FOTO/VIDEO: Mii de lei – recompensă pentru elevii de 10 din Bistriţa! „Să faceţi şi politică!”

FOTO/VIDEO:  Mii de lei – recompensă pentru elevii de 10 din Bistriţa! „Să faceţi şi politică!”

Pentru efortul şi performanţa deosebită din anul şcolar trecut, cinci elevi de 10 au primit mii de lei drept recompensă, astăzi, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Consiliul Judeţean.

Irina Ciubucă şi Maya Alexandra Staicu de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Bistrița, dar şi Daria Anamaria Marian de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Bistrița au primit astăzi câte 1000 de lei pentru că au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională.

Au fost premiaţi cu câte 3.000 de lei şi Ilinca Elena Sava de la Colegiul „Andrei Mureșanu” şi Ștefan Cristian Borodi de la Colegiul „Liviu Rebreanu” pentru media 10 la Bacalaureat.

Camelia Tabără, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a precizat că practic se implementează Ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat, în 2019.

Gratitudine, recunoştinţă şi admiraţie

Am ales în mod simbolic această zi, când începe un nou an școlar, ca un imbold pentru toți ceilalţi elevi. Să demonstrăm că se poate, că munca unor elevi de zi cu zi, de oră cu oră, de teme foarte conştiincios făcute – pot să te aducă în pragul acestui rezultat. Nicio virgulă omisă, nicio socoteală greșită, nicio neglijență, adică 10. Am invitat și directorii școlilor. Nu întâmplător, acești copii vin din cele mai bune școli gimnaziale respectiv licee pe care le avem. Vrem ca pentru toți elevii care au început astăzi școala să fiți exemple demne de urmat…”, a mai spus Camelia Tabără.

Vreau să-mi exprim gratitudinea, recunoştinţa şi admiraţia pentru că este într-adevăr un lucru deosebit. Nu ştiu cum aţi reuşit, mai ales elevii de liceu, pentru că în liceu intervine adolescenţa cu tot felul de emoţii şi problem personale… Cu atât mai mult vă apreciez: aveţi un echilibru interior foarte puternic, tărie de character dar şi o capacitate intelectuală deosebită…”, a remarcat şi prefectul Ovidiu Frenţ.

„Încercaţi să faceţi şi politică…!”

Vă felicit pentru performanțele voastre care nu sunt de ici, de colo… Ele vin în urma unei munci susținute. Felicitări vouă, dascălilor și părinților voștri care s-au îngrijit să aveţi condiţiile necesare pentru a putea face performanţă. Sunt foarte mândru de voi şi mă bucur că Guvernul României a găsit resursele necesare pentru a stimula performanța…”, a precizat şi Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean.

Radu Moldovan a amintit şi de cele câteva sute de premii pe care la acordă anual Consiliul Judeţean şi le-a lansat chiar şi o invitaţie absolvenţilor de 10:

Ar fi ideal ca măcar pe unul sau chiar pe voi toţi să vă vedem peste un timp în jurul acestei mese. Sper să vă întoarceţi acasă, după ce vă veţi completa studiile într-o parte sau în alta. Şi să încercaţi să faceţi şi politică. Pentru că viaţa comunităţii este influenţată de cei 31 de consilieri care stau de obicei pe scaunele acestea…

FOTO/VIDEO – Cât de puțin trebuie să faci un om fericit: acum 6 ore - La cei aproape 63 de ani, pe un cer senin și un soare destul de fierbinte pentru mijloc de septembrie, nenea Attila Szocs urcă strada Tărpiului, împingând un cărucior.
Un minor a băgat cuțitul într-un bărbat ce-i putea fi tată! Ambii lucrau la o stână! acum 6 ore - Un băiat este în arest la domiciliu, fiind cercetat pentru tentativă de omor. Deși minor, acesta a băgat cuțitul într-un bărbat ce-i putea fi tată. Totul s-a întâmplat la o stână:
Sucevenii revendică locul unde ar fi fost castelul fiorosului Conte Dracula. Ce planuri au: acum 7 ore - Sucevenii se pregătesc să profite de pe urma romanului scriitorului Bram Stoker, susținând că castelul cunoscutului personaj ar fi undeva în Munții Călimani, pe raza comunei Panaci din județul Suceava. Castelul a fost căutat inclusiv de Dacre Stoker, un stră-strănepot al scriitorului.
Mamba verde, Cobra egipteană și alte zeci de specii de reptile vii, în expoziție, la Muzeu acum 8 ore - O expoziție inedită își va deschide porțile la finele acestei săptămâni. În incinta Muzeului Județean veți avea ocazia să admirați peste 80 de specii de reptile vii. Printre acestea, mamba verde, cobra egiptează, șopârle, țestoase sau tarantule.
Toamna se face performanţă în sportul românesc acum 9 ore - Începutul lunii septembrie a echivalat cu performanţa făcută de echipele naţionale ale României în sporturile în care au evoluat. Fotbal, volei, tenis de masă, iar recent s-au reluat şi campionatele naţionale de handbal.
Povestea celor trei tineri care au pus la cale Biroul de Construcții, unde visele devin realitate, fără dureri de cap acum 9 ore - Un arhitect talentat, un inginer topograf îndrăgostit de meseria sa și o tânără care nu-și pierde calmul și zâmbetul de pe buze când e de rezolvat documente și situații sunt cei trei  tineri ambițioși care au pus la cale Biroul de Construcții Bistrița. Construiesc căsuțe de vis, proiectează vise și le transformă în realitate, rezolvă cu calm și răbdare autorizații și branșamente care ar da dureri de cap oricui. 
INEDIT: Cooperativa din Sîngeorz are 6 noi produse montane ATESTATE! acum 10 ore - Ministerul Agriculturii a dedicat o zi Cooperativei din Sîngeorz. Aceasta a fost dată ca și exemplu de bună practică tuturor celor prezenți la eveniment. Mai mult, în cele două zile de conferință, 6 noi produse montane ale acesteia au fost atestate. AFLĂ despre ce produse e vorba și ce planuri au pe viitor: 
Aquabis angajează instalatori. NOI locuri de muncă, la MetGlass Bistriţa, Panebo Gaz SRL sau Delice Pan! acum 11 ore - Aquabis Bistriţa organizează concurs pentru angajarea a 5 instalatori. NOI locuri de muncă sunt disponibile la MetGlass Bistriţa, Panebo Gaz SRL sau Delice Pan! Oferta completă, mai jos:
Înflorește ”Otrava Zeilor”! Amenzi până la 20.000 de lei dacă n-o distrugeți! acum 12 ore - Ambrozia sau ”otrava zeilor” are perioada de înflorire în august și septembrie. Aceasta este o plantă ce provoacă alergii grave, atacând chiar și copiii sub un an. Deși planta ar trebui distrusă încă din luna mai, pot exista ”scăpări”. Amenzile pentru nerespectarea legii privind ambrozia pot ajunge până la 20.000 de lei.
Aquabis: Trei localităţi rămân astăzi fără apă acum 13 ore - Aquabis anunţă faptul că astăzi, 16 septembrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în două dintre localităţile judeţului:
OAMENI din BN: Mihaela Vancea, absolventă CNLR şi olimpică de aur, a făcut minuni pentru copiii din Uganda acum 13 ore - Mihaela Vancea, absolventă CNLR şi olimpică de aur, voluntar în Uganda: „E frustrant să vrei să oferi totul și să simți că nici atunci nu ar fi suficient. Este emoționat să-i vezi că savurează un pahar cu apă de parcă e cea mai delicioasă băutură din lume. Că se agață de tine, îți zâmbesc, îi vezi că se dau pe o hintă pentru prima dată și devin dependenți de ea..."
START concurs! Azi cât ți-ai propus să pedalezi la Social Biking Challenge 2019? acum 14 ore - Săptămâna Mobilității debutează azi! La nivel european s-a organizat concursul Social Biking Challenge 2019. Municipalitatea acordă premii pentru cei care pedalează cel mai mult, la nivel local. Dar și Europa îi premiază pe primii 7 cu cel mai mare punctaj.
Plouă cu accidente în tot județul! Un motociclist inconștient în Cireșoaia, elicopterul SMURD chemat în ajutor acum O zi - A fost o zi plină astăzi pentru salvatorii bistrițeni. Deși afară este extrem de cald, a „plouat” cu accidente pe șoselele din tot județul. Cinci accidente au avut loc până la această oră, dintre care unul grav. Un tânăr a căzut de pe motocicletă și este inconștient. A fost solicitat ajutorul elicopterului SMURD.
DE CITIT. Amintiri despre Petru Creţia: „Un profesor uluitor. De-a dreptul periculos… Te confisca, te corupea, te lichida” acum O zi - Amintiri despre Petru Creţia: „...Te confisca, te corupea, te lichida. Adică îţi lichefia toate habitudinile şi toate prejudecăţile. Într-un anumit sens, Petru era, de aceea, de-a dreptul periculos. Putea induce scurte (sau mai lungi) pierderi de identitate: sfârşea prin a te locui…”
VIDEO: Zeci de mii de euro, pentru tinerii din Lunca Ilvei! acum O zi - O veste excelentă, pentru tinerii întreprinzători din Lunca Ilvei! Vor avea, în curând ocazia să pună în practică tot ce au văzut sau au admirat în Occident. Ce au de făcut pentru a primi câteva zeci de mii de euro: