FOTO/VIDEO: Trei jurnaliști bistrițeni și-au văzut moartea cu ochii!

FOTO/VIDEO: Trei jurnaliști bistrițeni și-au văzut moartea cu ochii!

Mașina în care se aflau trei jurnaliști bistrițeni a fost implicată într-un grav accident. Totul a făcut parte dintr-un scenariu planificat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița în cadrul unei activități destinate jurnaliștilor. VEZI imagini video din interiorul mașinii cu acțiunea de descarcerare.

An de an, în data de 13 septembrie este sărbătorită „Ziua Pompierilor din România”. Pentru a marca acest eveniment, înainte ca pompierii să fie sărbătoriți așa cum se cuvine, astăzi la sediul ISU Bistrița a fost organizată o scurtă conferință de presă, urmată de activități destinate jurnaliștilor.

Deși ca jurnalist scrii mult despre accidente de toate felurile, astăzi cei care lucrează în presă au avut ocazia să fie victime ale unui accident rutier. Pentru ca cele trei „victime” să fie scoase din mașină a fost nevoie de intervenția echipajului de descarcerare care și-a făcut treaba exemplar, până la capăt.

Senzațiile trăite de cei trei colegi ai noștri din presă au fost unice, mai ales că au avut șansa să se pună în locul victimelor din accidentele rutiere, să vadă și să trăiască toată acțiunea de salvare din interior.

„A fost o idee foarte interesantă. Ca victimă este o senzație unică. Te înspăimântă să vezi cum sunt sparte geamurile pe lângă tine, cum este tăiată caroseria și ai impresia că cealaltă mașină cade peste tine.”, a fost impresia lui Vlad Gavrilă după ce exercițiul a fost încheiat.

„Având în vedere că sunt conducător auto de peste 30 de ani, a fost o experiență extraordinară prin prisma faptului că am făcut diferența între viață și moarte. Cred că pe viitor, conducător auto fiind, o să fiu mai atent în ceea ce privește șofatul și o să mă gândesc  cât de tare voi mai călca pedala de accelerație.” , a explicat Marius Rus, colegul nostru de la Ardeal TV.

„A fost o experiență foarte interesantă fiindcă lucrând în presă doar am scris despre accidente. Din păcate am fost și martor la accidente, dar niciodată nu am știut cum se vede și care este senzația din interior și ce înseamnă să fii persoană încarcerată.”, a spus Răzvan Bărbos.

Pentru cei care nu s-au încumetat să joace rolul victimelor, pompierii le-au pregătit jurnaliștilor un exercițiu în care au luat furtunurile cu apă și au tras la țintă. Puteți urmări imagini video cu descarcerarea victimelor în materialul de mai jos:

FOTO: O tânără și frățiorul acesteia au plonjat într-o râpă noiembrie 20, 2019 - Un accident rutier a avut loc între Braniștea și cireșoaia. O tânără și frățiorul acesteia au plonjat cu mașina într-o râpă. Șoferița a ajuns la spital.
FOTO/VIDEO: S-a pregătit de unul singur și a câștigat aurul! Povestea lui Tibi, autodidact în skandenberg, un sport care nu are susținere în România! noiembrie 20, 2019 - Deși e un sport care a dat și campioni mondiali, skandenberg-ul în România nu are susținere. Totuși, la doar 18 ani, Tibi a reușit să impresioneze campionii din alte țări și să câștige aurul, weekendul ce a trecut. Se pregătește de unul singur, antrenându-se în sala de forță improvizată în podul casei.
VIDEO Hotel Diana, în centrul celui de-al doilea scandal de prostituție. Acum 3 luni o tânără acuza că este sechestrată într-una din camere noiembrie 20, 2019 - Hotel Diana este în centrul celui de-al doilea scandal de prostituție din acest an. Acum trei luni, o tânără își suna disperată mama din București și se plângea că este sechestrată într-una din camerele hotelului. 
FOTO: Distincții importante, oferite managerului Dorel Cosma, în Bulgaria noiembrie 20, 2019 - Dorel Cosma, managerul Palatului Culturii din Bistrița a fost invitat ieri la palatul prezidențial din Bulgaria. Aici s-a întâlnit cu vicepreşedintele Iliyana Iotova, primind două distincții importante:
Bugetarii vor merge în concediu cu tichete de vacanță și în 2020! Angajații din privat se pot bucura de același privilegiu noiembrie 20, 2019 - Vești bune pentru bugetarii români! Tichetele de vacanță vor fi acordate și în 2020, iar perioada în care acestea pot fi folosite va fi extinsă. Noul ministru al economiei dorește vouchere și pentru cei din privat!
Curtea de Apel nici n-a vrut să audă de o pedeapsă mai blândă pentru cuplul din Aluniș care și-a ciopârțit prietenul de pahar noiembrie 20, 2019 - Cei doi soți din Aluniș și prietenul lor care l-au ciopârțit în 2017 pe un bărbat cu care se cinstiseră bine nu au avut parte de o pedeapsă mai blândă la Curtea de Apel Cluj, care a menținut sentința primită la Tribunalul Bistrița-Năsăud.
BISTRIȚA: Containere speciale, pentru uleiul uzat, în Piața Decebal și Independenței! noiembrie 20, 2019 - Două containere speciale au fost puse la dispoziția bistrițenilor cu simț de răspundere care iubesc natura. În Piața Decebal și în Independenței Nord aici s-au adunat, timp de trei ani, aproape 1000 litri de ulei uzat care va fi trimis în afara țării. Cât de toxic este acesta:
Un profesor din Bistrița, despre votul acordat lui Klaus Iohannis: L-am cunoscut pe când era inspector școlar! noiembrie 20, 2019 - Un profesor din Bistrița prezintă un portret al actualului Președinte al României, de pe vremea când acesta era inspector școlar. Conform lui Iacob Brănișteanu, acea întâlnire, de acum 20 de ani, trage greu la cântar în acordarea votului. 
ALEGERI 2019. Ovidiu Crețu: De ce nu pot vota Klaus Johannis noiembrie 20, 2019 - Faptul că actualul președinte al României mai vrea un mandat este discutabil. Felul în care s-a comportat pe durata primului mandat de președinte este lamentabil. Felul în care s-a manifestat pe parcursul campaniei electorale este deplorabil.
Avocată din Bistrița sancționată după ce a înjurat la primul tur al alegerilor un reprezentant PSD. Ce s-a întâmplat: noiembrie 20, 2019 - O avocată din Bistrița care deținea funcția de președinte al unei secții de votare a fost înlocuită, ieri, după ce la primul tur al alegerilor prezidențiale a înjurat un reprezentant al PSD și a refuzat să îi înregistreze o cerere.
Viitoare mireasă? Treci pe la Wedding Land, și poți pleca acasă cu rochia de mireasă- cadou! noiembrie 20, 2019 - În acest weekend la Restaurant Terra are loc târgul de nunți – Wedding Land. Firme cu renume din industria organizării nunților vin cu o gamă largă de oferte. Mai mult, se organizează o tombolă pentru toate miresele ce ajung la târg. Iar premiul este o rochiță de mireasă în valoare de 3.600 de lei.
INCREDIBIL: Prostituție la un hotel din Bistrița! Patronul unității de cazare, acuzat de proxenetism noiembrie 20, 2019 - Mai bine de 50 de polițiști au descins la un hotel din Bistrița, vizând o rețea de prostituție. Acuzat de proxenetism este tocmai patronul unității de cazare, care ar fi instruit inclusiv personalul hotelului să ascundă ce se întâmplă.
FOTO Confort sporit pentru pacienții Spitalului Județean. Perioada paturilor secod-hand se încheie! noiembrie 20, 2019 - Spitalul Județean de Urgență Bistrița a început achiziționarea de paturi noi, până acum bazându-se mai mult pe mobilier medical second-hand. Printre facilitățile oferite de noile paturi se numără și posibilitatea luării mesei la pat.
Aquabis: Se sistează apa, astăzi, în Rebrișoara noiembrie 20, 2019 - Astăzi, 20 noiembrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în localitatea Rebrișoara. Ce străzi vor fi afectate:
VIDEO: 4 motive pentru care nu ai voie să ratezi NOSA Film Festival, la Bistriţa! noiembrie 19, 2019 - „Știu că Bistrița merită un festival de film de înaltă ținută. Îmi doresc ca NOSA Film Festival să ajungă în câțiva ani la nivelul unor festivaluri recunoscute național și chiar internațional." Mai jos - patru motive care să vă convingă să nu rataţi proiecţiile: