FOTO/VIDEO – Oamenii din Tărpiu au luat cu asalt Primăria Dumitra! Aceștia nu vor groapă de gunoi în pădure

FOTO/VIDEO – Oamenii din Tărpiu au luat cu asalt Primăria Dumitra! Aceștia nu vor groapă de gunoi în pădure

În jur de 100 de localnici din satul Tărpiu au protestat astăzi, nemulțumiți fiind de planurile Primăriei Dumitra, care vrea să amenajeze a doua celulă a gropii de gunoi tocmai în pădure. Autoritățile locale și județene au stat de vorbă cu oamenii, însă aceștia nu s-au lăsat înduplecați de promisiuni.

Planurile primarului comunei Dumitra Gheorghe Bălăjan de a construi a doua celulă a gropii de gunoi de la Tărpiu tocmai în pădure i-a scos în stradă astăzi pe localnicii din satul Tărpiu.

În jur de 100 de persoane, înarmate cu pancarte, au participat la protestul spontan, care a avut loc chiar în fața Primăriei Dumitra. Autoritățile locale au autorizat protestul și chiar au delimitat o zonă în fața primăriei unde oamenii au putut să-mi spună nemulțumirile.

La protest au luat parte și câțiva membri ai Partidului Verde. Primarul Gheorghe Bălăjan a ieșit și a discutat cu oamenii tot mai numulțumiți de mirosurile neplăcute emanate de groapa de gunoi, de planurile autorităților locale, de faptul că nu se respectă regulile de colectare a deșeurilor, iar câmpurile din zonă sunt pline de deșeuri din plastic purtate de vânt.

„Depozit ecologic – o minciună!”, „Vrem o agricultură curată”, „bani europeni risipiți”, au fost printre mesajele scrise de oameni pe pancartele.

„Avem copii, care nu vor să vină acasă să se intoxice la Tărpiu. O crescut în cizme până la fund și acum când am scăpat de noroi nu mai putem respira”, a declarat una dintre protestatare, care a mărturisit că are 6 copii care nici nu o mai vizitează din cauza mirosului care a acaparat satul.

Primarul Gheorghe Bălăjan a ieșit și a vorbit cu oamenii, alături de vicepreședintele de Consiliu Județean, Ioan Țintean.

Primarul Gheorghe Bălăjan a precizat că a făcut această concesie cu groapa de gunoi din pădure, însă este decis să nu o deschidă până nu se asigură că administratorii gropii de gunoi și operatorul de salubritate nu respectă regulile și selectează deșeurile.

„Ce pot să fac eu acum în situația aceasta? Sunt la mijloc. Eu nu o să dau drumu  la noua celulă până când cei de la depozit își fac treaba și duc acolo fracția umedă. Să vedem toți că sunt serioși (n.r. administratorii centrului de la Tărpiu) și stăm de vorbă, până atunci nu”, le-a spus oamenilor primarul comune, Gheorghe Bălăjan.

Vă reamintim faptul că se dorește defrișarea a 10 hectare de pădure din apropierea gropii de gunoi, pentru a se amenaja celulele doi și trei. Terenul inițial destinat amenajării celor două celule este în pantă și nu poate fi folosit, fiind predispus, în timp la alunecări de teren. Mai multe despre planurile Primăriei Dumitra și ale ADI Deșeuri puteți citi AICI.

acum O orăFOTO/VIDEO: Un utilaj de deszăpezire a ajuns în șanț, pe Dealul Dumitrei - Traficul a fost blocat preț de câteva zeci de minute, pe Dealul Dumitrei. Un utilaj de deszăpezire a ajuns în șanțul de la marginea carosabilului. 
acum 4 oreFOTO/VIDEO: Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor până ce pier… - „Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor până ce pier… Până ce mor, pleacă-te îngere la trista-mi plângere plină de-amor…”
acum 6 oreBrandul Sense anunță mari reduceri la colecția de sezon! - În universul fascinant al modei, ocazia unor mari reduceri reprezintă o seducătoare atracție  pentru toate categoriile de cumpărătoare: este momentul în care poți găsi produse de calitate superioară, la prețuri foarte atractive.
acum 8 oreInovație! Lâna prelucrată în Bistrița va „îmbrăca” anul acesta primele case din țară - Potrivit ministrului Agriculturii Petre Daea primele case izolate termic cu lână vor apărea anul acesta. Printre județele unde se prelucrează saltele din lână pentru izolarea termică se numără și Bistrița-Năsăud.
acum 10 oreUn tânăr de 29 de ani din Ciceu-Mihăiești s-a autoincendiat. O aeronavă militară l-a transportat la București - Un tânăr de 29 de ani din Lelești, comuna Ciceu Mihăiești a fost transportat în această dimineață de urgență la București, după ce a încercat să se autoincendieze. Acesta avea arsuri pe 49% din corp.
acum 12 oreFOTO/VIDEO: MI-NU-NE! Struța a adus pe lume patru viței gemeni, sănătoși și frumoși - În județul nostru, mai exact în localitatea Ilișua, patru ”puiuți” au venit pe lume. O văcuță a născut trei vițelușe și un tăuraș. Aceștia au venit pe lume la termen, și sunt frumoși și sănătoși.
acum 23 de oreCinci tineri ce ar fi fost drogați, din care unul în stare de inconștiență, găsiți de un jandarm, în timpul liber - Descoperire neobișnuită în această după-masă, pe o stradă din municipiu. Un jandarm aflat în timpul liber a observat cinci tineri care aveau un comportament neobișnuit. Unul dintre ei era căzut în zăpadă, inconștient. Se pare că aceștia ar fi fost sub influența unor substanțe necunoscute.
acum O ziDE CITIT: Cum să vinzi o pereche de bocanci în toiul verii - Dacă vreți să vindeți ceva ce NU SE POATE VINDE, trebuie să citiți cartea Petrei Boantă: „Pur și simplu nu înțeleg de ce socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg. De ce merg să cumpăr hârtie igienică și vânzătorul ăla reușește să-mi bage pe gât confetti pentru petrecere și mănuși de grădinărit?”
acum O ziPesta porcină pune în carantină nouă localități din județ. 20 de echipe au fost astăzi acolo pentru a-i instrui pe locuitori - Două cazuri de pestă porcină s-au înregistrat în județul nostru. Acest lucru pune în carantină nouă localități din județ. 20 de echipe au fost prezente azi în zona respectivă, pentru a instrui locuitorii. La fel se va acționa și în alte localități tampon.
acum O zi7 echipe de specialiști examinează containerele semi-îngropate, în Bistrița. Blocaje, la Dumitra - 7 echipe de specialiști examinează și inventariază, în aceste zile, containerele semi-îngropate din Bistrița. La Dumitra există blocaje în proiectul de construcție a celulei 2 pentru groapa de gunoi de la Tărpiu: „...Suntem ținuți în loc de o jumătate de an, din pricina avizului pentru situri și monumente. Se cer niște lucrări puțin cam savante, prea academice pentru o comună…”
acum O ziGumix Net îți oferă cele mai bune cauciucuri agricole și pentru camioane - Oamenii gospodari deja se gândesc la munca ce o au de făcut în primăvară. Tocmai de aceea, Gumix Net vine în întâmpinarea acestora cu o gamă variată de cauciucuri agricole. La prețuri excepționale și calitate de nereproșat se găsesc și cauciucurile pentru camioane.
acum O ziRostul de dimineață. Pârtia Cocoș din Wonderland intră în rândul lumii: Are IMN - O nouă surpriză plăcută, pentru fanii și admiratorii sau chiar dușmanii invizibili ai Pârtiei Cocoș, din Wonderland: de acum, pârtia devenită celebră după doar câteva zile de funcționare are și un imn compus de un bistrițean cu suflet mare.
acum 2 zileInstanța a decis arestarea preventivă pentru bărbații prinși cu droguri de 200.000 de euro - O acțiune de prindere în flagrant a fost organizată ieri, în vama Borș. În urma acesteia, și a unor percheziții, opt persoane au fost duse la audieri. Patru au ajuns în fața instanței, luându-se decizia arestării preventive.
acum 2 zileNe îndoapă cu medicamente! „Este aberant ce se întâmplă, la ora actuală, în farmacii” - Ar trebui să existe și în mediul rural câte o farmacie la 4.000 de locuitori, însă în unele localități – precum Maieru, unde sunt aproximativ 7.000 de locuitori, cu tot cu cei din Anieș – există deja 5 farmacii, în timp ce alte localități, cum este Chiochiș, nu au nicio farmacie… Este aberant ce se întâmplă la ora actuală în farmacii…”
acum 2 zileFOTO/VIDEO PRUNDU – BÂRGĂULUI: Accident cu victimă încarcerată - Un accident rutier a avut loc în urma cu câteva minute în localitatea Prundu Bârgăului. O persoană a rămas încarcerată.