FOTO: Vremea roboților! Performanță extraordinară pentru echipele din Bistrița-Năsăud în cel mai mare campionat de robotică

FOTO:  Vremea roboților! Performanță extraordinară pentru echipele din Bistrița-Năsăud în cel mai mare campionat de robotică

Cel mai mare campionat de robotică s-a încheiat ieri seară, la București, acolo unde patru echipe din Beclean, Bistrița și Năsăud au avut parte de experiențe fantastice, o întâlnire cu un laureat al premiului Nobel și performanțe de excepție.

4 echipe compuse din elevi și profesori de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița, Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud și Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean și-au măsurat creativitatea și pasiunea pentru robotică la București, sâmbătă și duminică, în etapa națională First Tech Challenge România.

„Premiul Connect Award câștigat de echipa noastră, Esentza Robotics, simbolizează modul în care am reușit să ridicăm nivelul de cunoaștere și de interes pentru robotică în România – începând cu tabăra de robotică organizată pe perioada verii, și terminând cu evenimentele de outreach și ajutorul oferit comunității noastre… Anul acesta ne-am dorit să oferim cât mai mult din experiența noastră, să cooperam și comunicăm cu cât mai mult echipe. Felicitări tuturor echipelor participante și mult succes! Suntem foarte mândri de ce am realizat, și abia așteptăm sezonul viitor…”, au transmis elevii din Beclean.

O performanță extraordinară…

O performanță impresionantă pentru Esentza Robotics este și calificarea unei eleve din echipă în finala Dean’s List. Raluca Rusu va participa la Campionatul Internațional FIRST, care va avea loc la Detroit. A fost aleasă dintre mai mulți elevi din România, ajungând în top 3.

Dean’s List este un premiu care se oferă ca răsplată pentru performanță pe toate planurile, în urma susținerii unui interviu. „Raluca i-a impresionat pe intervieweri prin munca pe care a depus-o de-a lungul sezonului, dedicarea timpului liber în totalitate roboticii, și în special prin dorința adâncă de a excela pe toate planurile. La Detroit, va reprezenta echipa noastră, Esentza Robotics, însă pe lângă asta, va avea ocazia de a-l cunoaște pe Dean Kamen, inginer american cunoscut pentru inventarea produsului, ce poartă numele Segway PT.  Suntem foarte mândri de ea și ne bucurăm de reușita ei!”, au mai transmis colegii ei de la Esentza Robotics.

Emoții, tensiuni și stres…

Echipa Bolts and Gears de la Colegiul „Liviu Rebreanu” a făcut senzație cu mascotele tradițional românești – foarte apreciate printre concurenți. În prima zi de meciuri au reușit să câștige 2 din cele 4 jucate, iar în a doua zi au pierdut primul meci, însă l-au câștigat pe al doilea.

Emoțiile, tensiunile și stresul și-au făcut simțită prezența, dar rămânem concentrați și optimiști… Am luat parte la discursul susținut de Kip Thorne, laureatul premiului Nobel pentru fizică în 2017, «the brilliant mind behind Interstellar»! Am evoluat foarte mult față de anul trecut și suntem foarte mândri de prestația noastră la First Tech Challenge”, ne-au transmis membrii echipei de robotică Bolts and Gears.

Se caută instalatori, bucătari, asistenţi şi ingineri! Locuri de muncă, disponibile la Bistriţa decembrie 16, 2019 - Salariu atractiv, începând de la 2.500 de lei net, tichete de masă şi transport gratuit! Sunt doar câteva din avantajele cu care îi aşteaptă angajatorii din Bistriţa şi din împrejurimi – pe toţi cei care vor să muncească şi se află în căutarea unui loc de muncă! VEZI oferta completă mai jos:
FOTO: În nicio săptămână, aparatură modernă de peste 260.000 de euro, la Spitalul Județean decembrie 16, 2019 - Continuă investițiile în aparatura de laSspitalul Județean. În nicio săptămână, 8 noi aparate performante, în valoare de peste 160.000 de euro, au ajuns la unitatea medicală. Șase sunt pentru sălile de operații, iar două ajută în depistarea precoce a riscului de AVC.
DREPT LA REPLICĂ : Vezi ce spune Gabriel Rus despre condamnarea sa decembrie 16, 2019 - Condamnat la 5 ani și două luni de închisoare, Gabriel Rus spune că își asumă responsabilitatea pentru cele întâmplate, însă consideră pedeapsa aplicată prea mare. VEZI cu ce se ocupă după gratii:
Rostul de dimineaţă: Nimic mai luminos, după câteva zile îmbâcsite la Bistriţa… decembrie 16, 2019 - Nimic mai luminos, după câteva zile îmbâcsite / risipite în cioburi la Bistriţa, decât să te aştepte la capăt emoţia încrustată în imaginea unui elev zâmbind senin şi  încrezător, umăr lângă umărul profesorului său…
FOTO: Perseverența a dat roade! Sorin Pop, campion la motociclism, categoria sa! decembrie 16, 2019 - S-a reîntors la acest sport după o pauză destul de lungă. Deși inițial fără a avea pe nimeni alături, decât un vis nebun, Sorin Pop a perseverat. A obținut punctaje tot mai mari, de la o competiție la alta. Iar ieri, la Gala Campionilor, a urcat pe podium, pe locul I, la categoria sa!
FOTO: Dacă în ultimii 7 ani n-ai petrecut cu prietenii o seară la Taverna Dogarilor nu știi ce-ai ratat! decembrie 15, 2019 - Să ai Taverna Dogarilor de 7 ani în oraș și să nu fi petrecut o seară alături de prieteni aici vara, sub vie, sau iarna, în fața șemineului, atunci, în mod clar, nu știi cât de frumoasă poate fi viața în orășelul ăsta mic și frumos! Dacă îți place mâncarea bună și cauți gusturi și savori unice, cum nu găsești oriunde, un vin bun, poezia sau să cânți și să dansezi după pofta inimii, ar fi trebuit deja să fi trecut măcar o dată pe la Taverna Dogarilor! dacă nu ai făcut-o, mai ai timp...
Colindătorii care au speriat Crăciunul și Bistrița! Și copiii, și zăpada… decembrie 15, 2019 - TOOOOT! N-a mai rămas nimeni cu pace în suflet după ce i-a văzut pe colindătorii lui Crețu din Centrul Vechi al Bistriței! Dacă alții au ornamente de Crăciun de poveste, la Bistrița s-a optat după unele de groază, că așa suntem noi, mai speciali! Fotografiile de mai jos ne-au fost trimise de o cititoare, care și-a băgat copiii în sperieți după o plimbare liniștită pe Pietonal.
FOTO: Ai o bijuterie din aur veche sau ruptă? La Atlantis Gold o poți înlocui cu una nouă, la modă decembrie 15, 2019 - Magie de Crăciun la Bijuteria Atlantis Gold din incinta B1 Shopping Center! Aici, orice bijuterie veche sau ruptă poate fi înlocuită cu una nouă, numai bună să ți-o faci cadou de Crăciun sau să o faci cadou cuiva drag! În stoc tocmai au intrat sute de bijuterii din aur și argint pentru copii, tineri sau pentru adulți, oricât de pretențioși ar fi, tot găsești ceva pe gustul celor dragi, chiar ai de unde alege la Atlantis Gold.
DE CITIT: O pădure cu stafii și ierburi vrăjite. O ființă stranie. O întâmplare neobișnuită. Homeric…! decembrie 15, 2019 - O pădure cu stafii și ierburi vrăjite. O ființă stranie. O întâmplare neobișnuită. În afara timpului, în afara istoriei. În miezul cald al poveștii. „Un răsfăț al simțurilor și un desfrâu al fabulosului într-o carte a pasiunilor damnate și a farmecelor fatale…”
Marș comemorativ: 30 de ani de la Revoluție! decembrie 15, 2019 - În acest an se împlinesc 30 de ani de la Revoluția ce a condus România la ieșirea de sub comunism. Pentru a comemora evenimentele din `89, Asociația Bistrița Civică organizează un marș. Se va merge exact pe traseul pe care l-au făcut atunci bistrițenii.
FOTO: CUPA CÂRLIONȚ LA ȘAH 2019, Ediția a II-a decembrie 15, 2019 - Asociația Cârlionț a organizat sâmbătă, 14 decembrie, Cupa Cârlionț la șah pentru juniori. A fost a doua ediție a acestei competiţii: „Sperăm ca acest concurs să devină o tradiție pentru șahul bistrițean..."
INEDIT: Un primar scoate bani din buzunar pentru a premia cea mai frumoasă casă veche împodobită decembrie 15, 2019 - Multe localități au case vechi ce ajung să fie demolate. Pentru a scoate în evidență frumusețea lor, un primar și-a provocat localnicii să le împodobească. Iar cea mai frumoasă casă împodobită va fi premiată. Cu bani din buzunarul propriu al primarului.
Rostul de dimineaţă: Motive serioase de îngrijorare… Sau suspiciune…? decembrie 15, 2019 - Avem motive serioase de îngrijorare. Şi de suspiciune. Cu atât mai mult cu cât lucrurile evoluează într-un ritm galopant. Aproape de nestăpânit… Scapă de sub control. Iar efectele se anunţă cel puţin îngrijorătoare. Dacă nu cumva chiar alarmante.
Aquabis: Fără apă potabilă astăzi, în Bistriţa Bârgăului, Năsăud, Rebrişoara şi Salva decembrie 15, 2019 - Locuitorii din Bistriţa Bârgăului rămân astăzi fără apă potabilă, pentru câteva ore.
A început sancționarea celor care aruncă aiurea gunoiul. Cea mai mare amendă dată de Poliția Locală: 500 de lei decembrie 14, 2019 - Încă de luna trecută, Poliția Locală a început să îi sancționeze pe cei care aruncă aiurea gunoiul. Cea mai mare amendă dată în această perioadă a fost de 500 de lei.