14.2 C
Bistrița
vineri, martie 29, 2024

FOTO/VIDEO: O zi perfectă! Aproape 1.500 de voluntari au ajutat la nașterea unei păduri de 10 hectare!

Impresionantă desfășurare de forțe, ieri, la Sânmihaiu de Câmpie! Aproape 1.500 de voluntari înarmați cu voie bună și entuziasm au făcut posibile încă 10 hectare de pădure: Pădurea Transilvania 5.0. „De n-ar fi frunzele și pomii pe care i-ați plantat voi, am fi pă nicări…!”

Voie bună, entuziasm și o mega zi cu Tășuleasa Social! Astăzi s-a mai născut o pădure, Pădurea Transilvania 5.0 de la Sânmihaiu de Câmpie, pe o suprafață de 10 ha și din peste 1500 de perechi de mâini…!!!”, a scris Doru Ilieș, unul dintre voluntarii care au participat la împădurirea de ieri.

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdoru.il%2Fvideos%2F10161511957730024%2F&show_text=0&width=560″ /]

Și pompierii militari bistrițeni, alături de voluntarii Programului „Salvator din Pasiune” și elevii pompieri de la Școala de Pompieri „Pavel Zăgănescu” Boldești au participat la acțiunea de împădurire Pădurea Transilvania 5.0, în Sânmihaiu de Câmpie.

Și jandarmii bistrițeni au dat o mână de ajutor, contribuind astfel la împădurirea celor 10 hectare de teren: „…din nou în sprijinul comunităţii, contribuind la plantarea Pădurii Transilvania 5.0…! Jandarmii au participat la această acţiune alături de peste 1.400 de voluntari, în sprijinul Asociaţiei Tăsuleasa Social. Este una dintre cele mai ample acţiuni de împădurire, de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, prin care este promovată protejarea mediului înconjurător şi implicit diminuarea dezechilibrului generat de defrişările masive din ultimii ani, din România…”, au transmis cei de la Jandarmeria Bistrița.

Felicitări pentru inițiativa civică, însă remarc în continuare lipsa unei strategii de plantare a speciilor native pretate acelei zone de deal. M-aș fi bucurat nespus ca organizatorii să promoveze biodiversitatea locală și nu să accepte tacit puieții serviți cu interes de către ocoalele silvice. În mai toate fotografiile postate de ISU, Jandarmerie și unii participanți văd doar puieți de pin… Biodiversitatea unei păduri de pin este cu totul diferită de cea a unei păduri de amestec în care stejarul (Quercus robur) sau gorunul (Quercus petraea) predomină…”, a comentat biologul Ciprian Samoilă.

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdoru.il%2Fvideos%2F10161511950705024%2F&show_text=0&width=560″ /]

Video @ Doru Ilieș, Foto @ ISU „Bistrița”, Jandarmeria Bistrița, Tăsuleasa Social

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM: Dacă e primăvară, e timpul pentru o verificare tehnică de sezon

E acel moment al anului când autovehiculul tău Mercedes-Benz are nevoie de o verificare tehnică de primăvară. Alege întotdeauna un Centru de Service Autorizat Mercedes-Benz, pentru a beneficia de cele mai bune servicii auto!

MATEROM caută reprezentant vânzări Bistrița

Materom angajează Reprezentant vânzări Bistrița-Năsăud. Postul este disponibil în Bistrița. Se oferă venituri financiare motivante + bonus in functie de performanțe, mașină de serviciu, laptop, telefon, contract perioadă nedeterminată. 

5 motive pentru a îți lua un colțar de bucătărie

Colțarele sunt o categorie de piese de mobilier extrem de practice și de confortabile, în același timp. În cazul în care te-ai gândit să cumperi un colțar pentru bucătărie, dar nu ești încă hotărât dacă este sau nu o idee bună, te ajutăm să îți clarifici această întrebare în materialul de față.