FOTO/VIDEO: Mii de lei – recompensă pentru elevii de 10 din Bistriţa! „Să faceţi şi politică!”

FOTO/VIDEO:  Mii de lei – recompensă pentru elevii de 10 din Bistriţa! „Să faceţi şi politică!”

Pentru efortul şi performanţa deosebită din anul şcolar trecut, cinci elevi de 10 au primit mii de lei drept recompensă, astăzi, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Consiliul Judeţean.

Irina Ciubucă şi Maya Alexandra Staicu de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Bistrița, dar şi Daria Anamaria Marian de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Bistrița au primit astăzi câte 1000 de lei pentru că au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională.

Au fost premiaţi cu câte 3.000 de lei şi Ilinca Elena Sava de la Colegiul „Andrei Mureșanu” şi Ștefan Cristian Borodi de la Colegiul „Liviu Rebreanu” pentru media 10 la Bacalaureat.

Camelia Tabără, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a precizat că practic se implementează Ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat, în 2019.

Gratitudine, recunoştinţă şi admiraţie

Am ales în mod simbolic această zi, când începe un nou an școlar, ca un imbold pentru toți ceilalţi elevi. Să demonstrăm că se poate, că munca unor elevi de zi cu zi, de oră cu oră, de teme foarte conştiincios făcute – pot să te aducă în pragul acestui rezultat. Nicio virgulă omisă, nicio socoteală greșită, nicio neglijență, adică 10. Am invitat și directorii școlilor. Nu întâmplător, acești copii vin din cele mai bune școli gimnaziale respectiv licee pe care le avem. Vrem ca pentru toți elevii care au început astăzi școala să fiți exemple demne de urmat…”, a mai spus Camelia Tabără.

Vreau să-mi exprim gratitudinea, recunoştinţa şi admiraţia pentru că este într-adevăr un lucru deosebit. Nu ştiu cum aţi reuşit, mai ales elevii de liceu, pentru că în liceu intervine adolescenţa cu tot felul de emoţii şi problem personale… Cu atât mai mult vă apreciez: aveţi un echilibru interior foarte puternic, tărie de character dar şi o capacitate intelectuală deosebită…”, a remarcat şi prefectul Ovidiu Frenţ.

„Încercaţi să faceţi şi politică…!”

Vă felicit pentru performanțele voastre care nu sunt de ici, de colo… Ele vin în urma unei munci susținute. Felicitări vouă, dascălilor și părinților voștri care s-au îngrijit să aveţi condiţiile necesare pentru a putea face performanţă. Sunt foarte mândru de voi şi mă bucur că Guvernul României a găsit resursele necesare pentru a stimula performanța…”, a precizat şi Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean.

Radu Moldovan a amintit şi de cele câteva sute de premii pe care la acordă anual Consiliul Judeţean şi le-a lansat chiar şi o invitaţie absolvenţilor de 10:

Ar fi ideal ca măcar pe unul sau chiar pe voi toţi să vă vedem peste un timp în jurul acestei mese. Sper să vă întoarceţi acasă, după ce vă veţi completa studiile într-o parte sau în alta. Şi să încercaţi să faceţi şi politică. Pentru că viaţa comunităţii este influenţată de cei 31 de consilieri care stau de obicei pe scaunele acestea…

Corona Brașov, exclusă din cupa EHF! „Soarta” Gloriei încă nu se cunoaște decembrie 5, 2019 - Tribunalul Federației Europene de Handbal a exclus, astăzi, din competițiile europene Corona Brașov, după ce mai multe jucătoare au fost suspendate pentru folosirea unei terapii interzisă de regulamentul antidoping. Deși sunt șanse mari ca Gloria Bistrița să intre în locul clubului din Brașov în cupa EHF, nimic nu e sigur.
FOTO/VIDEO – Orașul a îmbrăcat haine de sărbătoare, în ajun de Moș Nicolae decembrie 5, 2019 - În ajun de Moș Nicolae, cum se întâmplă deja de ani buni, orașul a îmbrăcat haine de sărbătoare. Luminițele au fost aprinse de Dragoș, un pici de doar 4 ani. Odată cu aprinderea luminițelor festive s-a deschis oficial și târgul de Crăciun.
FOTO Viișoara: Un copilaș de 3 anișori și trei adulți implicați într-un accident decembrie 5, 2019 - Un accident rutier a avut loc în Viișoara. Trei adulți și un copilaș de 3 anișori au ajuns la spital. 
Un Tezaur Uman Viu, mâine, la Bistriţa, alături de alţi invitaţi de onoare decembrie 5, 2019 - Mâine la Bistriţa avem ocazia să ascultăm vocea tulburătoare a singurului interpret din Bistriţa-Năsăud declarat Tezaur Uman Viu. Alţi invitaţi de onoare ne vor uimi cu interpretări la tulnic, caval, fluier, ocarină sau frunză!
Municipalitatea ar putea oricând să omoare cea mai veche ființă din municipiu! Le stă în drum! La propriu! decembrie 5, 2019 - Un stejar de aproximativ 250 de ani, cea mai veche ființă din municipiu, ar putea să fie tăiat. Și asta, pentru că stă în drum! Sau mai bine zis, într-un viitor drum pe care municipalitatea vrea să-l amenajeze. ”Uneori interesul public e mai important decât un copac” a declarat viceprimarul Niculae.
SURPRIZĂ! Ce pedepse au primit foștii șefi ai Poliției Bistrițene, judecați pentru fapte de corupție decembrie 5, 2019 - În Ajun de Moș Nicolae, foștii șefi ai Inspectoratului de Poliție Județean, judecați pentru fapte de corupție, și-au aflat pedepsele. Procesul, în care au fost trimiși în judecată Ioan Ovidiu Mureșan, Roberto Hasnăș și Leon Cloșcă se judecă încă din anul 2015, la Tribunalul Maramureș.
ANAF vine în vizită! AFLĂ de ce îți poate bate la ușă: decembrie 5, 2019 - Fiscul intenționează să verifice proprietarii de locuinţe, în cadrul măsurilor de combatere a evaziunii fiscale, în special pentru a depista eventualele venituri nedeclarate.
SUPERCOM începe campania de colectare gratuită a deşeurilor voluminoase! decembrie 5, 2019 - În perioada 09.12.2019 - 20.12.2019 se va desfăşura Campania de colectare gratuită a deşeurilor voluminoase (mobilier, covoare, saltele, obiecte mari de folosinţă îndelungată).
A tâlhărit un minor, de Ziua României, și riscă să stea o lună după gratii decembrie 5, 2019 - Un act nepatriotic, comis de Ziua României, îl poate costa libertatea. E vorba de un tânăr de a tâlhărit un minor, exact de 1 Decembrie. A fost reținut de polițiști și ar putea ajunge o lună după gratii.
Bărbatul care a batjocorit un tânăr provenit de la casa de copii din Năsăud, trimis în judecată decembrie 5, 2019 - În urmă cu trei luni, un tânăr de 19 ani proaspăt ieșit din sistemul de protecție a copilului a fost violat, în apropierea gării din Năsăud de un alt tânăr de 24 de ani. Deși au trecut doar trei luni, acesta a fost deja trimis în judecată pentru viol.
Aquabis: Se sistează apa potabilă azi, pe o stradă din Beclean decembrie 5, 2019 - Locuitorii de pe o stradă din Beclean rămân astăzi, 5 decembrie, fără apă potabilă, pentru câteva ore:
Ce grozăvii au găsit inspectorii sanitar-veterinari la producătorii de pâine și patiserii decembrie 5, 2019 - Bistrița-Năsăud este pe locul al doilea în țară când vine vorba despre amenzile date la ultimul control tematic de către inspectorii sanitar-veterinari. Au fost controlați producătorii de pâine și patiseriile. Ce „grozăvii” au găsit:
VIDEO. Vin colindătorii! În fiecare seară, pe pietonalul Liviu Rebreanu decembrie 5, 2019 - Aşa cum ne-au obişnuit an de an, în decembrie, Primăria Bistriţa şi Palatul Culturii încep maratonul colindelor. Începând de astăzi, 5 decembrie, şi până la sfârşitul lunii – grupuri de colindători din Bistriţa-Năsăud, dar şi din ţară, vor însufleţi atmosfera în centrul oraşului.
A venit… gerul! CARE a fost minima înregistrată în județ noaptea trecută: decembrie 5, 2019 - Se la începutul lunii decembrie, temperaturile au continuat să scadă. Azi - noapte, în zona montană, termometrele au indicat multe grade cu minus. 
Supercom împarte buline roșii bistrițenilor după ce le caută prin gunoaie decembrie 5, 2019 - Luna decembrie nu e doar luna cadourilor. Ci și luna din care Supercom împarte buline roșii. ”Cadourile” sunt doar pentru cei care nu colectează selectiv. Iar angajații firmei de salubritate vor lua la verificat pungile de gunoi...aleatoriu! Fiți pe fază, fiți cuminți! Colectați selectiv!