George Avram lămurește lucrurile: Bistrița a votat ÎMPOTRIVA majorării taxelor la gunoi

George Avram lămurește lucrurile: Bistrița a votat ÎMPOTRIVA majorării taxelor la gunoi

City-managerul George Avram a ieșit la rampă cu explicații și documente aferente. În ședința ADI Deșeuri, acesta a votat ÎMPOTRIVA creșterii tarifelor la gunoi. El, și încă patru reprezentanți ai unor comune. Taxele s-au majorat de la 1 noiembrie, dar abia de acum se simt mai tare la buzunarul cetățeanului.

În data de 22 octombrie 2019 a avut loc ședința ADI Deșeuri, în care au fost supuse la vot 4 puncte. La această ședință au fost 59 de reprezentanți ai UAT-urilor. Municipiul Bistrița a fost reprezentat în comisie de George Avram.

Pentru a-l mandata să voteze în numele bistrițenilor, consilierii locali s-au întrunit în ședință extreordinară în data de 17 octombrie 2019. Pe ordinea de zi, patru puncte. Dintr-o eroare, doar pentru trei dintre ele s-a pus în discuție „mandatarea lui George Avram”. Iar consilierii au hotărât ca acesta să voteze ÎMPOTRIVĂ:

  • Strategia de dezvoltare a Serviciului public de salubrizare în județul Bistrița-Năsăud
  • modificarea tarifelor prevăzute în Contractul de concesiune nr. 1277/2018 privind delegarea prin concesiune a serviciului public de salubrizare, respectiv activitatea de colectare, transport, depozitare și transfer al deșeurilor municipale inclusiv deșeuri periculoase din deșeuri menajere și managementul stațiilor de transfer și al centrelor de colectare din județul Bistrița-Năsăud
  • modificarea, prin act adițional, a Contractului de concesiune nr. 1277 / 2018 privind delegarea prin concesiune a serviciului public de salubrizare, respectiv activitatea de colectare, transport, depozitare și transfer al deșeurilor municipale inclusiv deșeuri periculoase din deșeuri menajere și managementul stațiilor de transfer și al centrelor de colectare din județul Bistrița-Năsăud

Proiectul de pe ordinea de zi privind Regulamentul de organizare și funcționare a Serviciului public de salubrizare în județul Bistrița-Năsăud, a fost votat simplu de consilieri, fără mandatare, cu 14 voturi împotrivă și patru abțineri.

Eu am mers așadar în ședința comisiei ADI Deșeuri, cu mandat pentru trei puncte, și fără mandat de vot pentru punctul privind regulamentul. Nu știu de ce nu s-a discutat despre mandatarea mea și pentru acest punct. Dar am mers în comisie, și chiar de la început am luat cuvântul și le-am spus că eu voi vota ÎMPOTRIVĂ. Și le-am explicat că aceasta mi-a fost mandatarea. Mi-am încasat-o de la colegi, dar asta e. Eu am votat ÎMPOTRIVA creșterii tarifelor, așa cum am fost trimis să fac”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, George Avram.

Alături de Bistrița, au mai fost 4 care s-au opus creșterii tarifelor. Printre ele, Spermezeu, Feldru, Căianu Mic și Chiochiș.

George Avram nu a putut vota pentru Regulamentul de organizare și Funcționare al Supercom.

Oricum, tariful la gunoi a fost majorat încă de la 1 noiembrie. Doar că abia de acum cetățeanul îl „simte” la buzunar.

Tariful a crescut la 11,5 lei/persoană/lună încă din noiembrie. Doar că a fost subvenționat de Primărie. Acum, nemaifiind subvenționat, bistrițenii trebuie să plătească ei integral taxa. Am văzut că Niculae a făcut o ședință în care a zis că o să propună subvenționarea. Vom vedea dacă se aprobă”, a mai spus George Avram.

 

 

SCHIMBĂRI DE PROPORȚII! Jandarmii ar putea dispărea din orașe. Ce se va întâmpla cu ei: ianuarie 21, 2020 - Adevărul.ro a publicat un document în care se vorbește despre planurile pe care le are ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela pentru Poliție și Jandarmerie. Una dintre schimbările de proporții despre care se vorbește în document presupune dispariția jandarmilor din orașe. Ce se va întâmpla cu ei:
Maternik vs. școala din Șanț – conducerea unității mai bifează o victorie. Mesajul profesorului: „Nu pui mâna pe mine că eu te omor!” ianuarie 21, 2020 - Scandalul dintre profesorul de sport Vasile Maternik și conducerea unității de învățământ unde acesta predă este departe de a lua sfârșit. Ieri, profesorul a încercat din nou să se întoarcă în școală și a fost îndepărtat cu jandarmii, conducerea școlii mai bifând o victorie, folosindu-se de o prevedere din Legea Educației:
Aquabis: O stradă din Năsăud, fără apă potabilă astăzi ianuarie 21, 2020 - O stradă din Năsăud rămâne astăzi, 21 ianuarie 2020, fără apă potabilă pentru câteva ore – anunță Aquabis.
Carne de pasăre, dintr-o zonă cu gripa aviară, a ajuns la noi în județ! ianuarie 21, 2020 - Peste 17.000 de kilograme de carne de curcan din Ungaria a ajuns în 26 de județe ale țării. Aceasta provine dintr-o zonă cu restricție, din cauza gripei aviare. Se pare că în Bistrița-Năsăud nu s-a mai găsit niciun kilogram de carne de curcan, aceasta fiind cel mai probabil deja achiziționată.
FOTO: Pârtia Cocoș a devenit sursă de inspirație pentru artiști ianuarie 20, 2020 - Pârtia Cocoș a devenit sursă de inspirație pentru artiștii din Bistrița. „Este o lucrare specială care are toate șansele să devină piesă de muzeu! Este chiar pârtia de schi în miniatură… De fapt Dumnezeu a făcut-o, eu doar am văzut-o și i-am dat viață”, ne-a explicat Sorin Tisa, artistul care a conceput-o.
Crește ajutorul de deces! Aproape 5500 lei pentru pensionari și asigurați ianuarie 20, 2020 - E publicat în Monitorul Oficial, că de luna aceasta, ajutorul de deces crește. Pensionarii și asigurații vor primi aproape 5.500 lei. Rudele acestora vor primi o indemnizație de peste 2.700 lei.
Patru minori găsiți de polițiști, în weekend! O fată n-a mai vrut acasă! ianuarie 20, 2020 - Poliția bistrițeană a fost alertată cu privire la dispariția a patru copii minori, din care trei din Centre de plasament. O adolescentă nu a mai vrut înapoi acasă.
Un maramureșean și-un bistrițean, reținuți de polițiști! Unul pentru tâlhărie, altul c-a făcut accident! ianuarie 20, 2020 - În acest weekend, polițiștii au reținut doi tineri. Unul din Ruscova, altul din Bistrița. Unul a intrat cu mașina, rupt de beat, într-o poartă. Altul, pentru tâlhărie calificată. Ambii au ajuns în fața instanței de judecată:
VIDEO Cum au înțeles bistrițenii să selecteze gunoiul? Ce „se ascunde” în pubelele dedicate reciclabilelor ianuarie 20, 2020 - Haine, deșeuri menajere și orice altceva ! Asta au găsit reprezentanții ADI Deșeuri în containerele semi-îngropate dedicate deșeurilor reciclabile. Agenția atrage atenția că așa nu facem altceva decât să „contaminăm” deșeurile reciclabile, care nu mai pot fi refolosite ulterior.
Stewo Plastic Prod Năsăud caută un inspector resurse umane! Amicii Building angajează ingineri! ianuarie 20, 2020 - Amicii Building caută pentru angajare șoferi categoria B și C+E! De asemenea, firmele din Bistrița caută farmacist, economist, ajutor de bucătar, ingineri sau agent de vânzări. Află ce avantaje și beneficii primești în schimb:
FOTO/VIDEO – MODELZO: 1 + 1 GRATIS! Rămâne cum s-a stabilit ianuarie 20, 2020 - Este mijlocul sezonului rece și încă există atâtea piese vestimentare pe care ai dori să le încerci în peisajul de basm. La Modelzo, poți face o achiziție extraordinară. La un produs cumpărat, primești unul gratis! Așa că poți avea un outfit diferit pentru fiecare zi de iarnă! Rămâne cum s-a stabilit!
PERFORMANȚĂ! De ziua sa și-a făcut cadou al 10-lea titlu de campion național la GO ianuarie 20, 2020 - Unul dintre frații Dobraniș, care au pus Bistrița pe harta națională a GO-ului și România pe cea internațională, a reușit performanța de a-și face cadou de ziua sa al 10-lea titlu de campion național la sportul minții.
FOTO: Bistrițenii au luat cu asalt pârtia Cocoș, în weekend! ianuarie 20, 2020 - Municipalitatea a deschis Pârtia Cocoș, doar parțial. Cu toate acestea, sute de bistrițeni s-au înghesuit în acest weekend să testeze cei 300 m de pârtie. CÂȚI au fost în primele zile:
ULTIMA ORĂ! Profesorul din Șanț, încătușat de jandarmi ianuarie 20, 2020 - Vasile Maternik, profesorul de sport din Șanț, a încercat și astăzi să se reîntoarcă la ore, după ce a făcut o „pauză” de mai bine de o lună. Acesta a încercat să intre cu forța în școală, jandarmii prezenți la fața locului fiind nevoiți să îl încătușeze și să-l ducă la poliție.
FOTO: Au sosit pubelele galbene! ianuarie 20, 2020 - Încet, încet, soseșc cele necesare pentru implementarea proiectului ”Plătești cât arunci”. Au sosit primele 15 TIR-uri cu pubelele galbene cu cip, tocmai din Germania. Și o parte din încasetări sunt ajunse.