FOTO/VIDEO: Preotul Constantin Necula, din nou la Bistrița: „Îi doare în șpiț de Centenar…”

FOTO/VIDEO: Preotul Constantin Necula, din nou la Bistrița: „Îi doare în șpiț de Centenar…”

Biserica „Sfânta Ana” de la Big a fost arhiplină, astă-seară: preotul Constantin Necula a fost invitat să conferențieze aici pe tema „Să ne trăim biserica”, iar îndrăgitul profesor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu nu s-a ferit să comenteze subiecte de actualitate sau atitudini ale unor politicieni…

Modul acesta al lui Dumnezeu de a nu avea nevoie de gesturi bruște ar trebui să ne învețe și pe noi ceva… Ortodoxia nu este croită pe gesturi bruște. A ne trăi biserica înseamnă a ne trăi în discreție viețile – într-o discreție luminoasă… Într-o lume atât de gălăgioasă, cumpătat și frumos ar fi să ne tăcem cuvintele… Ce diferență între oamenii care se ascund când fac rău și cei care se ascund când fac bine… Când v-ați ascuns ca să faceți un bine…? Să puneți în oală câteva sarmale în plus și pentru feciorul cu care tată-său nu vorbește… Să dați un ban în plus săracului pe care l-ați pus deoparte pe ascuns… De câte ori n-am văzut oameni săraci care din puținul lor au preferat să cumpere un petic de lumină de pe veștmântul preotului decât să dea un ban pe veșmântul de întuneric al lumii…”, a remarcat preotul urmărit de sute de credincioși care l-au ascultat cu sufletul la gură.

În România avem Cod roșu de Centenar… Îi doare în șpiț de 100 de ani de Românie… Lor le mai trebuie un an sau doi ani de mandat… Le este mai drag mandatul decât țara, indiferent dacă vin din dreapta, sau din stânga… Așa ne-o pălit Dumnezeu cu oamenii pe care-i avem… La cod roșu de Centenar, singurii care prăznuiesc de fapt Centenarul sunt oamenii care intră în biserică… Jumătate din ardeleni avem în pomelnicul familiei câte un os care a străbătut Câmpia Libertății, sau câte o unghie care a semnat în 1918 Unirea, sau câte un umăr căzut în Galiția, cu doi ani mai devreme, ca să învățăm noi ce înseamnă să-ți ții țara unită… Biserica le cuprinde pe toate acestea – biserica este Tot. Este modul acela în care toate lucrurile din jur se fac lumină. Este o dimineață a Învierii fără de sfârșit…”, a spus, între altele, preotul invitat la Biserica „Sfânta Ana” din Bistrița.

Preotul Constantin Necula s-a arătat încântat de faptul că bistrițenii au venit în număr atât de mare la biserică: „Știu că sunteți obosiți și triști, știu că viața poate că vi se pare sfârșită, dar încercați totuși și ridicați-vă frunțile: refuzați să fiți vitrină, acolo unde vi se cere să fiți icoană… Biserica ne validează fericirea în asemenea momente în care pacea coboară peste noi toți…”, a mai spus Constantin Necula care, așa cum și-a obișnuit deja ascultătorii – în final a răspuns și unor întrebări venite din public.

Produsele din pește de la Romuli au ajuns în prima alimentară ca odinioară dedicată produselor tradiționale octombrie 21, 2019 - Pe lista aleasă pe sprânceană de prima alimentară ca odinioară dedicată produselor tradiționale din București și-au făcut loc și produsele din pește de la Romuli, disponibile până acum doar la târguri și la piața locală din weekend de lângă Biserica Evanghelică.
POVEŞTI DIN SAT: Vergelul și angajarea octombrie 20, 2019 - „Bine ai făcut că ai mai vinit pe la noi, doamnă! Mi-am mai amintit o poveste, din vremea cân’ eram holtei și nu avem atâta minte, câtă am amu’. Ascultă, ori scrie, ori fă ce-i ști ‘mneata!
Radu Moldovan: Consiliul Local trebuie să facă urgent un credit și să modernizeze integral toate străzile din Bistrița octombrie 20, 2019 - Bistrița s-a transformat într-un adevărat șantier pe toată perioada verii. Municipalitatea a modernizat integral 47 de străzi, însă bistrițenii au criticat dur modul în care au fost făcute lucrările. Emil Radu Moldovan, președintele CJ BN, cere de urgență Consiliului Local accesarea unui credit pentru asfaltarea tuturor străzilor din oraș.
Două angajate ale unui hotel, luate pe sus de poliție! Ce au făcut: octombrie 20, 2019 - Controalele inspectorilor de la imigrări nu se lasă fără rezultate. Acum o săptămână au fost descoperiți 6 ucrainieni lucrând ilegal. Săptămâna aceasta, alte două persoane au fost identificate în aceeași situație. Acestea sunt originare din Republica Moldova și lucrau într-un hotel.
Radu Moldovan: ȘOC pentru PSD! Alegerile europarlamentare ne-au trimis la odihnă octombrie 20, 2019 - Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a vorbit la mai bine de cinci luni despre rezultatul alegerilor europarlamentare. După închiderea urnelor și numărarea voturilor, PSD a pierdut alegerile și s-a plasat pe locul al doilea. „Poporul român ne-a trimis puțin la hodină” a spus președintele CJ într-o emisiune Bistrițeanul LIVE.
VIDEO: La soare te poți uita, dar la panouri ba! MUTAȚI panourile! octombrie 20, 2019 - Situație oarecum comică, la semnarea contractului pentru Complexul Sportiv din Wonderland. Panourile cu imaginile reprezentative erau înfipte bine în pământ, dar puse invers! La soare te puteai uita, dar la ele ba.
„Profu” cucerește juriul de la festivalul internațional de la Sibiu și aduce la Bistrița premiul cel mare octombrie 20, 2019 - Documentarul „Profu” a reușit să cucerească juriul festivalului internațional de film de la Sibiu! Producția în spatele căreia se află un alt bistrițean a fost desemnată „cel mai bun film din competiția România”.
Aquabis: Avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în Subcetate octombrie 20, 2019 - S-a produs o avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în cartierul Subcetate din Bistriţa! Cum vor fi afectaţi locuitorii din zonă:
„Sunt orașe care sunt orașe doar pe hârtie”. Cum vede un candidat la alegerile prezidențiale reorganizarea administrativ-teritorială octombrie 20, 2019 - Potrivit candidatului la alegerile prezidențiale din partea PMP, Theodor Paleologu este greșit ca în toată țara să se aplice ce se decide de la București. De asemenea, acesta este de părere că o comasare a comunelor și chiar și a județelor ar fi benefică pentru buna gestionare a fondurilor.
VIDEO: Cele mai frumoase creaţii semnate de Chopin – luni, la Bistriţa! octombrie 20, 2019 - O provocare, pentru toţi nostalgicii, romanticii şi visătorii din Bistriţa: luni, 21 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Sinagoga Bistrița, vor avea parte de cele mai frumoase creaţii ale compozitorului polonez Frédéric Chopin!
Radu Moldovan: Am spus conducerii Guvernului și Partidului de 15 ori de reorganizare administrativă! 9 comune din județ ar trebui să dispară! octombrie 19, 2019 - Radu Moldovan, președintele CJ BN, are o viziune proprie asupra organizării administrative. Acesta consideră că e nevoie de o reorganizare atât la nivel local cât și național. ”În ultimele 6 luni i-am spus conducerii Guvernului și partidului de vreo 15 ori despre acest lucru. Dar momentan, sunt în minoritate!” a declarat Radu Moldovan în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro.
Theodor Paleologu: Afaceri în domeniul Educației? Se poate, dacă nu-și bagă coada Statul Român octombrie 19, 2019 - Unul dintre candidații la alegerile prezidențiale se poate lăuda cu una dintre cele mai profitabile afaceri în domeniul educației. Ce așteptări are de la Statul Român? Doar să fie lăsat în pace...
Biciclist beat mangă, rănit după ce s-a dezechilibrat și a căzut octombrie 19, 2019 - Un bărbat s-a accidentat de unul singur după ce a căzut de pe bicicletă. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că biciclistul era rupt de beat. VEZI ce alcoolemie avea:
FOTO – Spectaculoase imagini, surprinse în Munţii Rodnei! Printre capre negre… octombrie 19, 2019 - Incredibile şi spectaculoase imagini au fost surprinse recent de unul dintre pasionaţii de fotografie în natură – Alex Varga din Rodna: „Nici mie nu-mi vine să cred! Nu pot descrie bucuria..."
Radu Moldovan: PRELEVARE de orice tip de organ, în curând, la Bistrița! octombrie 19, 2019 - De când a preluat frâiele Spitalului Județean, Gabriel Lazany s-a zbătut și pentru a acredita unitatea în prelevarea de organe. Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, președintele CJ BN a adus o veste bună. ”La Bistrița se va putea, în curând, preleva orice fel de organ!” a spus acesta.