FOTO/VIDEO: Preotul Constantin Necula, din nou la Bistrița: „Îi doare în șpiț de Centenar…”

FOTO/VIDEO: Preotul Constantin Necula, din nou la Bistrița: „Îi doare în șpiț de Centenar…”

Biserica „Sfânta Ana” de la Big a fost arhiplină, astă-seară: preotul Constantin Necula a fost invitat să conferențieze aici pe tema „Să ne trăim biserica”, iar îndrăgitul profesor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu nu s-a ferit să comenteze subiecte de actualitate sau atitudini ale unor politicieni…

Modul acesta al lui Dumnezeu de a nu avea nevoie de gesturi bruște ar trebui să ne învețe și pe noi ceva… Ortodoxia nu este croită pe gesturi bruște. A ne trăi biserica înseamnă a ne trăi în discreție viețile – într-o discreție luminoasă… Într-o lume atât de gălăgioasă, cumpătat și frumos ar fi să ne tăcem cuvintele… Ce diferență între oamenii care se ascund când fac rău și cei care se ascund când fac bine… Când v-ați ascuns ca să faceți un bine…? Să puneți în oală câteva sarmale în plus și pentru feciorul cu care tată-său nu vorbește… Să dați un ban în plus săracului pe care l-ați pus deoparte pe ascuns… De câte ori n-am văzut oameni săraci care din puținul lor au preferat să cumpere un petic de lumină de pe veștmântul preotului decât să dea un ban pe veșmântul de întuneric al lumii…”, a remarcat preotul urmărit de sute de credincioși care l-au ascultat cu sufletul la gură.

În România avem Cod roșu de Centenar… Îi doare în șpiț de 100 de ani de Românie… Lor le mai trebuie un an sau doi ani de mandat… Le este mai drag mandatul decât țara, indiferent dacă vin din dreapta, sau din stânga… Așa ne-o pălit Dumnezeu cu oamenii pe care-i avem… La cod roșu de Centenar, singurii care prăznuiesc de fapt Centenarul sunt oamenii care intră în biserică… Jumătate din ardeleni avem în pomelnicul familiei câte un os care a străbătut Câmpia Libertății, sau câte o unghie care a semnat în 1918 Unirea, sau câte un umăr căzut în Galiția, cu doi ani mai devreme, ca să învățăm noi ce înseamnă să-ți ții țara unită… Biserica le cuprinde pe toate acestea – biserica este Tot. Este modul acela în care toate lucrurile din jur se fac lumină. Este o dimineață a Învierii fără de sfârșit…”, a spus, între altele, preotul invitat la Biserica „Sfânta Ana” din Bistrița.

Preotul Constantin Necula s-a arătat încântat de faptul că bistrițenii au venit în număr atât de mare la biserică: „Știu că sunteți obosiți și triști, știu că viața poate că vi se pare sfârșită, dar încercați totuși și ridicați-vă frunțile: refuzați să fiți vitrină, acolo unde vi se cere să fiți icoană… Biserica ne validează fericirea în asemenea momente în care pacea coboară peste noi toți…”, a mai spus Constantin Necula care, așa cum și-a obișnuit deja ascultătorii – în final a răspuns și unor întrebări venite din public.

Radu Moldovan: Mă bucur că s-a făcut dreptate! E un moment istoric pentru județ! decembrie 9, 2019 - Fetele de la CS Gloria 2018 au ajuns în Cupa EHF, după ce Corona Brașov a fost eliminată. Președintele Consiliului Județean s-a arătat mai mult decât bucuros, considerând această veste cadoul timpuriu de Crăciun. Directorul Cosma și antrenorul Pașca au declarat că e un lucru normal. 
Asta-i era ”ocupația”: Se plimba cu trenul și fura telefoane! decembrie 9, 2019 - Bărbatul din Telciu, prins săptămâna trecută de polițiștii dejeni, după ce a furat un telefon, nu era la prima abatere. Se pare că acesta se plimba cu trenul TOCMAI pentru acest motiv. Într-o săptămână a fost prins de trei ori, de oamenii legii, cu telefoane furate în buzunar.
DECIZIE FINALĂ: CS Gloria 2018 intră în locul Coronei Brașov în Cupa EHF decembrie 9, 2019 - Federația Europeană de Handbal a luat decizia, în urmă cu puțin timp, ca CS Gloria Bistrița 2018 Bistrița-Năsăud să înlocuiască formația Corona Brașov în Cupa EHF. 
VIDEO Scandal cu iz penal la Londra. O bistrițeancă acuză un conațional că ar fi țepuit-o cu 22.000 de lire decembrie 9, 2019 - O bistrițeancă de 38 de ani, rezidentă de ani buni în Londra, acuză un conațional, originar tot din Bistrița-Năsăud, că ar fi țepuit-o cu 22.000 de lire. Aceasta a lucrat la firma de construcții a bărbatului și ar fi fost nevoită să scoată din propriul buzunar bani pentru a plăti muncitorii.
NOU de la Agro-Ardeal: Salam nemțesc, din 100 la sută carne și doar cu condimente naturale, făcut după o rețetă veche, din zona Bistriței! decembrie 9, 2019 - Tehnologii și specialiștii în procesarea cărnii de la Agro-Ardeal, ferma și abatorul de la Orheiu Bistriței, lucrează la foc continuu să scoată produse preparate integral din carne, fără a folosi E-uri, doar sare și condimente clasice. După ce la începutul lunii Decembrie au lansat un salam de vită făcut din carne macră și cu condimente naturale, care s-a bucurat de un real succes, având și un preț excelent - 8 lei/ 400 grame, acum anunță lansarea pe piață a unui nou produs - SALAM NEMȚESC CRUD MATURAT. Provocarea la acest produs a fost să respecte tradițională săsească din zona Bistriței, care i-a inspirat. Le-a ieșit, de miercuri noul produs va fi găsit în toate magazinele Agro Ardeal din județ și din țară.
În fața instanței, după ce a condus beat și fără permis! CE pedeapsă a primit: decembrie 9, 2019 - Un bărbat din Budac a fost reținut de polițiști. Acesta condusese un autoturism deși nu deține permis de conducere. Mai mult, a și consumat alcool înainte de a se urca la volan. CE a decis instanța, la momentul înfățișării:
Aproape un sfert din salariații din Bistrița-Năsăud lucrează la stat decembrie 9, 2019 - Aproape un sfert din salariații din Bistrița-Năsăud lucrează în diverse instituții ale statului. Județul nostru se regăsește la coada clasamentului din acest punct de vedere, existând județe unde 45% dintre angajați sunt bugetari.
VIDEO: Cui trebuie să mulţumim pentru că avem facultate la Bistriţa decembrie 9, 2019 - Ni se pare deja firesc faptul că în Bistriţa avem extensii universitare sau că elevii au oportunitateade a face o facultate chiar acasă. Dar începuturile acestui fenomen nu au fost deloc uşoare. Nu veţi ghici niciodată cui trebuie să mulţumim pentru acet lucru:
Aquabis angajează şoferi! NOI locuri de muncă, în Bistriţa! decembrie 9, 2019 - Dacă ai permis de conducere categoriile B, C, D şi atestat de şofer profesionist – ai toate şansele să-ţi găseşti un loc de muncă la Aquabis! Casa Doamnelor caută un bucătar priceput la mâncare tradiţională românească. Laboratoarele Holistic angajează asistent şi biolog!
FOTO/VIDEO: Bornă Via Transilvanica din mii de piese LEGO! Sute de părinți și copii fericiți: decembrie 9, 2019 - A 7-a ediție a expoziției LEGO de iarnă a avut loc în acest sfârșit de săptămână. De această dată exponatele au vrut să atragă atenția asupra naturii și pericolului în care se află aceasta. Printre lucrări, o bornă pentru Via Transilvanica, din peste 5.000 de piese. Sute de părinți și copii au construit în aceste zile, evadând din cotidian.
La un pas de tragedie! Un camion al unității militare din Prundu Bârgăului, suspendat pe un pod din Dej decembrie 9, 2019 - Un camion al unității militare aflat în misiune a fost implicat într-un accident de circulație în Dej, rămânând suspendat pe un pod. Din fericire, nimeni nu a fost rănit grav, însă mastodontul a fost avariat.
VIDEO: Mai multe şcoli profesionale, în Bistriţa-Năsăud, în 2020…? decembrie 9, 2019 - „Nicio muncă nu este ruşinoasă. Trebuie să ne scoatem din cap ideea că dacă mergem la şcoală profesională ne facem de ruşine… Mai bine te duci la şcoala profesională şi înveţi bine o meserie. S-ar putea să-ţi ajute mai mult în viaţă decât un liceu…”
ADMIRABIL! Tășuleasa Social a strâns fonduri pentru amenajarea a 80 de kilometri din Via Transilvanica la Chicago decembrie 9, 2019 - Tășuleasa Social a reușit să strângă fondurile pentru amenajarea a 80 de kilometri din Via Transilvanica într-o singură zi. S-a întâmplat chiar în ajun de Moș Nicolae, tocmai la Chicago.
FOTO/VIDEO: Incendiu în Crainimăt. O persoană a suferit arsuri minore și intoxicație cu fum decembrie 8, 2019 - Un incendiu a izbucnit la o casă din localitatea Crainimăt. În urma incidentului o persoană a suferit arsuri minore și intoxicație cu fum.
VIDEO. Gata de zbor, pe un acoperiș în zona industrială a Bistriței, într-o lume nebună decembrie 8, 2019 - Fosta moară de lângă pasarela din Bistrița s-a transformat în locul perfect pentru un inedit protest. De sus de pe acoperișul clădirii părăsite - doi tineri din oraș se revoltă împotriva societății noastre și a valorilor ei precare: Vorbesc despre „o lume nebună”, în care „ce vezi tu în viitor, au distrus toți ieri...”