Hyundai dezvăluie noul i10, înaintea debutului oficial de la Frankfurt

Hyundai dezvăluie noul i10, înaintea debutului oficial de la Frankfurt

Hyundai a dezvaluit noul i10 înaintea lansarii oficiale, care va avea loc în cadrul Salonului Auto de la  Frankfurt (IAA). Modelul beneficiază de un design dinamic, de o conectivitate intuitivă, dar şi de un pachet de sisteme avansate de siguranţă.

Asemenea predecesorului, noua generație a fost proiectată, dezvoltată și produsă în Europa. „i10 reprezintă unul dintre cele mai importante modele ale gamei de pe piața din Europa. Odată cu lansarea noii generații ne menținem angajamentul față de clienții noștri aflați în căutarea unui vehicul din segmentul A”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product alHyundai Motor Europa.

„Sloganul campaniei de lansare – «Go Big» – reflectă caracteristicile noului model, senzațiile pe care le simți la volanul acestei mașini de oraș, care nu face niciun compromis. Poate părea o mașină mică, dar cu atitudine!”

Design dinamic și elegant

Designul dinamic și elegant evidențiază contrastul dintre suprafețele fluide și liniile ferme ale caroseriei. În comparație cu predecesorul, proporțiile au fost modificate, prin coborârea liniei plafonului (20 de mm), dar și prin extinderea în lățime (20 de mm). Toate acestea sunt completate de noile jante din aliaj de 16 inchi, disponibile opțional. 

Grila frontală de mari dimensiuni încorporează luminile de zi cu LED, dezvăluind o structură interioară de forma unui fagure de miere, caracteristică moștenită de la modelele i10 anterioare. În partea din spate, două linii întrerup suprafețele plane ale portbagajului și se pierd în grafica lunetei.

Clienții pot alege între 10 culori de caroserie, printre care trei nou introduse: Dragon Red, Brass si Aqua Turquoise. Celelalte opțiuni pentru exterior sunt: Phantom Black, Polar White, Star Dust, Sleek Silver, Champion Blue, Tomato Red si Slate Blue. Posibilitatea de a selecta un plafon bi-ton – negru sau rosu – diversifică și mai mult opțiunile de personalizare (22 de combinații).

Designul habitaclului subliniază elementele de noutate și expresivitate ale noului i10, dar fără a compromite însă utilitatea. Plasarea fantelor de ventilație pe interiorul portierelor susține orizontalitatea arhitecturii, conferind o senzație de spațialitate. Banda decorativă de pe planșa de bord prezintă același finisaj 3D tip „fagure de miere” ca și interiorul portierelor. Designerii au integrat deasupra torpedoului un compartiment suplimentar pentru depozitare. Pentru interiorul noului i10 sunt disponibile patru variante de combinații de culori.

Conectivitate de referinţă în segment

Toate funcțiile sunt integrate în ecranul tactil color de 8 inchi, cel mai mare din segmentul A. Apple CarPlay și Android Auto garantează o integrare perfectă a aplicațiilor de pe smartphone cu sistemul de infotainment al autovehiculului. Mai mult, i10 dispune și de un suport pentru încărcare wireless prin inducție pentru telefoanele de tip smartphone compatibile.

Clienții care optează pentru sistemul de navigație primesc un abonament la Hyundai LIVE Services, care oferă informații în timp real despre trafic și vreme, precum și despre poziționarea camerelor radar, în țările în care acest lucru este permis.

Pachetul Hyundai SmartSense  

Pentru a respecta standardele europene de siguranță, pachetul Hyundai SmartSense, disponibil pentru noul model, integrează cele mai recente sisteme de siguranță: asistență la coliziune frontală, asistență pentru faza lungă, asistență la menținerea benzii de rulare, sistem de atenționare a conducătorului auto, sistem inteligent de avertizare asupra limitei de viteză. 

Eficienţă sporită  

 Noul i10 va fi disponibil cu două motoare:

  • 1 litru MPi, trei cilindri, 67 CP, cuplu de 96 Nm;
  • 1,2 litri MPi, patru cilindri, 84 CP, cuplu de 118 Nm.

Ambele propulsoare sunt disponibile cu două cutii de viteze:

  • cu cinci viteze, manuală (MT);
  • cu cinci viteze, robotizată(AMT).

Sistemul Idle Stop and Go (ISG), o dotare standard pentru i10, contribuie la reducerea consumului de carburant, a emisiilor de CO2 și la creșterea eficienței. Economia de carburant rezultată în urma utilizării ISG va fi evidentă mai ales în condiții de rulare urbană, sistemul oprind automat motorul atunci când autovehiculul staționează. În plus, coeficientul aerodinamic a fost redus de la 0.32 la 0.31.

Noul i10 este disponibil, de asemenea, cu pachetul Eco, care include o cutie de viteze cu rapoarte optimizate, patru scaune, dar și jante de 14 inchi, pentru eficiență sporită.

Pentru informaţii cu privire la ofertele de preţ a întregii game HYUNDAI vă aşteptăm la showroom-ul HYUNDAI din Bistriţa, cartier Viişoara, Nr. 302. Ne puteţi contacta la numerele de telefon 0754-333-008 sau 0363-401-750.

GRAV accident în centrul Sâniacobului. Un ATV s-a răsturnat, iar victima este în stop cardiorespirator octombrie 17, 2019 - Un GRAV accident a avut loc în urmă cu puțin timp în Sâniacob. Un ATV s-a răsturnat în centrul localității, iar victima este în stop cardiorespirator.
Adolescentă din Budacu de Jos, dispărută fără urmă în Irlanda octombrie 17, 2019 - O adolescentă de 17 ani este dispărută de mai bine de o săptămână de la locuința părinților săi din Irlanda. Poliția irlandeză o caută deja pe adolescentă și îi roagă pe toți cei care pot oferi informații despre ea să îi contacteze.
MINUNE: Consilierii locali spun NU la ORICE ar propune ADI Deșeuri octombrie 17, 2019 - În cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi a avut loc o adevărată minune. Consilierii s-au unit și au decis să se opună oricărei propuneri din partea ADI Deșeuri. Așa că au mandatat pe unul dintre ei să reprezinte bistrițenii în consiliul Asociației și să voteze NU.
Se apropie alegerile prezidențiale! AFLĂ unde votezi: octombrie 17, 2019 - În municipiul Bistrița și localitățile componente vor exista 57 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale. Pe buletinele de vot vor exista 14 poziții. AFLĂ la ce secție de votare ești repartizat: 
Din bătrâni: O incursiune emoţionantă în profunzimea tradiţiilor româneşti, mâine, la Bistriţa! octombrie 17, 2019 - Din bătrâni, mâine, la Centrul Cultural Dacia: E vorba despre artişti excepţionali pe care publicul merită să-i descopere… Cultura tradiţională din Bistriţa-Năsăud are o eleganţă şi o frumuseţe aparte... Noi însă nu ştim să punem în valoare aceste lucruri. Este trist şi păcat..."
Noul Toyota Yaris – proiectat pentru viața urbană octombrie 17, 2019 - Noul Toyota Yaris a fost proiectat pentru a face față provocărilor tot mai mari ale vieții în mediul urban.
FOTO Au bătut sute de kilometri să repare, ca pe vremuri, o căsuță veche din Șanț, „adoptată” de Muzeul Satului din București octombrie 17, 2019 - Mai mulți meșteri din Șanț care încă cunosc tehnicile după care se realizau casele acum 50-100 de ani au bătut sute de kilometri până la București, pentru un proiect inedit. Aceștia au restaurat, ca pe vremuri, o căsuță veche din Șanț, adoptată de decenii de Muzeul Satului din București.
FOTO Poluare pe Someșul Mare! Minele închise de la Rodna fac din nou ravagii octombrie 17, 2019 - Minele de la Rodna continuă să polueze, deși sunt închise de ani buni. În această dimineață Valea Boilor, pârâul care străbate Valea Vinului, a fost poluat până la confluența cu Someșul Mare.
Ai electronice și electrocasnice de aruncat? Scapă de ele în mod corect și poți câștiga premii! octombrie 17, 2019 - Deșeurile electrice sunt tot mai multe! Dar și acestea se pot recicla. Săptămâna viitoare, electronicele și electrocasnicele de care vrei să scapi îți pot fi luate de la ușa casei. Sau le poți duce chiar tu la punctul de colectare. Iar cei ce scapă de DEEE-uri săptămâna viitoare au șansa să câștige premii. AFLĂ detalii:
FII REPORTER: Cel mai bine se lucrează pe străzi și trotuare proaspăt asfaltate octombrie 17, 2019 - Străzi și trotuare asfaltate de curând sunt din nou sparte! Pentru ridicare guri de canal sau pentru ascunderea cablurilor electrice. Că așa e la Bistrița. Se-ncepe cu sfârșitul și nimic nu aduce mai mare satisfacție ca și spargerea unei lucrări proaspăt finalizate!
Ce spuneți de o „ciclodrezină”? În weekend se poate pedala pe calea ferată la Teaca octombrie 17, 2019 - Cum ar fi să poți pedala de-a lungul uneia dintre puținele căi ferate înguste funcționale din țară? Se va putea în curând la Teaca! Un arădean a construit o ciclodrezină, care va putea fi admirată și poate chiar încercată weekendul acesta la Teaca:
Ionuț Simionca (PMP): „Voi susține guvernul care pune pe primul loc interesele românilor și ale României” octombrie 17, 2019 - „Voi susține guvernul care pune pe primul loc interesele românilor și ale României, care va susține proiectele mele legislative pentru români și pentru bistrițeni, cum ar fi Autostrada Nordului”, a anunţat Ionuț Simionca (PMP).
Cât câștigă bugetarii din Bistrița-Năsăud? Salariile le-au crescut cu peste 1.000 de lei în ultimii ani octombrie 17, 2019 - Bugetarii din Bistrița-Năsăud sunt printre cei mai slab plătiți din țară. Cu toate acestea, în ultimii ani, salariile bugetarilor din județ au crescut cu 1.200 de lei. Cel mai bine câștigă bugetarii din Timiș.
FOTO: I-ar fi intrat soarele-n ochi și n-a observat pietonul de pe trecere octombrie 16, 2019 - Un ușor accident rutier a avut loc pe Bulevardul Republicii din municipiu. Un pieton a fost lovit pe trecerea de pietoni. Șoferul vinovat susține că i-ar fi intrat soarele-n ochi, motiv pentru care nu l-a observat.
Alcoolul la volan, o competiție?? Bistrițeni prinși conducând rupți de beți octombrie 16, 2019 - Să conduci sub influența alcoolului pare o competiție pe șoselele județului. Polțiștii au întocmit dosare penale și au reținut pe un bărbat ce a provocat un accident, conducând beat. CE valori au indicat aparatele etilotest: