FOTO/VIDEO: O lume de poveste! Un drum plin de succes, fără încrâncenare şi fără înverşunare

FOTO/VIDEO:  O lume de poveste! Un drum plin de succes, fără încrâncenare şi fără înverşunare

Prieteni şi admiratori au umplut ieri una dintre sălile Muzeului Judeţean: într-o atmosferă caldă şi intimă, Ottilia Cormoş şi-a inaugurat prima expoziţie personală într-un muzeu. Scriitorul Alexandru Uiuiu a prezentat publicului romanul „Agentul de vânzări”, pe a cărui copertă apare tot o pictură a artistei.

Ottilia Cormoş este un artist plastic în care vocaţia a erupt târziu, dar cu o forţă excepţională şi cu autenticitate. Nelăsând fisuri formale sau de conţinut, nelăsându-se purtată de modă, de tendinţe, de curente şi interese, ea a reuşit să se exprime plenar şi cuceritor. Pe poarta succesului ea a pătruns în paşi de dans, cu mers legănat şi elegant, ca şi cel care este sigur de sine, pentru că nu se minte şi nu încearcă să păcălească…”, a subliniat scriitorul Alexandru Uiuiu.

Acesta a povestit celor prezenţi şi cum a ajuns un tablou al Ottiliei Cormoş copertă pentru recentul său roman – Agentul de vânzări.

Referindu-se la succesul Ottiliei Cormoş, binecunoscută în Anglia, Brazilia sau Germania – Alexandru Uiuiu a remarcat că este vorba despre un lung drum de succes.

Pentru că este natural şi se desfăşoară fără încrâncenare şi înverşunare, avându-şi originile în vocaţie. Oricât de mult, de greu, de complex lucrezi – dacă lucrezi din vocaţie munca nu te oboseşte, ci te construieşte şi te face plăcut celor ce le-o dăruieşti…” , a mai spus Alexandru Uiuiu.

Tehnica Ottiliei Cormoş este una rară şi extrem de bine pliată pe temele lucrărilor. Pentru Ferestrele viselor pictura multistratificată pe sticlă poate crea câmpurile de profunzime vizuală care să îl instaleze pe privitor la capătul unui tunel cromatic care conduce spre alte lumi…” , a subliniat scriitorul.

Despre picturile Ottiliei Cormoş criticul de artă Roxana Bărbulescu scria că ne propun o dimensiune inedită. O dimensiune în care „se prefigurează o nouă percepţie a palpabilului şi a senzaţiei. Suntem invitaţi într-un univers în care vraja este caligrafiată şi umplută de culoare, în care ne simţim liberi de orice constrângeri şi în care putem să ne detaşăm de cotidian, ascultând muzica formelor…

„Ottilia  Cormoş reînvie în lucrările sale atributele picturii pe sticlă, utilizându-le cu măiestria şi migala unui miniaturist”, a mai remarcat Roxana Bărbulescu. Criticul intuieşte şi „lumea de poveste în care bucuria, feminitatea, frumosul, optimismul capătă forme picturale prin intermediul diverselor motive… Personaje feminine delicate, desprinse parcă din basme, animale şi elemente florale, fructe cu valori simbolice vin să întregească mirajul acestei lumi magice…”

VIDEO – Klaus Iohannis: PNL BN, ați câștigat bronzul! Vreau să câștigați atâtea primării încât sediul să vă fie neîncăpător! noiembrie 16, 2019 - În cadrul întâlnirii de la Sala Polivalentă, mai mulți reprezentanți ai PNL au luat cuvântul. Cu toții au felicitat filiala PNL BN și bistrițenii. ”Ați câștigat medalia de bronz. Sunteți în pole position pentru Primăria Bistrița. Vă doresc să câștigați atâtea primării la alegerile locale în așa fel încât sediul să fie neîncăpător când se întâlnesc toți primarii liberali” a declarat președintele Klaus Iohannis.
FOTO/VIDEO – Klaus Iohannis: Nu vreau dezbatere cu doamna Dăncilă! Sunt în război cu PSD! noiembrie 16, 2019 - Președintele României în exercițiu, Klaus Iohannis a fost prezent astăzi la Bistrița. A vorbit cu oamenii, a făcut declarații de presă și și-a provocat electoratul. ”Nu vreau o dezbatere cu doamna Dăncilă! Cu PSD nu sunt în competiție, sunt în război!” a declarat acesta.
FOTO: Tulburătoare poveşti despre eroi şi tragedii aviatice petrecute la câţiva paşi de Bistriţa noiembrie 16, 2019 - Poveşti extraordinare despre eroii care au pilotat avioane de vânătoare, pe aceste meleaguri, acum 75 de ani – vă stau la dispoziţie în aceste zile, la Muzeul Judeţean din Bistriţa. Aici a fost inaugurată o expoziţie cu totul specială, din care nu lipsesc tulburătoare fragmente de istorie.
Pepiniera de handbaliste junioare a județului se prezintă într-o super-competiție noiembrie 16, 2019 - La finalul acestei luni, bistrițenii vor avea ocazia să le cunoască pe cele aproape 300 de handbaliste care se pregătesc pentru ca peste câțiva ani să li se alăture sportivelor de la CS Bistrița. Totul va lua forma unei super-competiții!
VIDEO: Președintele Klaus Iohannis, așteptat de sute de bistrițeni pe Pietonal noiembrie 16, 2019 - Sute de bistrițeni au așteptat întâlnirea de astăzi cu președintele României, Klaus Iohannis. În scurt timp acesta va ajunge în fața Sălii Polivalente de unde le va vorbi bistrițenilor.
Dr. Radu Elisei: Suntem o echipă extraordinară de chirurgi, la Spital! noiembrie 16, 2019 - În luna august 2018 la Spitalul Județean Bistrița a început să lucreze dr Radu Elisei, medic specialist în chirurgia generală. Acesta a fost prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, vorbind despre activitatea sa și operațiile în premieră făcute la Bistrița. ”Suntem o echipă extraordinară de chirurgi, la Spital!” a spus acesta.
VIDEO: Accident cu victimă încarcerată, la Rebrișoara! noiembrie 16, 2019 - Un accident rutier a avut loc în Rebrișoara. Un autoturism cu semn de începător a intrat din plin în remorca unui tractor, încărcată cu pământ. Un tânăr a rămas încarcerat. 
RECORD de Black Friday: Un bistrițean a cumpărat un televizor de 30.000 de lei noiembrie 16, 2019 - Un bistrițean a bifat unul dintre recordurile înregistrate de Black Friday, după ce a cumpărat un televizor de 30.000 de lei. De unde este cumpărătorul cu mână largă
Rostul de dimineaţă: Prăbuşit la pământ, ca o glazură pe deasupra drumului… noiembrie 16, 2019 - Nu e uşor să-l priveşti în ochi. E de-al drumului. Este din zodia celor care păşesc graţios, te izbesc fulgerător cu o privire şi pleacă elegant mai departe... Fără să întoarcă privirea. Fără să te bage în seamă. Fără să-i pese...
Președintele Iohannis se va plimba mâine pe Pietonal! Între 14.00-15.00 noiembrie 15, 2019 - Președintele Klaus Iohannis va fi mâine în Bistrița-Năsăud, așa cum Bistrițeanul.ro vă anunța încă de luni. Susținătorii candidaturii sale la un nou mandat în fruntea țării, nu puțin în Bistrița-Năsăud după rezultatul obținut în primul tur, îl pot întâlni mâine în centrul Bistriței sau la Sala Polivalentă, acolo unde are loc întâlnirea oficială cu susținătorii săi.
Ioan Turc: Împreună putem trimite PSD să se reformeze în liniște! Cer liberalilor mobilizare totală! noiembrie 15, 2019 - Ioan Turc cere bistrițenilor să trimită PSD-ul să se reformeze în liniște. Liderul PNL BN le solicită membrilor de partid mobilizare totală pentru al doilea tur de scrutin.
Central Motors dă startul la Black Friday! noiembrie 15, 2019 - Black Friday a devenit o tradiție pentru Central Motors, aducând în prim-plan oferte de neratat și în acest an.  Central Motors – dealer autorizat al mărcilor Ford și Hyundai pe plan local – a organizat campanii speciale cu ocazia zilei de Black Friday.
SUPER oportunitate pentru studenţii din Bistriţa! noiembrie 15, 2019 - Te-ai gândit vreodată cum ar fi să trăiești pentru câteva luni în America și să experimentezi stilul de viață american? Dintr-o dată New York, Las Vegas sau Hawaii nu mai sunt atât de îndepărtate. Studenţii din Bistriţa au la dispoziţie o extraordinară oportunitate:
EXCEPȚIONAL! Un documentar realizat de un bistrițean, difuzat de una dintre cele mai mari platforme de filme din lume noiembrie 15, 2019 - Netflix, una dintre cele mai mari platforme de filme din lume, difuzează un  documentar realizat de un bistrițean. Este vorba despre „București, unde ești?”, realizat de Vlad Petri.
Strada nu este scrumieră! Amenzi usturătoare pentru șoferii care aruncă pe jos chiștoace noiembrie 15, 2019 - Șoferii care aruncă chiștoace pe jos riscă amenzi usturătoare din partea polițiștilor rutieri. Dacă sunt prinși că nu respectă reglementările în vigoare, aceștia pot primi amenzi de până la 3.000 de lei. „Strada nu este o scrumieră!” transmit polițistii.