FOTO/VIDEO: Marș împotriva avorturilor, pe străzile din Bistrița

FOTO/VIDEO: Marș împotriva avorturilor, pe străzile din Bistrița

Sute de bistrițeni au ieșit astăzi, la prânz, în stradă, participând la un marș și un protest simbolic împotriva avorturilor și celebrând astfel cel mai de preț dar – viața.

Este cea de-a V-a ediție în care se organizează Marșul pentru Viață, pe străzile Bistriței. Dacă în anii trecuți alături de credincioșii ortodocși mărșăluiau și credincioșii baptiști, penticostali, greco-catolici sau adventiști – în acest an aceștia au cam lipsit.

În locul lor, de pe treptele din curtea Protopopiatului Ortodox – au transmis cuvinte de salut și încurajare viceprimarul Cristian Niculae, președintele Emil Radu Moldovan, la eveniment participând și vicepreședintele CJ Vasile Puica, secretarul de stat Alexandru Pugna și subprefectul Ciprian Ceclan-Oprea.

Înarmați cu pancarte și bannere cu mesaje emoționante, îmbrăcați în costume populare, sute de copii alături de părinți și preoți – au traversat Pietonalul Liviu Rebreanu, strada Gheorghe Șincai și Bulevardul Independenței, până la Biserica Sfânta Ana.

Marşul pentru viaţă a avut în acest an drept temă motto-ul Unic din prima secundă! iar Daria, una dintre mămicile sosite la marș alături de cei doi copii ai săi ne-a mărturisit că a venit ca să susțină viața: „Normal că susțin cauza acestui marș, pentru că de asta suntem mame – ca să dăm naștere copiilor. Am și prietene destule pe care le-am îndrumat să nu facă avort, și tot au făcut, din păcate… Eu am doi copii și dacă aș rămâne însărcinată nu aș face avort Doamne ferește! Într-un asemenea moment critic, când trebuie să ia o decizie, orice femeie trebuie să știe că acolo sus există Dumnezeu. Pentru toată lumea. Asta contează. Cel mai important este să ne rugăm lui Dumnezeu… Pentru că Dumnezeu ne va da putere să trecem peste orice greutate…

Ne-am adunat și în acest an să dăm mărturie vie despre importanța și sensul vieții creștine. Este un marș al bucuriei, al solidarității, al credincioșilor bistrițeni. Prin acest eveniment arătăm că ne pasă, că nu suntem indiferenți la ce se întâmplă în jurul nostru, că suntem mulțumitori lui Dumnezeu pentru darul minunat al vieții… Îi mulțumim așadar lui Dumnezeu și mulțumim părinților noștri care au dat mâna cu creatorul și ne-au adus în această lume…”, a precizat preotul Marius Pintican, președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Filiala Bistrița-Năsăud – unul dintre organizatorii marșului.

Egoismul aduce în lume cele mai dure și mai mari atrocități, războaie, genocid, sclavism, avort, și toate lucrurile urâte din această lume care cuprind în ele mândria și egoismul…”, a mai avertizat preotul Marius Pintican, subliniind că și Fecioara Maria a trecut printr-o criză similară, acum 2000 de ani. „Dar Dumnezeu a lucrat în chip minunat și atunci, ca și astăzi. Iar Mântuitorul Iisus Hristos s-a născut în ieslea Bethleemului… Și așa va lucra întotdeauna Dumnezeu cu cei care au intenții bune, cu cei care doresc ca viața să primeze…

 

FOTO/VIDEO: Bistrița Năsăud, sub cod portocaliu și galben de inundații acum 2 ore- ANM a emis două avertizări pentru județul nostru. În aceste momente, Bistrița Năsăud se află sub cod portocaliu de inundații până la noapte la ora 03.00. Apoi, rămâne sub cod galben de inundații până la ora 07.00.
FOTO: Emoţionante şi minunate momente, la Cristeştii Ciceului…! acum 7 ore- De câteva zile am sărbătorit cu toții ceva de genul Zilele Comunei, dar sub motivul inaugurării Căminului Cultural și Capelei Mortuare din  Cristeștii-Ciceului, comuna Uriu – construite  spre folosul întregii comunități.
FOTO: O bălăceală i-a adus sfârșitul unui adolescent acum 7 ore- Un adolescent s-a zbătut între viață și moarte după ce a decis să se răcorească într-un lac, în localitatea Bața. Tânărului i s-au aplicat manevre de resuscitare, însă medicii au constatat decesul.
Bistriţa Civică: Vă aşteptăm în Piaţa Petru Rareş! „Guvernul Dăncilă să rămână doar un episod de tristă amintire” acum 8 ore- Bistriţenii sunt invitaţi luni, 17 iunie, de la ora 19, în Piața Petru Rareș: aici va avea loc un miting de susținere a moțiunii de cenzură împotriva guvernului Dăncilă. „Vă așteptăm, în număr cât mai mare. Veniți alături de noi să scăpăm țara de această gașcă pusă numai pe căpătuială, care duce țara spre faliment"
DE CITIT: Deadline. Când prea multă muncă provoacă moarte… acum 10 ore- Moartea misterioasă a unei tinere, despre care se bănuieşte că s-ar fi sfârșit de prea multă muncă, schimbă definitiv destinul mai multor oameni: Deadline…
FOTO: L-a doborât căldura! Intervenție dificilă a salvamontiștilor! acum 13 ore- O intervenție dificilă a salvamontiștilor a avut loc ieri, în Munții Rodnei. Un bărbat din Neamț a avut nevoie de ajutor după ce a făcut insolație și s-a deshidratat. A intervenit elicopterul SMURD.
Duminica de Rusalii: Astăzi se pogoară Duhul Sfânt peste noi. Tradiţii în Bistriţa-Năsăud acum 15 ore- Duminica de Rusalii: Astăzi se pogoară Duhul Sfânt peste noi… Este ziua în care Biserica ia fiinţă: ascultând cuvintele Sfântului Apostol Petru, aproape 3.000 de oameni s-au convertit pe loc la creştinism. Nu ai voie să mergi "la scăldat” de Rusalii, dar nici să te urci în arbori înalţi, să călătoreşti departe de casă ori să te cerţi cu cineva:
FOTO: Cupa „Iacob Ciuruș” la Șah a ajuns la ediția a II-a acum O zi- Asociația Cârlionț a organizat astăzi, 15 iunie, la Căminul pentru persoane vârstnice din Bistrița, ediția a II-a a Cupei „Iacob Ciuruș” la Șah.
FOTO: Încă 40 de zile și secția ATI va fi finalizată! Ce se-ntâmplă cu pacienții: acum O zi- Proiectul de reabilitare a secției ATI din cadrul Spitalului cuprinde două etape: modernizare zonă existentă și extindere. Se preconizează că în 40 de zile, lucrările vor fi finalizate. Ce se întâmplă cu pacienții în aceste zile: Lucrările de modernizare a Spitalului sunt în plină desfășurare! Secția ATI urmează să fie finalizată în maxim 40 de...
Ioan Turc (PNL) – APEL: Votați moțiunea de cenzură! Oamenii s-au săturat de PSD! acum O zi- „Urmează votul pe moțiunea de cenzură. Nu mă adresez nici fostului nostru coleg liberal domnul Deneș, azi PSD-ist fruntaș, nici fostului nostru coleg liberal Daniel Suciu, astăzi mare ștab în Guvern. Ei sunt preferații lui Dragnea, nu are rost să discutăm cu ei nimic. Dar fac un apel către domnul Ioan Simionca de la ALDE: Votați moțiunea de cenzură, oamenii s-au săturat de PSD..."
Iurișniți: Elevii care se înscriu la liceu riscă să ajungă, de fapt, la școli profesionale, cu medii mari, din cauza Statului acum O zi- Anul școlar 2019- 2020 aduce unele modificări în ceea ce privește clasele de la unele licee și școli profesionale. CNLR și INFOEL sunt printre școlile de prestigiu care au de pierdut. Deputatul Cristina Iurișniți susține că există riscul ca elevi cu medii mari să ajungă la școli profesionale.
FOTO – JOSENII BÂRGĂULUI: A ieșit de pe carosabil și a rupt un stâlp de electricitate! acum 2 zile- Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp în localitatea Josenii Bârgăului. Un autoturism a ieșit de pe carosabil și s-a oprit într-un stâlp de electricitate, rupându-l. Traficul în zonă se desfășoară cu dificultate.
Aquabis: Se sistează apa potabilă azi în Târlișua și Prundu Bârgăului acum 2 zile- Locuitorii din Târlișua și Prundu Bârgăului rămân astăzi, pentru câteva ore, fără apă potabilă. Măsura este necesară pentru remedierea unei defecțiuni apărute pe rețeaua de distribuție a apei.
Trei mari probleme pentru primăriile din judeţ: „Riscă să intre în faliment…!” acum 2 zile- Sunt trei mari probleme cu care se confruntă administraţiile locale: „Am luat încă un şut în fund de la această guvernare. Trebuie obligatoriu găsite soluţii în a adoua parte a anului. Pentru că vor fi primării care riscă să intre în faliment...”
Mâncarea vânătorească acaparează Băile Figa. 13 echipe din Ardeal se întrec în preparate la ceaun, la final de lună acum 2 zile- Nu mai puțin de 13 echipe din Ardeal se vor întrece în preparate vânătorești la ceaun la final de lună. Concursul „Vânătoare la ceaun” se va desfășura la marginea pădurii de lângă Băile Figa.