Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
Se caută medici pentru UPU SMURD Bistrița
BISTRIȚA: Se anunță un sfârșit de săptămână plin de evenimente
Vrei o masă de Paște bogată și gustoasă? Comandă Coșul cu Produse tradiționale pregătit de Restaurant Casa Doamnelor!
TOP 10 motive să mănânci de la Fast Food Numa' Bun! Numa' Bun pentru bistrițeni!
Se caută inginer mecanic, responsabil mentenanță sau marketing și ingineri în construcții! Oferte avantajoase de muncă

  304 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO/VIDEO: Spune-mi unde, când şi cum pot să te mai văd o dată...?

23/09/2017 09:09:13 Ioana BRADEA  
„...Să te-aştept la cinema? Pe o bancă, la şosea? Sau să vin la dumneata...?! Spune-mi unde, când şi cum pot să te mai văd o dată? Dacă n-ai timp de pierdut, să-mi acorzi doar un minut, fiindcă vreau să te sărut...! Dacă vei gusta sărutul, sigur n-o să-ţi pară rău, iar când s-o sfârşi minutul ai să spui la rândul tău...”

Tandru, senzual, nostalgic şi cuceritor concert ieri seară la Sinagogă, unde Mircea Tiberian şi Nadia Trohin şi-au cucerit publicul cu un recital din repertoriul interbelic şi melodii în care atmosfera senină a micului Paris s-a întrupat minunat şi emoţionant sub ochii spectatorilor, în personaje precum birjarul, câinii care latră a pustiu într-o mahala din care nu pot lipsi curtezanele, tramvaiele, cârciuma, cişmeaua, pasiunea care învăluie cuplurile de îndrăgostiţi sau străvechii coşari care aduc noroc şi desfiinţează toate grijile, necazurile, nevoile sau durerile de parcă ar fi un fum... 

Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seară”, Coşarul”, Mână, birjar”, Spune-mi unde, când şi cum...” sau Două rândunici” – piesa compusă de Ion Cristinoiu în 1962, şi una dintre primele piese cântate de Margareta Pâslaru – au însufleţit ieri seară Sinagoga şi au umplut-o de parfumul inefabil al unor vremuri demult trecute, dar nu pierdute...

Mircea Tiberian şi Nadia Trohin s-au aflat la Bistriţa în calitate de invitaţi de onoare ai Asociaţiei „Armonia” Bistriţa care şi-a propus să încheie proiectul cultural al acestui an – „Bistriţa Armonia Jazz.3” – proiect cofinanțat din bugetul local al muncipiului Bistrița – cu activități deosebite desfășurate joi și vineri, în 21 şi 22 septembrie 2017, la Liceul de muzică „Tudor Jarda” și Sinagoga din Bistriţa.

Workshopul de la Liceul de muzică Tudor Jarda a fost orientat spre ascultarea muzicii în general, şi a muzicii de jazz în special... Am făcut mică trecere în revistă a unor caracteristici ale muzicii afro-americane, am dat câteva exemple de stiluri ale jazzului, pentru că există o mare confuzie şi prea puţină informaţie despre aceste lucruri, apoi i-am ascultat pe elevii de la Bistriţa... Pe cei mai buni îi ştiam deja, pentru că s-au prezentat la admitere, la Facultatea de Muzică şi au intrat...”, a explicat Mircea Tiberian pentru Bistriţeanul.ro, referindu-se la tinerii muzicieni Titus Homei şi Cristi Copaciu, amintind şi de alţi tineri muzicieni din Bistriţa precum Ionuţ Bâca sau Ciprian Pop – băieţi foarte talentaţi...

Referindu-se la jazz şi la cum anume trebuie ascultat acest gen de muzică, Mircea Tiberian a mărturisit că există multe asemenea secrete, unul dintre ele vizând chiar complexitatea ritmică: Ar trebui ascultată cu atenţie complexitatea ritmică, de exemplu, ceea ce oamenii în general nu fac, pentru că sunt formaţi pe cultura clasică europeană sau pe alte genuri de muzică... Dar dacă eşti atent puţin, atunci îţi dai seama că ai de-a face cu un alt nivel de muzică şi o altă dimensiune...”, a mai spus Mircea Tiberian.

Mircea Tiberian este compozitor și pianist de jazz cu o vastă activitate concertistică ce se întinde pe mai mult de patru decenii, alături de mari nume ale jazzului mondial și include peste 20 de albume discografice.

Profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, fondatorul şi coordonatorul secţiei de Jazz / Pop music, Mircea Tiberian este activ şi în domeniul literar sau muzicologic, prin volume de specialitate precum tehnica improvizaţiei în muzica de jazz, dar și numeroase cărţi ce tratează fenomenul muzical în general.

3162 vizualizari


loading...


000000MirceaTiberian10.jpg :: Bistriteanul.ro
000000MirceaTiberian17.jpg :: Bistriteanul.ro
000000MirceaTiberian09.jpg :: Bistriteanul.ro
000000MirceaTiberian18.jpg :: Bistriteanul.ro
000000MirceaTiberian15.jpg :: Bistriteanul.ro
000000MirceaTiberian37.jpg :: Bistriteanul.ro
000000MirceaTiberian35.jpg :: Bistriteanul.ro
000000MirceaTiberian14.jpg :: Bistriteanul.ro
000000MirceaTiberian22.jpg :: Bistriteanul.ro
000000MirceaTiberian39.jpg :: Bistriteanul.ro
000000MirceaTiberian11.jpg :: Bistriteanul.ro
000000MirceaTiberian08.jpg :: Bistriteanul.ro
000000MirceaTiberian21.jpg :: Bistriteanul.ro
000000MirceaTiberian07.jpg :: Bistriteanul.ro
000000MirceaTiberian25.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro