FOTO/VIDEO – Oamenii din Tărpiu au luat cu asalt Primăria Dumitra! Aceștia nu vor groapă de gunoi în pădure

FOTO/VIDEO – Oamenii din Tărpiu au luat cu asalt Primăria Dumitra! Aceștia nu vor groapă de gunoi în pădure

În jur de 100 de localnici din satul Tărpiu au protestat astăzi, nemulțumiți fiind de planurile Primăriei Dumitra, care vrea să amenajeze a doua celulă a gropii de gunoi tocmai în pădure. Autoritățile locale și județene au stat de vorbă cu oamenii, însă aceștia nu s-au lăsat înduplecați de promisiuni.

Planurile primarului comunei Dumitra Gheorghe Bălăjan de a construi a doua celulă a gropii de gunoi de la Tărpiu tocmai în pădure i-a scos în stradă astăzi pe localnicii din satul Tărpiu.

În jur de 100 de persoane, înarmate cu pancarte, au participat la protestul spontan, care a avut loc chiar în fața Primăriei Dumitra. Autoritățile locale au autorizat protestul și chiar au delimitat o zonă în fața primăriei unde oamenii au putut să-mi spună nemulțumirile.

La protest au luat parte și câțiva membri ai Partidului Verde. Primarul Gheorghe Bălăjan a ieșit și a discutat cu oamenii tot mai numulțumiți de mirosurile neplăcute emanate de groapa de gunoi, de planurile autorităților locale, de faptul că nu se respectă regulile de colectare a deșeurilor, iar câmpurile din zonă sunt pline de deșeuri din plastic purtate de vânt.

„Depozit ecologic – o minciună!”, „Vrem o agricultură curată”, „bani europeni risipiți”, au fost printre mesajele scrise de oameni pe pancartele.

„Avem copii, care nu vor să vină acasă să se intoxice la Tărpiu. O crescut în cizme până la fund și acum când am scăpat de noroi nu mai putem respira”, a declarat una dintre protestatare, care a mărturisit că are 6 copii care nici nu o mai vizitează din cauza mirosului care a acaparat satul.

Primarul Gheorghe Bălăjan a ieșit și a vorbit cu oamenii, alături de vicepreședintele de Consiliu Județean, Ioan Țintean.

Primarul Gheorghe Bălăjan a precizat că a făcut această concesie cu groapa de gunoi din pădure, însă este decis să nu o deschidă până nu se asigură că administratorii gropii de gunoi și operatorul de salubritate nu respectă regulile și selectează deșeurile.

„Ce pot să fac eu acum în situația aceasta? Sunt la mijloc. Eu nu o să dau drumu  la noua celulă până când cei de la depozit își fac treaba și duc acolo fracția umedă. Să vedem toți că sunt serioși (n.r. administratorii centrului de la Tărpiu) și stăm de vorbă, până atunci nu”, le-a spus oamenilor primarul comune, Gheorghe Bălăjan.

Vă reamintim faptul că se dorește defrișarea a 10 hectare de pădure din apropierea gropii de gunoi, pentru a se amenaja celulele doi și trei. Terenul inițial destinat amenajării celor două celule este în pantă și nu poate fi folosit, fiind predispus, în timp la alunecări de teren. Mai multe despre planurile Primăriei Dumitra și ale ADI Deșeuri puteți citi AICI.

acum 9 oreVIDEO: Un festival al democrației! „Să spargem clișeele!” - „Ne aflăm într-un adevărat festival al democrației! Pentru prima dată în istoria partidelor politice, avem parte de alegeri transparente pentru a selecta cei mai buni candidați care să reprezinte România în Parlamentul European, din partea USR”, a subliniat astăzi deputatul bistrițean Cristina Iurișniți.
acum 11 oreA furat de la sălăjeni, dar păcatele și le ispășește în Bistrița, pe deal - Un bistrițean a fost condamnat la închisoare de instanța de judecată din Jibou. Acesta a fost încarcerat însă în Penitenciarul Bistrița, unda va sta luni bune, pentru furt.
acum 12 oreAu început înscrierile la Festivalul Național Bistrița Folk! Ce trebuie să faci pentru a participa - O chitară și un strop de talent ar fi suficiente pentru a vă înscrie cu succes la Festivalul Concurs pentru Tineret „Bistriţa Folk” care se desfășoară la Bistrița în 16 și 17 noiembrie! Se anunță premii importante în bani și obiecte, dar și multe surprize muzicale.
acum 13 orePartidele se bat în idei! Tinerii rămân tot fără teren pentru case! - Acum cinci luni de zile, viceprimarul Cristian Niculae prezenta ideea unui nou cartier, cu case pentru tineri, în zona Livezi. Reprezentanții PNL spun însă că nimeni nu va fi interesat de acest proiect. Mai mult, ideea aceasta a fost pusă la înaintare pentru a îngropa o idee de-a lor. Un cartier în zona Dealului Cocoș. Pentru toți cei harnici!
acum 14 oreIon din România, înlocuit la muncă de Dorel din Vietnam…?! - Criza acută de pe piața forței de muncă din Bistrița-Năsăud generează soluții inedite, Camera de Comerț și Industrie anunțând că muncitorii din Vietnam sunt disponibili să muncească pe meleagurile noastre cu sutele... N-ar fi mai simplu și mai ieftin totuși să-i convingem pe bistrițeni să se întoarcă din străinătate și să muncească din nou acasă?
acum 14 oreATENȚIE! Intrarea în Năsăud, dinspre Bistrița, ÎNCHISĂ! - Lucrările la calea ferată de la intrarea în Năsăud au ajuns într-un stadiu important. Astfel, intrarea în oraș, dinspre Bistrița, va fi închisă la noapte. Ce rute trebuie să alegeți:
acum 15 oreRochia din dantelă, o alegere populară – cum faci totuși să ieși în evidență când porți o astfel de ținută   - Rochia din dantelă a devenit un etalon al frumuseții feminine în materie de articole vestimentare. Este una dintre cele mai preferate tipuri de rochii, ce ocupă un loc fruntaș în alegerile femeilor și un loc aparte în garderoba acestora. Pentru cele care doresc să obțină un stil elegant, rochia din dantelă vine că primă referință....
acum 15 oreVrei să devii primar al Bistriței? PNL te susține! Cu o condiție… - Cei care vor să intre în lupta pentru fotoliul de primar trebuie să-și depună candidatura până în 15 noiembrie. PNL a zis ca susține orice persoană notorie din oraș. Cu o condiție:                                     
acum 16 oreÎngroziți că trebuie să traversați cartierele aglomerate de pe DN17 și jumătate de oraș? O alternativă interesantă se modernizează! - În așteptarea unei centuri care să ne ferească de aglomerația tot mai mare din oraș și din cartiere, autoritățile județene modernizează o alternativă interesantă și aerisită la DN17. Vezi care este traseul:
acum 17 oreFOTO: JYSK a transformat sediul Micilor Prinți într-o căsuță de poveste! - Au muncit într-o bucătărie, apoi s-au mutat într-un depozit de reactivi medicali, unde, în două săli cu pământ pe jos, au amenajat prima tentativă de centru de autism iar acum, grație pritenilor de la JYSK, au parte de o căsuță de poveste: „Nu mi-aș fi imaginat niciodată că într-o bună zi Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ Bistriţa va arăta ca scos din catalog...!”
acum 18 oreTe-ai căsătorit? Vezi că te caută ANAF-ul! - Tinerii căsătoriți vor primi în curând o scrisoare! Nu de dragoste! Ci tocmai de la ANAF! Răspunsul este obligatoriu, altfel Fiscul le va lua din cadoul de nuntă al proaspeților însurăței aproape 5.000 de lei.
acum O ziFOTO/VIDEO – Descoperire macabră la Vermeș. O femeie a avut parte de o moarte groaznică - Descoperire macabră în această zi la Vermeș. O femeie a fost găsită decedată, după o anexă gospodărească. Aceasta a murit în urmă cu câteva zile și potrivit martorilor a avut parte de o moarte groaznică.
acum O ziTestări GRATUITE, la Primăria din Căianu Mic, în acest sfârșit de săptămână! - Campania „Nu am făcut destul”, ajunsă la ediția cu numărul V, sosește sâmbătă și duminică la Căianu Mic! Sute de femei din localitate dar și din satele din jur sunt invitate să-și învingă frica sau rușinea și să treacă pe la Primărie, între orele 10.00 și 18.00. Este pentru binele și sănătatea lor!
acum O ziToamnă vibrantă, în colecția brandului Sense! -      Toamnă vibrantă, în colecția brandului Sense, cu atât mai mult cu cât designerul Andreea Tincu a desenat pentru brandul românesc Sense o colecție dinamică, plină de nuanțe artistice și imprimeuri botanice stilizate sau motive artsy. Modelele versatile inspirate de tonurile naturii se încadrează atât pentru zona elegantă, cât și cea casual-șic –  aducând o notă efervescentă garderobei de toamnă.
acum O ziBeclean: Neatenția costă! Fetiță lovită de mașină, după ce a fugit în stradă - În Beclean, pe drumul ce duce spre Braniștea, a avut loc un accident rutier. O fetiță de doar șapte anișori a fost lovită de o mașină.Micuța a fugit în stradă, fără să se asigure.