FOTO/VIDEO. O seară cu totul specială: Cel mai mare premiu, cei mai valoroşi bistriţeni…

FOTO/VIDEO. O seară cu totul specială: Cel mai mare premiu, cei mai valoroşi bistriţeni…

Personalităţi ale vieţii publice din Bistriţa, oameni creativi şi talentaţi care prin munca susţinută şi performanţele obţinute au devenit adevărate modele pentru comunitatea acestui oraş au fost celebraţi astă-seară, la Palatul Culturii, într-o gală emoţionantă.

A fost o seară specială pentru Bistriţa, au subliniat organizatorii, motivând că măcar o dată pe an, cei mai valoroşi bistriţeni, începând cu elevii care au obţinut premii la olimpiade, sportivii, oamenii de cultură sau cei care excelează în domenii economice sau ştiinţifice sunt răsplătiţi pentru performanţele lor.

Am dorit să aducem din partea municipalităţii un omagiu, un semn de respect pentru cei care fac ca municipiul nostru să se afle pe un loc de frunte nu numai în ţară, ci şi peste hotare, la sport, cultură, artă şi mai ales învăţământ. Am dedicat aceste Premii ale municipiului Bistriţa celor mai tineri performeri din oraş: elevii din şcolile oraşului care an de an obţin performanţe la nivel naţional sau internaţional, făcându-ne să credem că viitorul nostru va fi pe mâini bune…”, a subliniat primarul Ovidiu Creţu, evocând anul 2000 când a început acordarea acestor distincţii, la iniţiativa sa, a regretatului profesor Mihai Cazacu şi a viceprimarului Ioan Nelu Botiş.

Cel mai mare premiu, cea mai înaltă distincţie a galei i-a fost acordată – pentru rezultate excepţionale care au promovat Bistriţa în ţară şi în lume – tânărului Cristian Bodnar – cercetător masterand la University of Cambridge, în grupul de Inteligență Artificială si Biologie Computațională, sub supervizarea prof. Pietro Lio. În prezent, Cristian Bodnar lucrează la algoritmi genetici pentru roboți autonomi capabili să înveţe singuri cum să performeze în diverse medii. Este licențiat în Computer Science la University of Manchester, unde a făcut cercetare în modele generative condiționale aplicate la generarea de imagini din text. Cercetarea sa i-a adus prestigioasa recunoaștere de câștigător în Computer Science la The Undergraduate Awards, considerate a fi premiile Nobel pentru juniori. Înainte de acestea, a studiat Matematică-Informatică la Colegiul Național Liviu Rebreanu din Bistrița.

Este tot timpul o plăcere să revin acasă şi mereu când plec mi se face dor să revin. Faptul că fac parte din această comunitate frumoasă este cel mai mare premiu pentru mine…”, a afirmat pe scenă Cristian Bodnar.

Despre Cristian Bodnar şi performanţele sale Bistriţeanul.ro a scris AICI, AICI şi AICI.

Premiile Municipiului Bistriţa au ajuns în acest an la peste 30 de elevi merituoşi, 16 sportivi, 6 personalităţi din domeniul culturii, ştiinţei şi economiei. S-au acordat şi 8 distincţii la secţiunea Diverse:

Secţiunea învăţământ: Găurean Emanuela Maria, Bercea Carmen Doris, Buzilă Daniel Giorgian, Ani Daniela, Bodescu Ștefania, Cătinean Sonia Claudia, Zahari Alexandra Maria, Suciu Paula, Grecu Alexandru, Bozbici Larisa Lucreția, Petrușca Sergiu, Celsie Viorica, Palage Maria Iasmina, Marcu Paul, Purcsa Kevin Daniel Emanuel, Leonardi Carla Maria, Ilieș Narcisa Corina Dorina, Chirlejan Cristiana Teodora, Muller Agnes, Aitai Ruxandra, Nedelea Cristian Onisim, Moldovan Alexandru Ioan, Fretean Denisa Georgeta, Floare Doru, Badiu Anca, Borcani Robert Raul, Kiss Iulia, Pap Noemi, Cosma Cosmina Denisa, Arcălean Florin Adelin, Sforgace Daniel Cristian, Scurtu Andrada Diana

Secţiunea sport: Martin Răzvan Constantin, Sîngeorzan Dragoș, Cosma Cristina Paula, Plăian Tania Maria, Măricuț Alexandra Daniela, Chirlejan Georgiana, Cioancă Alin Florin, Tănase Codruț, Musteață Liana Ionela, Sîngeorzan Ioana, Galbăn Andra Beatrice și Lippi Allesandro, Nechiti Adelina Laura și Crețan Tudor Ionuț, Turlaș Vlad Darius și Cosug Miruna Alexandra, Petri Ana Diana și Pop Cristian, Darius şi Denis Dobraniș

Secţiunea cultură: Dan Coman, Alexandru Uiuiu, Alexandru Cristian Miloş şi Victoria Fătu Nalațiu

Secţiunea ştiinţă şi economie: Vlad Grigore şi Abrudean Adrian Vasile

Secţiunea diverse: Barna Ruxandra Georgiana, Sima Mario Robert, Coman Corina Mirela, Scurtu Andrada Diana, Dragonici Ana-Maria, Berende Bogdan, Butilă Yasmina Ioana şi Moloman Bogdan Dumitru.

VIDEO. În AVANPREMIERĂ naţională, joi, la Bistriţa: „Maria, Regina României”, un film cât o istorie octombrie 22, 2019 - Un film cât o istorie...! O poveste bazată pe fapte reale, având în prim plan figura marcantă a Reginei Maria, va fi difuzată în avanpremieră naţională, joi, 24 octombrie, de la ora 18.00, la Bistriţa! În distribuţie – şi un actor bistriţean!  Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.
„Aventurile” adolescentului din centrul de la Beclean: a bătut doi educatori, a spart o ușă și și-a agresat frățiorii mai mici octombrie 22, 2019 - Un adolescent de doar 16 ani a semănat groază, în urmă cu două zile, în centrul de la Beclean unde este cazat. Acesta a luat la bătaie doi educatori, a spart ușa de la apartamentul unde este cazat și și-a agresat frățiorii mai mici. Ce l-a enervat în asemenea hal:
VIDEO: Elicopterul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., în sprijinul salvamontiștilor bistrițeni octombrie 22, 2019 - Salvamontiștii bistrițeni au solicitat încă de anul trecut sprijinul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. Aceștia aveau nevoie de un elicopter care să-i ajute cu transportul de materiale. Operațiunea a avut loc în Parcul Național Munții Rodnei.
Ionuț Simionca (PMP): Crețu și Moldovan vând gogoși electorale și minciuni octombrie 22, 2019 - Într-o declarație politică, deputatul PMP Ionuț Simionca și-a exprimat public nemulțumirea legată de faptul că președintele CJ Bistrița-Năsăud și primarul municipiului Bistrița au inaugurat cu fast proiectul de construire a unei săli polivalente în Wonderland.
Se întâmplă în Bistrița-Năsăud: Fetiță de 7 ani trimisă acasă de la dispensarul școlar cu mâna ruptă în două locuri octombrie 22, 2019 - O fetiță de 7 ani a fost trimisă astăzi acasă, cu profesorul de sport, după ce și-a rupt mâna în două locuri, în urma unei căzături. După incident, fetița a ajuns la dispensarul școlar, de unde a fost trimisă acasă și nu la spital, cum ar fi trebuit.
ALEGERI 2019: PSD se opune politicilor de austeritate anunțate de Orban și PNL octombrie 22, 2019 - PSD se opune politicilor de austeritate anunțate deja de Orban și PNL și nu participă la ședința de plen pentru învestirea guvernului Orban!
VIDEO: O lume fantastică, cu peisaje şi legende fabuloase, în premieră, la Bistriţa! octombrie 22, 2019 - O lume fantastică, cu peisaje şi legende fabuloase, cu personaje mitice şi seducătoare dansuri ne-a fost dat să admirăm, zilele trecute la Bistriţa. Mai mult, am avut parte şi de câteva experienţe sonore cu adevărat spectaculoase!
Pedeapsă cu EXECUTARE pentru un fost examinator auto. Despre cine este vorba: octombrie 22, 2019 - Dacă până acum angajații de la Permise Auto care au fost prinși cu mită au scăpat de gratii cu pedepse fără executare, unul dintre ei nu a fost atât de norocos. Trimis în judecată în două dosare, acesta s-a ales cu doi ani și jumătate de închisoare cu executare. Despre cine este vorba:
O cunoașteți?? A furat geanta unei cliente! Sunați la 112 dacă aveți informații! octombrie 22, 2019 - Un furt a avut loc vineri, în incinta unui magazin din Bistrița. În timp ce o clientă proba ceva, geanta cu actele, banii și telefonul i-au fost sustrase de o altă femeie. UPDATE: Hoaţa a fost identificată de polişişti.
VIDEO – Minora ce ar fi fost răpită de unchiul său a fost găsită! UNDE era: octombrie 22, 2019 - Sute de polițiști, jandarmi și voluntari au căutat ieri minora dispărută. Alerta a fost dată ca și răpire, deoarece fata a fost văzută ultima dată plecând cu unchiul ei. Azi-noapte, oamenii legii au găsit-o. Unchiul ei a fost audiat. UNDE se aflau cei doi:
S-a pus cu polițiștii și acum va da cu subsemnatul, periodic, la IPJ! octombrie 22, 2019 - Un tânăr din Sîngeorz a fost reținut de polițiști după ce a încălcat mai multe reguli. Acum, pentru 60 de zile, va trebui să dea cu subsemnatul la sediul IPJ BN. CUM s-a întâmplat totul:
Limitatoare de viteză într-o comună de pe Valea Bârgăului. AFLĂ unde octombrie 22, 2019 - Primăria unei comune de pe Valea Bârgăului pune piciorul în prag și e hotărâtă să lupte cu vitezomanii care circulă pe drumurile din comună. Astfel, autoritatea locală va monta limitatoare de viteză.
Aquabis Bistriţa: Avarie în Rebrişoara! Este afectată toată partea de jos a satului octombrie 22, 2019 - Începând de ieri seară, în Rebrişoara s-a sistat apa potabilă. Au fost afectate străzile Ulița Morii, Primăriei precum și toată partea de jos a satului. Când se reia difuzarea apei potabile:
Un adolescent de 16 ani de la centrul de plasament din Beclean și-a luat la bătaie educatorii. Totul s-a terminat la…Psihiatrie octombrie 22, 2019 - Un adolescent de 16 ani cazat la centrul de plasament din Beclean, în urmă cu două zile, și-a luat la bătaie educatorii. Victime i-au căzut o femeie și un bărbat, cel din urmă având nevoie de îngrijiri medicale. Totul s-a terminat la secția de Psihiatrie Infantilă a Spitalului de Copii din Cluj-Napoca.
Și-a răpit nepoata minoră! Zeci de polițiști îi caută! Dacă-i vedeți, sunați urgent la 112! octombrie 21, 2019 - Zeci de polițiști s-au mobilizat în căutarea Dariei! O copilă de 13 ani a fost văzută ultima dată alături de unchiul ei, care i-a propus să îl însoțească. Apoi, zici că ar fi intrat în pământ. Dacă-i vedeți, sunați URGENT la 112.