FOTO/VIDEO: O lume de poveste! Un drum plin de succes, fără încrâncenare şi fără înverşunare

FOTO/VIDEO:  O lume de poveste! Un drum plin de succes, fără încrâncenare şi fără înverşunare

Prieteni şi admiratori au umplut ieri una dintre sălile Muzeului Judeţean: într-o atmosferă caldă şi intimă, Ottilia Cormoş şi-a inaugurat prima expoziţie personală într-un muzeu. Scriitorul Alexandru Uiuiu a prezentat publicului romanul „Agentul de vânzări”, pe a cărui copertă apare tot o pictură a artistei.

Ottilia Cormoş este un artist plastic în care vocaţia a erupt târziu, dar cu o forţă excepţională şi cu autenticitate. Nelăsând fisuri formale sau de conţinut, nelăsându-se purtată de modă, de tendinţe, de curente şi interese, ea a reuşit să se exprime plenar şi cuceritor. Pe poarta succesului ea a pătruns în paşi de dans, cu mers legănat şi elegant, ca şi cel care este sigur de sine, pentru că nu se minte şi nu încearcă să păcălească…”, a subliniat scriitorul Alexandru Uiuiu.

Acesta a povestit celor prezenţi şi cum a ajuns un tablou al Ottiliei Cormoş copertă pentru recentul său roman – Agentul de vânzări.

Referindu-se la succesul Ottiliei Cormoş, binecunoscută în Anglia, Brazilia sau Germania – Alexandru Uiuiu a remarcat că este vorba despre un lung drum de succes.

Pentru că este natural şi se desfăşoară fără încrâncenare şi înverşunare, avându-şi originile în vocaţie. Oricât de mult, de greu, de complex lucrezi – dacă lucrezi din vocaţie munca nu te oboseşte, ci te construieşte şi te face plăcut celor ce le-o dăruieşti…” , a mai spus Alexandru Uiuiu.

Tehnica Ottiliei Cormoş este una rară şi extrem de bine pliată pe temele lucrărilor. Pentru Ferestrele viselor pictura multistratificată pe sticlă poate crea câmpurile de profunzime vizuală care să îl instaleze pe privitor la capătul unui tunel cromatic care conduce spre alte lumi…” , a subliniat scriitorul.

Despre picturile Ottiliei Cormoş criticul de artă Roxana Bărbulescu scria că ne propun o dimensiune inedită. O dimensiune în care „se prefigurează o nouă percepţie a palpabilului şi a senzaţiei. Suntem invitaţi într-un univers în care vraja este caligrafiată şi umplută de culoare, în care ne simţim liberi de orice constrângeri şi în care putem să ne detaşăm de cotidian, ascultând muzica formelor…

„Ottilia  Cormoş reînvie în lucrările sale atributele picturii pe sticlă, utilizându-le cu măiestria şi migala unui miniaturist”, a mai remarcat Roxana Bărbulescu. Criticul intuieşte şi „lumea de poveste în care bucuria, feminitatea, frumosul, optimismul capătă forme picturale prin intermediul diverselor motive… Personaje feminine delicate, desprinse parcă din basme, animale şi elemente florale, fructe cu valori simbolice vin să întregească mirajul acestei lumi magice…”

Corona Brașov, exclusă din cupa EHF! „Soarta” Gloriei încă nu se cunoaște decembrie 5, 2019 - Tribunalul Federației Europene de Handbal a exclus, astăzi, din competițiile europene Corona Brașov, după ce mai multe jucătoare au fost suspendate pentru folosirea unei terapii interzisă de regulamentul antidoping. Deși sunt șanse mari ca Gloria Bistrița să intre în locul clubului din Brașov în cupa EHF, nimic nu e sigur.
FOTO/VIDEO – Orașul a îmbrăcat haine de sărbătoare, în ajun de Moș Nicolae decembrie 5, 2019 - În ajun de Moș Nicolae, cum se întâmplă deja de ani buni, orașul a îmbrăcat haine de sărbătoare. Luminițele au fost aprinse de Dragoș, un pici de doar 4 ani. Odată cu aprinderea luminițelor festive s-a deschis oficial și târgul de Crăciun.
FOTO Viișoara: Un copilaș de 3 anișori și trei adulți implicați într-un accident decembrie 5, 2019 - Un accident rutier a avut loc în Viișoara. Trei adulți și un copilaș de 3 anișori au ajuns la spital. 
Un Tezaur Uman Viu, mâine, la Bistriţa, alături de alţi invitaţi de onoare decembrie 5, 2019 - Mâine la Bistriţa avem ocazia să ascultăm vocea tulburătoare a singurului interpret din Bistriţa-Năsăud declarat Tezaur Uman Viu. Alţi invitaţi de onoare ne vor uimi cu interpretări la tulnic, caval, fluier, ocarină sau frunză!
Municipalitatea ar putea oricând să omoare cea mai veche ființă din municipiu! Le stă în drum! La propriu! decembrie 5, 2019 - Un stejar de aproximativ 250 de ani, cea mai veche ființă din municipiu, ar putea să fie tăiat. Și asta, pentru că stă în drum! Sau mai bine zis, într-un viitor drum pe care municipalitatea vrea să-l amenajeze. ”Uneori interesul public e mai important decât un copac” a declarat viceprimarul Niculae.
SURPRIZĂ! Ce pedepse au primit foștii șefi ai Poliției Bistrițene, judecați pentru fapte de corupție decembrie 5, 2019 - În Ajun de Moș Nicolae, foștii șefi ai Inspectoratului de Poliție Județean, judecați pentru fapte de corupție, și-au aflat pedepsele. Procesul, în care au fost trimiși în judecată Ioan Ovidiu Mureșan, Roberto Hasnăș și Leon Cloșcă se judecă încă din anul 2015, la Tribunalul Maramureș.
ANAF vine în vizită! AFLĂ de ce îți poate bate la ușă: decembrie 5, 2019 - Fiscul intenționează să verifice proprietarii de locuinţe, în cadrul măsurilor de combatere a evaziunii fiscale, în special pentru a depista eventualele venituri nedeclarate.
SUPERCOM începe campania de colectare gratuită a deşeurilor voluminoase! decembrie 5, 2019 - În perioada 09.12.2019 - 20.12.2019 se va desfăşura Campania de colectare gratuită a deşeurilor voluminoase (mobilier, covoare, saltele, obiecte mari de folosinţă îndelungată).
A tâlhărit un minor, de Ziua României, și riscă să stea o lună după gratii decembrie 5, 2019 - Un act nepatriotic, comis de Ziua României, îl poate costa libertatea. E vorba de un tânăr de a tâlhărit un minor, exact de 1 Decembrie. A fost reținut de polițiști și ar putea ajunge o lună după gratii.
Bărbatul care a batjocorit un tânăr provenit de la casa de copii din Năsăud, trimis în judecată decembrie 5, 2019 - În urmă cu trei luni, un tânăr de 19 ani proaspăt ieșit din sistemul de protecție a copilului a fost violat, în apropierea gării din Năsăud de un alt tânăr de 24 de ani. Deși au trecut doar trei luni, acesta a fost deja trimis în judecată pentru viol.
Aquabis: Se sistează apa potabilă azi, pe o stradă din Beclean decembrie 5, 2019 - Locuitorii de pe o stradă din Beclean rămân astăzi, 5 decembrie, fără apă potabilă, pentru câteva ore:
Ce grozăvii au găsit inspectorii sanitar-veterinari la producătorii de pâine și patiserii decembrie 5, 2019 - Bistrița-Năsăud este pe locul al doilea în țară când vine vorba despre amenzile date la ultimul control tematic de către inspectorii sanitar-veterinari. Au fost controlați producătorii de pâine și patiseriile. Ce „grozăvii” au găsit:
VIDEO. Vin colindătorii! În fiecare seară, pe pietonalul Liviu Rebreanu decembrie 5, 2019 - Aşa cum ne-au obişnuit an de an, în decembrie, Primăria Bistriţa şi Palatul Culturii încep maratonul colindelor. Începând de astăzi, 5 decembrie, şi până la sfârşitul lunii – grupuri de colindători din Bistriţa-Năsăud, dar şi din ţară, vor însufleţi atmosfera în centrul oraşului.
A venit… gerul! CARE a fost minima înregistrată în județ noaptea trecută: decembrie 5, 2019 - Se la începutul lunii decembrie, temperaturile au continuat să scadă. Azi - noapte, în zona montană, termometrele au indicat multe grade cu minus. 
Supercom împarte buline roșii bistrițenilor după ce le caută prin gunoaie decembrie 5, 2019 - Luna decembrie nu e doar luna cadourilor. Ci și luna din care Supercom împarte buline roșii. ”Cadourile” sunt doar pentru cei care nu colectează selectiv. Iar angajații firmei de salubritate vor lua la verificat pungile de gunoi...aleatoriu! Fiți pe fază, fiți cuminți! Colectați selectiv!