FOTO/VIDEO – Un israelian a venit să vadă minunea de pe Dealul Cocoș. Bistrițenii nu s-au prea înghesuit la parcul de aventură

FOTO/VIDEO – Un israelian a venit să vadă minunea de pe Dealul Cocoș. Bistrițenii nu s-au prea înghesuit la parcul de aventură

Curios, dar bistriţenii nu s-au arătat în număr mare la deschiderea Parcului de Aventură „Cocoş”. Câţiva turişti însă şi-au adus copiii să îl testeze şi să ducă vorba mai departe despre ce Parc de Aventură şi ce peisaj frumos are Bistriţa.

Astăzi s-a deschis pentru Aventura Park, situat în vârful pârtiei de schi Cocoș din Unirea. Parcul de aventură este alcătuit dintr-un traseu prin copaci, trei tiroliene, două panouri de cățărare, dar şi două trasee pentru biciclete, unul ușor și altul mediu.

Deşi s-a anunţat că astăzi va fi deschiderea oficială a parcului, bistriţenii nu s-au înghesuit, majoritatea celor ajunşi în parc fiind, culmea, turişti. Câteva grupuri de copii şi câteva familii au fost prezente încă de la deschidere:

„Suntem încântaţi. Am venit cu toată familia, o să ne dăm de la mic la mare. Cumnatul e chiar din Mehedinţi, am venit cu toţii acum la inaugurare. În ceea ce priveşte preţurile, era bine pentru copii puţin mai ieftin, să fie nişte preţuri mai mici”, mărturiseşte un bistriţean.

Se pare că bistriţenii, şi nu numai, sunt de părere că preţurile pentru copii puteau fi mai mici, ca să-i motiveze şi să-i atragă, că doar pentru ei s-a făcut un parc de aventură:

„Ne-a plăcut foarte mult urcarea cu telescaunul şi peisajul văzut de acolo. Îmi place că aici în parc există şi trasee mai simple, pentru cei mici. Nu ştiu ce să zic despre preţuri, dar cred că pentru copii ar putea să fie mai rezonabil, ca să îi motiveze”, explică un turist din Mehedinţi.

Un tânăr venit cu bicicleta pentru traseul special amenajat şi-a propus să-şi petreacă toată ziua în Parcul de Aventură:

„Traseul e uşor, ceea ce e bine pentru începători, dar din punctul meu de vedere se mai poate lucra şi cred o să se mai lucreze. Să mai facă nişte elemente pe el… mi-am luat 5 ture, să văd câte apuc, pentru că la 16:00 se închide. Dar cu siguranţă o să revin”.

Traseul pare să fie o ideea bună, în special pentru cei care lucrează zilnic la birou, iar în weekend vor să facă puţină mişcare împreună cu familia:

„Pentru cineva care stă opt ore pe scaun, traseul e puţin greu, dar frumos. O să mai vin când mai ajung prin Bistriţa”, mărturiseşte Augustin, venit tocmai din Oradea.

Parcul e lăudat până şi de un turist venit tocmai din Israel, care a făcut tot traseul împreună cu fiul său de doar 5 ani:

 „We were in many parks in Europe, but this is a nice park, very safe and very good for the child. The view is also very, very nice”. (Traducere: „Am fost în multe parcuri din Europa, dar acesta este un parc frumos, foarte sigur și bun pentru un copil. Priveliștea este, de asemenea, foarte frumoasă”).

Este aşadar o alternativă bună de petrecut timpul liber, un proiect ce urmează să fie dezvoltat, aşa cum anunţa viceprimarul Cristian Niculae în urmă cu două săptămâni.

„Trebuie să se facă ceva şi pentru oraşul acesta, că n-ai ce face cu copiii. N-ai unde să-i duci, mai ales în vacanţă. Sau când îţi vine cineva din alt oraş, ce poţi să le arăţi în oraşul acesta? E foarte bine că au făcut şi acest parc”, spune Alex Barta, pentru Bistriţeanul.ro.

Mia Biligan

 

 

Doi tinerei prinși, în mașină, cu pliculețe cu substanțe albe și verzi! ianuarie 27, 2020 - Polițiștii au oprit în trafic un autoturism. Doi tinerei, de 19 și 21 de ani, s-au ales cu dosare penale. Aceștia aveau asupra lor mai multe plicuțele cu subtanțe albe și verzi. Fiind suspecte a avea efect psihotrop, cazul a fost declinat structurii competente.
MICA ROCADĂ: Curtean schimbă poziția, dar nu clădirea! De la Consiliul Județean trece la Prefectură ianuarie 27, 2020 - Liberalul Eugen Curtean și-a anunțat demisia din funcția de consilier județean. Poziția acestuia va fi preluată de liberalul Călin Sbîrciu. Curtean nu se va muta însă prea departe. Se pare că acesta va fi numit în funcția de subprefect.
EXCEPȚIONAL Un sîngeorzan se luptă să reprezinte Norvegia la Eurovision ianuarie 27, 2020 - Norvegia are șanse să fie reprezentată anul acesta la Eurovision tocmai de un român. Este vorba despre Alexandru Grindvoll, un tânăr cu origini în Sîngeorz-Băi. Se pare că mama sa s-a stabilit în Norvegia în urmă cu mai bine de două decenii.
FOTO: Cafe Noir și-a mărit bucătăria! Și meniul! Crema catalană și fructele de mare, noutățile din meniu! ianuarie 27, 2020 - Oricând ai ajunge la Cafe Noir, cafeneaua prietenoasă, plină de grupuri de prieteni, de pe strada Crinilor din Bistrița, vei găsi nu doar cafeaua excepțională a celor de la River, servită în zeci de sortimente, ci și mâncare bună, bună de tot. Pentru a face față tuturor comenzilor ( acum mâncarea se livrează și la domiciliu), bucătăria a fost mărită și adaptată noilor provocări venite din partea clienților. Mai mult, și în meniu sunt noutăți!
Cupa EHF: Gloria Bistrița – Odense Handbold 25-23 (13-12): O victorie cât toată Liga Florilor ianuarie 26, 2020 - Gloria Bistrița nu a cedat niciun centrimetru pătrat din terenul Sălii Polivalente în această seară, jucându-și până la fluierul final șansele de-a continua în Cupa EHF, chiar dacă acestea păreau mici.
Vremea nefavorabilă închide parțial Pârtia Cocoș! ianuarie 26, 2020 - Patru zile s-a putut schia pe toată Pârtia Cocoș! Administratorii pârtiei au anunțat în urmă cu puțin timp că începând de mâine pârtia se va închide parțial. Totuși, cei care nu au program dimineața și vor să se bucure de zăpada rămasă pot schia până la ora 16.00.
VIDEO: Scad taxele și impozitele, la Rodna…?! ianuarie 26, 2020 - Dacă pretutindeni taxele și impozitele au crescut în 2020, la Rodna ar fi posibil contrariul. În ce condiții ar putea să scadă taxele și impozitele la imobile a explicat primarul Valentin Grapini: 
PNL a anunțat prima candidatură oficială: Constantin Știr la Negrilești ianuarie 26, 2020 - Liderii PNL Bistrița-Năsăud au anunțat primul candidat oficial pentru alegerile locale: Constantin Știr, un tânăr om de afaceri din Negrilești. Doar că, Știr, îi ia locul pe lista PNL actualului primar al comunei Negrilești, liberalul Dumitru Costin.
FC Gloria a câștigat primul meci amical cu 3-2 contra Minerului Baia Mare ianuarie 26, 2020 - Echipa de fotbal Gloria Bistrița, componentă a seriei a 5-a din LIga a III-a, a început pregătirile pentru returul sezonului competițional 2019-2020. În cadrul cantonamentului care se desfășoară la stadionul „Jean Pădureanu” sunt programate mai multe meciuri amicale. 
FOTO: O începătoare a parcat mașina-n…casa altuia! ianuarie 26, 2020 - Accident ciudat la Chiuza. O mașină a ajuns într-o casă! În autoturism se aflau trei persoane! Din fericire, doar una a avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului.
Ești șofer bun? Vrei să salvezi vieți? ÎNSCRIE-TE aici: ianuarie 26, 2020 - Dacă îți place să conduci și-ți place să contribui la salvarea de vieți, AFLĂ că le poți combina. Un proiect inedit al celor de la Asociația Civitas îți oferă cadrul perfect. Te înscri pe lista șoferilor transportatori de sânge! AFLĂ detalii:
Doliu în familia Gabrielei Szabo. Mama marii atlete a murit… ianuarie 26, 2020 - "Un om simplu, de o modestie rară și o bunătate infinită", așa o caracterizează cei care au cunoscut-o pe mama marei atlete Gabriela Szabo. Livia Szabo s-a stins azi-noapte, într-o clinică din București, unde era internată pentru tratamentul mai multor afecțiuni de care suferea. 
VIDEO: Povestea Danielei, adolescenta ce a impresionat la Jocurile Olimpice, după doar câteva luni de antrenament ianuarie 26, 2020 - A iubit sportul de când se știe. Iar la 10 ani urcă pentru prima dată pe schiuri! Se îndrăgostește iremediabil și ajunge să facă schi fond de performanță. Luna aceasta, a adus un rezultat frumos pentru România, la Jocurile Olimpice de la Lousanne. Ce e impresionant e că reușește această performanță deși s-a antrenat pentru schi alpinism doar câteva luni.
Aquabis: Două localități din județ rămân fără apă rece, de astăzi ianuarie 26, 2020 - Două localități din județ rămân fără apă rece de astăzi – anunță Aquabis.
Cetățean de onoare al Bistriței, la Jocurile Olimpice din Tokyo! ianuarie 26, 2020 - „Vă garantez că nici în continuare n-o să vă facă de rușine și n-o să vă dezamăgească niciodată…!” Așa spunea în august 2018 tatăl unui cetățean de onoare al Bistriței. Și a avut dreptate. Se anunță o nouă performanță pentru sportul românesc și bistrițean.