FOTO/VIDEO: Protest la Aquabis! Ce-i nemulțumește pe localnicii din Cetate

FOTO/VIDEO: Protest la Aquabis! Ce-i nemulțumește pe localnicii din Cetate

Zeci de persoane din comuna Cetate se află în aceste momente în fața sediului Aquabis. Aceștia sunt nemulțumiți de câteva măsuri „impuse” de instituție. ”Variante sunt, dar nu vor!”, spun supărați protestatarii.

Intrarea în sediul Aquabis e blocată de zeci de persoane venite din comuna Cetate. Aceștia protestează împotriva deciziei Aquabis de a le furniza apă din Bistrița.

Cea mai arzătoare problemă pe care o avem e că apa care ne vine în Satu Nou, Petriș și Orhei, nu ne mai vine de la Cușma, care era o apă netratată, dar era foarte bună. Ne aduc acuma apă din Bistrița, cu clor și alte impurități”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Sângeorzan Dustian din Cetate.

Mai mult, oamenii se plâng că apa nici nu vine constant, deseori lipsind și câte o zi și jumătate, dacă nu o noapte. Aceștia se plâng că se întâmplă săptămânal ca de două, trei ori să nu aibă apă.

Anul trecut s-a terminat canalizarea, cu fonduri europene. Dar nu e funcțională. Și pe toți oamenii care consumă apă s-a făcut o hotărâre ca să-i pună să plătească și canalizarea. Au dublat prețul la apă”, a mai spus Sângeorzan.

Durerea oamenilor e că la sat se folosește foarte multă apă. O vacă, spre exemplu, ar consuma câte 50 – 60 de litri de apă pe zi.

Astfel, oamenii au venit să protesteze. Directorul ar fi stat de vorbă cu ei, foarte puțin.

Ne-a băgat în sală pe toți și când ne-a auzit problema a zis că de la Cușma nu ne poate da apă, că nu e apa noastră. Și a plecat după 30 de secunde. Acuma sunt cinci oameni sus care încă vorbesc cu el”, au mai spus protestatarii.

Localnici din Cetate mai susțin că apa care ar veni din Cușma nici nu ar trebui plătită, exact cum e la cei din Cușma, Dorolea și din Ghinda.

Orice reclamații am făcut nu s-au luat măsuri. Plus că la ce sesizări facem, nici măcar un răspuns. Eu aștept un răspuns de la ei de un an de zile. Și dacă nu ne rezolvă problemele astea, săptămâna viitoare venim mai mulți. Și blocăm Aquabis. Sau, mai este o variantă, vom închide, așa cum am mai făcut-o, robinetele care duc apa la Dorolea, Ghinda, la Bistrița, ca să ne vină apa nouă, la Satu Nou, Petriș și Orhei. Există soluții. Dar nu se dorește rezolvarea lor”, au explicat protestatarii.

La Cușma nu mai avem apă destulă pentru toți. Din 9 râuri câte erau, mai sunt 5, din cauza defrișărilor. Așa că am decis ca celor din Cetate să le dăm apă din Bistrița. Dar ei nu vor, numai din Cușma. Ori nu avem cum să le dăm. Le-am explicat, dar ei au zis că nu le place apa de vale, că le trebuie de la Cușma”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, directorul Aquabis, Ioan Șandru.

 

 

Tentativă eșuată de sinucidere. VEZI ce metodă a folosit un bărbat pentru a-și pune capăt zilelor acum 2 ore - Un bărbat a plecat de acasă în toiul nopții nopții, amenințându-și soția că se sinucide. Panicată, femeia a alertat Poliția care a pornit pe urmele bărbatului. La scurt timp acesta a fost găsit pe o pășune, în plin proces de sinucidere.
Locuiești în Beclean sau în apropiere? Ai ocazia să fii EROU! acum 4 ore - Încă nu au o ambulanță care să-i ajute să ajungă la donari, oriunde și oricând. Așa că își aleg periodic câte o locație. Iar de mâine, vor fi la Beclean. Așa că ai ocazia să fii erou dacă locuiești în zona orășelului de pe Someș.
Medicii de familie NU vor să facă de gardă la UPU! CARE le e expliația: acum 20 de ore - Managerul Spitalului a explicat că a propus medicilor de familie să facă de gardă la UPU. Cum aceștia au refuzat, Lazany vrea să-i oblige…prin lege. Nu banii ar fi problema lipsei de interes pentru gardă. CARE e explicația medicilor de familie: Codurile de gravitate a problemelor cu care pacienții se prezintă la UPU sunt alb,...
AQUABIS: Lucrări pe Zefirului, până la noapte acum 22 de ore - Astăzi, 14.09.2019, între orele 15.30 – 22.00 se va SISTA PARTIAL furnizarea apei potabile în municipiul Bistrita pe strada Zefirului. În acest interval orar se vor executa lucrări de remediere a unei avarii .
FOTO/VIDEO INCREDIBIL! Cu școală renovată, copiii dintr-o localitate bistrițeană sunt nevoiți să facă naveta 10 km acum 22 de ore - Situație incredibilă în comuna Negrilești. 16 copii sunt nevoiți să facă naveta 10 kilometri, din Breaza în Negrilești, în ciuda faptului că au o școală proaspăt renovată. Motivul?! Directoarea școlii vrea „rotunjirea” claselor.
Să fie clar! Să parchezi ca un bou nu e fraudă! Avem dovada: acum O zi - Șoferii care parchează pe locuri rezervate persoanelor cu handicap, pe spaţiul verde sau pur şi simplu unde apucă, par să fie tot mai prezenți în peisaj. Funcția pe care o ai într-o instituție ne demonstrează că poți face tot ce-ți poftește suflețelul... oricum nu pățești nimic. Așa și cu parcatul mașinii...
Doi bistrițeni au pus pe picioare cel mai cool local dedicat burgerilor din Cluj-Napoca acum O zi - Doi bistrițeni au pus pe picioare cel mai cool local dedicat burgerilor din Cluj-Napoca. Totul a pornit de la o idee, o perioadă de muncă în Anglia și o investiție de 100.000 de euro.
Ford dezvăluie o gamă de vehicule electrificate care va depăși gama de modele cu motorizări convenționale benzină și diesel până în 2022 acum O zi - Ford lansează în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt cea mai puternică gamă de vehicule electrificate din istoria sa. Aceasta include noul Puma EcoBoost Hybrid, noile modele plug-in hybrid Explorer și Tourneo Custom și noua generație a SUV-ului Kuga – primul model Ford care este oferit în versiuni de propulsie mild-hybrid, full-hybrid și plug-in...
VIDEO: Primul liceu ortodox privat prinde contur la Bistriţa…! acum O zi - Existenţa unui liceu ortodox privat la Bistriţa prinde contur: Va funcţiona în conformitate cu programa Ministerului Educaţiei Naţionale. Nu va fi un seminar teologic, va fi o şcoală privată cu profil teologic, patronată de Biserica Ortodoxă.
Vrei un weekend prelungit?? FII EROU și-l poți avea! acum 2 zile - Prezentă în emisiunea Bistrițeanul.ro, Adina Beudean, directorul Centrului de Transfuzii a explicat avantajele donării de sânge. Nu doar că salvează viața celui pentru care donezi, ci și a donatorului. Mai mult, dacă ești erou, poți avea un weekend prelungit. AFLĂ cum:
Restaurantele L’Aroma și Casa Someșană îți aduc delicatesele direct la birou sau oriunde te-ai afla! acum 2 zile - Ştiţi acel moment al zilei, la birou, în care cineva întreabă „Ce mâncăm şi noi astăzi?” şi fiecare începe să îşi dea cu părerea într-un dezacord total? Pentru cei care ar mânca ceva tradițional, dar și pentru cei care vor să fie mai sofisticați, avem soluția! Restaurantele L’Aroma și Casa Someșană aduc delicatesele direct la birou sau oriunde te-ai afla!
ZVONOTECĂ: S-a furat ditai pădurea între Sângeorz-Băi și Maieru! Au rămas doar cioatele, vreo 8000… acum 2 zile - Teoretic, avem o grămadă de instituții plus un ministru al Pădurilor de pe la noi - Ioan Deneș - care ar trebui să vegheze asupra aurului verde din pădurile județului, să fie expoatat cu responsabilitate, legal, etc. Asta a fost teoria. Practic avem o grămadă de slujbași plătiți regește de la bugetul de stat care s-au făcut că nu văd că a dispărut o pădure întreagă, dintre Sângeorz-Băi și Maieru.
Aquabis: Trei străzi fără apă azi, în Bistriţa acum 2 zile - Astăzi, 13 septembrie 2019, se va sista furnizarea apei potabile în  municipiul Bistriţa. Trei străzi vor fi afectate:
Vreți curent gratuit cu fotovoltaice? Trebuie să vă aduceți instalatori de la sute de kilometri distanță acum 2 zile - Începând de ieri, românii care vor electricitate gratuită o bună parte din an vor primi de la stat 20.000 de lei pentru a-și instala acasă panouri fotovoltaice. Aceștia pot deveni producători de energie electrică, surplusul fiind practic vândut din nou în rețea.
FOTO/VIDEO: Cap de TIR în flăcări, după un impact cu un autoturism acum 2 zile - Un incendiu violent a izbucnit în Mijlocenii Bârgăului! Un cap de TIR a fost cuprins de flăcări, după impactul cu un autoturism! Echipajele de salvatori se luptă să stingă flăcările!