut în Veneția, poate fi admirat în cele 80 de lucrări expuse în aceste zile la Galeria Concentric, în Piața Centrală din Bistrița: „O invitație smerită de a continua să vă bucurați de lucrurile care vă înconjoară...”