FOTO/VIDEO: Protest la Aquabis! Ce-i nemulțumește pe localnicii din Cetate

FOTO/VIDEO: Protest la Aquabis! Ce-i nemulțumește pe localnicii din Cetate

Zeci de persoane din comuna Cetate se află în aceste momente în fața sediului Aquabis. Aceștia sunt nemulțumiți de câteva măsuri „impuse” de instituție. ”Variante sunt, dar nu vor!”, spun supărați protestatarii.

Intrarea în sediul Aquabis e blocată de zeci de persoane venite din comuna Cetate. Aceștia protestează împotriva deciziei Aquabis de a le furniza apă din Bistrița.

Cea mai arzătoare problemă pe care o avem e că apa care ne vine în Satu Nou, Petriș și Orhei, nu ne mai vine de la Cușma, care era o apă netratată, dar era foarte bună. Ne aduc acuma apă din Bistrița, cu clor și alte impurități”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Sângeorzan Dustian din Cetate.

Mai mult, oamenii se plâng că apa nici nu vine constant, deseori lipsind și câte o zi și jumătate, dacă nu o noapte. Aceștia se plâng că se întâmplă săptămânal ca de două, trei ori să nu aibă apă.

Anul trecut s-a terminat canalizarea, cu fonduri europene. Dar nu e funcțională. Și pe toți oamenii care consumă apă s-a făcut o hotărâre ca să-i pună să plătească și canalizarea. Au dublat prețul la apă”, a mai spus Sângeorzan.

Durerea oamenilor e că la sat se folosește foarte multă apă. O vacă, spre exemplu, ar consuma câte 50 – 60 de litri de apă pe zi.

Astfel, oamenii au venit să protesteze. Directorul ar fi stat de vorbă cu ei, foarte puțin.

Ne-a băgat în sală pe toți și când ne-a auzit problema a zis că de la Cușma nu ne poate da apă, că nu e apa noastră. Și a plecat după 30 de secunde. Acuma sunt cinci oameni sus care încă vorbesc cu el”, au mai spus protestatarii.

Localnici din Cetate mai susțin că apa care ar veni din Cușma nici nu ar trebui plătită, exact cum e la cei din Cușma, Dorolea și din Ghinda.

Orice reclamații am făcut nu s-au luat măsuri. Plus că la ce sesizări facem, nici măcar un răspuns. Eu aștept un răspuns de la ei de un an de zile. Și dacă nu ne rezolvă problemele astea, săptămâna viitoare venim mai mulți. Și blocăm Aquabis. Sau, mai este o variantă, vom închide, așa cum am mai făcut-o, robinetele care duc apa la Dorolea, Ghinda, la Bistrița, ca să ne vină apa nouă, la Satu Nou, Petriș și Orhei. Există soluții. Dar nu se dorește rezolvarea lor”, au explicat protestatarii.

La Cușma nu mai avem apă destulă pentru toți. Din 9 râuri câte erau, mai sunt 5, din cauza defrișărilor. Așa că am decis ca celor din Cetate să le dăm apă din Bistrița. Dar ei nu vor, numai din Cușma. Ori nu avem cum să le dăm. Le-am explicat, dar ei au zis că nu le place apa de vale, că le trebuie de la Cușma”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, directorul Aquabis, Ioan Șandru.

 

 

Ați auzit? Și-a făcut Supercom Tel Verde! Sunați-i, gratuit, de câte ori vedeți că nu-și fac treaba! acum 9 minute- Să vezi și să nu crezi! Cei de la Supercom chiar vor s-i ajute pe cetățeni. Până acolo le-a mers bunăvoința că și-au făcut linie telefonică gratuită. Numa să-i puteți suna și să le spuneți că și-au făcut treaba bine. Sau să-i întoarceți înapoi! Depinde cum prestează, bineînțeles!
FOTO: Cade tot câte-un sistem informatic! A venit rândul celor de la Finanțe! acum O oră- Nervii cetățenilor continuă să fie întinși la maxim, în continuare, din cauza sistemelor informatice. După problemele de la APIA, apoi de la medicii de familie și farmacii, a sosit și rândul Finanțelor. Ieri, zeci, chiar sute de contribuabili au plecat de la ANAF BN, pomenind toți sfinții.
Cel de-al doilea cinema din Bistrița se deschide în toamnă! Cu ce surprize vine: acum 2 ore- Cel de-al doilea cinema din Bistrița își deschide porțile în toamnă. Happy Cinema va fi situat în mall-ul de lângă piața de la ruși, Bistrița Retail Park, și vine cu dotări surpriză.
Se deschide Aventura Parc! Dar numai cinci zile pe săptămână! acum 3 ore- Bistrițenii vor avea ocazia să se distreze ”la înălțime”, în Aventura Parc. Traseele prin copaci îi vor aștepta pe aventurieri, începând de sâmbătă. Totuși, parcul va fi deschis doar cinci zile pe săptămână. AFLĂ și ce tarife se percep:
FOTO/VIDEO: Emoție, patriotism, o altfel de lecție de istorie! Ziua Drapelului, în imagini acum 4 ore- Astăzi s-a sărbătorit ZIua Națională a Drapelului României. La Bistrița a fost un moment unic, putând fi admirate alte 24 de steaguri, datând încă din secolul I î. Hr. 
Spectacole folclorice extraordinare la Rebra, Şieu şi Silivaşu de Câmpie! Cine sunt artiştii invitaţi să cânte acum 5 ore- Motive de bucurie şi sărbătoare în câteva comune din judeţ...! Se anunţă  evenimente speciale în acest sfârşit de săptămână, la Rebra, Şieu şi Silivaşu de Câmpie.
Aquabis: Se sistează apa în Rebrişoara, Năsăud şi Mijlocenii Bârgăului acum 6 ore- Aquabis Bistriţa anunţă că e nevoită să sisteze apa în Rebrişoara, Năsăud şi Mijlocenii Bârgăului - astăzi, pentru câteva ore.
Dani Suciu: Ipoteza că dacă un baron local pune un funcționar public să facă o ilegalitate, doar funcționarul răspunde, e falsă acum 6 ore- Ieri a fost adoptat, prin Ordonanță de Urgență, noul Cod Administrativ. Acesta integrează 16 acte normative. Dani Suciu, ministrul Dezvoltării a comentat pe marginea acestuia, imediat după ședință. ”Ipoteza că dacă un baron local pune un funcționar public să facă o ilegalitate, doar funcționarul răspunde, e falsă” a declarat acesta.
RECORD la alcoolemie: Cât a indicat etilotestul în cazul unui șofer din Odorhei acum 22 de ore- Polițiștii au avut parte de un șoc, ieri. Aceștia au oprit în trafic un autoturism. La volanul acestuia, un bărbat, rupt de beat. Rezultatul indicat de etilotest a surprins pe oamenii legii.
PERCHEZIŢII în Bistriţa-Năsăud! Prejudiciu de peste 2.000.000 lei, creat prin angajări false acum 23 de ore- PERCHEZIŢII în Bistriţa-Năsăud! Începând cu 2009 și până în prezent, trei persoane, având controlul mai multor societăți comerciale cu sediul în județul Bistrița-Năsăud, s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
EXTRA: Zestrea Nordului! Spectacol folcloric extraordinar, în weekend, pe pietonal! acum 23 de ore- A doua ediţie a unui festival naţional iniţiat anul trecut - Zestrea Nordului - se va desfăşura în acest weekend, la Bistriţa: se anunţă un spectacol folcloric extraordinar la care vor participa ume importante ale folclorului naţional!
Cât durează căsniciile în județul nostru și la ce vârstă divorțează bistrițenii? acum O zi- Căsniciile din județul nostru nu sunt încheiate de moartea unui partener, cum spun jurămintele de la nuntă. În realitate în Bistrița-Năsăud multe căsnicii abia trec de „vârsta” de buletin. După cât timp de conviețuire se despart bistrițenii:
Revoltă-n PSD: Viorica Dăncilă, certată de Radu Moldovan acum O zi- Reprezentanții PSD au avut o întâlnire la mare, la Neptun. Tensiunile au fost la ele acasă. Iar printre cei mai vocali lideri PSD din țară, s-a aflat și Radu Moldovan. Acesta a avut reproșuri și replici dure la adresa premierului Viorica Dăncilă.
FOTO – Între bucurie și tristețe: Un primar, hotărât să sancționeze tinerii ce vin acasă din străinătate, „dacă mai continuă așa” acum O zi- Pe perioada verii comunitățile de la sat, în mod special, se bucură de revenirea acasă a copiilor. Fie că e pe o perioadă scurtă sau mai lungă, bucuria e o stare de fapt. Doar că primarul unei comune e cuprins și de tristețe! ”Sperăm să nu ne puneți în situația de a lua măsuri și de a sancționa” le transmite acesta.
Primele rezultate la Evaluarea Națională! Cum s-au descurcat elevii din Bistriţa-Năsăud acum O zi- Ministerul Educaţiei Naţionale a făcut publice, cu puţin timp în urmă, primele rezultate ale examenului de Evaluare Naţională. În Bistriţa-Năsăud s-au obţinut trei medii de 10. Iată cum s-au descurcat elevii din Bistriţa-Năsăud: